Jak to możliwe ?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2004, 13:55

Rybeq pisze:
nie wierz we wszystko co pisze prasa.
To nie pisała prasa, to powiedział pan Moggi że Chelsea zaoferowała Mutu 8)
Rybeq pisze: canna jest ogromnym ryzykiem. podczas pobytu w interze gral srednio, cofajac sie w rozwoju (mowiac wprost :P) . ma swoje lata i duzo zarabia. dlatego jego zakup wiaze sie z duzym ryzykiem.
hm....popatrzmy: Camacho chce Cannavaro, Ranieri chce Cannavaro. A wogóle to może Iuliano jest lepszy od Canny? :lol:

A wogóle to co tu mącisz, że "posuniecia transferowe mogą wywołać zaburzenia akcji na giełdzie. Nie wiedziałem, że kupowanie dobrych graczy powodują spadki akcji :lol: :lol: :lol: wręcz przeciwnie, chyba idą w górę.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Polmos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2004, 14:27

pan Zambrotta pisze: A wogóle to co tu mącisz, że "posuniecia transferowe mogą wywołać zaburzenia akcji na giełdzie. Nie wiedziałem, że kupowanie dobrych graczy powodują spadki akcji :lol: :lol: :lol: wręcz przeciwnie, chyba idą w górę.
To nie jest takie proste. Ceny akcji na giełdzie rosną, jeżli jest na nie spory popyt. A jest na nie spory popyt, jeżeli są prognozy, ze spółka ta osiągnie na koniec roku zysk, bo wtedy może wypłacić dywidende. A wydanie dużych pieniedzy, nawet za jakąś gwiazde, to niestety nie jest prognoza zysku finansowego. Dlatego Juventus nie może sobie pozwolić na wydawanie dużych pieniedzy by nie obniżyć wartośći spółki. Chociaż w niektórych przypadkach taki transfer może przyciągnąc zaiteresowanie klubem - spółką akcyją, ale to sie żadko dzieje ponieważ gracze giełdowi nie patrzą na sukcesy sportowe klubu, tylko na osiągi finansowe.

Zygi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2004, 18:54

Polbos masz calkowita racje jest tylko jedno ale... wyniki finansowe klubu(czy to SA czy nie) w ponad 90% zaleza od wynikow sportowych i o tym wiedza wlasciciele akcji takiego klubu, dlatego kupno pilkarza nie zawsze powoduje obnizenie cen akcji, tak samo i ceny akcji nie urosna po jednym transferze, z tego co sie orientuje (choc musze przyznac ze nie wiem jak stoja akce Juve ;/) to akcje wszystkich klubow pilkarskich sa w miare stabilne dopiero na jakis czas[ok. miesiac] przed koncem polrocza ceny zaczynaja sie mocniej wahac(chyba ze ktorys klub wczesniej zaszokuje forma czyli ma szanse zdobyc kase albo wlasnie stracil taka szanse...)

Nemo Me Impune Lacessit ...
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2004, 19:37

pan Zambrotta pisze: A na dodatek to szanowny pan Moggi nie może kupić tego napastnika... Wiltordowi wystarczyłoby przysunąć pod nos kontrakt i po spraiwe. Owszem, nie jest to już piłkarz swiatowego formatu lecz innych chyba nie kupi. Mutu? sama Chelsea zaoferowała nam go na wypożyczenie a on się jeszcze kłócił. 8)
Jak dobrze, ze tu jestes. Wychwyciles takie niuanse. Ty nie pracujesz moze w fakcie :lol: ?? Chelsea zaoferowala nam Mutu, Moggi chcial go wypozyczyc, Romek sprzedac. Jeden chcial jedno, drugi drugie. W koncu do transferu nie doszlo.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2004, 12:08

Polbos pisze:
pan Zambrotta pisze: A wogóle to co tu mącisz, że "posuniecia transferowe mogą wywołać zaburzenia akcji na giełdzie. Nie wiedziałem, że kupowanie dobrych graczy powodują spadki akcji :lol: :lol: :lol: wręcz przeciwnie, chyba idą w górę.
To nie jest takie proste. Ceny akcji na giełdzie rosną, jeżli jest na nie spory popyt. A jest na nie spory popyt, jeżeli są prognozy, ze spółka ta osiągnie na koniec roku zysk, bo wtedy może wypłacić dywidende. A wydanie dużych pieniedzy, nawet za jakąś gwiazde, to niestety nie jest prognoza zysku finansowego. Dlatego Juventus nie może sobie pozwolić na wydawanie dużych pieniedzy by nie obniżyć wartośći spółki. Chociaż w niektórych przypadkach taki transfer może przyciągnąc zaiteresowanie klubem - spółką akcyją, ale to sie żadko dzieje ponieważ gracze giełdowi nie patrzą na sukcesy sportowe klubu, tylko na osiągi finansowe.
Racja, zgadzam się z tobą, lecz nie mówię tutaj o wielkich kwotach na transfery ani o kupowaniu gwiazd. Myślę, że jeśli wydamy te 10 milionów euro na Jankulovskiego, brązowego medalistę Euro to na giełdzie może akcje pójdą w góre.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Manitou

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2004, 20:26

pizmak pisze:Ja czytałem że REAL dostaje kasy od jednego z banku madryckich.
Chyba w Bravo... Obrazek

Od początku do końca...
ODPOWIEDZ