powolania lippiego
- Juventino10
- Juventino
Jestem zaskoczony... Alex zawsze był ulubieńcem Lippiego i nie chce mi sie wierzyc, że nagle Marcello zmeinił zdanie. Szkoda, że tak zrobił, bo Alex może sie całkiem załamać, a wtedy bedzie źle zarówno w JUVE jak i w Squadra Azzurra. Pozdro.
La gente si domanda: ma chi sono? E noi glielo dichiamo chi noi siamo. Siamo l'armata bianconera e mai nessun ci fermera!
- booyak
- Juventino
Po pierwsze czym tu się martwić
To tylko mecz sparingowy i widać że Lippi chce sprawdzić przydatność tych 'gorszych' napastników...
Po drógie to tylko pokazuje (?) że Del Piero grywał w Juve gdyż Lippi był pod presją i mósiał go wystawiać...
Po trzecie może to oznaczać że Del Piero będzie niezastąpionym (obok Tottiego i Cannavaro) zawodnikiem Squadra Azurra i nie ma sensu przemęczać go w sparingach...

Po drógie to tylko pokazuje (?) że Del Piero grywał w Juve gdyż Lippi był pod presją i mósiał go wystawiać...
Po trzecie może to oznaczać że Del Piero będzie niezastąpionym (obok Tottiego i Cannavaro) zawodnikiem Squadra Azurra i nie ma sensu przemęczać go w sparingach...
★ ★ ★
- TomekW
- Juventino
No to przyjrzyjmy sie tym 'lepszym', czyli powolanym na ME:booyak pisze:Po pierwsze czym tu się martwićTo tylko mecz sparingowy i widać że Lippi chce sprawdzić przydatność tych 'gorszych' napastników...
- Cassano -> kontuzja
- Corradi -> kontuzja
- Del Piero -> w domu
- Di Vaio -> powolany
- Totti -> kontuzja
- Vieri -> kontuzja
I co wychodzi? Z szesciu wybrancow Trapa jeden zostal powolany, a czterech ma kontuzje. Kto zostal na aucie? :lol:
Z innych graczy Trapa:
- Inzaghi -> kontuzja
- Miccoli -> powolany
Jesli dodac do tego najlepszego wloskiego strzelca ostatniego sezonu Gilardino, ktory jest na olimpiadzie, wychodzi na to, ze DP po prostu nie zasluzyl w oczach Lippiego na powolanie.
Piszecie, ze to tylko sparing. Ale zastanowcie sie czy Lippi nie powolal najlepszych jakich mial? Przyjrzyjmy sie pozostalym formacjom:
Bramka: Toldo zakonczyl reprezentacyjna kariere, Pelizzoli w Atenach.
Obrona: Sa Nesta, Favalli, Materazzi, Oddo, Zambrotta - czyli uczesnicy ME. To mi nie wyglada na drugi sklad.. Cannavaro jest kontuzjowany, a Bonnera i Ferrari na IO.
Pomoc: Sa Fiore, Gattuso i Perrotta, czyli kadrowicze z ME. Pirlo jest na IO. Wypadli tylko slaby Zanetti i nie grzeszacy forma Camoranesi. Blisko kadry byl tez Ambrosini, ale jest kontuzjowany.
Sprawa jest dla mnie prosta: nawet jesli Lippi chcial poeksperymentowac, to tylu graczy ma kontuzje lub jest wlasnie na IO, ze nie musial poswiecac DP, by dac szanse innym. Po prostu w chwili obecnej nie widzi go w kadrze.
Calkiem mozliwe. Sprzedac Baggio, zeby gral DP. Sprzedac Pippo, bo Alex go nie lubi. A teraz juz nie ma naciskow ze strony wlodarzy Juve i Lippi wreszcie moze sie pozbyc ciezarubooyak pisze:Po drógie to tylko pokazuje (?) że Del Piero grywał w Juve gdyż Lippi był pod presją i mósiał go wystawiać...

No pewnie. Nie mozna przemeczac boskiego Alexa :lol: Bo sie bidulek zmeczy i beda go nozki bolaly :lol: A co on? Swieta krowa? Niech sie troche spoci - nic mu sie nie stanie. Czy bedzie niezastapiony? Watpie. Inni z "wielkich" albo sa kontuzjowani albo dostali powolanie. Tylko DP nie dostal. Myslicie, ze Lippi bedzie budowal kadre pod gracza bez formy? Na gre w kadrze trzeba sobie zasluzyc. Wreszcie ktos przejrzal na oczy.booyak pisze:Po trzecie może to oznaczać że Del Piero będzie niezastąpionym (obok Tottiego i Cannavaro) zawodnikiem Squadra Azurra i nie ma sensu przemęczać go w sparingach...
Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
- ACMichał
- Milanista
Wreszcie jakis sensowny komentarz... coż chyba tylko milaniści potrafią trafnie ocenic rolę Del Piero w reprezenytacji a raczej jej brak. Lippi powinien budować reprezentacyjny atak na Cassano, Tottim i Gilardino, rezerwa Di Vaio, Vieri -reszta powinna dostać całkowity zakaz gry zwłaszcza Del Piero i Inzaghi
- Lypsky
- Juventino
Wczesniej widzialem takze sensowne komentarzeACMichał pisze:Wreszcie jakis sensowny komentarz...
Nie tylko.ACMichał pisze:coż chyba tylko milaniści potrafią trafnie ocenic rolę Del Piero w reprezenytacji a raczej jej brak.
Moim zdaniem obecnie Alex nie zasluguje na gre w reprezentacji.
i MiccolimACMichał pisze:Lippi powinien budować reprezentacyjny atak na Cassano, Tottim i Gilardino, rezerwa Di Vaio, Vieri -
Pippo jak najbardziejACMichał pisze:reszta powinna dostać całkowity zakaz gry zwłaszcza Del Piero i Inzaghi

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Rafal Tarnacki
- Juventino
Nie ma sie czym martwic. Przeciez to tylko mecz towarzyski. Lippi, jako selekcjoner reprezentacji Wloch ma prawo do sprawdzenia innych zawodnikow i roznych wariantow gry. Zreszta sam powiedzial, ze Del Piero bedzie waznym zawodnikiem w jego druzynie.
FORZA JUVE!!!
FORZA JUVE!!!
- Iver.pk
- Juventino
Zgadzam sie z Toba w 100%! Mam jednak nadzieje ze Del Piero jeszcze zasluzy sobie na gre w reprezantacj dobrymi wystepami w Juve :!: Miejmy nadzieje ze ten "brak powolania" go zmobilizuje do takiej wlasnie gry :!: :!:DjJuve pisze:Moim zdaniem obecnie Alex nie zasluguje na gre w reprezentacji.
FORZA ALEX :!: FORZA JUVE :!: FORZA AZZURI :!:

- Lizard
- Juventino
Hmm... a czy Inzaghi nie był czasem najlepszym strzelcem Squadra Azzura w eliminacjach do Euro 2004reszta powinna dostać całkowity zakaz gry zwłaszcza Del Piero i Inzaghi

Brawo Di Vaio za bramkę dla Valencii - FORZA :roll:
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
W tej chwili Alex na pewno nie zasługuje na gre w reprezentacji. Ba, on nawet na gre w pierwszym składzie nie zasługuje :!: Nie ukrywajmy, Alex jest w bardzo niskiej formie i póki owej formy nie odnajdzie nie powinien mieć wstępu do reprezentacji. Mam nadzieje, że Lippi nie będzie stronniczy, i ze będzie powoływał tylko tych, którzy w danym okresie są w wysokiej formie, i którzy mogą pomóc reprezentcji.
Czy Inzaghi będzie grał to mnie nie obchodzi, jednak licze, że Del Piero odnajdzie forme, i że przyda się reprezentacji.
nie rozumiem Cię :? jeżeli Inzaghi i DP będą w wysokiej formie to dlaczego mieliby nie graćACMichał pisze: Lippi powinien budować reprezentacyjny atak na Cassano, Tottim i Gilardino, rezerwa Di Vaio, Vieri -reszta powinna dostać całkowity zakaz gry zwłaszcza Del Piero i Inzaghi

- Pavel87
- Juventino
A mnie bardzo cieszy fakt że powałanie otrzymał Birindelli. Ja tego piłkarza zawsze bardzo lubiałem. Solidny piłkarz nie schodzący poniżej pewnego poziomu, zawsze można na niego liczyć. No jak w meczu z Realem pokrył Figo to dajcie spokój :roll: Mam nadzieje że sie pokarze z dobrej strony i nie będzie to jego ostatnie powołąnie
Forza Squadra Bianconera
- _Jah
- Juventino
lippi nie byl pod zadna presja! on zwyczajnie faworyzowal alexa, ktory byl jego ulubiencem od wielu lat. marcelo nie staral sie tego ukryc i wszyscy doskonale zdawali sobie z tego sprawe. tymbardziej, ze kochajacy alexa kibice juve, nigdy nie mieli mu tego za zle. to jest najzupelniej oczywiste.TomekW pisze:Calkiem mozliwe. Sprzedac Baggio, zeby gral DP. Sprzedac Pippo, bo Alex go nie lubi. A teraz juz nie ma naciskow ze strony wlodarzy Juve i Lippi wreszcie moze sie pozbyc ciezarubooyak pisze:Po drógie to tylko pokazuje (?) że Del Piero grywał w Juve gdyż Lippi był pod presją i mósiał go wystawiać...
odejscie baggio nigdy nie przyprawialo sympatykow 'starej damy' o smutek. alex go przeciez doskonale zastapil! mysle, ze mialo to rowniez duzy wplyw na swietne relacje pomiedzy lippim a del piero. wszak, gdyby alex nie sprostal pokladanym w nim oczekiwaniom, fani nigdy nie wybaczyliby oddania roby'ego. na szczescie tak sie jednak nie stalo.
z kolei odejscie pippo bylo spowodowane transferem davida trezegeut'a. francuz swoja swietna dyspozycja bez problemu wywalczyl sobie miejsce w skladzie i tym samym dla inzaghi'ego zabraklo miejsca. ambicjonalny napastnik reprezentacji italli nie mogl sobie przeciez pozwolic na zadowolenie sie jedynie lawka rezerwowych. tymbardziej, ze pozycja alexa w klubie nadal pozostawala niepodwazalna. drugim powodem byla rowniez gotowka, ktora posluzyla do zwojowania owczesnego mercatto przez jak sie pozniej okazalo.. przyszlych mistrzow wloch

lippi jak kazdy trener ma swoje zasady, swoje slabosci. nie ulega watpliwosci, ze alex do nich nalezal. teraz bedac odpowiedzialnym za obraz calego pilkarstwa wloskiego, musi blyszczec obiektywizmem. swiadczy to o nim jak najlepiej i ciesze sie, ze jego decyzje satysfakcjonuja fanow innych druzyn. w koncu w kwestii squadry azzury powinnismy byc ze soba zgodni. alex ma problemy z klubem, wiec nikt nie odlatuje myslami o jego losie reprezentacyjnym. na to jest jeszcze zdecydowanie za wczesnie.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- ACMichał
- Milanista
[/quote]dlatego nie rozumiem o jakim konflikcie wspomniales? alex z inzaghi'm wielokrotnie zapewniali, ze nie ma mowy o zadnej nie zdrowej rywalizacji z ich strony.
A to ciekawe.........z tego co wiem obaj panowie nie rozmawiają ze sobą od kilku lat, obaj się nie znoszą co wielokrotnie podkreślali (zwłaszcza Inzaghi)
- ACMichał
- Milanista
alex z inzaghi'm wielokrotnie zapewniali, ze nie ma mowy o zadnej nie zdrowej rywalizacji z ich strony.
A to ciekawe.........z tego co wiem obaj panowie nie rozmawiają ze sobą od kilku lat, obaj się nie znoszą co wielokrotnie podkreślali (zwłaszcza Inzaghi)
- ahojekk
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
edytuj stare postyACMichał pisze:alex z inzaghi'm wielokrotnie zapewniali, ze nie ma mowy o zadnej nie zdrowej rywalizacji z ich strony.
co do tego nie ma sie co dziwic przeciwnik dość słaby a na takich testuje sie graczy
Dawniej Virus[Mauro].
- _Jah
- Juventino
podczas ich wspolnej gry w juventusie nigdy nie wykazywali wzajemnej niecheci. niby dlaczego mieliby to robic? obaj w koncu mieli pewne miejsce w druzynie. a mozliwosc zdobycia pozycji nr.1 w zespole uwazam, ze mobilizowala ich do jeszcze lepszej gry. owszem, niejednokrotnie dalo sie zauwazyc, ze pippo(szczegolnie) za wszelka cene dazy do tego, aby w pojedynke zakonczyc akcje. lecz na cale szczescie.. czesto mu sie to udawalo i nikt bynajmniej nie mial do niego o to pretensji. bardziej byly to wymysly dziennikarzy, w ktore oczywiscie kibice milanu musieli uwierzycACMichał pisze: A to ciekawe.........z tego co wiem obaj panowie nie rozmawiają ze sobą od kilku lat, obaj się nie znoszą co wielokrotnie podkreślali (zwłaszcza Inzaghi)

a tak na koniec: nie wiem jak jest w przypadku pilkarzy milanu.. lecz bynajmniej wolalbym, aby pilkarze juve wspolpracowali ze soba na boisku a nie poza nim..

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!