Miasto czy wies?

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

Wolalbys mieszkac...

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2004, 17:03

Gdybyscie mieli wybierac, gdzie chcielibyscie mieszkac- w ruchliwym centrum miasta (pasaze handlowe, sklep za sklepem, hipermarkety itp) czy w jakims spokojnym domku na wsi?... :)

Wiem, byl temat "Gdzie chcielibyscie mieszkac" ale tam koles pytal o kraje i miasta (geografia), mi chodzi o co innego :!:
Ja osobiscie marzylbym o jakims parterowym, ewentualnie jednopietrowym domku z tarasem i latarenkami, moze basenem... troche drzew... heh.. :roll:
Ale zeby do miasta nie bylo za daleko na zakupy... ;) hieh hieh

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2004, 17:24

Miasto, miasto, miasto !!!
Nie wyobrażam sobie życia w jakimś domu na wsi gdzie nuda dupe kiśi :]

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Krupy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2004, 17:29

własna chata to jest to ... robisz sobie impre całą noc i żaden z sąsiadów nie tłucze się miotłą po suficie albo dzwoni po policję bo muzyka jest za głośno ... ja mieszkam w domku jednorodzinnym w bocznej dzielnicy miasta ... niedaleko są osiedla 4-piętrowych bloków ... no cóż ... troche mała przez to jest ekipa ale jest zaje...fajnie ... a w bloku mieszkałem 10 lat i wiem jak to wygląda ... uwierzcie że lepszy jest domek

ObrazekObrazekObrazekObrazek
matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2004, 17:30

mnowomiejsky pisze: Ja osobiscie marzylbym o jakims parterowym, ewentualnie jednopietrowym domku z tarasem i latarenkami, moze basenem... troche drzew... heh.. :roll:
Ale zeby do miasta nie bylo za daleko na zakupy... ;) hieh hieh
myślimy prawie identycznie jedynie ja niekoniecznie musiałbym mieć jednopiętrowy domek ( mógłby być np. dwupietrowy :D ) i jeszcze żebym niedaleko domu miał boisko do nogi i byłby loozik

Obrazek
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2004, 17:33

Domek,zacisze-czyli wieś ale blisko miasta a nie na jakimś odludziu :D

Mieszkam w swoim domku i nie wyobrażam sobie mieszkania w jakimś bloku-ani swojego podwórka ani prywatności-sąsiedzi za ścianą :)

Aha i jeszcze jeden ważny aspekt mieszkania na wsi-brak smrodu spalin-aż chce sie wyjść na powietrze-cisza i spokój-sielankowy obraz wsi
:D :D :D :D :D

czery_r1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2004, 18:08

Ja mieszkam w małej miejscowości Kozienice i jest mi dobrze gdzie mieszkam... nie chciałbym mieszkać np. w Warszawie albo w innych dużych miastach...ale też chciałbym mieszkać na jakiejś wsi też niedaleko miasta

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2004, 19:07

W sumie jest mi dobrze jak jest. Mieszkam na wsi :? , ale jest to wieś oddalona ok 3-4 km od Poznania, więc 1 autobus i juz jestem w mieście. Żyje się dobrze, zielono (ale żadnych świń czy krów nikt u nas nie hoduje) jest czyste powietrze, boiska. A jak ktoś chce jechać do kina czy na basen to 1 autobus, 15 min tramwajem i wszystko ok. Żyć nie umierać :-D

:roll:
Lizard

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2004, 19:08

[edit]
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2008, 23:45 przez Lizard, łącznie zmieniany 1 raz.

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2004, 19:15

Ja to mieszkam sobie spokojnie na wsi i jest super chociaż czasami wolałbym mieszkać w mieście gdzie jest więcej atrakcji.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2004, 21:35

Ja mieszkam w 11 piętrowym wieżowcu niedaleko centrum. Wsumie to mi dobrze, choć czasami hałas dobiegający z ulicy jest denerwujący. Gdybym mieszkał na wsi też pewnie bym nie narzekał. Obie babcie mam na wsi. Na wakacje często tam jeżdże. Kiedy jestem tam 2 tygodnie to ciężko mi się wraca do miasta...

Pavel87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2004, 22:02

Ja bardzo chciałbym mieszkać na wsi. W sumie to mieszkam w niedużym 4-tysięcznym miesteczku ale to jednak zawsze miasto a nie wieś.Nie ma to jak świeże powietrze, wychodzisz gdzieś wieczoraj i nie słyszysz ciągle tylko tych samochodów. Tylko ta wieś powinna być gdzieś blisko miasta :D

Forza Squadra Bianconera
Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2004, 22:39

A mnie sie marzy domek pietrowy, ze strychem i piwnica. W jakiejs wiosce oddalonej o 5-10min drogi samochodem od miasta. A moim marzeniem jest miec pietrowy...pokoj: na dole tak jak normalny pokoj, na gorze(czesc strychu) materace, materace, materace, ewentualnie jakis sprzet grajacy lub TV i okno w dachu na niebo i spadajace gwiazdy..aah bosko.

czery_r1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2004, 23:55

Ja to mieszkam sobie spokojnie na wsi i jest super chociaż czasami wolałbym mieszkać w mieście gdzie jest więcej atrakcji.
No właśnie a nie lepiej jest mieszkać na wsi i sobie od czasu do czasu pojechać do jakiś centrum itd...i mieć z tego przyjemność a nie mieć to na codzień?? Przynajmniej jest to moje zdanie

Bob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2004, 10:03

Oczywiscie wolałbym mieszkac tak jak mieszkam :wink: czyli w wieżowcu w centrum a to dlatego że blisko mam do sklepow itanich supermarketów no i wogole wszystk blisko .Ana wsi wszędzie daleko i trzeba by było dojeżdzać do supermarketow.Jednak w miescie jest 100 razy lepiej niz na wsi

http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
azuriana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2004, 13:02

Kiedyś widziałam domek najbogatszego kiedyś Polaka.
Piękna willa we Włoszech na skale nad morzem jak otworzyli okno w łazience było słychac i widać fale lazurowo niebieskiego morza.

Z drugiej strony domek w górach ...piękna sprawa kiedy bierze sie kubek z kawą i piżamce można posiedzieć na trawce lub na tarasie i nie słyszec samochodów i innych hałasów miasta ...........

.............szkoda że to tylko marzenia. :D :D :D :D :D :D :D

ALEX,GIGI,JUVE PER SEMPRE...
ODPOWIEDZ