Niechec do Legii

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2004, 17:45

ze nie bede przypominal 1993 roku,
... a ja 1994
przypomnimy uczciwym klubom ze slaska skad mialy kase na takie transfery [w koncu ich gwiazdy nie zawsze byly wychowankami] - jzu nie pamietacie? dotowalo was panstwo! pieniadze byly z kopaln
a skad mialy byc skoro wszystko panstwowe bylo :lol:
ale najwazniejszy aspekt jest taki ze np. gornikowi mozna bylo odmowic, i sie zadnych konsekwencji nie ponosilo.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
fredi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2004, 17:12

JA bardziej od Legii nienawidze tylko Śląska ... i nie mam kompleksów.. poprostu Legia musi zginąć !!

Obrazek
PROmilky
Juventus Turyn - Tobie Chwała na wieki !!
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2004, 17:16

fredi pisze:JA bardziej od Legii nienawidze tylko Śląska ... i nie mam kompleksów.. poprostu Legia musi zginąć !!
Ty mowisz ze nie masz kompleksow a wyglaszasz takie hasla?? :?
Uzyj mozgu czasami (o ile go posiadasz) i zastanow sie zanim cos napiszesz bo hasla typu ''Legia musi zginac'' nie sa smieszne ale zalosne :?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2004, 17:34

Hmmm...ja osobiście do Legii nic nie mam :wink: i byłem zaskoczony wiadomością, że klub stołeczny jest najbardziej nielubianym klubem w Polsce :shock:, może to dlatego, że nie śledzilem uważnie rozgrywek ekstraklasy :) :?.Dla mnie Legia kojarzyła się z największa rzeszą kibiców :wink: np. w moim miasteczku na blokach i budynkach, zawsze były jakies napisy dotyczące Legii, ale napisane przez jej wiernych fanów, aczkolwiek były miejsca w których legia "wisiała na szubienicy" :? , lecz były to nieliczne miejsca :).Mój sąsiad jako oddany fan Legii miał na ramianiu wyryte na skórze (L) :shock: i nawet po pijanemu :D śpiewał z kumplami piosenki datyczące klubu z Warszawy :-D.

howik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2004, 17:38

jak ich lubic jak to sa zlodzieje i oszusci!!!!dla jagielloni ukradli flage podczas meczu pucharowego!!pretoriansi biegnac aby wam pomoc (policja bila legionistow)to jeden z waszych kibicow przebrany wstroj kibica jagi zasiadl na sektorze jagielloni i podczas bujki ukradl nam flage !!taki sposob kradziezy flagi jest potepiany i hanbiacy ale tacy sa legionisci!!to nie 1 raz jak legia tak robi raz jeden legionistow wkrecil sie do grupki hooliganow poloni .jezdzil z nimi na wyjazdy na mecze itp a potem ukradl klucz od schowka na flagi itp poloni i ukradl pare flag!!!czy to jest normalne i jak lubic legie.niech zyje jaga wisla i siarka!!!! wszyscy wiemy ze jaga wygrala1:0 w drugim meczu rewanzowym pucharu polski !!nie wiem czemu sedzia nie uznal bramki jagi moze zostal przekupiony!!to jest czesta zecz w polskiej lidze

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2004, 21:41

Po pierwsze nie wiem skad sie urwales ale po kolei 8)
howik pisze:jak ich lubic jak to sa zlodzieje i oszusci!!!!
Co ci ukradl klub??To ze jakis czlowiek zabral flage nie znaczy ze Legia jest zlodziejem i nie rzucaj tak oskarzeniami chlopcze
howik pisze:dla jagielloni ukradli flage podczas meczu pucharowego!!pretoriansi biegnac aby wam pomoc (policja bila legionistow)to jeden z waszych kibicow przebrany wstroj kibica jagi zasiadl na sektorze jagielloni i podczas bujki ukradl nam flage !!
Wzruszyla mnie twoja historia :lol: :lol: :lol:
howik pisze:taki sposob kradziezy flagi jest potepiany i hanbiacy ale tacy sa legionisci!!
Tak ktos wam ukradl flage i winny jest caly klub:/
howik pisze:to nie 1 raz jak legia tak robi raz jeden legionistow wkrecil sie do grupki hooliganow poloni .
:lol: :lol: :lol: Kto to sa hooliganie poloni??Jakis chor?? :lol:
howik pisze:jezdzil z nimi na wyjazdy na mecze itp a potem ukradl klucz od schowka na flagi itp poloni i ukradl pare flag!!!
Chyba musialu mu sie nudzic :lol: Zreszta skad ta historyjka??Pewnie opowiedzili ci koledzy polonisci.Tak naprawde nie mieli kasy na flagi wiec znalezli wymowke ze ktos im ukradl
howik pisze:czy to jest normalne i jak lubic legie.
Udowodnij mi jakos ze jest to prawda??Legie da sie lubic wystarczy spojrzec ilu Legia ma kibicow 8)
howik pisze:niech zyje jaga wisla i siarka!!!! .
Ta niech zyje tez Jas Fasola Britney Spears i Rysio z klanu :lol: :lol: :lol:
howik pisze:wszyscy wiemy ze jaga wygrala1:0 w drugim meczu rewanzowym pucharu polski !!
A mi sie wydawalo ze wynik koncowy byl 0:0 8)
howik pisze:nie wiem czemu sedzia nie uznal bramki jagi moze zostal przekupiony!!to jest czesta zecz w polskiej lidze
a moze sie pomylil.Rzecz przez RZ 8)

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Pavel87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2004, 15:20

Ja od zawsze jastem w polskiej lidze kibicem Widzewa. Jeszcze z 4-5 lat temu kłóciłem sie zawsze z kibicami Legii kto jest lepszy i zawsze Lagie nienawidziłem. Teraz jak już jesteśmy starsi to już nam sie tak nie chce kłócić(zresztą teraz chyba nie ma sieo co kłócić :cry: )i jakoś przeszła mi nienawiśc do Legii a pozostała powiedzmy niechęć :? A tak na marginesie to uważam że to forym Juve (i ja w drodze wujątku przyznałem sie jakiej drużynie kibicuje w Polsce) i nie powinniśmy mówć za kim jesteśmy w Polsce b oto na s może jedynie poróżnić

Forza Squadra Bianconera
rrrradek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2004, 19:47

Ja także jestem fanem legii. mieszkam w Warszawie już 27 lat i kocham moje kluby tzn. Juve i Legię. Może narażę się niektórym legionistom ale jestem Warszawiakiem i nie mam nic przeciwko Polonii. W końcówce poprzedniego sezonu kibicowałem jej aby nie spadła z ligi. dlaczego? dlatego, że fajnie jest gdy są derby Warszawy. no ile miast w polsce ma swoje derby? nie mówię o derbach śląska bo dla mnie to nie derby bo idąc tym tropem to można mówić o derbach gdy gra wisła płock z legią - derby mazowsza. to nie to. nie zgadzam się z kibicami, którzy twierdzą, że legia kradła zawodników. prawda jest taka, że jak zawodnik nie chciał przejść do legii to go tam nie było patrz Zbigniew Boniek. Tak naprawdę to kiedyś Polska była podzielona na dwie części: tych co chcięli grać w Legii i tych co woleli Górnik Zabrze. wszyscy mówią, że legia okradała zawodników a nik o tym, że śląsk za komuny miał pieniądze i kupował mistrzostwa. dlaczego górnik i Ruch mają po 14 tytułów? naprawdę nie byli lepsi od legii. problem polegał na tym, że legia jest taką firmą, że nawet wisła z Cracovią jest w stanie się pogodzić, żeby tylko dokopać tym ze stolicy. zakończę zdaniem, które wydaje mi się najlepszą odpowiedzią dlaczego nikt nie lubi legii bo klubów jest wiele a Legia tylko jedna. to tak jak z muzyką wirtuozów jest wielu ale emocje wzbudza tylko beethoven.

Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2004, 21:43

ale jestem Warszawiakiem
nie nasza wina :wink:
nie mówię o derbach śląska
bylbys kiedys na wilekich derbach slaska to bys zrozumial :]
kto byl ten potwierdzi :]
nie zgadzam się z kibicami, którzy twierdzą, że legia kradła zawodników
pogadaj z panem mirkiem okonskim.
że śląsk za komuny miał pieniądze i kupował mistrzostwa.
:lol:
a od kogo je kupowal ze sie tak zapytam ?
placil pzpn-owi czy co ?
dlaczego górnik i Ruch mają po 14 tytułów?
bo byli najlepsi.
naprawdę nie byli lepsi od legii.
byli.
Legia tylko jedna
i wystarczy
a to porownanie do beethovena ---> lol

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
Deckreg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2004, 21:48

DjJuve pisze: Jak by to było, gdyby nas nie było?

Nie od dziś wiadomo, że Legia jest najbardziej znienawidzonym klubem w Polsce(...) Wtedy uświadomicie sobie, że nie tyle my się wywyższaliśmy, co wy się zniżaliście.

zrodlo: http://www.legialive.pl/publikacja.php? ... jaID=11328
Właśnie za takie teksty większość Was nie lubi. Ja Legii nie lubie przez właśnie takie pseudointeligentne udowadnianie chociażby tego, dlaczego nikt nie lubie Legii. No i przez to, że Legia ukradła nam Okońskiego... :P

rrrradek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2004, 21:54

powinieneś chyba mówić za siebie, że to nie Twoja wina, że jestem warszawiakiem. zazdrościsz, co? odnośnie kupowania mistrzostw przez śląskie kluby to każde dziecko Ci powie, że śląsk był najbogatszy w czasie komuny i działacze ruchu i górnika między sobą ustalali kto będzie mistrzem. skończyła się komuna a zatem pieniądze i co się stało ze śląskimi klubami? odpowiedz ile razy po mistrzostwo po roku 1989 sięgały kluby ze śląska. do tylu chyba umiesz liczyć, nieprawdaż. co do reszty to bez komentarza. a o beethovenie nic nie mów jeżeli nie masz o tym zielonego pojęcia, chodziło bowiem o wyjątkowość Legii - wiesz taka metafora, tak jak wyjątkowa była muzyka beethovena. no bo Legia z pewnością jest wyjątkowa skoro tyle osób odpowiedziało na artykuł o niej. spróbuj napisać coś o innym klubie (niech będzie to ruch lub górnik) może wywiąże się większ dyskusja?

Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2004, 22:58

że to nie Twoja wina, że jestem warszawiakiem
naprawde nie moja!
zazdrościsz, co?
wspolczuje :]
że śląsk był najbogatszy w czasie komuny
w czasach gierka.
działacze ruchu i górnika między sobą ustalali kto będzie mistrzem
jasne. w lidze kilkanascie druzyn ale to prezesi gornika i ruchu ustalali kto bedzie mistrzem :lol:
skończyła się komuna a zatem pieniądze i co się stało ze śląskimi klubami?
upadly zaklady na slasku. wiele stalo sie nierentownych. warszawka zapomniala na czym przez lata opierala sie gospodarka tego kraju.
spróbuj napisać coś o innym klubie
jesli jakis bufon zapatrzony w siebie i swoj wlasny klub, nie widzacy nic poza czubkiem wlasnego nosa, napisalby cos o innym klubie nie przeszloby to bez echa.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2004, 01:39

Hmm. Legię lubię. Sam nie wiem czemu. Tak samo jak Juve. Poprostu...miłość jest ślepa... :-D

Co do Górnika...heh...rzeczywiscie jest sie czym chwalić, że Śląsk był za Gierka podstawą polskiej gospodarki...gdyby nie to nie trzeba by było teraz zwalniać dziesiątek tysięcy górników... . :x

Legia jest klubem, który jako jeden z nielicznych w Polsce czuje przywiązanie do tradycji i popiera to sukcesami na arenie krajowej i zagranicznej (zaraz sie zerwie dyskusja, że inne kluby posiadają wiecej tytułów...ale kiedy to było??? <Legia utrzymuje przynajmniej b. wysoki poziom od kilkunastu lat>).

[/quote]

Make friends for life or make hardcore enemies!
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2004, 08:58

że Śląsk był za Gierka podstawą polskiej gospodarki...gdyby nie to nie trzeba by było teraz zwalniać dziesiątek tysięcy górników
gdyby nie to ze byl i jest wegiel, byloby u nas jak w zwiazku radziecki - bieda z nedza.
który jako jeden z nielicznych w Polsce czuje przywiązanie do tradycji
rozwin prosze te mysl, bo niabardzo rozumiem.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
Michael (L)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2004, 10:43

Nienawisc do Legii w wiekszosci przypadków spowodowana jest zazdroscia
o liczbe kibiców ,doping na meczach,chlubna historie itp. owijane to jest
przez kazdego we własna ideologie.Dlatego powstaja takie badziewne historyjki o kradzeniu piłkarzy,kupowaniu meczy,rzadko mozna w nich znalezc choc troche prawdy.Zadne słowa tu nie pomoga,ale im wiecej bedzie przeciwników Legii tym wiecej zwolenników.
Mnie to tylko umacnia w kibicowaniu LEGIUNII. :lol:
(L)

I believe I can fly

I believe I can touch the sky
ODPOWIEDZ