Kara śmierci!!!!!!!
- herr_braun
- Juventino
Dokładnie! A jeszcze gorzej mi sie robi jak potem słysze jakie tacy ludzie otrzymują wyroki! Kilka lat za morderstwo z premedytacją? ŻenadaJuvetomek pisze:ja jestem za wprowadzeniem tej kary. Jak slysze jak dzieci zabijaja rodzicow, jak rodzice zabijaja dzieci, jak straszne sposoby i w jak blachych sprawach ludzie zabijaja to sie plakac chce.
A oprócz tego to i tak w Polsce bieda panuje. A za co utrzymywane są pobyty w więzieniach takich zwyrodnialców? Za pieniądze podatników!!!
Oprócz kary śmierci jestem jeszcze za karą chłosty! Może to troszke śmieszie brzmi ale według mnie to świetny sposób na karanie drobniejszych przestępstw typu kradzieże, pobicia czy wymuszenia. "Ulepszeniem " tej kary mogłoby być publiczne chłostanie, które oprócz bólu przynosiłoby wstyd. I zaraz pewnie odezwą się głosy broniące godności ludzi-przestępców. Dla mnie ważniejsze od ich godności jest bezpieczeństwo uczciwych obywateli Polski!!!
- Pavel87
- Juventino
Ja jestem przeciwko przywróceniu kary śmierci. Uważam że my ludzie nie mamy prawa decydowania o czyimś życiu lub śmierci. Za najbardziej drastyczne zbrodnie, najdokliwszą karą byłoby dożywocie w celi2/3/2 bez żadnego okna i bez żadnej możliwości skrócenia kary.
Forza Squadra Bianconera
- kynias
- Juventino
Nie chce was martwić, ale w Unii Europejskiej jest KATEGORYCZNY ZAKAZ SKAZYWANIA NA ŚMIERĆ Jest taki dekret, który musiały podpisać kraje, zanim z nimi rozpoczęto jakiekolwiek negocjacje. I panowie w PiS-ie o tym dobrze wiedzą, tylko trzeba pare punktów wyborczych złamać na szumie medialnym.
P.S. Ja jednak też uważam, że kara śmierci przydałaby się. I nie można - tak jak ktoś stwierdził wyżej - skazywać na 20 lat i czekać, co z takim kolesiem będzie za 20 lat. Wiadomo, że nie będzie nic dobrego. A ZA 20 LAT JEGO BYTOWANIA PŁACISZ TY PODATNIKU!!!
Chętnych do konwersacji zapraszam na gg1498615 lub kyniass@wp.pl
P.S. Ja jednak też uważam, że kara śmierci przydałaby się. I nie można - tak jak ktoś stwierdził wyżej - skazywać na 20 lat i czekać, co z takim kolesiem będzie za 20 lat. Wiadomo, że nie będzie nic dobrego. A ZA 20 LAT JEGO BYTOWANIA PŁACISZ TY PODATNIKU!!!
Chętnych do konwersacji zapraszam na gg1498615 lub kyniass@wp.pl
- Bob
- Juventino
Ja jestem za przywróceniem kary Śmierci ale tylko za najcięzsze zbrodnie czyli zabójstwa zgodzie z powiedzeniem "Śmierć za śmierć" i Oko za oko ząb za ząb.Morderców na Ziemi niepotrzeba i własnie kara śmierci powinna zajstnieć ale mamy takie prawo że watpie a żeby taka kara była własnie w Polsce
http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
- Chmura
- Juventino
Kara smierci- bardzo kontrowersyjny temat do dyskusji. Jej wprowadzenie spowodowalo by na pewno w jakims stopniu zmiejszenie przestepczosci w naszym kraju, czystke w wiezieniach , czyli mozna powiedziec w jakims stopniu oszczednosci (w koncu ktos te wiezienia utrzymuje). Z drugiej jednak jako katolik czuje, że czlowiek nie powinnien decydowac o zyciu drugiego człowieka, niezaleznioe od tego co ten zrobil. Ta sprawa nalezy do Boga i jezeli rzeczywiscie zasłuzył to kara go nie minie. Wiadomo człowiek jest omylny i czasami ktos moze byc niesłusznie skazany. Mysle, że nie powinno sie wprowadzic kary smierci, powinno sie podejmowac probe resocjalizacji, nawrocenia tych osob,bo ona tego potrzebuja i moga dzieki temu życ normalnie.
Juve Rulezzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!
East Side Is The Best !!!
East Side Is The Best !!!
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zgadzam sie z moim przedmowca jednak nie z pobudek katolickich ( bo cos takiego jak "wartosci katolickie" itp, sa dla mnie poprostu smieszne ale to nie miejsce i czas zeby o tym pisac
) Jestem kategorycznie PRZECIW uchwaleniu kary smierci. Jezeli by zmienic system wieziennictwa to wtedy z wiezniow moglby byc jakis porzytek. Obecnie za morderstwo trafia sie do wiezienia na kilka lat po to zeby sie obijac calymi dniami i zyc z podatków ( pieniedzy wyludzonych przez panstwo ) innych mieszkancow danego terytorium. Gdyby usunac z wiezien telewizory,radia i inne atrakcje i zastapic je od switu do nocy np: przy karczowaniu pól pod uprawe, regularne oddawanie krwi i jakis tam innych potrzebnych rzeczach ( nie wiem czego narodowi potrzeba
) to mysle ze wiezniowie splacali by w ten sposob "dlóg" jaki "zaciagneli" i bylo by to oplacalne dla wszystkich. Kto dal nam prawo by zabijac ludzi ? Zabijajc morderce rowniez stajemy sie morderca a tak zwane humanitarne zabijanie to jest kpina poprostu ==>> zbiera sie garstka ludzi ,reporterzy by uroczyscie pozbyc sie problemu poprzez wstrzykniecie mu jakiejs trucizny i ogladanie jak sie meczy :roll:
Czlowiek ktory sie dopuscil przestepstwa "zaslugujacego" na smierc sam pewnie by wybral kare smierci niz ciezkie roboty na rzecz spoleczenstwa.
Czy smierc czlowieka naprawi w jakis sposb krzywdy jakie wyrzadzil ?? NIE !! Nawet jezli by pracowal przez 1000 lat to nienaprawi juz swego czynu bo to niemozliwe ale w jakis sposob bedzie mogl chodz troche pomoc komus innemu [...]

Czlowiek ktory sie dopuscil przestepstwa "zaslugujacego" na smierc sam pewnie by wybral kare smierci niz ciezkie roboty na rzecz spoleczenstwa.
Czy smierc czlowieka naprawi w jakis sposb krzywdy jakie wyrzadzil ?? NIE !! Nawet jezli by pracowal przez 1000 lat to nienaprawi juz swego czynu bo to niemozliwe ale w jakis sposob bedzie mogl chodz troche pomoc komus innemu [...]
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
W dzisiejszych czasach bandyci, mordercy, pedofile i wiele innych osob czują sie bezkarni, bo wiedzą, że gdyby nawet zostali złapani to i tak pójdą sobie do ciepłego więzienia gdzie mają telewizor łóżko i darmowe posiłki.
W gazecie przeczytałem nawet, że koleś specjalnie napadł kobiete z bronią w rękui dał sie złapać policji.A później dowiedziano sie że był bezdomny.A dostał za ten czyn 3 lata.Więc lepiej juz takim ludziom pokazać, że nie ma co mordować.Trzeba im odpłacić tym co oni sami uczynili..!!!!!!
W gazecie przeczytałem nawet, że koleś specjalnie napadł kobiete z bronią w rękui dał sie złapać policji.A później dowiedziano sie że był bezdomny.A dostał za ten czyn 3 lata.Więc lepiej juz takim ludziom pokazać, że nie ma co mordować.Trzeba im odpłacić tym co oni sami uczynili..!!!!!!
- azzurra
- Qualità Juventina
http://info.onet.pl/970699,12,item.<ahr ... 6">html</a>
Polecam, zwłaszcza zwolennikom kary śmierci.
Polecam, zwłaszcza zwolennikom kary śmierci.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2004, 14:35 przez azzurra, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet, kiedy jesteś smutny, nigdy nie wiadomo, kto może zakochać się w Twoim uśmiechu." - Gabriel Garcia Marquez
- Cryhavoc
- Juventino
Rozmowy o tak śliskich tematach jak kara śmierci, eutanazja, aborcja chyba zawsze będą prowadzić donikąd, z drugiej strony ciężko przejść koło takiej dyskusji obojętnie, więc zaczynam 
Nie bede sie specjalnie rozpisywał, bo w tym temacie powiedziane zostało już chyba wszystko. Przciwnicy i zwolennicy mają swoje argumenty, nie zamierzam tu nikogo przekonywać. Chciałbym tylko zaznaczyć jeden jedyny argument dyskwalifikujący całkowicie w moich oczach ten wymiar kary. Minanowicie, system sądownictwa decydujący o przyznaniu takiej a nie innej kary jest hmm..NIEDOSKONAŁY(!). Wystarczy spojrzeć na przykład procesu Saddama, który jeszcze dobrze się nie zaczął, a już właściwie wiadomo, że nie będzie on w żadnej mierze obiektywny. Nie mam ochoty sie rozpisywać, ale jest to kwestia tak oczywista, że myśle, że każdy zrozumie...proces właściwie prowadzony jest przez amerykanów i irakijczyków - wrogów Saddama, zero obiektywności (tylko mi nie wyjezdzajcie tu z walka z terroryzmem bo mam dosc tych bajeczek w ustach Dablju). Chce zadać pytanie z tej strony: Jaką trzeba mieć PEWNOŚĆ, jakie DOWODY, jaką OBIEKTYWNOŚĆ w sprawie, zeby skazać drugiego człowieka na ŚMIERC? Zeby z nim skonczyc raz na zawsze? BY NIE MIAŁ JUŻ ZADNYCH SZANS CHOĆ CZĘŚCIOWEJ REHABILITACJI? Dowody muszą być niepodwazalne, ale to nie wystarczy! Kto zagwarantuje CAŁKOWITĄ OBIEKTYWNOŚĆ sądu??? Kto da sobie rękę uciąć, że sąd skazujący kogoś na śmierć był całkowicie "czysty". Ze w proces nie ingerowaly tzw, szare eminencje i osoby trzecie, osoby, ktore w jakims stopniu mogly byc ofiarami oskarzonego, lub z tych czy innych powodów zależało im na takim właśnie zakończeniu procesu (do tego w Polsce...),gdzie tu obiektywnosc?. Myśle ze nikt tego nie zagwarantuje, dlatego, ze koniec końców skazującymi są LUDZIE. Ludzie i tylko ludzie, poddawani zewsząd roznym wpływom (rowniez podswiadomym) i pokusom. Zaryzykuje stwierdzenie ze ZADEN CZŁOWIEK NIE MOZE DECYDOWAC O ZYCIU LUB SMIERCI DRUGIEGO CZŁOWIEKA, BO JEST NA TO ZA ..MAŁY...bo jest tylko CZŁOWIEKIEM!
Poza tym KAŻDY zasługuje na drugą szanse i tak jak powiedział Siewier zabócja nigdy nie naprawi swojego czynu, ale może za to zrobić coś dobrego. Poza tym morderstwo zawsze bedzie morderstwem, niezależnie od tego kto jest ofiarą, czy jest to osoba niewinna czy wielokrotny zabójca. Kara śmierci nic nie rozwiązuje, stosowana jest jedynie, by uspokoić sumienia "sprawiedliwych".
pozdrawiam
Cryhavoc

Nie bede sie specjalnie rozpisywał, bo w tym temacie powiedziane zostało już chyba wszystko. Przciwnicy i zwolennicy mają swoje argumenty, nie zamierzam tu nikogo przekonywać. Chciałbym tylko zaznaczyć jeden jedyny argument dyskwalifikujący całkowicie w moich oczach ten wymiar kary. Minanowicie, system sądownictwa decydujący o przyznaniu takiej a nie innej kary jest hmm..NIEDOSKONAŁY(!). Wystarczy spojrzeć na przykład procesu Saddama, który jeszcze dobrze się nie zaczął, a już właściwie wiadomo, że nie będzie on w żadnej mierze obiektywny. Nie mam ochoty sie rozpisywać, ale jest to kwestia tak oczywista, że myśle, że każdy zrozumie...proces właściwie prowadzony jest przez amerykanów i irakijczyków - wrogów Saddama, zero obiektywności (tylko mi nie wyjezdzajcie tu z walka z terroryzmem bo mam dosc tych bajeczek w ustach Dablju). Chce zadać pytanie z tej strony: Jaką trzeba mieć PEWNOŚĆ, jakie DOWODY, jaką OBIEKTYWNOŚĆ w sprawie, zeby skazać drugiego człowieka na ŚMIERC? Zeby z nim skonczyc raz na zawsze? BY NIE MIAŁ JUŻ ZADNYCH SZANS CHOĆ CZĘŚCIOWEJ REHABILITACJI? Dowody muszą być niepodwazalne, ale to nie wystarczy! Kto zagwarantuje CAŁKOWITĄ OBIEKTYWNOŚĆ sądu??? Kto da sobie rękę uciąć, że sąd skazujący kogoś na śmierć był całkowicie "czysty". Ze w proces nie ingerowaly tzw, szare eminencje i osoby trzecie, osoby, ktore w jakims stopniu mogly byc ofiarami oskarzonego, lub z tych czy innych powodów zależało im na takim właśnie zakończeniu procesu (do tego w Polsce...),gdzie tu obiektywnosc?. Myśle ze nikt tego nie zagwarantuje, dlatego, ze koniec końców skazującymi są LUDZIE. Ludzie i tylko ludzie, poddawani zewsząd roznym wpływom (rowniez podswiadomym) i pokusom. Zaryzykuje stwierdzenie ze ZADEN CZŁOWIEK NIE MOZE DECYDOWAC O ZYCIU LUB SMIERCI DRUGIEGO CZŁOWIEKA, BO JEST NA TO ZA ..MAŁY...bo jest tylko CZŁOWIEKIEM!
Poza tym KAŻDY zasługuje na drugą szanse i tak jak powiedział Siewier zabócja nigdy nie naprawi swojego czynu, ale może za to zrobić coś dobrego. Poza tym morderstwo zawsze bedzie morderstwem, niezależnie od tego kto jest ofiarą, czy jest to osoba niewinna czy wielokrotny zabójca. Kara śmierci nic nie rozwiązuje, stosowana jest jedynie, by uspokoić sumienia "sprawiedliwych".
pozdrawiam
Cryhavoc