LIGUE 1 - sezon 04/05
- jeżak
- Juventino
W zeszłym sezonie we Francji liczyły się trzy zespoły: Lyon, PSG i Monaco. Obecnie najaktywniejszą drużyną pod wzglądem transferów jest PSG. Stołeczny klub stracił na dobrą sprawę jedynie Gabriela Heinze, za to w jego miejsce ściągnięto Mario Yepesa. Prawdziwym hitem był transfer Jeroma Rothena z Monaco. Jeśli pod uwagę weźmie się niedawne przejście ze Strasbourga Danijela Ljuboi to PSG jest najlepiej "dozbrojonym" klubem we Francji i to w nim upatrywałbym faworyta w nadchodzącym sezonie.
Co do Lyonu i Monaco, to uważam, że ustąpią miejsca Paryżanom. Lyon nie zrobił żadnych ciekawych transferów, poza tym jego sominacja we Francji chyba dobiega końca. Monaco natomiast straciło zawodników, którzy decydowali o wspaniałej grze klubu z księstwa w zeszłym sezonie (Giuly, Rothen, Morientes). Moim zdaniem ciężko będzie się tak szybko pozbierać temu klubowi (pomimo faktu posiadania świetnego trenera)
Czwarty zespół poprzedniego sezonu, Auxerre, ten sezon zapewne będzie miało bardzo ciężki. Z klubu tego odeszli: Cisse, Kapo, Boumsong i Mexes(:oops:). Taka strata musi się odbić na wynikach.
To tylko moje zdanie odnośnie przyszłego sezonu we Francji. Proszę, piszcie kto jest waszym faworytem, kto będzie czarnym koniem i z jakim klubem sympatyzujecie.
Co do Lyonu i Monaco, to uważam, że ustąpią miejsca Paryżanom. Lyon nie zrobił żadnych ciekawych transferów, poza tym jego sominacja we Francji chyba dobiega końca. Monaco natomiast straciło zawodników, którzy decydowali o wspaniałej grze klubu z księstwa w zeszłym sezonie (Giuly, Rothen, Morientes). Moim zdaniem ciężko będzie się tak szybko pozbierać temu klubowi (pomimo faktu posiadania świetnego trenera)
Czwarty zespół poprzedniego sezonu, Auxerre, ten sezon zapewne będzie miało bardzo ciężki. Z klubu tego odeszli: Cisse, Kapo, Boumsong i Mexes(:oops:). Taka strata musi się odbić na wynikach.
To tylko moje zdanie odnośnie przyszłego sezonu we Francji. Proszę, piszcie kto jest waszym faworytem, kto będzie czarnym koniem i z jakim klubem sympatyzujecie.
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2004, 22:58 przez jeżak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lizard
- Juventino
Z tego co wiem , to Mexes jest już w Romie. Kibicuję Lens ( z powodu "Komara"), PSG ( grał tam geniusz Okocha) i powodzenia życzę Deschamps'owi z wiadomych względówZ klubu tego odeszli: Cisse, Kapo, Boumsong i bardzo prawdopodobne, że Mexes.

- Yuwe
- Juventino
to ze Lyon niepoczynmil praktycznie zadnych wzmocnien to nieznaczy ze nie sa dobrym zespolem. Dla mnie to wlasnie oni sa faworytami,zespol zgrany,solidny moze pokonac kazdego we Francji. Najgrozniejszym rywalem bedzie PSG , ze wzgledu na te wzmocnienia ktore przedstawil jeżak.Monaco raczej duzo niezdziala po tym jak starcili wyzej wymienionych pilkarzy (zapomniales o Prso
). Moze Lens , moze Bordeaux,napewno Marsylia namieszaja,nieskreslalbym rowniez Auxerre, sprzedali kilku talentow ale napewno maja jeszcze kogos "swiezego" na ich miejsce.Za "czarnego konia" uwazam Nicee badz Sochaux.
pzdr.
pzdr.
- Pavel87
- Juventino
w lidze francuskiej zawsze kibicowałem "PSG za to że tak wysoko przegrali z Juve w Superpucharze Europy. I też będąc obiektywną oni z całej stawki wyglądają na faworywów. Myśle że lyonowi (nie ukrywam że nie lubie tej drużyny) skończy sie już w tym sezonie limit fuksa a Monaco jest chyba za słabe kadrowo. Namieszają jaczsze napewno Auxerre, Bordoux i Marsylia
Forza Squadra Bianconera
- Mejgus
- Juventino
faktycznie waforytem jest psg. monaco napewno bedzie mialo trudna przeprawe stracili 6 podstawowych zawodnikow(rothen, guli, morientes, prso, cisse, ibarra).nie mozna zapominac o marsylii ktora coprawda stracila drogbe ale ich trener jest na tyle dobry ze potrafi znalesc w swoim zespole prawdziwe talenty. co do lionu to mysle ze beda walczyc o miejsce 2 lub 3. auxerre posiada swietnego trenera wiec sadze ze przyjego umiejetnosciach beda mogli spokojnie powalczyc o puchary.
- vojtek
- Juventino
Jesli chodzi o Ligue 1 to jestem kibicem PSG!
Niestety w pierwszej kolejce Psg uleglo na wyjezdzie Rennes 2:1
Gole:
Rennes:
22` O. Sorlin
23` A. Frei
PSG:
39` P. Pauleta (k.)
Niestety w pierwszej kolejce Psg uleglo na wyjezdzie Rennes 2:1
Gole:
Rennes:
22` O. Sorlin
23` A. Frei
PSG:
39` P. Pauleta (k.)
Jan Paweł II - na zawsze w naszych sercach
- 2MAN
- Juventino
Dla mnie Liga francuska jest liga najbardziej "przyjazna dla oka" jeśli chodzi o widowiskowość gry ,chodz ustępuje poziomem ....
Ja jestem mocno związany z AJ Auxerre ( kibicuje im jakies 6 sezonów :lol: , chodz nie ma możliwości porównania ich z JUVE
) i wiem że mimo braku wielu podstawowych zawodników , pod wodzą Lauchera i Tainnio , a także Kalou i Cool`a będą walczyć o Europejskie Puchary ... Guy Roux nie popuści
mam nadzieje .... Monaco i Bordeaux nie powalczą ... Lyon , PSG , Marsylia i Lens mogą być faworytami ... Rennes , Sochaux , Lille , Bastia i Saint Etienne powalczą o środek tabeli ... reszta o utrzymanie się :shock:
Ja mocno kibicuje AJ Auxerre i będe śledził ich poczynania
)
Ja jestem mocno związany z AJ Auxerre ( kibicuje im jakies 6 sezonów :lol: , chodz nie ma możliwości porównania ich z JUVE

Ja mocno kibicuje AJ Auxerre i będe śledził ich poczynania

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- Bob
- Juventino
Jezeli do Monaco wróci po kontuzji Nonda i przejdzie Saviola z Barcy to będe stawiał na Monaco (a I TAK TO JEST MOJ 1 FAWORYT)no i jeszcze mam sentyment dla tej drużyny bo prowadzi ją były piłkarrz Juve Didier Deschamp 
http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
- jeżak
- Juventino
Nonda wrócił już po tej kontuzji z początku zeszłego sezonu...Jezeli do Monaco wróci po kontuzji Nonda i przejdzie Saviola z Barcy to będe stawiał na Monaco
A Monaco przecież kupiło już Chevantona, więc ofensywa nie wygląda tak blado.
Po tym jak Juventus zrezygnował (chociaż kto tam Moggiego wie :shock: ) z Adriana Mutu, zainteresowanie nim wykazało właśnie Monaco, jak podaje strona skysports.com. Monaco w sumie nie stoi na straconej pozycji w tym sezonie.
Nie wiem jakie sparingi rozegrał zespół z księstwa, ale jego formę powinien już częściowo pokazać dwumecz z Goricą.
- Mikołajek
- Juventino
Ja będę ściskał kciuki za Olimpique Marsylia i oczywiście za Lens. Zespół z Marsyli jest również w moich oczach faworytem do mistrzostwa. Musi on jednak mieć czas na zgranie (w mniejszym stopniu również PSG i Monaco).PSG może zagrozić moim faworytom podobnie jak Lyon który wg mnie nadal jest bardo silny. A Monaco? Osłabiło się trochę(biorąc pod uwagę to, kto przyszedł) lecz nadal jest to silna drużyna.
''Niektórzy myślą, że futbol to sprawa życia i śmierci.Niestety nie, to coś bardziej ważnego''-Bill Skankley
- Dionizos
- Juventino
Allez PSG!! Paryzanie to moja ulubiona po Juve druzyna. Oczywiscie w spotkaniu z bialoczarnymi bylem wierny Starej Damie. Co do mojej milosci do Juve, nie powinno byc watpliwosci, nie zmienia to fatku, ze uwielbiam PSG. Pauleta, Ljuboja a szczegolnie Fiorese, to pilkare ktorych naprawde bardzo szanuje.
W tym sezonie Ligue1, personalnie poniosla wielkie straty. Ale tak jest co sezon. Monaco stracilo szkielet druzyny, ale zyskalo pieniadze, w wyniku czego pojawil sie genialny Chevanton i zawsze solidny Kallon. Obydwaj swietnie sie rozumieja co widac w pierwszych meczach. Lyon tez oslabiony, przyjscie Frau wiele nie zmieni. Brakuje dlugiej lawki.
Glownymi faworytami do mistrzostwa sa Marsylia i PSG, notabene najwieksi wrogowie 8) . Maryslia wzmocnila sie naprawde powaznie, ale coach Vahid nie odda latwo skory. Nawet jezeli Rothen gra slabo, druzyna ma potwornie mocna defensywe, czego poki co nie widac
. Sochaux to juz nie ten zespol, wic nie ma co mowic. Auxerre to samo. Cos zwojowac moze rownie dobrze Rennes z Freiem i Kallstromem w skladzie. Odszedl Cech, ale juz pojawil sie w jego miejsce Issakson, wiec nie ma problemu. Nicea tak samo moze cos pokazac, ale tylko jezeli talentem blysnie wielki austryjak Lintz. Saint-etienne, byly klub wielkiego Michela, raczej nic, oprocz pieknego stadionu nie zaprezentuje. Mam nadzieje, ze 'les vertes' zdolaja utrzymac sie w lidze. A Bordeaux jak zawze... czyli nic 8)
W tym sezonie Ligue1, personalnie poniosla wielkie straty. Ale tak jest co sezon. Monaco stracilo szkielet druzyny, ale zyskalo pieniadze, w wyniku czego pojawil sie genialny Chevanton i zawsze solidny Kallon. Obydwaj swietnie sie rozumieja co widac w pierwszych meczach. Lyon tez oslabiony, przyjscie Frau wiele nie zmieni. Brakuje dlugiej lawki.
Glownymi faworytami do mistrzostwa sa Marsylia i PSG, notabene najwieksi wrogowie 8) . Maryslia wzmocnila sie naprawde powaznie, ale coach Vahid nie odda latwo skory. Nawet jezeli Rothen gra slabo, druzyna ma potwornie mocna defensywe, czego poki co nie widac