Szanse i opis zespołów SERIE A
- bociu
- Juventino
Z tym sie zgadzamACMichał pisze:Juve również zmieniło trenera doszedł Emerson,Zebinaale to zdecydowanie za mało. Obrona jest strasznie niepewna, brakuje solidnego środkowego i ofensywnego prawego obrońcy
No, jak ty cos palniesz to odrazu dym. Na jakiej podstawie wysnuwasz wnioski, ze atak Juve jest najslabszy z wielkich europejskich klubów??? Co do Miccoliego- to bardzo utalentowany napastnik, jest w dobrej formie. Swiadcza o tym jego wystepy w sparingach.ACMichał pisze: A atak pozostawia wiele do życzenia. Del Piero i Treze to najslabszy atak jeżeli chodzi o najwieksze kluby w Europie a zastępca Miccoli to chyba jakieś nieporozumienie. Z takimi napastnikami Juve nie ma czego szukać w lidze a tym bardziej w LM. Szanse podobnie jak Inter 25%
Widze, ze nie jetes zbyt obiektywny... Potwierdzam, ze Milan jest JEDNYM Z GŁOWNYCH FAWORYTOW, ale nie murowanym.ACMichał pisze:Milan zdecydowany faworyt oczywiście jeżeli obejdzie sie bez kontuzjiczołowych piłkarzy i w formie bedzie pomoc (seedorf po kontuzji,Pirlo po IO).Carlo powinien dawać wiecej szans JDTomassonowi i Crespo a Inzaghiego sadzac na ławie. Szanse 50%
A co do tematu to nie zgadzam sie tylko z opisem Sieny. Mysle, ze ten zespol nie jest na tyle silny, zeby awansowac do pierwszej dziesiatki.
NOI VOGLIAMO LA VERA JUVE!
- Machnes
- Juventino
No więc niektóre osoby według mnie napisały tu trochę głupie i... i niezbyt obiektywnie... ale szanuje wasze zdanie koledzy!
Szanse na tytuł ma największe Milan i Juventus. Nie przewiduje takiej opcji, że wygra Inter, z takimi dziadkami to oni sobie mogą w Intertoto pograć... no dobra żartowałem...
będą grożni, ale jedynie zazdroszcze im Burdisso, Davidsa i Adriano... np. taki Ze Maria czy Mihajlovic (!!!) to stare dziadki nie obdarzone zbyt wielkim talentem, wogóle wiek całej pierwszej '11' jest katastrofalnym. Co do Juve to jestem pewny wielu zawodników, którzy raczej mnie nie zawiodą, wydaje mi się, że szanse z dobrym skutkiem otrzymają tacy zawodnicy jak: Appiah, Kapo, Blasi, któryś z nich może wskoczyć do pierwszego składu i zadomowić się w nim już przez 10 lat
Liderem drużyny będzie Emerson, czuję to... upewniło mnie w tym Puchar Birra Morreti Teraz kolej na Milan... ogólnie nie poczynili zbyt wielu wzmocnień. Czują sie pewnie tak samo jak my rok temu. Wiedzieliśmy, że nie musimy się wzmacniać, a to jest błąd!!! mieliśmy świetną obronę i co?? Klapa... to samo jest teraz z Milanem. Przeczuwam, że Maldiniemu, Cafu czy Pancaro poleci forma.... jest to bardzo prawdopodobne. Kupili Dhorasoo, który ma już 30lat. Ten sezon był "jego" ale czy ten też będzie. Czyli bardzo dużo niepewności... :roll: co do Romy to też będą grożni, bo baerdzo się wzmocnili, ale... to są wzmocnienia zawodników takich, jakim się rok temu wydawał Legro (mowa tu o Ferrarim) Wszyscy chwalą tak Mexesa (podzielałem to zdanie) ale kiedy się zacząłem mu bardziej przypatrywać zmieniłem o nim mniemanie. Perrotta nawet w 50% nie zastąpi Emersona. Nie stać go na to, ale kto wie ?? Napewno będzie wielu takich, którym się niespodoba moja wypowiedz, ale to jest moje zdanie, kóre nie musi być takie samo jak wasze.
PS. Nie to, żebym się czepiał, bo obchodzi mnie to tyle co zeszłoroczny śnieg, ale BiancoNerri_ nie ściemniaj, że jesteś taki dorosły... ty nie masz więcej niż 11, 12 lat. Więc po co robisz z siebie takiego starszego. Potem wszyscy się śmieją. }
Pozdrawiam, Machnes

PS. Nie to, żebym się czepiał, bo obchodzi mnie to tyle co zeszłoroczny śnieg, ale BiancoNerri_ nie ściemniaj, że jesteś taki dorosły... ty nie masz więcej niż 11, 12 lat. Więc po co robisz z siebie takiego starszego. Potem wszyscy się śmieją. }
Pozdrawiam, Machnes
- krystiank
- Juventino
Atalanta- oby sie utrzymali, raczej baraż
Bologna- 10-13 miejsce nie lepiej ani gorzej
Brescia- 8-10 miejsce z Baggio na czele mysle że powalczą
Cagliari- Spadek do Serie B, choć mogą powalczyć
Chievo- Jak zawsze, choć bez tego trenera już co był to może być gorzej
Fiorentina- Tu będzie ciekawie, mogą narobić zamieszania
Inter- 1-4 miejsc, mają powazne wzmocnienia na pomocy Veron, Davids, oj bedzie gorąco
Juventus - Pozostało im wygrać Scudetto i zmażac blamaż po ostatnim sezonie
Lazio- Tu nie ma nikogo ciekawego, klub sie rozpada...oby sie utrzymali
Lecce- w pierwszej 15, nie gorzej, oby
Livorno- spadek do Serie B
Messina- Może być Czarnym Koniem, ale to raczej przewróżenienie
Milan- Tu będzie bardzo groźnie, z kaką, crespo, shevą itp
Palermo- To może byc naprawde czarny koń
Parma- Nic ciekawego ...mogą sie bronić przed spadkiem
Reginna- na dnie tabeli...raczej spadek do serie B
Roma- 6-8 miejsce nie pograją jak ostatnio teraz Totti nie będzie pokazywał głupich gestów Juventusowi, Alex teraz pokaze Romie swoje
Sampdoria- Jak ostatnio zero osłabień i wzmocnień wiec nic im innego nie pozostało, choć mogą powalczyć o lepsze miejsce
Siena- środek tabeli, myśle że nie spadną nisko nie życze im tego, oby to drewno RAsiak nie grał
Udinese- Jak Jankulowski odejdzie do Juve to poważne osłabienie i może być słabo z nimi, oby sie utrzymali w Serie A
nie wolno pisać wyróżnikami testu. Narazie upomnienie na privie, potem będzie karteczka
kouba
Bologna- 10-13 miejsce nie lepiej ani gorzej
Brescia- 8-10 miejsce z Baggio na czele mysle że powalczą
Cagliari- Spadek do Serie B, choć mogą powalczyć
Chievo- Jak zawsze, choć bez tego trenera już co był to może być gorzej

Fiorentina- Tu będzie ciekawie, mogą narobić zamieszania
Inter- 1-4 miejsc, mają powazne wzmocnienia na pomocy Veron, Davids, oj bedzie gorąco
Juventus - Pozostało im wygrać Scudetto i zmażac blamaż po ostatnim sezonie
Lazio- Tu nie ma nikogo ciekawego, klub sie rozpada...oby sie utrzymali
Lecce- w pierwszej 15, nie gorzej, oby
Livorno- spadek do Serie B
Messina- Może być Czarnym Koniem, ale to raczej przewróżenienie
Milan- Tu będzie bardzo groźnie, z kaką, crespo, shevą itp
Palermo- To może byc naprawde czarny koń
Parma- Nic ciekawego ...mogą sie bronić przed spadkiem
Reginna- na dnie tabeli...raczej spadek do serie B
Roma- 6-8 miejsce nie pograją jak ostatnio teraz Totti nie będzie pokazywał głupich gestów Juventusowi, Alex teraz pokaze Romie swoje
Sampdoria- Jak ostatnio zero osłabień i wzmocnień wiec nic im innego nie pozostało, choć mogą powalczyć o lepsze miejsce
Siena- środek tabeli, myśle że nie spadną nisko nie życze im tego, oby to drewno RAsiak nie grał
Udinese- Jak Jankulowski odejdzie do Juve to poważne osłabienie i może być słabo z nimi, oby sie utrzymali w Serie A
nie wolno pisać wyróżnikami testu. Narazie upomnienie na privie, potem będzie karteczka
kouba
- Rybeq
- Juventino
hm, to nie silvio i luciano wysylaja rolexy :], sędziowie się nagle nie obrażą na swych pupili
miki to nieporozumienie ? :lol: jak w takim razie nazwiesz jdt ? galaktyczne czy stratosferyczne nieporozumienie :lol:zastępca Miccoli to chyba jakieś nieporozumienie.
ja uwazam iz milan nie zdobedzie scudo. po pierwze - zasada "bij mistrza" . po drugie murowani faworyci sa czesto spaleni psychicznie.
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
20.II.2003-3.III.2005
- ACMichał
- Milanista
Real- Ronaldo,Raul, MorientesNo, jak ty cos palniesz to odrazu dym. Na jakiej podstawie wysnuwasz wnioski, ze atak Juve jest najslabszy z wielkich europejskich klubów???
Milan-Szewa, Crespo, JDT, Inzaghi
Chelsea-Drogba, Kezman, Mutu ,Gudjonsen
MU-RvN,Smith,Saha
Del Piero nie ma co się oszukiwać jest SŁABY(ma problemy nawet z 11) a Treze zupełnie bez formy(nie wiem czy ogładasz sparingi). Jeżeli uważasz że Juve ma atak co najmniej porównywalny z w.w to jesteś śmieszny.
Co do Miccoliego- to bardzo utalentowany napastnik, jest w dobrej formie. Swiadcza o tym jego wystepy w sparingach.
Miccoli nadaje się na 4 napastnika i na drużyny pokroju Sieny czy Messiny a nie na LM . JDT nie wiem czy wiesz ale bedac rezerwowym strzelił 12 bramek czyli blisko Waszego Idola Del Piero z tym że ON nie wykonuje 11. Na Euro kto był lepszy-JDT z 3 bramkami i asystą czy bezbarwny Del Piero bez żadnego dorobku czy Miccoli który mistrzostwa obejrzał przed telewizorem.miki to nieporozumienie ? jak w takim razie nazwiesz jdt ? galaktyczne czy stratosferyczne nieporozumienie
- Rybeq
- Juventino
widze ze coraz wiecej osob chce zaistniec na forum na sile krytykujac del piero. mozna o nim wiele powiedziec ale napewno nie to ze ma problemy z 11. czasem nie strzeli, ale 9 na 10 karnych wykona prawidlowo.Del Piero nie ma co się oszukiwać jest SŁABY(ma problemy nawet z 11)
zobaczymy :]a Treze zupełnie bez formy
capello mu ufa, i to mi wystarcza.
nazwiska nie graja. a kto ma lepszy atak okaza sie w sezonie.Jeżeli uważasz że Juve ma atak co najmniej porównywalny z w.w to jesteś śmieszny.
uzyje twoich slow: "ogladasz sparingi ?"Miccoli nadaje się na 4 napastnika i na drużyny pokroju Sieny czy Messiny a nie na LM
dobra forma pana t. wynikala ze znakomitej postawy milanu w ubieglym sezonie. w tym IMO nie bedzie juz tak dobrze.JDT nie wiem czy wiesz ale bedac rezerwowym strzelił 12 bramek
na euro pojechal corradi.Miccoli który mistrzostwa obejrzał przed telewizorem.
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
20.II.2003-3.III.2005
- Lypsky
- Juventino
Pod choinke :lol:Rybeq pisze:hm, to nie silvio i luciano wysylaja rolexy :], sędziowie się nagle nie obrażą na swych pupili
Nic dodac nic ujac 8)Rybeq pisze:nazwiska nie graja. a kto ma lepszy atak okaza sie w sezonie.Jeżeli uważasz że Juve ma atak co najmniej porównywalny z w.w to jesteś śmieszny.
Moze inaczej.Czy kiedykolwiek widziales jak gra Miccoli?? :roll:Rybeq pisze:uzyje twoich slow: "ogladasz sparingi ?"Miccoli nadaje się na 4 napastnika i na drużyny pokroju Sieny czy Messiny a nie na LM
Podobnie jak twoj ukochany Pippo ktory jest podstawowym napastnikiem Milanu :lol: :lol: :lol:Miccoli który mistrzostwa obejrzał przed telewizorem.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
piszesz, że Treze jest bez formy, a co powiesz o waszym nowym nabytku Crespo czy też o starzejącym się i bezbarwnych PippoACMichał pisze:Milan-Szewa, Crespo, JDT, InzaghiNo, jak ty cos palniesz to odrazu dym. Na jakiej podstawie wysnuwasz wnioski, ze atak Juve jest najslabszy z wielkich europejskich klubów???

śmieszny to jesteś ty :!: Del Piero nigdy nie miał problemów z wykonywaniem jedenastek. To, że raz mu się nie udało strzelić podczas meczu sparingowego nie oznacza, że nie potrafi strzlić karnego :!: W Milanie chcielibyście mieć takiego specjaliste od jedenastek...ACMichał pisze:Del Piero nie ma co się oszukiwać jest SŁABY(ma problemy nawet z 11). Jeżeli uważasz że Juve ma atak co najmniej porównywalny z w.w to jesteś śmieszny.
no to nic tylko pogratulować...ACMichał pisze:Miccoli nadaje się na 4 napastnika i na drużyny pokroju Sieny czy Messiny a nie na LM . JDT nie wiem czy wiesz ale bedac rezerwowym strzelił 12 bramek
Jak kolega wyżej zauważył wasz wielki Inzaghi również nie pojechał, a jestem pewnien, że Miccoli był bliższy wyjazdu na Euro niż PippoACMichał pisze:czyli blisko Waszego Idola Del Piero z tym że ON nie wykonuje 11. Na Euro kto był lepszy-JDT z 3 bramkami i asystą czy bezbarwny Del Piero bez żadnego dorobku czy Miccoli który mistrzostwa obejrzał przed telewizorem.
- TomekW
- Juventino
:lol: Chcialbys abysmy chcieli. Tak sie jednak sklada, ze Milan ma znacznie lepszego specjaliste od rzutow karnych niz Juventus.UlTrAs pisze:Del Piero nigdy nie miał problemów z wykonywaniem jedenastek. To, że raz mu się nie udało strzelić podczas meczu sparingowego nie oznacza, że nie potrafi strzlić karnego :!: W Milanie chcielibyście mieć takiego specjaliste od jedenastek...
DjJuve pisze:Podobnie jak twoj ukochany Pippo ktory jest podstawowym napastnikiem Milanu :lol: :lol: :lol:Miccoli który mistrzostwa obejrzał przed telewizorem.
Tylko, ze obaj nie zauwazyliscie, ze Inzaghi nie pojechal na Euro z powodu kontuzji, a Miccoli dlatego, ze byli lepsi od niego.UlTrAs pisze:Jak kolega wyżej zauważył wasz wielki Inzaghi również nie pojechał, a jestem pewnien, że Miccoli był bliższy wyjazdu na Euro niż Pippo
Jesli zas chodzi o porownywanie Tomassona z Miccolim, to proponowalbym zastanowic sie jaka obaj pelnia role i jak sie z niej wywiazuja. Tomasson jest jokerem. Wchodzi z lawki i strzela decydujace gole. Wypelnia swoje zadania nalezycie. A Miccoli? Odpowiedzcie sobie sami koledzy juventini.
I na koniec jeszcze jedno: Rybeq mylisz sie. To nie forma Tomassona wynikala ze znakomitej postawy Milanu. To znakomita postawa Milanu wynikala z wysokiej formy poszczegolnych graczy. W tym Tomassona.
Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
- Lizard
- Juventino
TomekW w większości wypisanych tu zagadnień ma rację. Ale porównywanie Miccoliego i Tomassona nie ma sensu. Duńczyk jest starszy i rozegrał więcej sezonów w swojej karierze, a porównywanie go po najlepszym dla niego sezonie w Milanie z praktycznie debiutującym w Juve Miccolim mija się z celem. Fakt, na dzień dzisiejszy to Tomasson jest lepszy, ale przed Fabrizio jeszcze długa droga...
- Lypsky
- Juventino
Mogl jechac na Euro aczkolwiek Trap go nie zabral.Inzaghi byl zdrowy(wczesniej mial kontuzje) i decyzja nalezala do selekcjonera.TomekW pisze:Tylko, ze obaj nie zauwazyliscie, ze Inzaghi nie pojechal na Euro z powodu kontuzji, a Miccoli dlatego, ze byli lepsi od niego.UlTrAs pisze:Jak kolega wyżej zauważył wasz wielki Inzaghi również nie pojechał, a jestem pewnien, że Miccoli był bliższy wyjazdu na Euro niż Pippo
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- TomekW
- Juventino
I co w zwiazku z tym? Trapattoni argumentujac pominiecie Inzaghiego powiedzial, ze nie zabiera go, bo lekarze mu odradzili. Czyli nie pojechal dlatego, ze wg Trapa nie byl jeszcze zdrowy.DjJuve pisze:Mogl jechac na Euro aczkolwiek Trap go nie zabral.Inzaghi byl zdrowy(wczesniej mial kontuzje) i decyzja nalezala do selekcjonera.TomekW pisze:Tylko, ze obaj nie zauwazyliscie, ze Inzaghi nie pojechal na Euro z powodu kontuzji, a Miccoli dlatego, ze byli lepsi od niego.UlTrAs pisze:Jak kolega wyżej zauważył wasz wielki Inzaghi również nie pojechał, a jestem pewnien, że Miccoli był bliższy wyjazdu na Euro niż Pippo
Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
- Rybeq
- Juventino
to moze oszczedze tomkowi i milanistom paru postow:
inzaghi i del piero mieli slaby sezon. trap na euro nieslusznie zabral del piero, argumentujac iz inzaghi jest chory. oboje niezasluzyli na powolanie a pojachal tylko jeden z nich.
inzaghi i del piero mieli slaby sezon. trap na euro nieslusznie zabral del piero, argumentujac iz inzaghi jest chory. oboje niezasluzyli na powolanie a pojachal tylko jeden z nich.
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
20.II.2003-3.III.2005
- _Jah
- Juventino
w nadchodzacym sezonie murowanym kandydatem do scudetta jest ac milan. fakt ten zupelnie nie podlega dyskusji. ich dominacja w zeszlym sezonie byla naprawde wyjatkowa. nie przypominam sobie, aby ktos w tak druzgacacym stylu wygral lige! po dzien dzisiejszy chyle czola.
i nie sadze, aby w tym sezonie mialoby sie cos zmienic. tymbardziej, ze ich szeregi zasililo dwoch wybitnych zawodnikow. szczegolnie przyjscie stama powinno podniesc i tak juz wysoki poziom formacji defensywnej. kolejnym atutem graczy z mediolanu jest to, ze kazda pozycja jest u nich solidnie obstawiona. maja swietnych dublerow, ktorzy potrafia wniesc duzo swiezosci.
gracze juventusu na tle rossonerich wypadaja bardzo bladziutko. lecz trzeba wierzyc. nie sadze, aby do ostatecznej rywalizacji mieliby sie wlaczyc gracze interu. nie jestem zbytnio przekonany do mozliwosci trenerskich pana manciniego i watpie, aby potrafil poukladac te klocki w jedna, zgrana calosc.
konczac.. obstawiam rowniez, ze nadchodzacy sezon nie bedzie zbyt szczesliwy dla ekip z rzymu. roma powinna sie bardziej skupic na walce w lm. w tych elitarnych rozgrywkach maja wiecej szans, anizeli na boiskach serie a. lige wygrywa druzyna, puchar mistrzow druzyna najbardziej zdeterminowana.. mysle, ze weterani z romy maja juz ogromna ochote zaistniec rowniez na scenie europejskiej.
i nie sadze, aby w tym sezonie mialoby sie cos zmienic. tymbardziej, ze ich szeregi zasililo dwoch wybitnych zawodnikow. szczegolnie przyjscie stama powinno podniesc i tak juz wysoki poziom formacji defensywnej. kolejnym atutem graczy z mediolanu jest to, ze kazda pozycja jest u nich solidnie obstawiona. maja swietnych dublerow, ktorzy potrafia wniesc duzo swiezosci.
gracze juventusu na tle rossonerich wypadaja bardzo bladziutko. lecz trzeba wierzyc. nie sadze, aby do ostatecznej rywalizacji mieliby sie wlaczyc gracze interu. nie jestem zbytnio przekonany do mozliwosci trenerskich pana manciniego i watpie, aby potrafil poukladac te klocki w jedna, zgrana calosc.
konczac.. obstawiam rowniez, ze nadchodzacy sezon nie bedzie zbyt szczesliwy dla ekip z rzymu. roma powinna sie bardziej skupic na walce w lm. w tych elitarnych rozgrywkach maja wiecej szans, anizeli na boiskach serie a. lige wygrywa druzyna, puchar mistrzow druzyna najbardziej zdeterminowana.. mysle, ze weterani z romy maja juz ogromna ochote zaistniec rowniez na scenie europejskiej.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- TottiGol
- Romanista
Zastanawia mnie fakt, dlaczego wszyscy zgodnie skreślacie Romę :shock: Czyżby szwankowała Wam pamięć?
Ja rozumiem, że odeszło dwóch bardzo ważnych zawodników, ale nie oznacza to wcale, że jak tam ktoś napisał znajdziemy się nagle na miejscach 6-8 :lol: . I że niby kto nas wyprzedzi? Parma :-D Lazio :lol: :lol: ?
Oczywiście odejście Samuela martwi. Mało który zawodnik na świecie jest w stanie chociaż zbliżyć się do jego poziomu. Jego obecność na boisku stwarzała możliwość grania tylko 3 obrońcami w poprzednim sezonie, a i tak Roma straciła najmniej bramek. Nie oznacza to jednak, że jednego Samuela nie zastąpi dwóch wysokiej klasy i co najważniejsze bardzo młodych stoperów jakimi są Ferrari i Mexes. Jeśli obok nich postawi się młodego, ale już niezwykle doświadczonego Chivu, a po drugiej stronie reprezentanta Pannucciego to linia obrony staje się jedną z lepszych i najbardziej perspektywicznych na całym świecie 8)
W drugiej linii owszem jest gorzej niż było. Perotta nie zastąpi Emersona, a Dacourt nie nadaje się do akcji ofensywnych, ale jeśli przed nimi dwoma staną w linii Cassano, Totti i najlepszy prawy pomocnik ligi Mancini (9 goli i 8 asyst w ubiegłym sezonie) to się może okazać, że pomoc będzie najsilniejszą formacją Romy. Na szpicy jeden striker (Gilardino - 60%, inna opcja to Ibrahimovic, a jeśli się nie uda to zawsze są Montella i Delvecchio :-D ). W bramce przyszły nr 1 reprezentacji. Czy to jest skład na 8 miejsce??
Jeszcze ławka rezerwowych: reprezentanci U21: De Rossi, D'Agostino, Bovo, Brighi, Corvia + plus paru weteranów jak tam ktoś nazwał drużynę Romy (wielkie lol)
Milan ma w obronie same gwiazdy, ale oni wszyscy są po 30 (wyjątek Nesta), a niektórzy grubo po 30. Za dwa lata już nie będzie Cafu, Maldiniego, Pancaro, Costacurty, Stama i co wtedy?
Juve nie ma napastnika. Ewidentna dziura na szpicy i w środku obrony to największe mankamenty tego zespołu. Ale niestety macie Capello - najlepszego trenera na świecie, więc pewnie coś wymyśli.
Inter to wielka niewiadoma. Wydaje mi się, że albo wygrają wszystko, albo nic. Nie wypowiadam się, bo po prostu nawet nie wiem czego się spodziewać.
Podsumowując: jeszcze zobaczycie, co z Wami wszystkimi zrobi młodzież z Romy :twisted:
P.S. Ja ewidentnie nie jestem Juventino...

Oczywiście odejście Samuela martwi. Mało który zawodnik na świecie jest w stanie chociaż zbliżyć się do jego poziomu. Jego obecność na boisku stwarzała możliwość grania tylko 3 obrońcami w poprzednim sezonie, a i tak Roma straciła najmniej bramek. Nie oznacza to jednak, że jednego Samuela nie zastąpi dwóch wysokiej klasy i co najważniejsze bardzo młodych stoperów jakimi są Ferrari i Mexes. Jeśli obok nich postawi się młodego, ale już niezwykle doświadczonego Chivu, a po drugiej stronie reprezentanta Pannucciego to linia obrony staje się jedną z lepszych i najbardziej perspektywicznych na całym świecie 8)
W drugiej linii owszem jest gorzej niż było. Perotta nie zastąpi Emersona, a Dacourt nie nadaje się do akcji ofensywnych, ale jeśli przed nimi dwoma staną w linii Cassano, Totti i najlepszy prawy pomocnik ligi Mancini (9 goli i 8 asyst w ubiegłym sezonie) to się może okazać, że pomoc będzie najsilniejszą formacją Romy. Na szpicy jeden striker (Gilardino - 60%, inna opcja to Ibrahimovic, a jeśli się nie uda to zawsze są Montella i Delvecchio :-D ). W bramce przyszły nr 1 reprezentacji. Czy to jest skład na 8 miejsce??
Jeszcze ławka rezerwowych: reprezentanci U21: De Rossi, D'Agostino, Bovo, Brighi, Corvia + plus paru weteranów jak tam ktoś nazwał drużynę Romy (wielkie lol)
Milan ma w obronie same gwiazdy, ale oni wszyscy są po 30 (wyjątek Nesta), a niektórzy grubo po 30. Za dwa lata już nie będzie Cafu, Maldiniego, Pancaro, Costacurty, Stama i co wtedy?
Juve nie ma napastnika. Ewidentna dziura na szpicy i w środku obrony to największe mankamenty tego zespołu. Ale niestety macie Capello - najlepszego trenera na świecie, więc pewnie coś wymyśli.
Inter to wielka niewiadoma. Wydaje mi się, że albo wygrają wszystko, albo nic. Nie wypowiadam się, bo po prostu nawet nie wiem czego się spodziewać.
Podsumowując: jeszcze zobaczycie, co z Wami wszystkimi zrobi młodzież z Romy :twisted:
P.S. Ja ewidentnie nie jestem Juventino...
Forza Roma