Czy FIORENTINA zdoła zdziałać coś w SERIE A!!??

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Rafal Tarnacki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2004, 20:13

Ja tam nawet lubie Viole. Pokazali swoj charakter awansujac do Serie A. Szanuje ten zespol i uwazam ze uplasuje sie w okolicach 8-10 miejsca. Ja zycze im powodzenia, oprocz w meczach przeciwko Juve.

FORZA JUVE!!!

JUVEFANE_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2004, 21:58

Oto pozyskani zawodnicy:
Enzo Mareska(50% karty ma Juve) :D
Jaime Andrés Valdés Zapata
Nakata
Di Livio(podpisał nowy kontrakt)
Javier Portillo(wypożyczenie na rok od Realu)
Dario Dainielli

JESTEM OSZUSTEM
Jacol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2004, 22:25

Coś mi mówi, że Viola może zamieszać w Serie A. Pozyskali: Nakata, Guigou, Lupatelli, Maresca, Maccarone, Portillo. Został Di Livio, Vryzas. Jeszcze mają zamiar kupić Mido, Coloccini, Bonera. Oprócz Fiorentiny mogą naprawdę coś zdziałać Palermo, Sampdoria. Udinese zapewne będzie tą samą drużyną. O scudetto będą walczyć oczywiście oprócz Juve także Milan i Inter i chyba Roma. Niewiadomo co z Parmą i Lazio. Czy nadal będą w okolichach miejsce gwarantujących Coppa UEFA czy też niżej. Zobaczymy co przyszłość pokaże tym bardziej, że jeszcze miesiąc calciomercato a znająć Włochów wostatnich dniach dużo się dzieje, a liga startuje dopiero w połowie września.

"Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości." - Gianni Agnelli
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2004, 13:38

Polityka transferowa Fiorentiny przypomina mi poczynania Sambdorii sprzed roku.Patrząc na ich transfery i dotychczasowych zawodników można stwierdzić,że chca oni powalczyc o cos więcej niz tylko utrzymanie w SerieA.Los beniaminka nie jest jednak łatwy a nowi zawodnicy beda musieli zaklimatyzować się w zespole.Ciekawie prezentuje się atak Violi; z Maccarone i Portillo.Pierwszy wraca do Włoch po średnio udanych wojażach zagranicznych w Premiership,a konkretnie w Middlesbrouth,drugi natomiast nie miesci się w składzie Realu i w Fiorentinie będzie miał okazje zaprezentować swoje możliwości.Trzeba pamiętać,że Hiszpanom nie wiodło sie w SerieA,wystarczy podac takie nazwiska jak:De la Pena,Amor,Guardiola,Mendieta,Farinos..Szkoda,że jednym z liderów drugiej linii(obok Nakaty) będzie jeden z najlepiej zapowiadających się włoskich piłkarzy czyli Enzo Maresca.
Przewiduje,że Fiorentina powalczy o Puchar UEFA,ale zajmmie miejsce conajwyżej gwarantujące jej udział w Pucharze Intertoto.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Marezmo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2004, 11:21

tymol pisze:Ja akurat lubie viole
pajzano pisze:Lubię tę drużynę
Widzę koledzy, że doskonale znacie realia włoskiej piłki. Równie dobrze moglibyście napisać, że oprócz Juventusu kochacie Inter lub Rome :?

Nie znam przyczyn wrogości między Juve i fiorentiną, ale we Florencji i całej Toskanii dość ciężko spotkać się z wyrazmi sympatii będąc ubranym w biało-czarne pasy.

Bob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2004, 22:21

JA sądze że zajmą miejsce gwarantujące występy w pucharze.

http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2004, 13:19

Marezmo pisze: Równie dobrze moglibyście napisać, że oprócz Juventusu kochacie Inter lub Rome :?
A sa tu tacy...8)

a na innym forum sa ponoc kibicami interu i milanu :]
rybeq

Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2004, 13:37

oj namiesza w tym roku viola namiesza.ja mysle ze zajmie miejsce pucharowe.

Lizard

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2004, 21:16

Na papierze taki skład prrezentuje się bardzo przyzwoicie. Oczywiście na wyniki treba trochę poczekać, ale jestem pewien, że sprzątną sprzed nosa kilka punktów kilku znanym "firmom". Oby tylko nie Juve...;))

ODPOWIEDZ