Kto najlepiej na świecie wykonuje rzuty wolne????

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto najlepiej wykonuje rzuty wolne

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2004, 13:29

Moze kogos zaskocze, ale w mojej opini, najlepszym wykonawca rzutow wolnych jest ex romanista Marcos Assuncao. Ten gosc potrafi umiescic pilke w bramce, z dowolnego puntku boiska.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2004, 13:34

-Alessandro Del Piero. Jego bramki z rzutów wolnych w latach 95-98 to czysta maestria, kunszt i wrodzona klasa. Jak sobie przypominam te gole to aż łezka się w oku kręci. Ahh..to były czasy. Uwielbiam sobie puszczać gole Alexa po tym stałym fragmencie gry. Wtedy zadaję sobie pytanie. Jak to mozliwe, ze już tak nie potrafi? Przecież tego sie nie zapomina... :( Gole z wolnych, które najbardziej utkwiły mi w pamięci to:
Sezon 97/98 z Bologną, wyjazd.
Sezon 97/98 z Monaco, dom.
Sezon 95-96 z Glasgow R., dom.

Aj tyle tego było... :twisted:

-Roberto Carlos Jak wspomniał kolega, liczy się tylko siła. Aczkoliwek ta brama z Francją, hehe :shock: :wink:

David Becham Kiedyś owszem. Był znakomity w tej roli, dziś tak samo jak Alex, zapomniał jak sie strzela wolne...

Van Hooijdonk Zdecydowanie największy faworyt spośród sondy. Potrafi kapitalnie wykonywać wolne. I w przeciewieństwie do innych, pamięta jak to się robi.

Zinedine Zidane W JUVE pięknie ładował po okienkach :wink: Też znakomity. Klasa sama w sobie. Jednak ma on takiego pecha, że w klubie , w którym gra, jest wielu specjalistów od rzutów wolnych. W JUVE zawsze podchodził Del Piero. W Realu jest Figo,Carlos, Beckham :wink:

Tevez No w Copa america pokazał, że potrafi pieknie strzelić z rzutu wolnego.

Nie oddałem głosu w sondzie ze względu, że nie ma tam moich 2 faworytów. Szczególnie jednego, od którego już nikt nie będzie lepszy. M.PLATINI! Później R.BAGGIO...

Obrazek
Dziadek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2004, 13:34

Ja jak zawsze chodze sobie na dwór z kumplem, i nie ma ludzi do meczyka to ustawiamy piłke i gramy w wolne, bramkarz bez rąk :D

A tak do tematu to Holender bardzo dobrze wykonuje rzuty wolne, Brazylijczyk umie swietnie podkrecac, Włoch ;) jak był młodszy to kazdy wolny pod bramką= piłka w siatce, ale teraz nie zawsze, Za czasu ManUtd powiedział bym Beckham ale w Realu to juz nie to samo. Duzo jest piłkarzy którym raz w jakims waznym meczu wolny wyjdzie a pózniej klapa. Mila ładnie strzelił z ManCity, ten Brazylijski bramkarz ładnie stzrelił bude, kiedys swietny był Chilavert ;) . Teraz jednak chyba oddam głos na Van Hoijdonka :D

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2004, 14:57

Oddałem głos na Beckhama. Nie zgodze się ze Smokiem, że Beckham zapomniał jak strzela się rzuty wolne. Myśle, że ciągle jest on w tym świetny. Nie jednokrotnie udowadniał, że jeżeli chodzi o rzuty wolne to nie ma od niego lepszego na globie. Znakomity jest również Van Hooijdonk. Szczególnie pamiętam jego rzuty wolne jak grał jeszcze w Feeyenoordzie. Ale myśle, że w porównaniu z Beckhamem jest słabszy. Beckham fenomenalnie potrafi dodać piłce rotacji, że bramkarz nie może spostrzec gdzie ona zmierza. Co do reszty piłkarzy to na pewno bardzo dobrze rzuty wolne wykonują nasz Del Piero i Carlos. Z tą różnicą, że Del Piero, Van Hooijdonk, Beckham czy też Zidane strzelają technicznie, za to Carlos uderza piłke mocno, przeważnie po ziemi.

*Fighter*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2004, 15:20

Alex Del Piero- człowiek wie jak ma się strzelać wolne, ale i tak lepiej wolniaki strzela VH :wink:

Juventus Turyn- Tylko przed Boggiem padniemy na kolana
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2004, 15:22

No więc Carlosa nie brałem pod uwage,co to za rzuty wolne "na siłe"..fakt ze jesli skuteczne to czemu nie,ale jednak biore pod uwage tylko "techniczne"

Zastanawialem sie miedzy Davidem a Pierrem,ale jednak van Hooijdonk.
Beckham ost cos nie bardzo strzela :lol: . Natomiast Pierre jest wysoki, ma dlugie nogi :wink: i zawsze jak strzela robi to baaardzo efektownie...i efektywnie.Glos dla niego

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2004, 15:39

Oddałem głos na Beckhama bo moim zdanime lepszego wykonawcy rzutów wolnych się nie znajdzie. Wolne kończą się zazwyczaj perfekcyjna wrzutka lub golem. Dziwi mnie że na ankiecie nie znalazł sie Percanbucano Pirlo czy Totti (juz widze ile ten typek dostałby głosów :P) Wracając do wyboru Beckhama to z wyżej wymienionych jest raczej bezkonkurencyjny. No chyba że wolny z dalszej odległości z prawej strony to Carlos może Beckhamowi zagrozić.

Obrazek
KwiAtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2004, 16:45

Jesli chodzi o wykonywanie rzutow wolnych to moim faworytem jest V. Hooijdonk. Widzialem za duzo bramek po stalych fragmentach gry w jego wykonaniu, zeby twierdzic inaczej :wink:
Z kolei kazdy zawodnik ma jakies okreslone miejsce, z ktorego mu sie najlepiej strzela - np. Beckham jest bardziej skuteczny z dalszej odleglosci niz zaraz zza linii pola karnego. Swego czasu odleglosc typu 24-25 m od bramki byla nazywana nie bez powodu 'Del Piero Zone' :D

P.S.: gdybym jednak mial wskazac najlepszego wykonawce rzutow wolnych w historii to ciezko by mi bylo rozstrzygnac to pomiedzy Michelem Platinim a Diego Maradona :?

"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
Rafal Tarnacki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2004, 17:00

Chyba wszyscy zapomnieli troche o Zidanie... Jego straly sa wprost fenomenalne. To prawda ze w Realu nie strzela ich zbyt czesta bo jest duza konkurencja ale w reprezentacji Francji to juz tylko on. Jest naprawde swietny.

FORZA JUVE!!!

czery_r1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2004, 17:05

Ja oddałem głos na Del Piero właśnie mniej więcej z tego względu co kolega u góry dsje napisał a w dalszej kolejności jest Zidane i Hoijdonk

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2004, 17:48

Według mnie najlapiej rzuty wolne strzela Van Hooijdonk. Może nie są one takie piękne jak niektóre strzały Alexa, ale są skuteczniejsze. A co do innych osób w ankiecie:
Alex Del Piero - pięknie bije rzuty wolne, jednak ciut gorzej od Holendra
Roberto Carlos - ten to ma piekielnie mocny strzał jednak gorzej ze skutecznością. Kiedy piłka leci w światło bramki raczej to kryć się :D, jednak często pudłuje.
David Beckham - też dobrze strzela jednak VH troche lepiej. W klasyfikacji ustawiłbym go na drugim miejscu z Alexem.
Zinedine Zidane - też ładnie strzela, ale jak był w Turynie to w większości przypadków ALex wykonywał rzuty wolne więc to o czymś świadczy. Jak jest w Realu nie wiem, ale wydaje mi się, że to Beckham wykonuje wolne. Ale moge się mylić.
Tevez - zapowiada się wielki talent, jednak nie można go oceniać po 1 turnieju.

jeżak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2004, 20:41

Moze kogos zaskocze, ale w mojej opini, najlepszym wykonawca rzutow wolnych jest ex romanista Marcos Assuncao. Ten gosc potrafi umiescic pilke w bramce, z dowolnego puntku boiska.
Za wiele bramek tego zawodnika nie widziałem... Ale chyba w zeszłym sezonie taką ładną od słupka strzelił w Hiszpanii - to było coś.

Wg mnie teraz najlepiej wykonuje wolne Pirlo (chociaż za nim nie przepadam :? ).

Ostatnio nie widziałem też bramek z wolnych Henry'ego ale on też potrafi (meczyk z Romą)

Natomiast zawsze podziwiałem wolne w wykonaniu Zoli. Wprawdzie uderzał w większości z bliskich odległości, ale robił to niezwykle systematycznie.

wiwat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2004, 21:01

Wydaje mi sie, ze Beckham i Carlos najlepsze juz maja za soba - pokazali "pare razy" swiatu na co ich stac.Podobnie rzecz sie ma z Del Piero.Przykro to mowic, ale juz daaawno nie widzialem bramki Alex'a z rzutu wolnego.Van Hooijdonk to jest koles - dalem na niego glos, bo ile razy widzialem go strzelajacego rzuty wolne tyle razy padala jakas fajna bramka.Respect dla niego :-) A Zidane - coz, to jest nieprzewidywalny pilkarz - umiejetnosci niesamowite, ale trudno mu sie przebic do wykonywania rzutow wolnych w Real'u przy takich "specjalistach" ;-) jak Beckham i Carlos.

Łuki z Brzegu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2004, 21:20

Co ?????????????????????? Na Zidane'a tylko tyle ??????????????? (kiedy pisze ten post jest na niego TYLKO 7 %) Przecie wiadomo że on jest w te klocki najlepszy szkoda że odszedł życze mu dużo szczęścia i jeszcze wielu owocnych lat kariery

Juve e' mio
Io sono Juve
juventinho

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2004, 22:03

wiecie jak Alex doskonalil swoje kopniecia...??
w wieku 12 lat chodzil do garazu ojca, bral pileczke tenisowa i celowal we wlacznik pradu..... graj tak dlugo az trafil 76 razy pod rzad.........zaglosowalem na niego........

ODPOWIEDZ