paku pisze:Panowie co jest z wami? Nie rozumiem waszych wypowiedzi w szczególnosci tych co piszą ze są przeciwko ...
Zabicie kilku dzieci i przechowywanie ich w beczkach po kapuscie humanitarne ? I co to są ludzie

Po co ich karać na dożywocie i przez caly czas płacic za nich ? My podatnicy placimy na nich :!: Lepiej by bylo jak by te pieniądze na tych co siedzą za morderstwo dali biednych rodzinom których w polsce nie brakuje.
2 młodych ludzi zabilo dziewczyne w pociągu ponieważ jeden z nich miał urodziny ... Prezent sobie zrobil ? Jak by każdy tak robil w każde swoje urodziny to bysmy sie powybijali i co z takimi czlowiekami robic ? Co musi czuć rodzina zabitej dziewczyny ?
Niech sobie każdy ten co pisze ze jest przeciwko jak by mu zabili w bestialski sposób kogos bliskiego, co chciał by mu dożywocie dali ? jestem przekonany ze był by skłonny sam zabic :!:
Kara śmierci ? Przez powieszenie ? Dla morderców ? 3xTAK :!:
Nikt z nas nie popiera mordowania! A to, że jesteśmy przeciw karze śmierci wypłwa z różnych przesłanek. Gdybyś zadał sobie odrobinę trudu i przeczytał nasze WSZYSTKIE wypowiedzi, wiedziałbyś z jakich.
Ty aż zioniesz nienawiścią. Na niej jeszcze niczego nigdy nie zbudowano. Dla Ciebie wszystko jest takie proste: zabił - zabić jego. Ale na tym zafajdanym świecie nic nie jest albo białe, albo czarne. To, że w tych barwach media kreują świat, wynika z faktu, że szarość jest mało fotogeniczna. Ale rzeczywistość jest szara!
Czy masz takie zaufanie do wymairu sprawiedliwości, żeby w jego ręce złożyc ludzkie życie? Kto dał komukolwiek prawo, aby odmawiać drugiemu człowiekowi szansy zrozumienia błędów i odkupienia win (wiem, nie można przywrócić człowiekow życia, ale można zacząć czynić dobro)? A co z rodzinami przestępców? Czy oni są temu winni, że ich bliscy dopuścili się zbrodni? Myslisz, że oni cierpieliby mniej, niż rodziny ofiar?
Pomyśl, zanim wydasz zbyt pochopne sądy. Dostrzeż głębię problemu i jego wielopłaszczyznowość - to jest właśnie udziałem nas, ludzi.
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet, kiedy jesteś smutny, nigdy nie wiadomo, kto może zakochać się w Twoim uśmiechu." - Gabriel Garcia Marquez