Capello chwali Del Piero

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 21:04

Nowy szkoleniowiec Juventusu Turyn Fabio Capello zaznaczył, że Alessandro Del Piero będzie ważnym ogniwem w jego drużynie. Były trener Romy chwalił reprezentanta Włoch.

- Alex ma jeszcze wiele do zaoferowania i nawet nie ma trzydziestu lat. Jest kapitanem i liderem zespołu, dlatego nikt nie powinien wspominać nawet o odejściu Del Piero z klubu – powiedział Capello.

źródło: http://www.lechsport.pl/index.php?co=wiecej&nr=26884

PS: nie wiedziałem zabardzo gdzie to zamiescic jesli zły pokój to przepraszam

Dawniej Virus[Mauro].
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 21:09

8)
Bardzo ładne zachowanie Capello. Napewno slyszał o tych wszystkich gadkach, że młodzi mają zastąpić atak Juve ! Owszem ale dopiero za kilka lat kiedy gwiazy juz zakończą karierę !! Narazie mogą jeszce grać i wiele wnieść do druzyny !!

Mam nadzieje, że bedzie to udany sezon dla Alexa !! 8)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2004, 09:20

Denerwują mnie troszkę wypowiedzi Capello. Według mnie wiele jego zagrań jest tylko po to aby zjednać sobie kibiców. Może odbiegnę troche od tematu ale rozśmieszył mnie tekst typu: "Wkrótce zobaczycie prawdziwy Juventus!" Tylko skąd on może wiedzieć jak wygląda prawdziwy Juventus? Fakt faktem - grał w Juventusie, nawet z dużym powodzeniem. Ale zachowuje się jakby od lat był Juventino. A dla mnie człowiek który po kilka razy przechodzi ze swojego klubu do największych wrogów nie może mówić o większym przywiązaniu do barw! Do tego styl w jakim opuścił i wykiwał swoją "ukochaną" Romę, również nie był w porządku. My się cieszymy, ale uświadomcie sobie fakt, że w przyszłości nie zawaha się zrobić tego i z nami.

Póki co jednak nic do niego nie mam. Niech jedynie jak najlepiej wykonuje swoją pracę a wszystko będzie w porządku. Mimo, że minęło już troche czasu to i tak nie mogę przeboleć odejścia Lippiego. To jest mistrz tylko w swojej klasie i mam nadzieje, że potwierdzi to na szczeblu reprezentacji narodowej.

deep

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2004, 12:31

DJ Juventinho pisze:Może odbiegnę troche od tematu ale rozśmieszył mnie tekst typu: "Wkrótce zobaczycie prawdziwy Juventus!" Tylko skąd on może wiedzieć jak wygląda prawdziwy Juventus?
ja nie widze w tym nic śmiesznego. prawdziwy Juventus to ZWYCIĘZCA, prawdziwy Juventus to drużyna, która potrafi wygrać z innymi wielkimi zespołami w lidze, co w ubiegłym sezonie się nie udawało, to zdobywca pucharów, co również nam nie wyszło. więc jeśli Capello zamierza z Juventusem wrócić do tego, to ja nie mam nic przeciwko :D

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2004, 12:32

"Wkrótce zobaczycie prawdziwy Juventus!" Tylko skąd on może wiedzieć jak wygląda prawdziwy Juventus? Fakt faktem - grał w Juventusie, nawet z dużym powodzeniem. Ale zachowuje się jakby od lat był Juventino
ehhh. chłopie... "Wkrótce zobaczycie prawdziwy Juventus" to chodzi tu zpewnością oto, że Capello twierdzi że już niedługo Juve będzie grało według jego wizji i na aktualną chwilę to będzie jego prawdziwy Juventus. Każdy ma swoją wizję gry i dla każdego trenera prawdziwy Juventus będzie wyglądał nieco inaczej. My zobaczymy Wizję Capello. Co do tego Juventinho... ma prawo się tak zachowywać bo od lat jest Juventinho. Napewno ma większe powody do mówienia tego niż każdy z nas, grał w Juve zdobył dla klubu wiele dobrego i wkońcu powrócił do Juve więc dlatego jest Juventinho, może właśnie jeggo nagłe odejście było spowodowne że znów chce sie nim poczuć?

A dla mnie człowiek który po kilka razy przechodzi ze swojego klubu do największych wrogów nie może mówić o większym przywiązaniu do barw!
Przestań przestań tak gadać.... to w stylui średniowiecza. Poztaym co miał zrobić? Być bezrobotnym i czekać 20 lat na oferte z Juve której nigdy by nie dostał gdyby nie doświadczenie zdobyte w Milanie, Realu i Romie? PRzeanalizuj najpierw jego sytuacje, nic tu nie jest takie proste jk ci się wydaje. A może miał spełniać się w klubach pokroju Reggina bo to nie wielki rywal? Sory....... ale to nie na jego ambicje.
Do tego styl w jakim opuścił i wykiwał swoją "ukochaną" Romę
Nigdy nie ówił że kocha Rome, oczywiście szanował ją, ale nie mówił o miłości. Zreszta trudno się nei przywiązać do czegoś z czym jesyt się 6 lat. Pozatym te odejście było w dużej mierze winą samego klubu, który to nie dotrzymywał słowa w kilku sprawach. (Np. pensja i niektóre transfery)
My się cieszymy, ale uświadomcie sobie fakt, że w przyszłości nie zawaha się zrobić tego i z nami.
Raczej watpie aby Juve postawiło go w takiej sytuacji jak Roma.

dem0n

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2004, 12:50

I ma racje Del Piero to super piłkarz o jeszce3 pokarze na co go stać.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2004, 13:52

Niech chwali,ma racje :D A co do "nowego Juventusu" to miejmy nadzieje ze chodzi mu w sensie tegosezonowego :) a nie jakiegos innego.

hania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2004, 12:55

:shock: takiej wypowiedzi po Capello sie nie spodziewalam a nawet balam sie ze nie doceni Alexa i wyladuje on na ławie. ALe teraz widze ze bylo to dobry pomysl na trenera.

IL BELLO DEL CALCIO

Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...

Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Mati21pi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2004, 18:26

Del piero musi grac moze ten sezon byl slaby ale na euro zagral przyzwoicie ale oczywiscie od niego jako od wielkiej gwiazdy wymagania sa bardzo duze ale gral dobrze na euro sezon sredni w tamtym roku lepszy moze sie w tym obudzi znowu:) Del Piero musi grac i strzelac on to potrafi;d

A najlepszym klubem jest Juventus Turyn:d
Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2004, 19:19

Ja myśle, że od Del Piero w tym sezonie bardziej będze błyszczał Zmbrotta i Enzo :P , o ile zostanie :? .Ale wielkie nadzieje pokladam w kapitanie Juve :lol:.

Mati21pi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2004, 20:02

najlepiej jakby blyszczal del piero zambrota i maresca wtedy juve bylo by bardzo mocne ale jescze ktos musi byc kupiony mlody dobry na przyszlosc bo skład stary doswiadczony ale lepiej mlodziez

A najlepszym klubem jest Juventus Turyn:d
ODPOWIEDZ