Koszulki reprezentacyjne firmy Nike
- pan Zambrotta
- Juventino
Mam pytanie: ile i jakie drużyny narodowe prezentują się w tych nowych koszulkach nike? wiecie, te z przodu mają numer w kółeczku i takie tam... 
wiem, że takie trykoty ma: Portugalia, Brazylia, Rosja, Meksyk, USA, Holandia, Belgia,Chorwacja ale dalej, to nie wiem
a na marginesie, czy wam się to podoba? mi nie. Przecież koszulka reprezentacyjna to święta rzecz, a nie chwyt marketingowy.
Poza tym ten sam krój koszulek wszystkich reprezentacji zabija narodową odrębność i poczucie patriotyzmu.
Ale dosyć tej filozofii....piszcie

wiem, że takie trykoty ma: Portugalia, Brazylia, Rosja, Meksyk, USA, Holandia, Belgia,Chorwacja ale dalej, to nie wiem
a na marginesie, czy wam się to podoba? mi nie. Przecież koszulka reprezentacyjna to święta rzecz, a nie chwyt marketingowy.
Poza tym ten sam krój koszulek wszystkich reprezentacji zabija narodową odrębność i poczucie patriotyzmu.
Ale dosyć tej filozofii....piszcie

- bociu
- Juventino
Moze i koszulki nie sa najbrzydsze, nawet całkiem fajne, ale kazdy wie, ze poszczegolne kraje powinny miec inne stroje z elementami swojej flago czy cos takiego. A to, ze pare(nascie) reprezentacji ma takie same koszulki wydaje mi sie glupota. Chyba Nike nie chce wydawac kasy na projekty, tylko zmienia kolor i wszystko jest ok. :twisted:
- pan Zambrotta
- Juventino
ale ja tez się zapytałem, czy wiecie jakie drużyny mają takie koszulki...
- Krupy
- Juventino
takie koszulki mają:
Rosja, Korea, Belgia, Meksyk, Chorwacja, Turcja, Holandia, USA, Brazylia i Portugalia ... przynajmniej tak pisze na www.nikefootball.com
Rosja, Korea, Belgia, Meksyk, Chorwacja, Turcja, Holandia, USA, Brazylia i Portugalia ... przynajmniej tak pisze na www.nikefootball.com

- Bad_Magick
- Juventino
Takie koszulki maja: Rosja, Korea, Belgia, Chorwacja, Turcja, Meksyk, Holandia, USA, Brazylia, Portugalia.
Koszulki mi sie podobaja, wiec ujednolicenie moze byc, ale tylko jesli federacja danego kraju tego chce (nie na sile).
Koszulki mi sie podobaja, wiec ujednolicenie moze byc, ale tylko jesli federacja danego kraju tego chce (nie na sile).
- Umpa
- Juventino
Jakby dwie - trzy reprezentacje miały koszulki o tym samym projekcie to by było jeszcze do przeżycia, ale 10 to moim zdaniem przesada. Przecież na Euro to było żałosne jak w połowie meczy kazali nam oglądać te same koszulki tylko w różnej kolorystyce.
Jak dla mnie kompletny bezsens.
:evil:
Jak dla mnie kompletny bezsens.
:evil:
- Rafal Tarnacki
- Juventino
Mi tam koszulki Nike sie nie podobaja. Przeciez to nie klub. Wedlug mnie, to na koszulce reprezentacji z przodu powinno byc tylko godlo (lub flaga) i maly znaczek firmy (np. Nike, Adidas, Puma). Ale ten numer w kolkach z przodu to jest ochyda. Numer z nazwiskiem powinien byc z tylu, tak jak jest wszedzie.
- aLeX20042
- Juventino
Mi osobiście te koszuli nie podobają mi się. Nie wiem dlaczego, ale odkąd NIKE jest sponsorem JUVE to jakoś te koszulki im wogóle nie wychodzą. Pamiętam jak czytałem że NIKE będzie sponsorem JUVE , pomyslałem że koszulki będą jeszcze wspanialsze niż te z LOTTO , czy Kappy.
Wydaje mi się, iż koszulki reprezentacyjne powinny nie być jednolite, ponieważ nie ma to dla mnie sensu, ażeby praktycznie co druga reprezentacja miała takie same stroje piłkarskie. Oczywiście to ejst tylko moje zdanie i każdy powinien mieć prawo do swoich sugestii.
Wydaje mi się, iż koszulki reprezentacyjne powinny nie być jednolite, ponieważ nie ma to dla mnie sensu, ażeby praktycznie co druga reprezentacja miała takie same stroje piłkarskie. Oczywiście to ejst tylko moje zdanie i każdy powinien mieć prawo do swoich sugestii.
Czy wygrywasz czy nie, ja i tak kocham cię - JUVE w moim sercu na dobre i na złe !!!!
- Mosiu
- Juventino
Moim zdaniem każdy kraj powinien mieć inne koszulki - charakterystyczne tylko dla niego . Polska ma np. koszulki tego samego kroju co Szwajcaria jakies 3 lata temu . Włosi mają jedyne w swoim rodzaju stroje Pumy , ale Czesi , Szwajcarzy czy Bułgarzy mieli już ten zam wzór. Ale najgorsze jest to że stroje tak bardzo się zmieniają co jakieś 2 lata - porównajmy choćby stroje Holandii 2002 i 2004 . :twisted:
...Tu sei la squadra del cuore , sempre in campo undici eroi , vinci I'mpossibile e vai , ti seguiremo anche noi , metti un'altra stella sul petto...
- 10 Szymon
- Juventino
dla mnie nie ma różnicy czy federacje chcą by ich reprezentacje miały podobne stroje;
to nie jest tylko chwyt Nike, ale też Adidas czy Puma i pozostałe firmy swoim "klientom" produkują koszulki w najnowszym szablonie, ale federacja może zrezygnować z najnowszego i grać w starszym (bodajże Łotwa nie grała w najnowszym modelu stroju Adidasa)
a fakt iż na ME oglądaliśmy tyle jednakowych strojów niektórych firm świadczy o tym iż podpisują kontrakty z odpowiednimi federacjami (Nike - Rosja, Portugalia, Chorwacja, Holandia; Adidas - Grecja, Hiszpania, Francja, Niemcy, Łotwa; Puma - Włochy, Bułgaria, Czechy, Szwajcaria; Umbro - Szwecja, Anglia; Hummel - Dania)
to nie jest tylko chwyt Nike, ale też Adidas czy Puma i pozostałe firmy swoim "klientom" produkują koszulki w najnowszym szablonie, ale federacja może zrezygnować z najnowszego i grać w starszym (bodajże Łotwa nie grała w najnowszym modelu stroju Adidasa)
a fakt iż na ME oglądaliśmy tyle jednakowych strojów niektórych firm świadczy o tym iż podpisują kontrakty z odpowiednimi federacjami (Nike - Rosja, Portugalia, Chorwacja, Holandia; Adidas - Grecja, Hiszpania, Francja, Niemcy, Łotwa; Puma - Włochy, Bułgaria, Czechy, Szwajcaria; Umbro - Szwecja, Anglia; Hummel - Dania)
- Bad_Magick
- Juventino
Łotysze nie grali w nowych strojach, bo ponoć miały kolor sowiecko-czerwony :-D Dlatego wzieli stare stroje.
To sie wszysko bardzo zmienia.
Jeszcze nie tak dawno numery koszulek nie byly przyporzadkowane do zawodnika. Jedenastka typowana do grania w meczu dostawala numery 1-11 a kolejni wchodzacy z lawki zawodnicy 12, 13, 14. A co z tego wynika nie bylo nazwisk(a dla mniej zagorzalego kibica byloby to teraz powaznym problemem). Wiec zmiany byly, sa i beda. Jedne lepsze drugie gorsze. Z gorszych sie pewnie zrezygnuje. Kazda nowa inicjatywa moze doprowadzic do ulepszenia, wiec ciesze sie ze firmy co chwile cos wymyslaja.
To sie wszysko bardzo zmienia.
Jeszcze nie tak dawno numery koszulek nie byly przyporzadkowane do zawodnika. Jedenastka typowana do grania w meczu dostawala numery 1-11 a kolejni wchodzacy z lawki zawodnicy 12, 13, 14. A co z tego wynika nie bylo nazwisk(a dla mniej zagorzalego kibica byloby to teraz powaznym problemem). Wiec zmiany byly, sa i beda. Jedne lepsze drugie gorsze. Z gorszych sie pewnie zrezygnuje. Kazda nowa inicjatywa moze doprowadzic do ulepszenia, wiec ciesze sie ze firmy co chwile cos wymyslaja.