Roma błaga kibiców

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2004, 20:11

AS Roma prosi kibiców o pomoc finansową

Zarząd rzymskiego AS Roma poprosił bogatych kibiców o wsparcie klubu znajdującego się w finansowych tarapatach. Menedżerowie proponują podwyższenie kapitału do wysokości 150 mln euro.

Komisja Włoskiego Związku Piłki Nożnej zagroziła nie wydaniem wicemistrzowi kraju licencji w zbliżającym się sezonie. Aktualnie zajmuje się badaniem finansowej zdolności klubu i decyzję w sprawie licencji wyda do 26 lipca.

Prośbę klubu skierowaną do kibiców promuje plakat z Francesco Tottim. AS Roma, którego akcje znajdują się na mediolańskiej giełdzie, winien jest skarbowi państwa 113 mln euro.

źródło: http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5409892

Po incydencie Tottiego nie wiem czy jego twarz dobrze wpływa na tych plakatach no cóż zobaczymy

Dawniej Virus[Mauro].
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2004, 20:30

Tylko jedno nasuwa mi się na usta: wstyd. Zamiast kupować nowych piłkarzy, pooszczędzaliby trochę. Znowu im się upiecze i nie zdegradują ich, a powinni, bo postępują nie fair.

Obrazek
czery_r1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2004, 20:35

hahahahah....wstyd żeby klub prosił kibiców o wsparcie finansowe

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2004, 23:05

Czemu wstyd?
W takim układzie diagnoza jest bardzo prosta. Emerson musi dalej trzymać się tego, że swoją przyszłość wiąże tylko z nami. Roma jak widać, nie będzie miała wyjścia..

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 18:01

Ta wypowiedź tyczy sienie tylko Romy-powinno sieuzdrowić chorą sytuacje finansową włoskich zespołów bo już żal na niektóre doniesienia patrzeć.Zła polityka transferowa,mniejsze zainteresowanie stacji TV powoduje że włoskie zespoły znajdują siew coraz trudniejszej sytuacji finansowej.Niektórzy prezesi klubów powinni sie dobrze zastanowić.A jak wszyscy wiemy da siewe Włoszech wyjść na czysto a nawet zarobić poprzez prowadzenie klubu piłkarskiego-przykład:Juventus oczywiście.Nie jest jednak hańbą dla Romy prośba do kibiców o pomoc.Ja tak tego nie rozpatruje.Jeżeli kibice Romie pomogą to można będzie jej pogratulowac oddanych fanów.

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 18:12

swiergot pisze:Tylko jedno nasuwa mi się na usta: wstyd. Zamiast kupować nowych piłkarzy, pooszczędzaliby trochę. Znowu im się upiecze i nie zdegradują ich, a powinni, bo postępują nie fair.
zgadzam się ze swiergotem w pełni... już rok temu Romy nie powinno być w Serie A... to samo było z Fiorentiną, tylko że ich zdegradowali od razu... to nie jest fair...

Obrazek
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 19:56

Dziwna rzecz...troche tak glupi prosic kibiców o pomoc..ale sądzę ze nie mało bedzie oddanych fanow ktorzy beda chcieli pomoc klubowi..jesli nie tych najbogatszych to tych biedniejszych.Przyklad: Euro 2004..po meczu z Czechami holenderscy kibice z kilkanascie minut zdobyli ponad 200 euro na bilet dla Advocata..wprawdzie to mnej niz potrzebuje Roma..ale i kibicow bylo wtedy mniej..i czasu..wiec moze cos im z tego wyjdzie :wink:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 20:59

Bebik pisze:
swiergot pisze:Tylko jedno nasuwa mi się na usta: wstyd. Zamiast kupować nowych piłkarzy, pooszczędzaliby trochę. Znowu im się upiecze i nie zdegradują ich, a powinni, bo postępują nie fair.
zgadzam się ze swiergotem w pełni... już rok temu Romy nie powinno być w Serie A... to samo było z Fiorentiną, tylko że ich zdegradowali od razu... to nie jest fair...
Zgadzam sie z Wami całkowicie. Takich przykładów jets sporo. Kluby zadłuzone po uszy, a jeszcze chca robic transfery najciekawsze i najdrozsze na całym rynku transferowym(Real). Nie podoba mi sie to, to nie fair. Z jednej strony Roma juz dawno powinna byc zdegradowana, ale z drugiej czym byłaby SerieA bez odwiecznych rywali Juve:Romy, Interu, Lazio. Nie chciałbym, zeby była taka sytuacja jak w Polsce. Pol ligi to wiochy... :?
A co do samego tematu to wydaje mi sie, ze Roma robi teraz wszystko co robi.

Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 21:07

Zabronic im kupowac pilkarzy, zrobic tak jak w parmie wycenic sadowo wlasnych i po sprawie. Niech sobie radza. I nie bedzie to dla nich zadna krzywda. Jakby potrafili madrze inwestowac to by nie byli w dolku. A jak kibice dadza pieniadze to dobrze, ale jesli nie, a Roma dalej bedzie kupowac a nie sprzedawac to licencji dostac nie powinni, nawet jesli bedzie to ze szkoda dla serie A.

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2004, 17:56

Bad_Magick pisze:Zabronic im kupowac pilkarzy, zrobic tak jak w parmie wycenic sadowo wlasnych i po sprawie. Niech sobie radza. I nie bedzie to dla nich zadna krzywda. Jakby potrafili madrze inwestowac to by nie byli w dolku. A jak kibice dadza pieniadze to dobrze, ale jesli nie, a Roma dalej bedzie kupowac a nie sprzedawac to licencji dostac nie powinni, nawet jesli bedzie to ze szkoda dla serie A.
twoja teoria też mi się podoba...
nie ma się co przejmować, czy Roma to zasłużony klub i będzie źle jak ich zabraknie w Serie A... jest JUVE, Milan, Inter, Lazio, Parma, wróciła Viola... liga sobie bez niej poradzi...

Obrazek
Macko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2004, 21:06

Na miejscu rzażądu klubu wstydziłbym sie bardzo. Ale jak nie mają pieniędzy a nie chcą sprzedawać swoich najlepszych graczy to sie nie dziwie. Jestem tylko ciekaw ileotzymaja od kibiców i czy w ogóle coś dostaną :idea:

Moje serce jest biało - czarne a w nim Juve
stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2004, 12:34

czemu fiorentine zdegradowali a romy nie? nie mam pojecia. ale wyobrazcie sobie jaki to wstrzas musiał byc dla kibicow fiorentiny kiedy florencja grała w LM a rok pozniej juz serieC. ale podniesli sie i zycze im jak najlepiej teraz w lidze

Obrazek
BiancoNerri_

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2004, 14:34

To żaden wstyd, Roma ma wspaniałych kibiców którzy napewno im pomogą. Nie tylko kibice pomagają, ale także sami piłkarze. F.Totti ( którego tak bardzo nie lubicie) wykupił akcje klubu o wartości 800 tys. Euro. To jest wzór prawdziwego kapitana. Nie opuszcza klubu w fatalnej sytuacji finansowej , zostaje i pomaga. Wzór godny naśladowania. (pewnie bedziecie teraz pisać o Euro 2004, ale to był tylko jednorazowy wybryk) Totti=Roma

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2004, 15:30

BiancoNerri_ pisze:To żaden wstyd, Roma ma wspaniałych kibiców którzy napewno im pomogą.
To jest straszny wstyd.Zamiast zaoszczedzic robi sie transfery ale po co oszczedzac przeciez sa kibice oni maja kase :/
BiancoNerri_ pisze:Nie tylko kibice pomagają, ale także sami piłkarze. F.Totti ( którego tak bardzo nie lubicie) wykupił akcje klubu o wartości 800 tys. Euro.
Wykupil akcje czyli nie robil tego bezinteresownie
BiancoNerri_ pisze:To jest wzór prawdziwego kapitana.
Nie powiedzialbym.Wzor parwdziwego kapitana to Paolo Maldini czlowiek ktory kocha wlasny klub i zawsze ma szacunek do przeciwnika pozatym pomaga innym.
BiancoNerri_ pisze:Nie opuszcza klubu w fatalnej sytuacji finansowej , zostaje i pomaga.
Di livio nie opuscil Violi jak ta spadla z Serie A do Serie C
BiancoNerri_ pisze:Wzór godny naśladowania. (pewnie bedziecie teraz pisać o Euro 2004, ale to był tylko jednorazowy wybryk)
Wzor ktory spluwa przeciwnikowi na twarz a pozatym nie szanuje przeciwnika i nie jest zbyt inteligentny.Jedny slowem wzor do nasladowania
BiancoNerri_ pisze:Totti=Roma
Ja slyszalem inaczej Totti=Wloska lama(chyba tak nazwalo go gazety we Wloszech po opluciu Dunczyka)

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2004, 15:42

Wielkie długi :? ,a kupują takich piłkarzy jak Mexes i Ferrari :evil:.Uważam tak jak większość z was, że Romę powinno się zdegradować 8).Oby tylko nie kupili Alberto Gilardino, byłby to dla mnie nóż wbity w plecy.

ODPOWIEDZ