Copa America

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ

Kto wygra Copa America?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2004, 05:15

Z powodu zamknięcia innego tematu zawierającego ankietę na temat kto wygra Copa America - dodałem ją do tego, więc jak chcecie to głosujcie.
W ankiecie nie można zastosować więcej niż 10 opcji wyboru, więc nazwy państw, które już się nie zmieściły musiałem zastąpić kategorią "inny".

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2004, 11:47

Podczas Copa Amierica zwykle jestem za Urugwajem(wiadomo zawsze jakis akcencik Juve) i..Meksykiem.Na zwycięsce całego turnieju typuje jednak Argentyne,która ma najsilniejszą kadre spośród wszystkich uczestników turnieju.Argentyńczycy już w pierwszym meczu udowodnili,że sa głównymi faworytami gromiąc Ekwador 6-1!W tej samej grupie odbył się chaotyczny mecz Urugwaj-Meksyk,w którym padł remis 2-2,a jedną z bramek strzelił nasz Montero.Ciekaw jestem jak zaprezentują się młodzi piłkarze brazylijscy,dla których ten turniej to świetna okazj do zaprezentowania się.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2004, 12:46

BIANCONERI pisze:Na zwycięsce całego turnieju typuje jednak Argentyne,która ma najsilniejszą kadre spośród wszystkich uczestników turnieju.Argentyńczycy już w pierwszym meczu udowodnili,że sa głównymi faworytami gromiąc Ekwador 6-1!
Mnie szczegolnie podobala sie gra D'alessandro. Juz od okolo 2 lat obserwuje tego gracza i bardzo dziwie sie jego wyborowi klubu. VFL Volfsburg to nie miejsce dla takiego pilkarza. To co pokazal w meczu z Ekwadorem bylo swietnie, inna sprawa, ze przeciwnik nie byl tego dnia wymagajacy. Licze na kilka nastepnych, swietnych wystepow Andresa i transfer do jakiegos "porzadnego" klubu, nawet do Juventusu 8) .

Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2004, 18:42

Heh ,powiem ,że jak w zeszłym roku D'alessandro się przeniósł do VFL to się szczerze zdziwiłem ,bo myślałem ,że trafi do jakiegoś renomowanego klubu :!: I na pewno potwierdził to dziś w meczu z Ekwadorem ,że zasługuję na lepszy team :!: Wszyscy zawsze rozchwytują takie gwiazdeczki z klubów z Argentyny bądź Brazylii , a tu taki utalentowany piłkarz został ,może nie ominięty ,tylko mniej pożądany :/
no i działacze mają czego jak narazie żałować ,ale wszystko w ich portfelu :D

no dobra troszkę nie do końca do tematu :D
Argentyna potwierdziła ,że mimo absencji swoich największych gwiazd ,
jest głównym kandydatem do zdobycia Copa :!: 6:1 z Ekwadorem to naprawdę świetny wynik no i hattrick niedocenianego przez Nas
( niektórych ,większość :?: ) Savioli :!: Jeśli chodzi o drugie miejsce w grupie to walczyć o nie będą Meksyk i Urugwaj ,a w ich bezpośredniej konfrontacji padł wynik 2:2 po ciekawym meczu :) diametralnie zmieniał się wynik : Urugwaj wygrywał ,by później przegrywać ,ash w końcu do remisu doprowadził Montero :D na miano bramki turnieju na pewno będzie kandydować gol strzelony przez ... właśnie nie pamiętam ,ale był to strzelec bramki na 2:1 dla Meksyku :twisted:
czekam co pokażą Brazylijczycy ,będzie grał Diego czy Luis Fabiano ,ale żal mi ,że nie ma Robinho :(

BiancoNerri_

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2004, 19:48

W tym Copa America to padają dużo lepsze i ładniejsze gole niż w Euro .Ale za to nie ma takiego klimatu.

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2004, 20:16

bandit pisze:Ja też typuje Brazylię.Ciekawie zapowiadają się mecze w grupie B. Moim zdaniem jest to grupa "śmierci".
no bo jest to grupa smierci :]
ja typuje Brazylie poniewaz podoba mi sie ich gra !!!mimo ze niezbyt lubie Ronalda i Kake !!!!
No i mozna sobie obejrzec(trzeba splunac zeby nie zapeszyc) moze naszego Emersona w akcji !!

WladeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2004, 01:03

PABLO pisze:
ja typuje Brazylie poniewaz podoba mi sie ich gra !!!mimo ze niezbyt lubie Ronalda i Kake !!!!
No i mozna sobie obejrzec(trzeba splunac zeby nie zapeszyc) moze naszego Emersona w akcji !!
Jest tylko taki mały szczegół, tych zawodników nie ma na COPA AMERICA :)

Moim faworytem jest zdecydowanie Argentyna; mają najlepszy skład i tego genialnego d'alessandro. Ten zawodnik jest warty każdych pieniędzy. Jak dobrze byłoby go mieć w Juve...

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2004, 11:59

WladeK pisze:
PABLO pisze:
Jest tylko taki mały szczegół, tych zawodników nie ma na COPA AMERICA :)
Dokładnie :)

Cóż, po 1 kolejce jeśli miałbym typować zwycięzcę będzie to Argentyna. Nie ze względu, że lubię ich najbardziej tylko poprostu pokazali najpiekniejszy futbol. Nie mam wśród zespołów swojego faworyta. Jednak jak BIANCONERI najwięjkszy sentyment czuję do Urugwaju ze względów oczywistych :)

Szkoda, że pora transmisji jest tak późna :? Mecze grupy B obejżałem na żywo, bo widowisko było najwyższej klasy. Festiwal strzelecki Argentyny, 2 przepiekne bramki dla Meksyku i gol Montero nie pozwoliły mi zasnąć :)
Natomiast w grupie C bardzo słaba gra. Zasnołem już na 1 meczu pod koniec :D
Nie opłacało się czekać na mecz Brazyli. Dziś oglądalem retransmisję. Gra bardzo przecietna. Do tego gol w 90 min.

Obrazek
darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2004, 12:57

Jeśli Brazylia przyjechałaby w najmocniejszym składzie, to mielibyśmy murowanego faworyta i wtedy......... najprawdopodobniej Brazylia by przegrała. :P :P A teraz, kedy gra bardzo rezerwowym składem ma szanse na zwyciestwo :D :D No cóż taki to juz rok :wink: , że główni faworyci odpadaja bardzo wczesnie, wiec mam nadzieje, że tak samo bedzioe na Copa America.
A teraz juz tak na powaznie, to najwieksze szanse na końcowe zwyciestwo daje Argentynie. Lecz tak jak mówiłem - w tym roku niczego nie mozna przewidzieć.
I właśnie to w sporcie jest najpiekniejsze. :D :D

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2004, 11:26

Peru 3-1 Wenezuela... a tak sie smialem z Margiotty kiedy oznajmil, ze zagra dla Wenezueli. Okazalo sie, ze cos Massimo potrafi... 8)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 12:15

Doczekaliśmy sie pierwszej niespodzianki na Copa America, Argentyna po świetnym meczu z Ekwadorem przegrywa z Meksykiem 0:1. Chociaż ta porażka jeszcze o niczym nie przesądza, na posadzie Marcelo Bielsy niedługo będzie pewnie vacat.
Z drugiej strony to by było ciekawe, gdyby mistrzem Ameryki Południowej został kraj, który tam nie leży (Meksyk) :D
Wpadłem więc na pewien pomysł, może by się jakoś postarać, żeby na następny turniej zaproszono Polskę, skoro nie możemy zostać mistrzem Europy to możnaby spróbować gdzie indziej :wink:

PiontaS

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 15:34

Ja kibicuję Kostaryce i chciałbym aby wygrała ten turniej ale Licze też na Meksyk :-D

WladeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 18:23

No Argentyna ładnie dała! :-D Teraz czeka ją jeszcze mecz z Urugwajem i jeżeli go nie wygrają, to mogą nie wyjsć z grupy. A Urugwaj do łatwych przeciwników nie należy...

Na Copa America irytuje mnie niski poziom umiejętnosci bramkarskich. Praktycznie co druga bramka to szmata. Bramkarz Argentyny też się nie popisał z Meksykiem przy tej jedynej bramce. Nie wiem czy mi się wydaje, ale może ktos inny też ma takie wrażenie...

MISIEK*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2004, 11:24

Brazylia przegrała z Paragwajem 1:2

Wyniki:

Brazylia - Paragwaj 1:2 (1:1)
Bramki: Luis Fabiano (35 min.) - dla Brazylii; Julio Gonzalez (29 min.), Fredy Bareiro (71 min.) - dla Paragwaju.

Żółte kartki: Luisao - Fredy Bareiro, Julio Gonzalez
Czerwona kartka: Emilio Martinez
Sędziował: Gilberto Hidalgo (Peru)

Brazylia: Julio Cesar - Maicon, Luisao, Cris, Gustavo Nery - Kleberson (76 min. - Ricardo Oliveira), Renato, Edu (65 min. - Dudu Cearense), Felipe (65 min. - Diego) - Luis Fabiano, Adriano

Paragwaj: Diego Barreto - Emilio Martinez, Julio Manzur, Carlos Gamarra, Pedro Benitez - Edgar Barreto, Carlos Paredes, Celso Esquivel, Julio dos Santos (68 min. - Fabio Escobar) - Fredy Bareiro (76 min. - Derlis Gonzalez), Julio Gonzalez (64 min. - Diego Figueredo).

I co sądzicie o porażce Mistrzów Świata. :roll:

"Piłka jest jedna a bramki są dwie"

Wisła - MISTRZ POLSKI 04.

Pozdrawiam wszystkich fanów WISŁY.
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2004, 15:37

Ćwierćfinały Copa America:

- w nocy z 17 na 18 lipca

Peru -:- Argentyna (godz. 0:00)