Kara śmierci!!!!!!!

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za wprowadzeniem kary śmierci ?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Mosiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 19:05

W jednym z dzisiejszych serwisów informacyjnych usłyszałem o nowym pomyśle autorstwa Prawa i Sprawiedliwości - o wprowadzeniu kary śmierci dla morderców . Sam pomysł nie był dla mnie zaskoczeniem , mimo że jest dość kontrowersyjny , natomiast poczułem niesmak gdy lider PiS powiedział że kara ta powinna być wykonywana po przez powieszenie.
Ja uważam że powinno się zaostrzyć kary dla przestępców , ale nie powinno się wprowadzać kary śmierci - a jeżeli to humanitarny sposób wykonania, jak podanie trucizny .Ale powieszenie człowieka to po prostu barbarzyństwo , a ewentualna pomyłka sądu byłaby straszna , bo nie można byłoby jej naprawić.

...Tu sei la squadra del cuore , sempre in campo undici eroi , vinci I'mpossibile e vai , ti seguiremo anche noi , metti un'altra stella sul petto...
jeżak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 19:10

A jeśli poda się truciznę to cofnie pomyłkę sądu??

Ale i tak kara śmierci mimo wszystko powinna zmusić potencjalnego mordercę do myślenia i być może zrezygnowania z przestępstwa.

Juvetomek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 19:22

ja jestem za wprowadzeniem tej kary. Jak slysze jak dzieci zabijaja rodzicow, jak rodzice zabijaja dzieci, jak straszne sposoby i w jak blachych sprawach ludzie zabijaja to sie plakac chce. Pewnie wszyscy z was o tym slyszeli- moja znajoma zabila w Rydultowach z wraz z kumplem taksowkarza ktory sprzedal temu chlopakowi silnik a on nie mial kasy zeby mu zaplacic no wiec zadzwonili po niego on przyjechal wszedl do mieszkania a tam go za****li rurką a potem zadali kilkadziesiąt ciosow nozem, chcieli mu zdjąc obraczke ale nie umieli wiec odcieli mu palec, policja ich zlapala, w telewizji mowili ze pojdą siedziec, tymczasem ja w zeszlym tygodniu ją widzialem na ulicy... i pomyslec ze ona chodzila zemną do szkoly. Dla nich ewidetnie powinna byc kara smierci, za takie bestialskie morderstwa powinno sie odplacac smiercią, ale niech to robią sady lepiej niz dotychczas sadzali przestepcow. A sposob zabijania powinien byc odpowiedni do wielkosci zbrodni. Dla zwyklego zabojstwa zwykly zastrzyk, a dla zabicia np. 6 swoich dzieci i kiszeniu ich cial w beczkach po kapuscie np. rozciąganie- zlapac takic za rece i za nogi i rozciągac az sie taki udusi, wiem ze to straszne co ja tu pisze ale wtedy bandziory czyly by respekt.

Pozdrawiam
PiontaS

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 19:24

...
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2010, 20:44 przez PiontaS, łącznie zmieniany 1 raz.

Alessandro_Del_Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 20:08

Ja jestem przeciwko :)

"TU SEI LA SQUADRA DEL CUORE JESTEŚ DRUŻYNĄ NASZYCH SERC"
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 20:09

Ja nie uważam że kara śmierci za potrąceni po pijanemu jak ktoś tu napisał to dobry pomysł.Przede wszystkim sąd gdyby nie przeciągał spraw latami to by było dobrze.Gdyby skazywali na 10,20 lat to moim zdaniem by wystarczyło po co zabijac po 20 latach człowiek ma zrujnowane życie .Wszyscy sie od niego odwrócą i nie ma po co wrcać na wolność.Ale gdyby po wyjściu odwalił nawet mały numer np pobicie czy coś to jestem za karą śmierci bo to znaczyloby ze czlowiek juz sie nie poprawi.A za drastyczne przestepstwa od razu smierc.Tylko najwazniejsze zeby sąd prowadzil sprawy na biezaco.Noi kara smierci tylko jesli jest wina na 100%

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 20:11

Mosiu pisze:W jednym z dzisiejszych serwisów informacyjnych usłyszałem o nowym pomyśle autorstwa Prawa i Sprawiedliwości - o wprowadzeniu kary śmierci dla morderców . Sam pomysł nie był dla mnie zaskoczeniem , mimo że jest dość kontrowersyjny , natomiast poczułem niesmak gdy lider PiS powiedział że kara ta powinna być wykonywana po przez powieszenie.
Ja uważam że powinno się zaostrzyć kary dla przestępców , ale nie powinno się wprowadzać kary śmierci - a jeżeli to humanitarny sposób wykonania, jak podanie trucizny .Ale powieszenie człowieka to po prostu barbarzyństwo , a ewentualna pomyłka sądu byłaby straszna , bo nie można byłoby jej naprawić.
Zabicie niewinnego człowieka jest barbarzyństwem, dla morderców nie powinno być żadnej litości :!:
Słyszeliście o czym ostatnio mówi się w dziennikach - dwóch młodych ludzi zabiło dziewczynę w pociągu, po to aby "uczcić" urodziny jednego z nich - i ich powieszenie miałoby być barbarzyństwem :?: Przecież to są zwyrodnialcy. Teraz mordercom grozi co najwyżej kara dożywotniego więzienia, a co z tego wynika - trzy posiłki dziennie, dach nad głową i często wygody, na które nie stać wielu biednych ludzi :evil:
Po co obciążać tym budżet państwa.
Jednak wątpię aby kara śmierci została wprowadzona, dyskusja na ten temat zaczyna się zazwyczaj, kiedy dojdzie do jakiegoś brutalnego morderstwa, a jak sprawa przycicha to i dyskusja milknie - bo wywołują ją politycy, którzy chcą na tym zyskać w sondażach wyborczych, a w praktyce wprowadzenie tej kary jest bardzo trudne ze względu na umowy międzynarodowe podpisane przez Polskę.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2004, 20:38 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 20:15

Co do kary śmierci to mam mieszane uczucia. Mysle, że jeżeli ktoś zabił kilka osób to napewno zasłużył na kare śmierci. Nie przez powieszenie :shock: , ale przez podanie trucizny. Jednek zanim padłby wyrok wszystko powinno być dokładnie przeanalizowane, aby nie było możliwości, że sąd skazałby niewinną osobę na śmierć. Ogólnie jestem ZA, ale z umiarem. Przedewszystkim na wyrok ten powinni być skazywani seryjni mordercy.

P.S. obawiam się, ze w tym temacie będzie sporo kłótni... :?

deep

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 20:57

jestem absolutnie za!! natomiast w skarnych przypadkach powinno to być poprzedzone znęcaniem się nad więźniem ze szczególnym okrucieństwem!! bo za takie zabójstwa jak ta dziewczyna w pociągu, nie powinno być najmniejszej litości!! każde zabójstwo, lub usiłowanie zabójstwa powinno być karane ŚMIERCIĄ!!

Umpa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 21:01

A ja tam wierzę w resocjalizację, i w kamień filozoficzny, i w to że świnie mogą latać.

A tak poważnie fakt, że PiSu nie lubie i uważam że to partia bez programu, ale co do kary za takie zbrodnie jak ta wczorajsza to powinno głodzić, łamać kości, przypalać i robić wszystko żeby egzekucja trwała przynajmniej kilka dni. Powinien być z tego spisywany dokładny protokół i podawany do wiadomości publicznej. Nie wize innego sposobu na ograniczenie zbrodni jakie się w tym kraju szerzą ostatnio.

azzurra

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 21:20

Sama chciałam założyć ten topik, ale stwierdziłam, że ktoś tak rozdarty jak ja, nie powinien tego robić. Ja naprwdę nie wiem! Z jednej strony wierzę w ludzi i jest moja wiara chrześcijańska czyli przykazanie: nie zabijaj (i od tej zasady nie ma wyjątków - kara śmierci to tez morderstwo, tylko, że w majestacie prawa). I są jeszcze te pomyłki... No i ten problem: kto nam dał prawo do decydowania o tym, czy ktoś ma umrzec, czy nie... Ale jak słysze o bestialskich mordach, gwałtach zbiorowych, itp. zbrodnaich, to zaczynam mieć wątpliwośći. Ale chyba jednak bliżej mi do przeciwników kary śmierci.

"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet, kiedy jesteś smutny, nigdy nie wiadomo, kto może zakochać się w Twoim uśmiechu." - Gabriel Garcia Marquez
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 21:40

azzurra pisze: No i ten problem: kto nam dał prawo do decydowania o tym, czy ktoś ma umrzec, czy nie... .
a kto dał prawo mordercom mordować :?: pedofilom gwałcić i zabijać małe dzieci :?: czy tacy ludzie zasługują aby żyć :?: Zamiast dożywocia powinna być stosowana kara śmierci :!: (nie w kazdym przypadku), gdyż człowieka, który dostał dożywotni wyrok trzeba utrzymywać... szkoda pieniędzy dla takich ludzi.

deep

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 21:46

Włocławskim lekarzom nie udało się uratować życia mężczyzny ciężko pobitego przez trzech dwudziestolatków. 35-letni włocławianin zmarł po 24 godzinach pobytu na oddziale intensywnej terapii. Sprawcy pobicia zostali zatrzymani przez policję.

Wojciech S. szedł wczoraj wieczorem ulicą Grodzką we Włocławku. Jak wynika z ustaleń policji miał odwiedzić przyjaciela. Nigdy jednak na umówione spotkanie nie dotarł.

Około godziny 21. został napadnięty przez trzech młodych mężczyzn w wieku od 20 do 22 lat. Napastnicy przewrócili Wojciecha S. i kopali po całym ciele. Bandytów spłoszył świadek zdarzenia, który wezwał policję i pogotowie.

Wojciech S. trafił na oddział intensywnej terapii, a sprawcy pobicia do policyjnej izby zatrzymań. Dziś późnym popołudniem ciężko pobity włocławianin zmarł - najprawdopodobniej na skutek urazów głowy i narządów wewnętrznych.

Trójka podejrzanych mężczyzn będzie odpowiadać przed sądem za pobicie ze skutkiem śmiertelnym lub, co nie jest wykluczone, za zabójstwo z niskich pobudek, a za ten ostatni czyn grozi kara do dożywotniego pozbawienia wolności.

źródło: http://info.onet.pl/948631,11,item.html

ciekawe jak długo można być przeciwnym karze śmierci?? to najnowsza wiadomosć!! takich skur***ynów to się powinno publicznie linczować!! albo dawać dzikim zwierzętom na pożarcie!!

azzurra

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 21:51

UlTrAs pisze:
azzurra pisze: No i ten problem: kto nam dał prawo do decydowania o tym, czy ktoś ma umrzec, czy nie... .
a kto dał prawo mordercom mordować :?: pedofilom gwałcić i zabijać małe dzieci :?: czy tacy ludzie zasługują aby żyć :?: Zamiast dożywocia powinna być stosowana kara śmierci :!: (nie w kazdym przypadku), gdyż człowieka, który dostał dożywotni wyrok trzeba utrzymywać... szkoda pieniędzy dla takich ludzi.
Wyrwałeś moje zdanie z kontekstu. Ja tylko starałm się pokazać, że kara śmierci to tez forma morderstwaKażąć nią, stajemy się podobni tym, których na nią skazujemy. Nie pochwalam ani morderców, ani gwałacicieli, ani pedofili! Nie dam sobie tych słów włożyc w usta!

"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet, kiedy jesteś smutny, nigdy nie wiadomo, kto może zakochać się w Twoim uśmiechu." - Gabriel Garcia Marquez
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2004, 21:57

azzurra pisze:
UlTrAs pisze:
Wyrwałeś moje zdanie z kontekstu. Ja tylko starałm się pokazać, że kara śmierci to tez forma morderstwaKażąć nią, stajemy się podobni tym, których na nią skazujemy. Nie pochwalam ani morderców, ani gwałacicieli, ani pedofili! Nie dam sobie tych słów włożyc w usta!
Ale azzurra nie chodzi mi o to, ze ty pochwalasz morderców. Bo ja również uważam, że nikt nie ma prawa odebrać zycia innej osobie, ale jeżeli ktoś zabił kilka osób (przykład chociazby gwałciciela i seryjnego mordercy ze Sosnowca) to powinna spotkać go najwyższa kara, czyli kara smierci. Jest troche racji w tym, że każąc karą śmierci stajemy się podobni do morderców, ale gdyby istatniała ta kara to uważam, ze zmniejszyłą by się ilość morderstw, gdyż przestępvy wiedzieliby co ich czeka, jeżeli zostaną złapani.

ODPOWIEDZ