Toldo konczy kariere w reprezentacji

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2004, 18:19

Włoski bramkarz Francesco Toldo postanowił zakończyć reprezentacyjną karierę. 33-letni golkiper ujawnił decyzję po odpadnięciu reprezentacji Włoch z Euro 2004. Piłkarz chce się teraz skupić jedynie na grze w Interze Mediolan.

- Miałem 11 cudownych lat z reprezentacją Włoch. Decyzją tą podjąłem już przed Euro 2004, jednak do tej pory nie chciałem jej ujawniać. Mam 33 lata i myślę, że już największy czas ustąpić młodszemu pokoleniu. Odchodzę z pewnością, że Włochy są w bezpiecznych rękach, ponieważ Gianluigi Buffon pokazał już co potrafi podczas mistrzostw Europy. - powiedział Toldo.

http://www.pilkanozna.pl/admin/news2.php?id=30259

Troche mu sie dziwie ze tak szybko cche konczyc... chociaz z 2 strony Toldo chyba zrozumial ze GIGI BUFFON zawsze bedzie nr 1...

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2004, 18:28

I tak nie grał... :)

Fenomen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2004, 18:34

Moim zdaniem dobrze zrobil ze odszedl z reprezentacji.Zrozumialem ze buffon jest 1 :twisted: :twisted: Ciekawe kto bedzie nastepca na lawce po Toldo :?:

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2004, 18:34

Toldo po prostu uznał,że jego czas w reprezentacji Włoch dobiegł końca.Ja osobięcis nigdy nie zapomne mu znakomitych Mistrzostw Europy w 2000 roku,a zwłaszcza fenomenalnego meczu z Holandią.Teraz Lippi będzie musiał poszukać dublera dla Buffona,na dzień dzisiejszy widze w tej roli bramkarza Romy Pelizzoliego.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
10 Szymon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2004, 19:08

Szkoda że Francesco kończy, bo jest to naprawdę duża strata. Zawsze bramka Włochów miała dobrego strażnika czy to Gigi czy Cesco. A Lippi musi znaleźć dublera, bo Peruzzi tym bardziej powinien dać sobie spokój. Jeśli spojrzymy na składy Serie A to nie ma w zasadzie dublera oprócz Ivana Pelizzoliego! Jeśli Parma wypożyczy Marco Amelię to może on być właśnie numerem 2 lub 3. No ewentualnie to jeszcze Morgan de Sanctis.

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2004, 19:10

BIANCONERI pisze:Toldo po prostu uznał,że jego czas w reprezentacji Włoch dobiegł końca.Ja osobięcis nigdy nie zapomne mu znakomitych Mistrzostw Europy w 2000 roku,a zwłaszcza fenomenalnego meczu z Holandią.Teraz Lippi będzie musiał poszukać dublera dla Buffona,na dzień dzisiejszy widze w tej roli bramkarza Romy Pelizzoliego.
Dokładnie - kocham tego gościa za tamte chwile ... jakżesz on wspaniale bronił, niech cieszą się ci którzy mieli okazje to widzieć ! A co do jego decyzji to chyba rzeczywiście mądrze zrobił, że zwolnił miejsce młodym bo jak napisaliście Buffona mogłaby zdjąc z bramki chyba tylko kontuzja.
!!! DZIĘKUJEMY FRANCESCO !!!

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2004, 19:23

Toldo mial swoje piec minut w kadrze. Teraz zdecydowanym nr.1 jest Gigi.
Ewentualnych zmiennikow widze dwoch - Pelizzoli lub Abiatti(jesli opusci Milan i gdzies bedzie pierwszym bramkarzem).

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
Gianni_Marciano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2004, 20:28

I tak mu się udało, że grał na Euro 2000 , bo już wtedy Buffon był nr.1 , tylko, że miał kontuzje

bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2004, 10:14

Zyskał u mnie spory szacuek za ta decyzje. Postapił bardzo madrze- ustapił miejsca młodszym. A jako bramkarz reprezentacji wszyscy pamietaja go przede wszystkim z meczu Euro 2000 Holandia- Włochy. Obronił bodajze 3 karne... :-D Od tej pory lubie go jako bramkarza i jako człowieka.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2004, 11:06

Moze za bardzo podlamalo go to, ze z Buffonem nie ma zbyt wielkich szans... :) nie?

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2004, 11:16

No troszeczke mi szkoda Toldo bo nie za duzo gral we wloskiej reprezentacji aczkolwiek walnie przyslozyl sie do zdobycia Wicemistrzostwa Europy! troszeczke spartolil przy strzale Wiltorda ale te dwa karne obronione w meczu z Holandia( podczas regulaminowgo czasu gry) mowia same za siebie!! Zegnaj Toldo!

P.s uwazam ze Buffon jest o wiele lepszy od Toldo i trener slusznie wystawial Gianuligiego do pierwszej 11!! Slyszalemz e z funkcji goalkipera w kadrze zrezygnowal tez Angelo Peruzzi! Wielka szkoda i strata bardzo dobrego bramkarza!!!!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
ODPOWIEDZ