Copa America
- Vimes
- Juventino

Dopiero co jedna wielka piłkarska impreza dobiegła końca, a już niedługo, zaczyna się następna – po mistrzostwach Europy czekają nas mistrzostwa Ameryki Południowej, czyli Copa America. W turnieju rozgrywanym w Peru weźmie udział 12 drużyn podzielonych na 3 grupy. Z dwóch grup wyjdą po trzy zespoły, a z jednej dwa – czyli jak widać po fazie grupowej odpadną tylko cztery jedenastki. W grupach zagrają:
Grupa A: Peru, Kolumbia, Wenezuela, Boliwia
Grupa B: Argentyna, Urugwaj, Meksyk, Ekwador
Grupa C: Brazylia, Paragwaj, Kostaryka, Chile
Tytułu broni Kolumbia, która w finale w 2001 roku pokonała Meksyk.
Do tej pory tytuł mistrzowski wywalczyło siedem krajów: najwięcej po 14 mają Argentyna i Urugwaj, 6 Brazylia, po 2 Paragwaj i Peru, a po 1 Boliwia i Kolumbia.
Mecz inauguracyjny Kolumbia – Wenezuela 6 lipca, transmisja w TVP2, początek godzina 0:10.
Copa America – kolejna impreza rangi mistrzostw kontynentu i okolic (Meksyk)
, poziomem raczej nie dorówna Euro 2004, wiadomo, że największym gwiazdom południowoamerykańskiej piłki nie zawsze chce się brać w niej udział, a to daje okazję do pokazania się młodym piłkarzom i klubom do zrobienia perspektywicznych zakupów w postaci utalentowanych zawodników, kto wie może i Juventus znajdzie kogoś ciekawego.
Mam nadzieję, że tytuł zdobędzie Brazylia
Pytanie do JuvePoland: Czy moglibyście zorganizować zabawę w „Typuj wynik” na Copa America
Grupa A: Peru, Kolumbia, Wenezuela, Boliwia
Grupa B: Argentyna, Urugwaj, Meksyk, Ekwador
Grupa C: Brazylia, Paragwaj, Kostaryka, Chile
Tytułu broni Kolumbia, która w finale w 2001 roku pokonała Meksyk.
Do tej pory tytuł mistrzowski wywalczyło siedem krajów: najwięcej po 14 mają Argentyna i Urugwaj, 6 Brazylia, po 2 Paragwaj i Peru, a po 1 Boliwia i Kolumbia.
Mecz inauguracyjny Kolumbia – Wenezuela 6 lipca, transmisja w TVP2, początek godzina 0:10.
Copa America – kolejna impreza rangi mistrzostw kontynentu i okolic (Meksyk)
Mam nadzieję, że tytuł zdobędzie Brazylia
Pytanie do JuvePoland: Czy moglibyście zorganizować zabawę w „Typuj wynik” na Copa America
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2004, 05:08 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lypsky
- Juventino

Po tym co ostatnio dzieje sie na boiskach swiata(finaly mistrzostw Europy CL itp)smialo mozna typowac na zwyciesce Kostaryke Wenezuele lub Boliwie
Radze wam juz teraz leccie i stawiajcie na nich duza kase bo mozecie zostac bogaczami 8)
p.s.Brazylia nie ma szans jest za dobra jak na ten niesamowity rok
p.s.Brazylia nie ma szans jest za dobra jak na ten niesamowity rok
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- herr_braun
- Juventino

Ja jestem za Argentyną albo za Urugwajem. I mam pytanko czy mecze będą transmitowane w TVP albo może jakieś skróty ???
- kouba
- Qualità Juventino

madmo napisał tylko o meczu inauguracyjnym, a właśnie ja też jestem ciekaw czy tylko ten mecz bedzie pokazywany czy wszystkieherr_braun pisze:Ja jestem za Argentyną albo za Urugwajem. I mam pytanko czy mecze będą transmitowane w TVP albo może jakieś skróty ???
A tytuł powinna zdobyć Argentyna, bo u niej to jeszcze stosunkowo duzo tych gwiazdy 'chce' sie grać w przeciwieństwie do Brazylii
Ciekawe jak zagra Chile, bo po takich kilku 'chudych' latach, moze powrócą te stare, dobre czasy, gdzie byli jednymi z najlepszych w Ameryce...
- Vimes
- Juventino

Wszystkie mecze będą transmitowane na żywo, tylko z powodu różnicy czasu o dosyć późnej porze:
- około godziny 0:20 na TVP2
- około godziny 2:40 na TVP1
Wcześniej napisałem tylko o meczu inauguracyjnym, żeby przypomnieć o starcie tej imprezy, ponieważ jest ona w cieniu mistrzostw Europy i w telewizji nic o niej nie słychać.
Tu jest terminarz: http://global.terra.com/copaamericaperu ... tabela.htm (tylko pamiętajcie że podany tam czas rozpoczęcia meczu to czas lokalny).
- około godziny 0:20 na TVP2
- około godziny 2:40 na TVP1
Wcześniej napisałem tylko o meczu inauguracyjnym, żeby przypomnieć o starcie tej imprezy, ponieważ jest ona w cieniu mistrzostw Europy i w telewizji nic o niej nie słychać.
Tu jest terminarz: http://global.terra.com/copaamericaperu ... tabela.htm (tylko pamiętajcie że podany tam czas rozpoczęcia meczu to czas lokalny).
- Molek big fun juve
- Juventino

Ja trzymam kciuki za BRazylie bo ich lubie a takze maja mocny sklad
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- Vimes
- Juventino

Link ze składami reprezentacji na turniej: http://www.latino.goal.pl/index.php?strona=news&id=7420.
Od razu widać, że brakuje wielu gwiazd, szczególnie u Brazylijczyków, ale może w trakcie turnieju takowe sie narodzą.
Od razu widać, że brakuje wielu gwiazd, szczególnie u Brazylijczyków, ale może w trakcie turnieju takowe sie narodzą.
- Mosiu
- Juventino

Ja będe za Chile , ale nie licze na wysoki poziom na tym turnieju . To nie Euro z pięknymi stadionami , wspaniałymi meczami i tysiącami kibiców na stadionach . Pewnie mecze będą nudne , stadiony brzydkie i stare , a na mniej interesujace mecze nie bedzie zapełnionych nawet połowy miejsc .
Już słyszałem nawet że Brazylia zagra składem bez najlepszych graczy grających w Europie . Szkoda mi nocy na taki turniej , tak więc obejrze tylko fiana :twisted: ł.
Już słyszałem nawet że Brazylia zagra składem bez najlepszych graczy grających w Europie . Szkoda mi nocy na taki turniej , tak więc obejrze tylko fiana :twisted: ł.
...Tu sei la squadra del cuore , sempre in campo undici eroi , vinci I'mpossibile e vai , ti seguiremo anche noi , metti un'altra stella sul petto...
- hania
- Juventino

Jestem ciekawa jak po WC w Korei zaprezentuje sie Brazylia, choc zdaje sobie spare ze pewnie nie wnajmocniejszym skladzie. Ciekawe tez jak zagra Argentyna, a konkretniej Saviola.
IL BELLO DEL CALCIO
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
- RuTeK
- Juventino

Z calego serca bede kibicowal ARGENTYNIE!! nie nawidze Brazyli dlatego zycze im odpadniecia juz w pierwsej rundzie Compa America!! Mam od paru lat jakis sentyment do Argentyny a zwiekszyl sie on jeszcze po Nieduanych mistrzostwach w 2002 roku!
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !