Copa America

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ

Kto wygra Copa America?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2004, 22:43

Dopiero co jedna wielka piłkarska impreza dobiegła końca, a już niedługo, zaczyna się następna – po mistrzostwach Europy czekają nas mistrzostwa Ameryki Południowej, czyli Copa America. W turnieju rozgrywanym w Peru weźmie udział 12 drużyn podzielonych na 3 grupy. Z dwóch grup wyjdą po trzy zespoły, a z jednej dwa – czyli jak widać po fazie grupowej odpadną tylko cztery jedenastki. W grupach zagrają:
Grupa A: Peru, Kolumbia, Wenezuela, Boliwia
Grupa B: Argentyna, Urugwaj, Meksyk, Ekwador
Grupa C: Brazylia, Paragwaj, Kostaryka, Chile
Tytułu broni Kolumbia, która w finale w 2001 roku pokonała Meksyk.
Do tej pory tytuł mistrzowski wywalczyło siedem krajów: najwięcej po 14 mają Argentyna i Urugwaj, 6 Brazylia, po 2 Paragwaj i Peru, a po 1 Boliwia i Kolumbia.
Mecz inauguracyjny Kolumbia – Wenezuela 6 lipca, transmisja w TVP2, początek godzina 0:10.
Copa America – kolejna impreza rangi mistrzostw kontynentu i okolic (Meksyk) :wink: , poziomem raczej nie dorówna Euro 2004, wiadomo, że największym gwiazdom południowoamerykańskiej piłki nie zawsze chce się brać w niej udział, a to daje okazję do pokazania się młodym piłkarzom i klubom do zrobienia perspektywicznych zakupów w postaci utalentowanych zawodników, kto wie może i Juventus znajdzie kogoś ciekawego.
Mam nadzieję, że tytuł zdobędzie Brazylia :D

Pytanie do JuvePoland: Czy moglibyście zorganizować zabawę w „Typuj wynik” na Copa America :?:
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2004, 05:08 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.

bandit

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2004, 00:20

Ja też typuje Brazylię.Ciekawie zapowiadają się mecze w grupie B. Moim zdaniem jest to grupa "śmierci".

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2004, 00:25

Po tym co ostatnio dzieje sie na boiskach swiata(finaly mistrzostw Europy CL itp)smialo mozna typowac na zwyciesce Kostaryke Wenezuele lub Boliwie :P Radze wam juz teraz leccie i stawiajcie na nich duza kase bo mozecie zostac bogaczami 8)

p.s.Brazylia nie ma szans jest za dobra jak na ten niesamowity rok :P

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2004, 08:43

Ja jestem za Argentyną albo za Urugwajem. I mam pytanko czy mecze będą transmitowane w TVP albo może jakieś skróty ???

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2004, 09:06

herr_braun pisze:Ja jestem za Argentyną albo za Urugwajem. I mam pytanko czy mecze będą transmitowane w TVP albo może jakieś skróty ???
madmo napisał tylko o meczu inauguracyjnym, a właśnie ja też jestem ciekaw czy tylko ten mecz bedzie pokazywany czy wszystkie :?:

A tytuł powinna zdobyć Argentyna, bo u niej to jeszcze stosunkowo duzo tych gwiazdy 'chce' sie grać w przeciwieństwie do Brazylii :wink:

Ciekawe jak zagra Chile, bo po takich kilku 'chudych' latach, moze powrócą te stare, dobre czasy, gdzie byli jednymi z najlepszych w Ameryce...

Coldsoul

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2004, 10:16

Z tego co slyszalem to mecze beda transmitowane o polnocy i o 2 nad ranem.
a w samym turnieju kibicuje argentynie :)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2004, 18:23

Wszystkie mecze będą transmitowane na żywo, tylko z powodu różnicy czasu o dosyć późnej porze:
- około godziny 0:20 na TVP2
- około godziny 2:40 na TVP1
Wcześniej napisałem tylko o meczu inauguracyjnym, żeby przypomnieć o starcie tej imprezy, ponieważ jest ona w cieniu mistrzostw Europy i w telewizji nic o niej nie słychać.
Tu jest terminarz: http://global.terra.com/copaamericaperu ... tabela.htm (tylko pamiętajcie że podany tam czas rozpoczęcia meczu to czas lokalny).

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2004, 19:09

Ja trzymam kciuki za BRazylie bo ich lubie a takze maja mocny sklad

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2004, 20:22

Ja calym sercem jestem za Chile. Forza Pinochet 8) .

Booker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2004, 20:29

Ja jestem za Brazylia poniewaz graja niezla pilke ale pewnie zagraja rezerwowym skladem.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2004, 19:45

Link ze składami reprezentacji na turniej: http://www.latino.goal.pl/index.php?strona=news&id=7420.
Od razu widać, że brakuje wielu gwiazd, szczególnie u Brazylijczyków, ale może w trakcie turnieju takowe sie narodzą.

Mosiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2004, 19:53

Ja będe za Chile , ale nie licze na wysoki poziom na tym turnieju . To nie Euro z pięknymi stadionami , wspaniałymi meczami i tysiącami kibiców na stadionach . Pewnie mecze będą nudne , stadiony brzydkie i stare , a na mniej interesujace mecze nie bedzie zapełnionych nawet połowy miejsc .
Już słyszałem nawet że Brazylia zagra składem bez najlepszych graczy grających w Europie . Szkoda mi nocy na taki turniej , tak więc obejrze tylko fiana :twisted: ł.

...Tu sei la squadra del cuore , sempre in campo undici eroi , vinci I'mpossibile e vai , ti seguiremo anche noi , metti un'altra stella sul petto...
hania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2004, 13:26

Jestem ciekawa jak po WC w Korei zaprezentuje sie Brazylia, choc zdaje sobie spare ze pewnie nie wnajmocniejszym skladzie. Ciekawe tez jak zagra Argentyna, a konkretniej Saviola.

IL BELLO DEL CALCIO

Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...

Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
pajzano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2004, 13:54

Stawiam na Brazylię, jak zawsze od 10 lat.

You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2004, 14:04

Z calego serca bede kibicowal ARGENTYNIE!! nie nawidze Brazyli dlatego zycze im odpadniecia juz w pierwsej rundzie Compa America!! Mam od paru lat jakis sentyment do Argentyny a zwiekszyl sie on jeszcze po Nieduanych mistrzostwach w 2002 roku!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
ODPOWIEDZ