Collina nie będzie już sędziował meczów międzynarodowych
- Bob
- Juventino

Włoski sędzia piłkarski Pierluigi Collina w czwartek po raz ostatni prowadził międzynarodowy mecz. Półfinałowe spotkanie Euro-2004 Grecja - Czechy (1:0 po dogr.) był jego pożegnalnym występem na arenie międzynarodowej.
Uważany za jednego z najlepszych sędziów Collina w lutym przyszłego roku skończy 45 lat. Zgodnie z przepisami FIFA po przekroczeniu tego wieku sędzia nie może już prowadzić spotkań.
Sędziowską karierę Collina zakończy w lidze włoskiej po zakończeniu najbliższego sezonu. We Włoszech sędziowie mogą prowadzić mecze jeszcze przez rok po ukończeniu 45 lat.
Collina w swojej sędziowskiej karierze prowadził m.in. mecze igrzysk olimpijskich w Atlancie w 1996 roku, finałów mistrzostw świata w 1998 roku, Euro-2000, finałów MŚ w 2002 roku (tam sędziował finał Brazylia - Niemcy).
źródło:PAP
takie źródło to pisze na stronce z której to skopiowałeś, więc mogłes podać też źródło do tej własnie stronki... ale nie to jest głównym powodem mojego wpisu. Zły pokój - Ostrzeżenie.
kouba
Uważany za jednego z najlepszych sędziów Collina w lutym przyszłego roku skończy 45 lat. Zgodnie z przepisami FIFA po przekroczeniu tego wieku sędzia nie może już prowadzić spotkań.
Sędziowską karierę Collina zakończy w lidze włoskiej po zakończeniu najbliższego sezonu. We Włoszech sędziowie mogą prowadzić mecze jeszcze przez rok po ukończeniu 45 lat.
Collina w swojej sędziowskiej karierze prowadził m.in. mecze igrzysk olimpijskich w Atlancie w 1996 roku, finałów mistrzostw świata w 1998 roku, Euro-2000, finałów MŚ w 2002 roku (tam sędziował finał Brazylia - Niemcy).
źródło:PAP
takie źródło to pisze na stronce z której to skopiowałeś, więc mogłes podać też źródło do tej własnie stronki... ale nie to jest głównym powodem mojego wpisu. Zły pokój - Ostrzeżenie.
kouba
http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
- hania
- Juventino

ostatnio kilka meczy w ogole coraz slabiej prowadzil. no coz kiedys musial nadejsc ten dzien
IL BELLO DEL CALCIO
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
- Umpa
- Juventino

Nareszcie :-D - jakoś zawsze jak go widze jak wchodzi na murawę to boje się że oglądanie meczu mi zepsuje i przeważnie tak jest. NIe lubię jak sędzia na siłe chce za gwiazde spotkania robić.
Cio(jak sie pisze "ciał") Collina - tęsknić za tobą nie będziemy.
Cio(jak sie pisze "ciał") Collina - tęsknić za tobą nie będziemy.
- Ultras
- Qualità Juventino

- Podziekował: 7 razy
Ja tam go nigdy nie lubiłem. Zgadzam się z Umpa, że za wszelką cene chciał być gwiazdą spotkania. We wczorajszym spotkaniu potwierdził, że nie jest już tak dobrym sędzią jak kiedyś i dobrze, że skończył już kariere. Są młodsi i lepsi sędziowie od niego.
- Krupy
- Juventino

Collina był naprawde dobry w te klocki ... był ... zestarzał się i zaczął robić liczne błędy ... i to błędy znaczące ... które nieraz przesądziły o wyniku meczu ... i co gorsza meczu ważnego jak ten wczorajszy :twisted: :twisted: :twisted:

- Juverulez!
- Juventino

- mnowo
- Qualità Juventino

Sędziom jak sędziom ale sędzią na pewnoMoszeUsz pisze:Nie jest moim ulubieńcem ale uważam że był przez dlugi czas naprawde świetnym sędziom.
Ja tam zawsze mialem szacunek do Colliny, uważam że jest sędzią naprawdę dobrym,ale rzeczywiście ostatnio popełnia zdecydowanie za dużo błędów. Ale to jeden z nielicznych sędziów, którzy są (byli? nie wiem jak pisać..) naprawdę charyzmatyczni... jemu to raczej mało kto podskakiwał...
Może zamiast niego sędziował będzie Jacek Granat?
- bociu
- Juventino

Co do tego, ze ostatnio sedziował coraz gorzej, to sie zgadzam. Ale poza tym bardzo lubie tego goscia. Strzela fajne 'minki', jest oryginalny, łysa głowa go wyróżniamnowomiejsky pisze:Sędziom jak sędziom ale sędzią na pewnoMoszeUsz pisze:Nie jest moim ulubieńcem ale uważam że był przez dlugi czas naprawde świetnym sędziom.
Ja tam zawsze mialem szacunek do Colliny, uważam że jest sędzią naprawdę dobrym,ale rzeczywiście ostatnio popełnia zdecydowanie za dużo błędów. Ale to jeden z nielicznych sędziów, którzy są (byli? nie wiem jak pisać..) naprawdę charyzmatyczni... jemu to raczej mało kto podskakiwał...
Może zamiast niego sędziował będzie Jacek Granat?
- panzerchrist
- Juventino

Jest to wielka strata dla futbolu. On jest jak Pele wśród sedziów. Długo bedziemy czekać na taką osobowość.