Collina nie będzie już sędziował meczów międzynarodowych

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Bob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2004, 16:55

Włoski sędzia piłkarski Pierluigi Collina w czwartek po raz ostatni prowadził międzynarodowy mecz. Półfinałowe spotkanie Euro-2004 Grecja - Czechy (1:0 po dogr.) był jego pożegnalnym występem na arenie międzynarodowej.

Uważany za jednego z najlepszych sędziów Collina w lutym przyszłego roku skończy 45 lat. Zgodnie z przepisami FIFA po przekroczeniu tego wieku sędzia nie może już prowadzić spotkań.

Sędziowską karierę Collina zakończy w lidze włoskiej po zakończeniu najbliższego sezonu. We Włoszech sędziowie mogą prowadzić mecze jeszcze przez rok po ukończeniu 45 lat.

Collina w swojej sędziowskiej karierze prowadził m.in. mecze igrzysk olimpijskich w Atlancie w 1996 roku, finałów mistrzostw świata w 1998 roku, Euro-2000, finałów MŚ w 2002 roku (tam sędziował finał Brazylia - Niemcy).

źródło:PAP

takie źródło to pisze na stronce z której to skopiowałeś, więc mogłes podać też źródło do tej własnie stronki... ale nie to jest głównym powodem mojego wpisu. Zły pokój - Ostrzeżenie.
kouba

http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lipca 2004, 17:22

i dobrze. Wczoraj takie gafy popełniał że głowa boli. ....

hania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2004, 18:44

ostatnio kilka meczy w ogole coraz slabiej prowadzil. no coz kiedys musial nadejsc ten dzien

IL BELLO DEL CALCIO

Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...

Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Umpa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lipca 2004, 19:14

Nareszcie :-D - jakoś zawsze jak go widze jak wchodzi na murawę to boje się że oglądanie meczu mi zepsuje i przeważnie tak jest. NIe lubię jak sędzia na siłe chce za gwiazde spotkania robić.

Cio(jak sie pisze "ciał") Collina - tęsknić za tobą nie będziemy. :P

adi130

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2004, 19:25

Umpa CIAO :D a tak wogóle to ostatnuio naprawde byl slaby........ lubilem go ejszcze 2 lata temu.......ale teraz??
ale dawal on ejden plus-czesto mieliśmy włoski akcent w finale wielkiej imprezy

Coldsoul

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lipca 2004, 19:27

Nie jest moim ulubieńcem ale uważam że był przez dlugi czas naprawde świetnym sędziom. dopiero ostatnio zaczął robic liczne błędy i kiedys koniec musiał nadejść.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 02 lipca 2004, 19:42

Ja tam go nigdy nie lubiłem. Zgadzam się z Umpa, że za wszelką cene chciał być gwiazdą spotkania. We wczorajszym spotkaniu potwierdził, że nie jest już tak dobrym sędzią jak kiedyś i dobrze, że skończył już kariere. Są młodsi i lepsi sędziowie od niego.

Krupy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2004, 21:51

Collina był naprawde dobry w te klocki ... był ... zestarzał się i zaczął robić liczne błędy ... i to błędy znaczące ... które nieraz przesądziły o wyniku meczu ... i co gorsza meczu ważnego jak ten wczorajszy :twisted: :twisted: :twisted:

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Juverulez!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2004, 12:02

no fuckt.. zaczął popełniac błędy ale respect dla niego. Mam nadzieje ze w CL bedzie jeszcze sędziował...

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2004, 12:23

MoszeUsz pisze:Nie jest moim ulubieńcem ale uważam że był przez dlugi czas naprawde świetnym sędziom.
Sędziom jak sędziom ale sędzią na pewno :D

Ja tam zawsze mialem szacunek do Colliny, uważam że jest sędzią naprawdę dobrym,ale rzeczywiście ostatnio popełnia zdecydowanie za dużo błędów. Ale to jeden z nielicznych sędziów, którzy są (byli? nie wiem jak pisać..) naprawdę charyzmatyczni... jemu to raczej mało kto podskakiwał... ;)

Może zamiast niego sędziował będzie Jacek Granat? :D

bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2004, 12:33

mnowomiejsky pisze:
MoszeUsz pisze:Nie jest moim ulubieńcem ale uważam że był przez dlugi czas naprawde świetnym sędziom.
Sędziom jak sędziom ale sędzią na pewno :D

Ja tam zawsze mialem szacunek do Colliny, uważam że jest sędzią naprawdę dobrym,ale rzeczywiście ostatnio popełnia zdecydowanie za dużo błędów. Ale to jeden z nielicznych sędziów, którzy są (byli? nie wiem jak pisać..) naprawdę charyzmatyczni... jemu to raczej mało kto podskakiwał... ;)

Może zamiast niego sędziował będzie Jacek Granat? :D
Co do tego, ze ostatnio sedziował coraz gorzej, to sie zgadzam. Ale poza tym bardzo lubie tego goscia. Strzela fajne 'minki', jest oryginalny, łysa głowa go wyróżnia :D Wogole jest moim ulubiencem. Szkoda, ze juz odchodzi.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2004, 12:46

bociu pisze:Szkoda, ze juz odchodzi.
Bez kitu, mi tez go szkoda... :cry:

panzerchrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2004, 14:52

Jest to wielka strata dla futbolu. On jest jak Pele wśród sedziów. Długo bedziemy czekać na taką osobowość.

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2004, 15:12

Wielka szkoda że odchodzi... Zgadzam się że może ostatnio nie sędziował tak jak za jego najlepszych lat ale i tak nadal uważam że jest on najlepszym sędzią świata ostatnich lat...

★ ★ ★
ODPOWIEDZ