Żużel - wszystko o speedway'u

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2004, 00:29

10. kolejka
BTŻ Bydgoszcz - WTS Wrocław 46:44 :)

Brawa dla Bydgoszczy! :D

-= UNIA Tarnów żużlowym DMP 2004 i DMP 2005 !!!! =-
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2004, 11:23

Po XI kolejce tabela przedstawia się następująco:

1. TARNÓW 10 18 :)
2. Wrocław 11 14
3. Toruń 10 13
4. Leszno 10 11
5. Cze-wa 10 10
6. Bydgoszcz 10 8
7. Rybnik 10 4
8. Z. Góra 9 2

Raczej na pewno "Jaskółki" zajmą 1. miejsce po rundzie zasadniczej. Będzie ciekawa walka o miejsca 2-4.

(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
Sobi666

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2004, 12:49

Moim zdaniem sytuacja jest raczej prosta, kwestia tylko jak wysoko będą prowadziły jaskółki (im niżej tym ciekawsza liga ) Tabela będzie na 99% wyglądać tak:

1 Tarnów
2 Wrocław
3 Toruń :(
4 Czestochowa
5 Bydgoszcz
6 Leczno
7 Rybnik
8 Zielona

Z tego wynika że JAskółki będą szły na mistrza bo ich przewaga powinna być 6 punktowa.... Jednak jak znam życie dla "uatrakcyjnienia " rozgrywek tarnó straci pkt albo z Toruniem (oby nie :lol: ) albo z Częstochową choć niestety bardziej realna jest opbcja 1 :( Jest to oczywiscie moje przypuszczenie ale pod koniec ligi ( 1 fazy) różne rzeczy sie mogą dziać i nie zdziwie sie jak wice mistrzem zostanie toruń :(

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2004, 15:15

Sobi666 pisze:Moim zdaniem sytuacja jest raczej prosta, kwestia tylko jak wysoko będą prowadziły jaskółki (im niżej tym ciekawsza liga ) Tabela będzie na 99% wyglądać tak:

1 Tarnów
2 Wrocław
3 Toruń :(
4 Czestochowa
5 Bydgoszcz
6 Leczno
7 Rybnik
8 Zielona

Z tego wynika że JAskółki będą szły na mistrza bo ich przewaga powinna być 6 punktowa.... Jednak jak znam życie dla "uatrakcyjnienia " rozgrywek tarnó straci pkt albo z Toruniem (oby nie :lol: ) albo z Częstochową choć niestety bardziej realna jest opbcja 1 :( Jest to oczywiscie moje przypuszczenie ale pod koniec ligi ( 1 fazy) różne rzeczy sie mogą dziać i nie zdziwie sie jak wice mistrzem zostanie toruń :(
Spokojna głowa. Pokonamy u siebie ZKŻ, Unie Leszno i Tarnów. W Toruniu będzie ciężko, ale nie od dziś wiadomo, że mamy na nich "patent" :D Zatem o "czwórke" się nie martwie i wiem, że medal będzie na pewno. Szkoda, że w tym roku tyle defektów mieliśmy (sztandarowy przykład to mecz we Wrocławiu ==> 6 defektów :cry: ) i kontuzje. Gdyby nie to, walczylibysmy o złoto... W nastepnym sezonie się odkujemy, bo "Adrenalinas" Jonsson wróca do Częstochowy => bedą zmiany w regulaminie m.in dwóch obcokrajowców :D Ja licze osobiście na brąz a nawet srebro. Damy rade. W końcu nie po to mamy na plastronach LWY :twisted:

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2004, 15:52

No niestety przegralismy teraz na wyjezdzie ale tylko dwoma punktami!! wielka szkoda bo do ostatniego wyscigu podchodzilismy z takim samym rezultatem co Torunczycy!! Wielka Szkoda! Zabraklo u nas Hampela to prawda ale co tu duzo mowic!! Wts jest bez formy ale mam nadzieje ze jeszcze powalczymy o Mistrza Polski!! Brawo dla Tarnowa chociarz zwyciestwo nie przyszlo mu latwo jak na zespól z tyloma gwiazdami!!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2004, 15:59

Sobi666 pisze:Jednak jak znam życie dla "uatrakcyjnienia " rozgrywek tarnó straci pkt albo z Toruniem (oby nie :lol: ) albo z Częstochową choć niestety bardziej realna jest opbcja 1 :(
:?: :?:
Uważasz, że bardziej prawdopodobna jest porażka Unii u siebie z Apatorem, niż w Częstochowie? Jetsem pewny, że wygramy z Aniołkami u siebie. :)

W Czewie zresztą też wygramy, chociaż będzie trudniej... :D
Tarnowska para Marcin Rempała - Janusz Kołodziej zdeklasuje juniorów Włókniarza, Tony i Tomek walną gdzieś z 25 pkt. Swoje dołożą Jacek Gollob, Grzesiek Rempała i wygramy 48:42 :) Może wróci już Burza?

Bieg XV: Rickardsson, Gollob, Holta, Sullivan... (kolejność nieprzypadkowa). Niczym w GP :)

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2004, 16:32

juvetar pisze:
Sobi666 pisze:Jednak jak znam życie dla "uatrakcyjnienia " rozgrywek tarnó straci pkt albo z Toruniem (oby nie :lol: ) albo z Częstochową choć niestety bardziej realna jest opbcja 1 :(
:?: :?:
Uważasz, że bardziej prawdopodobna jest porażka Unii u siebie z Apatorem, niż w Częstochowie? Jetsem pewny, że wygramy z Aniołkami u siebie. :)

W Czewie zresztą też wygramy, chociaż będzie trudniej... :D
Tarnowska para Marcin Rempała - Janusz Kołodziej zdeklasuje juniorów Włókniarza, Tony i Tomek walną gdzieś z 25 pkt. Swoje dołożą Jacek Gollob, Grzesiek Rempała i wygramy 48:42 :) Może wróci już Burza?

Bieg XV: Rickardsson, Gollob, Holta, Sullivan... (kolejność nieprzypadkowa). Niczym w GP :)
Zobaczymy... Mówisz tak jak FanJuventusu na przód (spójrz we wczesniejsze jego posty w tym samym temacie), a później musiał się tłumaczyć, że się wygłupił :D Jacek Golob ?? 0 pkt. :D Przegracie wg. mnie 50:40. Czas pokaże... :D

P.S. U Was na rozpoczęcie sezonu przegraliśmy tylko 49:41 i nasi byli bez formy... Pozdrawiam :D i zapraszam do Częstochowy na mecz. Ja byłem w Tarnowie :wink:

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2004, 22:21

Ulisses pisze:Mówisz tak jak FanJuventusu na przód (spójrz we wczesniejsze jego posty w tym samym temacie), a później musiał się tłumaczyć, że się wygłupił :D
Akurat nie musiał się tłumaczyć, bo miał rację. Póki co w Bydgoszczy wygrała tylko Unia. :D Poległ m.in. Wrocław i właśnie Częstochowa...
Jacek Golob ?? 0 pkt. :D Przegracie wg. mnie 50:40. Czas pokaże... :D
Po tym, co pokazał w Lesznie Jacek jestem optymistą. Zdobędzie punkty. I to nie tylko na kolegach z zespołu ;)
P.S. U Was na rozpoczęcie sezonu przegraliśmy tylko 49:41 i nasi byli bez formy... Pozdrawiam :D i zapraszam do Częstochowy na mecz. Ja byłem w Tarnowie :wink:
Możecie się przynajmniej pochwalić, że jako jedyna drużyna wyszliście w Tarnowie z 40 punktów :D Wasi byli bez formy? Teraz jest inaczej, w takim razie mecz w Częstochowie będzie ciekawszy :P .

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2004, 00:24

juvetar pisze:
Ulisses pisze:Mówisz tak jak FanJuventusu na przód (spójrz we wczesniejsze jego posty w tym samym temacie), a później musiał się tłumaczyć, że się wygłupił :D
Akurat nie musiał się tłumaczyć, bo miał rację. Póki co w Bydgoszczy wygrała tylko Unia. :D Poległ m.in. Wrocław i właśnie Częstochowa...
Nie chodziło mi o ten mecz w Bydgoszczy, tylko o Jego "gadanie" przed meczem WTS-u w Częstochowie, gdzie wiadomo, ze Wrocławianie przegrali :D Dlatego powiedziałem spójrz wcześniej jak się wygłupił (co gadał przed tym meczem) :D

P.S. łuuupssss.... 0:24 - trzeba iść spać :D

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2004, 09:37

juvetar pisze: Akurat nie musiał się tłumaczyć, bo miał rację. Póki co w Bydgoszczy wygrała tylko Unia. Poległ m.in. Wrocław i właśnie Częstochowa...
Ulisses pisze: Nie chodziło mi o ten mecz w Bydgoszczy, tylko o Jego "gadanie" przed meczem WTS-u w Częstochowie, gdzie wiadomo, ze Wrocławianie przegrali Dlatego powiedziałem spójrz wcześniej jak się wygłupił (co gadał przed tym meczem)
"Niestety" Ulisses ma racje!! Wtedy za bardzo chcialem wyprzedzic fakty i popelnilem błąd! Teraz trzeba okazac troszeczke pokory! Gadałem tak bo bylem " podniecony " prowadzeniem Atlasu po paru kolejkach! Teraz widac że dopadło też to Juvetara :oops: :oops:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2004, 10:38

FanJuventusu pisze:Teraz widac że dopadło też to Juvetara :oops: :oops:
Dokładnie, nie ma co na przód mówić, bo często jak widac są niespodzianki, poza tym w polskiej lidze nie można być niczego pewnym :D

==>
juvetar pisze:Jetsem pewny, że wygramy z Aniołkami u siebie.

W Czewie zresztą też wygramy, chociaż będzie trudniej...Tarnowska para Marcin Rempała - Janusz Kołodziej zdeklasuje juniorów Włókniarza, Tony i Tomek walną gdzieś z 25 pkt. Swoje dołożą Jacek Gollob, Grzesiek Rempała i wygramy 48:42
Bieg XV: Rickardsson, Gollob, Holta, Sullivan...

Badrik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2004, 11:09

Kto będzie mistrzem??? - - - - - - > oczywiście że tarnowska Unia.

Dlaczego??
1. Bo to świetny klub.
2. Bo mają stablinego finansowo sponsora
3. Bo dla nas jeżdżą najlepsi zawodnicy w lidze
4. Bo nasi "starsi" zawodnicy jak i młodzież w niczym nie ustępuje gwiazdom.
recepta jest prosta - UNIA

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2004, 11:51

Badrik pisze:Kto będzie mistrzem??? - - - - - - > oczywiście że tarnowska Unia.

Dlaczego??
1. Bo to świetny klub.
2. Bo mają stablinego finansowo sponsora
3. Bo dla nas jeżdżą najlepsi zawodnicy w lidze
4. Bo nasi "starsi" zawodnicy jak i młodzież w niczym nie ustępuje gwiazdom.
recepta jest prosta - UNIA
1. Bo to świetny klub ==> Nie powiedziałbym tego. Na pewno nie utytułowany. Tylko jeden srebrny medal DMP. To żaden argument co wymieniłeś. Teraz powinno być złoto, ale po tylu latach ?? Kiedyś musi byc "pierwszy raz" :D
2. Bo mają stablinego finansowo sponsora ==> Tutaj się zgodze. Widac od razu wpływ kasy na wyniki. Zakupili zawodników klasowych i co tu duzo mówić
3. Bo dla nas jeżdżą najlepsi zawodnicy w lidze ==> Nie dokońca się zgodze. Andreas Jonsson, Rune Holta, Hampel, Miśkowiak, Protasiewicz, Crump, Sullivan, Lee Adams... Nie powiedziałbym czy tacy najlepsi jeżdżą. Po prostu zawodnicy, którzy maja stabilną formę i reprezentuja duzo sobą (Rickardsson, Gollob T.) :)
4. Bo nasi "starsi" zawodnicy jak i młodzież w niczym nie ustępuje gwiazdom ==> Powiedzmy, że tutaj tez sporo prawdy => Marcin Rempała, Burza, Kołodziej. Jednak oni robia sporo pkt. u siebie, natomiast na wyjeżdzie widac, że sa sporo słabsi. Spójrzmy na mecz we Wrocławiu, mękę w Bydgoszczy... Jeszcze chciałbym na koniec przyrównać ich do wypalonej "gwiazdy" - J. Golloba. Przy nim to błyszcza :D

RECEPTA JEST PROSTA - KASA :!: :!: :!:

P.S. Chciałbym dodac, że mistrzostwo Unii jest tylko wyczynem jednosezonowym... Kto nie wierzy, to przekona sie za rok, czy obroni tytuł... Pamiętajmy o WTS, Włókniarzu, Apatorze...

Badrik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2004, 12:41

nic dodać nic ująć. ale i tak w tym sezonie to UNIA króluje :P

Badrikolandia
Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2004, 10:49

juvetar pisze:W Czewie zresztą też wygramy, chociaż będzie trudniej... :D

Ostatnia kolejka ELitserien była znakomita w wykonaniu reprezentatntów Włókniarza. Wystarczy powiedzieć, że w czwórkę nasi zawodnicy zdobyli razem 57 punktów i jeden bonus (średnia 14,5 punktu na jednego zawodnika!) i wszysycy byli najlepszymi zawodnikami w swoich drużynach! Tylko drużyna Grzegorza Walaska nie zdołała wygrać meczu, ale nie może to dziwić, wszak Piraterna jest zdecydowanym outsiderem rozgrywek. Z taką formą naszych czołowych zawodników możemy być chyba spokojni o pierwszą czwórkę Ekstraligi.

[...]Ryan Syllivan poprowadził Kaparnę do zwycięstwa z Vastervik(51:45), zdobywając aż jedną trzecią punktów - 17 (3,2,3,3,3,3). Dzielnie sekundowali Ryanowi Polacy jeżdżący w barwach Kaparny - Rafał Dobrucki (8 punktów) i Tomasz Gapiński (7). Sullivan aż trzykrotnie wygrywał w bezpośrednich pojedynkach z Tomaszem Gollobem (14 punktów - lider gości), a jedynej porażki doznał w biegu VII z Tomaszem Chrzanowski (10 "oczek")[...]

Źródło: http://www.ckmwlokniarz.pl/art224.php

No comments :D:D:D:D:D

ODPOWIEDZ