MŚ 2026 w USA, Kanadzie i Meksyku
- GIGI Buffon 89
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Juventus news 24 za calcio & finanza podaje, że FiFA za naszych pilkarzy w turnieju przez 243 dni płaciła 5000 dolarów. Doliczając połowę tej kwoty za Davida, Danilo, Weah, N. Gonzaleza. Daje łącznie, w przeliczeniu po kursie dolara do euro 8,4 miliona Euro zarobku...
https://www.juventusnews24.com/juventus ... giocatori/
Na MŚ mieliśmy łącznie 9 zawodników.
Za pięć z nich otrzymaliśmy 5000 dolarów dziennie przez 243 dni , a za czterech 2500 dolarów przez 243 dni.
Łącznie 8 505 000 dolarów co w przeliczeniu na kurs Euro wynosi 7,4 miliona Euro- stan na dzisiejszy ranek 1euro to 1 dolar i 14 centów.
https://www.juventusnews24.com/juventus ... giocatori/
Na MŚ mieliśmy łącznie 9 zawodników.
Za pięć z nich otrzymaliśmy 5000 dolarów dziennie przez 243 dni , a za czterech 2500 dolarów przez 243 dni.
Łącznie 8 505 000 dolarów co w przeliczeniu na kurs Euro wynosi 7,4 miliona Euro- stan na dzisiejszy ranek 1euro to 1 dolar i 14 centów.
- Bart985
- Juventino

- Podziekował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 32 razy
(O) Francja - Anglia - chyba najbardziej popieprzony mecz tych MŚ. Już są teorie spiskowe, że to wszystko ustawione itd., niesamowite jak wielu "ludzi" musi sobie coś wymyślać zamiast brać rzeczywistość jaka jest.
Pierwsza połowa to taki wstyd Francuzów, że lepiej byłoby gdyby oddali walkowera. Gdyby mecz skończył się 5:0 przykładowo to powinny być niszczeni we własnym kraju właśnie za ta, nie za przegraną z Hiszpanią. Ogólnie te gadki "wielkich nacji" piłkarskich, że mecz o brąz nie jest potrzebny to mocno anty-fair play. Są narody, które zrobiłyby wszystko za ostatnie miejsca na podium.
Pomyślałem sobie, że powinni chociaż grać pod Mbappe, pod jego indywidualną, wyjątkową statystykę, bo gole w sezonie ligowym są co roku, a Złoty But MŚ raz na 4 lata, nie mówiąc o klasyfikacji generalnej. A tu taki syf.
Druga połowa, a właściwie do 70' to tak jakby wstyd Anglikom się włączył. Absurd. Byli o dwie totalnie 100% okazje Olise od remisu.A w końcu się ogarnęli i skończyło się 4:6. Ja nie wiem, ale... warto było to oglądać. Football jest chyba dla bramek, zwłaszcza ostatniego dryblingu Dżóda, którego już próbował, ale w końcu mu weszło. Pewnie przez ogólne zniechęcenie obrony francuskiej, ale weszło.
I ilu zawodników jest zadowolonych po tym spotkaniu? Rice, Saka, Bellingham, Mbappe, Olise, nawet Dembele. Zabrakło Kane'a, ale medal wraca/jedzie do domu.
Pozostaje kwestia "dyktatora". Mbappe został królem strzelców LL, chociaż Real ligi nie wygrał.
Został królem strzelców LM, chociaż Real nie wygrał.
Jak zostanie królem strzelców Mundialu... to co z tą Złotą Piłką?
Pierwsza połowa to taki wstyd Francuzów, że lepiej byłoby gdyby oddali walkowera. Gdyby mecz skończył się 5:0 przykładowo to powinny być niszczeni we własnym kraju właśnie za ta, nie za przegraną z Hiszpanią. Ogólnie te gadki "wielkich nacji" piłkarskich, że mecz o brąz nie jest potrzebny to mocno anty-fair play. Są narody, które zrobiłyby wszystko za ostatnie miejsca na podium.
Pomyślałem sobie, że powinni chociaż grać pod Mbappe, pod jego indywidualną, wyjątkową statystykę, bo gole w sezonie ligowym są co roku, a Złoty But MŚ raz na 4 lata, nie mówiąc o klasyfikacji generalnej. A tu taki syf.
Druga połowa, a właściwie do 70' to tak jakby wstyd Anglikom się włączył. Absurd. Byli o dwie totalnie 100% okazje Olise od remisu.A w końcu się ogarnęli i skończyło się 4:6. Ja nie wiem, ale... warto było to oglądać. Football jest chyba dla bramek, zwłaszcza ostatniego dryblingu Dżóda, którego już próbował, ale w końcu mu weszło. Pewnie przez ogólne zniechęcenie obrony francuskiej, ale weszło.
I ilu zawodników jest zadowolonych po tym spotkaniu? Rice, Saka, Bellingham, Mbappe, Olise, nawet Dembele. Zabrakło Kane'a, ale medal wraca/jedzie do domu.
Pozostaje kwestia "dyktatora". Mbappe został królem strzelców LL, chociaż Real ligi nie wygrał.
Został królem strzelców LM, chociaż Real nie wygrał.
Jak zostanie królem strzelców Mundialu... to co z tą Złotą Piłką?

- Tab.
- Juventino

- Podziekował: 11 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Ten mecz był nawet śmieszny. W pierwszej połowie Anglia zagrała chyba wbrew trenerowi, bo w szatni postawił ich do pionu i w drugiej był to już klasyczny Tuchel. Francja brak medalu zawdzięcza chyba tylko własnej indolencji , bo była okazja , żeby w 45 minut "przeżuć" tego "taktyka". Mam nadzieję , że pogonią go z tej federacji , bo mając taki skład, to aż wypadało w tym roku zgarnąć majstra , no ale niestety , dobrze wiemy, że z betonem się nie da.
- Volto
- Juventino

- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 74 razy
Mnie to dziwi, jak wielu "ludzi" wierzy w uczciwość FIFY, wcale cztery drużyny najwyżej klasyfikowane w rankingu nie były ustawione każda w innej ćwiartce i wcale nie były ciągnięte za uszy. Toż nie było przecie ani jednej kontrowersji z ich udziałem i na ich korzyść