MŚ 2026 w USA, Kanadzie i Meksyku

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2026, 18:36

GIGI Buffon 89 pisze: 08 lipca 2026, 22:44 FIFA oficjalnie ogłosiła obsadę sędziowską meczu Maroko - Francja. Znajdzie się w niej pięciu Argentyńczyków ! Wynik meczu pod Argentynę będzie drukowany ?
Mecz Argentyny z Egiptem sędziowała francuska ekipa.
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 74 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2026, 19:05

No przecież że ten zakichany pseudo turniej jest ustawiony. Jakbym całe życie (niemal) nie kibicował Juve, miłbym gdzieś tak zwany "sport" zwany piłką nożną. To samo było z boksem. Za bardzo ustawiali i MMA szybko wyrosło na wiodącą dyscyplinę sportów walki, już mało kogo interesuje boks.
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 32 razy

Nieprzeczytany post 10 lipca 2026, 00:19

Te ustawienia i druki są tylko w waszych głowach. A więc to co z tym robicie i zrobicie zależy tylko od was. Nie mniej rozsiewanie takich "myśli" hmmm "bo tak jes i jósz" jest niepoważne.

(O) Francja - Maroko - bez szans, jednostronny mecz. Ależ mają paczkę, miło popatrzeć jak piłeczka chodzi :P Mbappe, niby nic wygrał z Realem, dyktator i tak dalej, ale liczbowo sezon ma kapitalny i co daje jako CF (chociaż zaczynał na skrzydełku, przynajmniej grywał często jako LWF), zawstydza innych "wielkich" podobno napastników.
Olise co się rozwinął, oglądałem chłopa w Crystal Palace, był niezły, ale nie aż tak. Cudownie się patrzy na jego grę.
Dembele, kurde, Dembele był tym mudżynem co to po jednym sezonie w BVB się obraził, bo chciał do Barcy, a tam był kontuzyjnym niewypałem i jednym z transferów, które zrujnowały finanse tego klubu. A teraz?
21-letni Doue? Pfff a za nimi biega jeszcze ten wspaniały Rabiot :P

Kurde, jak Hiszpania przejdzie to to będzie naprawdę finałowe starcie w 1/2.
Obrazek
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2026, 23:46

(O??) Hiszpania - Belgia - oglądałem praktycznie od kontuzji Courtois. Hiszpanie mnie nie przekonali, szczęśliwie wepchnęli tą piłkę przed dogrywką, ale absolutnie wszystkie statystyki są za nimi. Czuję, że z Francuzami może być naprawdę ciekawie. No chyba, że COŚ się wydarzy.
Obrazek
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2026, 05:50

(O) Norwegia - Anglia - dziwny mecz, jakby Norwegowie nie mieli siły więcej wiosłować. Niby ugrali dogrywkę, ale tam po stracie gola przestało im się chcieć. Są podobno znowu jakieś dramaty z VARem. Super, zawsze będą, bo nie technologia jest winna, a ludzie. Ja tam ciągle pamiętam jak Francja awansowała na pewien turniej dzięki podaniu ręką Henry'ego przeciwko Grecji. I wolę już czegoś takie nie oglądać.
ALE
Tam naprawdę linka od kamery pomogła zdobyć Angolom bramkę i nikomu to nie przeszkadzało? Jeśli to prawda to :/ ale czy to wypaczyło wynik meczu?
Nie wiem, w każdym razie Norwegia miała piękny turniej. Może kiedyś, jeszcze za mojego życia, Polska taki ugra.

(O) Argentyna - Szwajcaria - spoko, namęczyli się, ale jest strefa medalowa. Natomiast ci spłakańcy jak to sędziowie niby przepychają Messiego... kurde, ale symulki w dobie VARu są po prostu błazenadą i powinny być karane czerwienią. Bardziej na to zasługują niż to zasłanianie ust.
Obrazek
Tab.

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2026, 07:17

Ta pajacerka Embolo, pozbawiła Szwajcarów szans na cokolwiek. Jednak monkey is monkey. No i te pretensje i ten płacz. Ciężko na tych mistrzostwach ogląda się ta pajacerke pewnej grupy populacji. To jak Vinicius czy Yamal machają rękami , rodzi tylko i wyłącznie brak szacunku .
W momencie w którym Messi czlapie , w Argentynie nie ma kto grać, ale kto miałby ? De Paul i Messi (Miami coś), Paredes (Boca Juniors), Tagliafico (Lyon), a druga połowa składu kopie się po czole w Atletico. Przy takiej drabince , to nawet Polska mogłaby awansować do półfinału . Mam nadzieję , że słaba Anglia ich zweryfikuje. Te Mistrzostwa to jedna wielka kupa.
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2026, 08:53

Bart985 pisze: 12 lipca 2026, 05:50Ja tam ciągle pamiętam jak Francja awansowała na pewien turniej dzięki podaniu ręką Henry'ego przeciwko Grecji.
Pamięć chyba szwankuje, bo to była Irlandia, nie Grecja ;)
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 71 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2026, 08:56

No niestety, już pomijając wszystkie aspekty pozasportowe o których było wiadomo od początku, to nawet sportowo ten mundial pozostawia sporo do życzenia. Obstawiałem, że czwórka półfinalistów już przed mistrzostwami jest głównymi faworytami do złota i akurat wszyscy są w półfinale. Także jeśli chodzi o jakieś większe, a nie pojedyncze niespodzianki, to słabo. Zawiodły mocno drużyny spoza Europy, zwłaszcza Afryka. Argentyna z Anglią grają ogólnie dość słabo, ale drabinkę mają taką, że i tak jedno z nich znajdzie się co najmniej w finale. Wygląda na to, że Francja gra najpewniej, a półfinał z Hiszpanią jest przedwczesnym finałem. Ale nie zdziwi mnie jak na farcie mistrzostwo zdobędzie ktoś z drugiej pary półfinalistów. Argentyna zaczyna mi pomału przypominać Portugalię z 2016 na Euro, także kto wie.

Ogółem jednak, całe szczęście, że jeszcze tydzień i koniec. Osobiście nie porywają mnie te mistrzostwa z wielu powodów i wspominał ich raczej po latach specjalnie nie będę.
Obrazek

„Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy”
Alessandro Del Piero - 2006
woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 35 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2026, 15:55

Brawo dla sędziego, że nie bał się pokazać afro-Szwajcarowi drugiej żółtej i w rezultacie czerwonej kartki za to nurkowanie. Arbiter z meczu Anglia - Norwegia nie był na tyle odważny, że zrobić to samo kiedy jeden z Anglików - Djed Spence - próbował wymusić karnego wciskając nogę przed obrońce Norwegi. Cwaniaków i symulantów trzeba tępić.

Po incydencie pomyślałem sobie, że ten Embolo aż za dobrze zagrał. Jakby zwyczajnie się położył i zgarnął piłkę rękami po minimalnym kontakcie (albo i nawet bez kontaktu) jak to się zdarza wielokrotnie w każdym meczu nie byłoby sprawy. A że wyskoczył jak rażony prądem to aż była żółta kartka dla Paredesa, jego protest i analiza.

A co do spodziewanych półfinalistów to taka ciekawostka: po raz pierwszy w historii MŚ ostatnia czwórka to cztery najwyżej sklasyfikowane drużyny w rankingu FIFA:
🇫🇷 Francja (1)
🇦🇷 Argentyna (2)
🇪🇸 Hiszpania (3)
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Anglia (4)
Obrazek
ODPOWIEDZ