MŚ 2026 w USA, Kanadzie i Meksyku
- Bart985
- Juventino

- Podziekował: 22 razy
- Otrzymał podziękowanie: 31 razy
Drugi mecz zupełnie innej klasy, zasuwali cały czas, co prawda Czesi mocno w stylu polskiej Eklapy, czyli stałe fragmenty, ale dało się to oglądać. Korea lepsza, chociaż z wieloma błędami. Son, nawet z MLS, nadal to ma. Gdyby grał w Juve to bym skakał z radości. Ale pewnie jakby do nas przyszedł to podzieliłby los Koopa albo Luiza...
Kanadę odpuszczam, nastawiam się na nockę z Jułesej, potem Katar podziękuję i w końcu Brazylia - Maroko. Turków i naszego złotego kebabika chyba nie dam rady o 6 rano, ale Curacao o 19 w niedzielę idealne XD
Kanadę odpuszczam, nastawiam się na nockę z Jułesej, potem Katar podziękuję i w końcu Brazylia - Maroko. Turków i naszego złotego kebabika chyba nie dam rady o 6 rano, ale Curacao o 19 w niedzielę idealne XD

- Mateys
- Juventino

- Podziekował: 27 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Czechy-Korea
USA-Paragwaj...
Masz człowieku zdrowie oglądając taki paździerz
Tak patrzę na ekipy, które się dostały i tym większa hańba i srom na Polskę, czy Włochy, za brak awansu
USA-Paragwaj...
Masz człowieku zdrowie oglądając taki paździerz
Tak patrzę na ekipy, które się dostały i tym większa hańba i srom na Polskę, czy Włochy, za brak awansu
- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 69 razy
- Otrzymał podziękowanie: 311 razy
Obejrzalem oba mecze i już widać że to będzie turniej takich meczów, w których tylko jedna drużyna będzie grać w piłkę bo połowa z zespołów nie dojeżdża poziomem.
Łysy z Fifa skutecznie niszczy piłkę jeszcze bardziej.
Ale przyznam mecz korea-czechy podobał mi się, choć może to przez godzinę
Łysy z Fifa skutecznie niszczy piłkę jeszcze bardziej.
Ale przyznam mecz korea-czechy podobał mi się, choć może to przez godzinę

- Bart985
- Juventino

Mecz otwarcia był ciężki, ale drugi był niezły. A poza tym przygotowałem się pod to, dużo piłki w sezonie odpuściłem, pod koniec również, tak żeby być głodny nawet na śmieciowe żarcie
Właśnie jednak zdecydowałem się obejrzeć Kanadę z Bośnią. I kurde B&H bliska była wygrania meczu, opadli już z sił w pewny momencie i remis jest uczciwy, ale tak sobie zerknąłem:
Liczba ludności Polski - 37.2 mln
Liczba zawodowych piłkarzy ~1200, zarejestrowanych w PZPN 450k
B&H
Liczba ludności - 3.1 mln
Liczba zawodowców - max 1000, ale imho to są dane na wyrost, zarejestrowanych w związku 69k
Pokonali Walię 4:2 (edit: w karnych też, nie zauważyłem tego) i Włochów, beznadziejnych ale jednak. Są na Mundialu, zagrali niezłe otwarcie, a tutaj...
Tyle. Idę w kimę, żeby na 3 być w jułesej

- Bart985
- Juventino

Totalna dominacja USA nad Paragwajem. Pulisic niczym prawdziwy kpt. Ameryka, ale najbardziej bawi mnie ustawienie Makeniego jako centralnego AMFa, przez którego przechodzą wszystkie piłeczki, niczym przez Pirlo. Który grał niżej, ale o to samo chodzi. Ale Weston zagrał dobrze, jak cała drużyna.
Dobry meczyk, 5 goli, warto.
Dobry meczyk, 5 goli, warto.