# 14 Arkadiusz Milik
- del_aleksander
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Racja, natomiast ja staram się jednak piłkarzy nie oceniać przez pryzmat transferów i wypłat. To ile my płacimy za zawodników i zawodnikom od dawien dawna już przecież u nas stoi na głowie. A to przecież ani Milika ani Vlahovicia wina, że mieli dobrych agentów/u nas pracują jełopydimebag11 pisze: ↑19 grudnia 2025, 18:39Czwarty napastnik to mógłby u nas zarabiać max 1 mln € za sezon. Ja tam od początku byłem przeciwnikiem nie tyle wypożyczenia Milika co jego wykupu, bo przewidywałem, że dozna jakiejś poważniejszej kontuzji, ale nie spodziewałem się, że wypadnie z gry na prawie 2 lata.del_aleksander pisze: ↑19 grudnia 2025, 15:57 Szkoda chłopa, to mógł być nasz joker i pokazał, że ma na to papiery. Taki 3-4 napastnik, byłby idealny.
- Szwamb
- Juventino

- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 42 razy
Milik wraca po 670 dniach i w ciągu 30 minut gry:
- dwa fantastyczne strzały sytuacyjne, które nie wpadły "jakimś cudem",
- super ustawianie się,
- inteligentne klepki z kolegami z ekipy
Czy są jakieś plotki o jednak przedłużeniu Polaka - rodaka? Bo w 30 minut pokazał więcej niż Vlah przed kontuzją przez setki minut?
Nie uważam jakoby Arek był w stanie (niestety) być pierwszym wyborem na dłuższą metę (tj. pierwsza 11 i granie po 90 minut przez kilka-kilkanaście meczów z rzędu), ale na wchodzenie na drugą połowę, końcówki gdy trzeba ratować wynik lub uspokoić grę, ew. od czasu do czasu 90 minut z kimś wydaje się być idealny. IDEALNY
- dwa fantastyczne strzały sytuacyjne, które nie wpadły "jakimś cudem",
- super ustawianie się,
- inteligentne klepki z kolegami z ekipy
Czy są jakieś plotki o jednak przedłużeniu Polaka - rodaka? Bo w 30 minut pokazał więcej niż Vlah przed kontuzją przez setki minut?
Nie uważam jakoby Arek był w stanie (niestety) być pierwszym wyborem na dłuższą metę (tj. pierwsza 11 i granie po 90 minut przez kilka-kilkanaście meczów z rzędu), ale na wchodzenie na drugą połowę, końcówki gdy trzeba ratować wynik lub uspokoić grę, ew. od czasu do czasu 90 minut z kimś wydaje się być idealny. IDEALNY
polecam www.sokker.org

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
- Mateys
- Juventino

- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 63 razy
Idealny do nauki dla stażystów medycyny.
Jeśli ktoś ma być nawet żelaznym rezerwowym, to zdrowie również musi mieć żelazne. Idealnym rezerwowymi, to byli goście pokroju Giaccheriniego. A u nas widzę jako idealnych rezerwowych McKenniego i Cambiaso - uniwersalni z niezłym zdrowiem.
Pozostawienie Milika uważam za absurd równie wielki, co próbę przedłużenia kontraktu z Vlahovicem.
Jeśli ktoś ma być nawet żelaznym rezerwowym, to zdrowie również musi mieć żelazne. Idealnym rezerwowymi, to byli goście pokroju Giaccheriniego. A u nas widzę jako idealnych rezerwowych McKenniego i Cambiaso - uniwersalni z niezłym zdrowiem.
Pozostawienie Milika uważam za absurd równie wielki, co próbę przedłużenia kontraktu z Vlahovicem.
- Anelson
- Juventino

- Podziekował: 37 razy
- Otrzymał podziękowanie: 30 razy
No to ślepy jesteś skoro w Mckeeniem widzisz rezerwowego, a w przypadku Cambiaso krótkowzroczny przynajmniej.Mateys pisze: ↑09 kwietnia 2026, 10:50 Idealny do nauki dla stażystów medycyny.
Jeden jest najlepszym zawodnikiem, najwięcej daje liczb i gra genialnie wszędzie oraz na pozycji Cambiaso wciąga Cambiaso, czy tego kolumbijskiego chyba pod wpływem kokainy Cabala nosem dzięki czemu przedłuża nadzieję na awans z Galatasaray, a drugi jest poprostu cienki i generalnie jakby grać kosticiem od deski do deski to zaryzykuję, że być może byłaby większa z niego pociecha niż z Cambiaso. Zrobił asystę na wagę trzech punktów z różnego, umie dośrodkować i czasem strzelić.
Cambiaso od dawna nie potrafi absolutnie nic. Nawet Locatelli od czasu do czasu zaskoczy formą by wrócić do bycia przeciętniakiem ale Cambiaso niczym nie zaskakuje. Zal dupę ściska, że go nie oddaliśmy City kiedy City go chciało
Edit. Przyznałbym Ci rację 10 lat temu bo wtedy 1 rezerwowym byłby Mckeenie. I Thuram. Kiedy biegali tu pirlo, vidal, pogba, khedira, pjanic, matuidi i nawet emre can.
Locatelli byłby chyba daleko w rotacji na ogony jak jakiś Sturaro, a Cambiaso to by nigdy murawy nie powąchał chyba że z jakimś tam Carpi w 70 minucie doprowadzając Maxa do szału.
W tym momencie mówienie o nich w tych kategoriach jest no nie na miejscu. Tutaj czyścić buty mogliby prawie wszyscy całej kadrze lat 2011-2019 jeśli chodzi o pierwszy garnitur i tych 3-4 do wejścia pierwszych.
Mckeenie, Thuram, a nawet Yildiz walczyliby o miejsce 13-16 w kadrze. I tylko kilku znafców by płakało jak nad comanem na forum ale generalnie ogółem nie miało by to znaczenia bo maszyna chodzi jak trzeba.
- Maly
- Juventino

- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- marcinek
- Juventino

- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Szkoda chłopa, będąc w Napoli pokazał wtedy że ma papiery na granie. Gdybać sobie można, ale gdyby nie kontuzje taki Milik (wersja Napoli / Ajax) to byłby większym wzmocnieniem dla Juve niż Vlaho. Niestety jak to w życiu bywa zdrowie determinuje wszystko, coś sam o tym wiem.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."