MŚ 2026 w USA, Kanadzie i Meksyku

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 67 razy
Otrzymał podziękowanie: 288 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2026, 18:21

Ja osobiście prawdopodobnie prędzej wybiorę oglądanie siatkówki i wypoczynek niż oglądanie Mundialu, a tak jak wielu zawsze starałem się oglądać wszystkie mecze jakie tylko mogłem, teraz pewnie tylko kilka wybranych meczów, no i najważniejsze w fazie pucharowej.
Niestety mundial stał się już tylko i wyłącznie maszynką do robienia kasy, elitarności już wgl nie ma, a wcześniejszy stan czyli 32 drużyny w turnieju powinien być zawsze utrzymywany.
Tak szczerze coś mi mówi, że nie wygra go faworyt, a bardziej ktoś niespodziewany.
Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2026, 22:30

Z ciekawości spojrzałem na terminarz godzinowy i dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że do fazy pucharowej wychodzi aż 32 drużyny z 48... Masakra...
MŚ zaczynają się 11 czerwca a dopiero 9 lipca zacznie się coś ciekawego dla przeciętnego Janusza.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2026, 22:54

Zawsze może być gorzej i jest. To co proponuje UEFA nowego w kwalifikacjach do turniejów... to musi j# kiedyś, ale przez jakiś czas będzie jak będzie :(
Obrazek
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 29 razy
Otrzymał podziękowanie: 74 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2026, 23:01

Maly pisze: 29 maja 2026, 22:30
MŚ zaczynają się 11 czerwca a dopiero 9 lipca zacznie się coś ciekawego dla przeciętnego Janusza.
Rozumiem, iż uważasz, że wcześniej to taka piłka dla koneserów ;) Ogólnie cokolwiek ciekawego może być dopiero od 1/8 I to nie dla przeciętnego janusza, a dla zwykłego widza.

Mistrzostwa świata zdechły. Pewnie oglądnę półfinały ze względu na lata minione, czy coś więcej? Marne szanse.

Na pewno wymęczeni piłkarze stworzą wspaniałe widowiska w ostatnich meczach :bravo:
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2026, 00:11

Tak, myślę że wcześniejsze mecze tylko dla fanów konkretnych reprezentacji oraz gości co kompletnie nie mają nic lepszego do roboty.

Co do zmęczenia to myślę, że nie bo to 4 mecze w 4 tygodnie, w tym 2-3 z ogórkami więc nikt się tam nie przemęczy raczej ale po prostu piłkarze mają krótsze wakacje.

Natomiast eliminacje to dobry kierunek wydaje mi się, nie licząc tych 2 miejsc dla leszcze z 2 ligi bo to akurat jakaś kompletna głupota ale zobaczymy jak to finalnie będzie wyglądało bo czytałem na pewno więcej niż o jednej wersji a to i tak dopiero plotki. Gorzej niż jest na pewno nie będzie bo o to na prawdę trudno.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 50 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2026, 15:52

Przede wszystkim godziny meczy nie zachęcają, dopiero od 1/4 się to normuje, pewnie ze względu na kibica w Europie. Patrząc przez pryzmat odpływy kibiców i godzin spotkań to mogą być najgorzej oglądane mistrzostw w historii.
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 67 razy
Otrzymał podziękowanie: 288 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2026, 16:18

AdiJuve pisze: 30 maja 2026, 15:52 Przede wszystkim godziny meczy nie zachęcają, dopiero od 1/4 się to normuje, pewnie ze względu na kibica w Europie. Patrząc przez pryzmat odpływy kibiców i godzin spotkań to mogą być najgorzej oglądane mistrzostw w historii.
A już i tak mają problem z rezerwacją hoteli i zaciągnięciem kibiców na stadion, więc może się okazać że nie tylko najgorzej oglądane w TV ale też i fizycznie.
Obrazek
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2026, 01:23

Przy dramacie wczorajszego występu repry polskich pokrak przeciwko Ukrainie YT polecił mi ten film

Fakt, że od dłuższego czasu pompują balon MŚ. I tak mi się smutno zrobiło, bo nic z tego nie pamiętam. Mój ojciec wszystko, a ja nie i moje ew. dzieci też raczej nie. Co prawda słyszę, że oglądaliśmy razem IO'92, ale nic nie pamiętam :/

A tak było pięknie kiedyś :hello:
Obrazek
ODPOWIEDZ