Luciano Spalletti
- lenor
- Juventino

- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Plany planami, teraz to mało który piłkarz, których wskazałby Spal chciałby przyjść do klubu gdzie nie pogra w LM. Teraz to potrzeba prawdziwego budowniczego, ala Conte, kto z takiego Simone Pepe czy innego Gacka zrobi zabijake, zdolnego zabić za klub.
- 19
- Juventino

- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 28 razy
Pytanie czy Spal wskazuje nazwiska czy profile. Jak nazwiska to słabo, bo wiele ciekawych nazwisk nie przyjdzie bo brakuje LM lub będą zbyt drodzy. Jak w profile to samo w sobie jest to dobre, ale nasz skauting i dział sportowy nie potrafi w te klocki.
- Maly
- Juventino

- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Nie zgadzam się, nie każdy może grać w LM a rozegranie 8 meczów w LM z czego połowa z jakimiś leszczami to nie jest coś nadzyczajnego. Dla 24-27 latka jeden sezon w LE to nie tragedia przecież. Jak kasa i projekt będą się zgadzać to luz. Nie sprowadzimy już tylko takich jak Allison czy Silva ale na nich nie kończy się świat.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino

- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 50 razy
Przecież to jest najgorsze co można zrobić (przepłacenie za brak LM), idiotyzm totalny, ale oczywiście bardzo realna opcja w Juventusie.
Oby, chociaż już się pojawiają się już plotki, że Elkann znowu sypnie kasą, także są to bardzo naiwne nadzieje zdaje się.
- Baczu
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
W tej drużynie nie ma mężczyzn. Stopniowa, powolna kastracja Juventusu następowała od wielu lat, w ubiegłych sezonach tę ekipę trzymała jeszcze za morde stara gwardia - Szczesny, Chiellini, Bonucci a nawet ten Danilo.
Dziś nie ma absolutnie nikogo. Stara sie Locatelli, ale to nie jest materiał na lidera, tylko na trybik w maszynie i gościa od czarnej roboty, noszącego fortepian dla innych. Ale tu po prostu nie ma ludzi, którzy na tym fortepianie by zagrali. Di Gregorio, Kelly, Cziko, David, Openda, Koop, Żarówa, Vlahovic to mentalne parówy i nie zmienią tego groźne miny tego ostatniego, które wyglądają wręcz groteskowo. Yildiz ma muchy w nosie i na tle najlepszych skrzydłowych świata wygląda jak trampkarz. Podobnie Thuram, który po fajnych okresach gry i medialnym hypie zalicza spory regres.
Ta zbieranina odczuwa paraliżującą presje przed spotkaniem na swoim stadionie z niegrającą o nic Fiorentiną.
Fiorentiną, która 3 miesiące temu była na ostatnim miejscu w tabeli i jednak znalazła w sobie pokłady siły i energii, by z tej sytuacji, generującej przecież ogromną presje, wyjść na prostą. A tu presja była chyba nawet wieksza, bo gdyby spadli do Serie B, to fani by ich wytarzali w smole i pierzu i przepędzili ulicami miasta ku uciesze gawiedzi.
Liga mistrzów pomogłaby przyciągnać tutaj zawodników na poziomie, doświadczonych i gotowych mentalnie do gry na najwyższym poziomie jak Allison, Silva czy nawet ten Lewandowski. Bez LM pies z kulawą nogą tu nawet nie przyjdzie.
Dziś nie ma absolutnie nikogo. Stara sie Locatelli, ale to nie jest materiał na lidera, tylko na trybik w maszynie i gościa od czarnej roboty, noszącego fortepian dla innych. Ale tu po prostu nie ma ludzi, którzy na tym fortepianie by zagrali. Di Gregorio, Kelly, Cziko, David, Openda, Koop, Żarówa, Vlahovic to mentalne parówy i nie zmienią tego groźne miny tego ostatniego, które wyglądają wręcz groteskowo. Yildiz ma muchy w nosie i na tle najlepszych skrzydłowych świata wygląda jak trampkarz. Podobnie Thuram, który po fajnych okresach gry i medialnym hypie zalicza spory regres.
Ta zbieranina odczuwa paraliżującą presje przed spotkaniem na swoim stadionie z niegrającą o nic Fiorentiną.
Fiorentiną, która 3 miesiące temu była na ostatnim miejscu w tabeli i jednak znalazła w sobie pokłady siły i energii, by z tej sytuacji, generującej przecież ogromną presje, wyjść na prostą. A tu presja była chyba nawet wieksza, bo gdyby spadli do Serie B, to fani by ich wytarzali w smole i pierzu i przepędzili ulicami miasta ku uciesze gawiedzi.
Liga mistrzów pomogłaby przyciągnać tutaj zawodników na poziomie, doświadczonych i gotowych mentalnie do gry na najwyższym poziomie jak Allison, Silva czy nawet ten Lewandowski. Bez LM pies z kulawą nogą tu nawet nie przyjdzie.

- Garreat
- Juventino

- Podziekował: 74 razy
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
Kolejny super-hiper taktyk zarządzający metodą "mocy przyjaźni" przegrywa z indywidualną i kolektywną miernością naszej drużynki.
Nawet jeśli jakimś cudem prześlizgniemy się do LM to ten projekt jest porażką tak jak poprzednie.
Tylko przyjście tyrana w typie Conte może oczyścić klub z mentalnej zgnilizny, którą reprezentuje jakieś 50% składu.
Nie zrobią tego przygłupy z zarządu ani technicy-kombinatorzy na stołku trenera.
Myślę że już w presezonie mielibyśmy kilka sytuacji typu Ziegler, a potem kilka kolejnych typu Elia.
I nie mówmy o pucharach bo w żadnych pucharach się nie liczymy.
Nawet jeśli jakimś cudem prześlizgniemy się do LM to ten projekt jest porażką tak jak poprzednie.
Tylko przyjście tyrana w typie Conte może oczyścić klub z mentalnej zgnilizny, którą reprezentuje jakieś 50% składu.
Nie zrobią tego przygłupy z zarządu ani technicy-kombinatorzy na stołku trenera.
Myślę że już w presezonie mielibyśmy kilka sytuacji typu Ziegler, a potem kilka kolejnych typu Elia.
I nie mówmy o pucharach bo w żadnych pucharach się nie liczymy.
- borrowa
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tu ewidentnie drużyna nie ogarnia jak grać ofensywnie. W meczu z Fiorentiną 59 - 60 minuta - Chico ma piłkę - a za nim aż się prosi o obieg. Pusta ogromna przestrzeń. Reszta stoi schowana za obrońcami. Mając do wyboru przedzieranie się samemu wybiera wycofanie do Cambiaso (finalnie w tej akcji pada bramka po setnej wrzutce i zostaje anulowana za faul widmo). Nikt tak dzisiaj nie gra, a takich momentów w tym i poprzednim meczu było pełno. Zapadła mi w pamięci - nie mogę znaleźć dokładnie minuty, bliźniacza sytuacja w której Chico ciągle obracał głowę szukając obiegającego Kalulu, który stał w obronie. Wrzutki Yildiza i Chico to totalne balony. Ja nie wiem skąd się wziął optymizm co do lepszej ofensywnej gry za Spala. Większosć udanych akcji to były zrywy pojedyńczych zawodników + milion wrzutek. Pomijając marną kadrę - to taka gra to nie jest super taktyka i wg mnie winę ponosi Spal.
- Bart985
- Juventino

- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 31 razy
Ja tam ciągle postuluję o managera na 4 obowiązkowe lata OBOWIĄZKOWO nie z paszportem włoskim. I Juventus by na tym skorzystał, i reprezentacja. Ile można trzymać się tej "myśli" szkoleniowej? Co prawda przez ostatnie 5 lat z czternastu europejskich pucharów włoski manager podnosił trofeum aż 4x, ale dwa z nich to Carlo z Realem, w LM. To prawie jak easy mode 
Własne podwórko to własne podwórko, ale kto realnie dobry został dla Juve bez eksperymentów? Przydałoby się przewietrzenie, poważnie.
Własne podwórko to własne podwórko, ale kto realnie dobry został dla Juve bez eksperymentów? Przydałoby się przewietrzenie, poważnie.

- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 141 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
To samo myślałem, tam nikogo nie było do gry z nim. McKenni biega UJ wie gdzie. W sumie to nawet nie wiadomo jakie to ustawienie...borrowa pisze: ↑18 maja 2026, 14:43 Tu ewidentnie drużyna nie ogarnia jak grać ofensywnie. W meczu z Fiorentiną 59 - 60 minuta - Chico ma piłkę - a za nim aż się prosi o obieg. Pusta ogromna przestrzeń. Reszta stoi schowana za obrońcami. Mając do wyboru przedzieranie się samemu wybiera wycofanie do Cambiaso (finalnie w tej akcji pada bramka po setnej wrzutce i zostaje anulowana za faul widmo). Nikt tak dzisiaj nie gra, a takich momentów w tym i poprzednim meczu było pełno. Zapadła mi w pamięci - nie mogę znaleźć dokładnie minuty, bliźniacza sytuacja w której Chico ciągle obracał głowę szukając obiegającego Kalulu, który stał w obronie. Wrzutki Yildiza i Chico to totalne balony. Ja nie wiem skąd się wziął optymizm co do lepszej ofensywnej gry za Spala. Większosć udanych akcji to były zrywy pojedyńczych zawodników + milion wrzutek. Pomijając marną kadrę - to taka gra to nie jest super taktyka i wg mnie winę ponosi Spal.
- Marcin890124
- Juventino

- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 75 razy
Pora wracać do domu
- Maly
- Juventino

- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Wrócił Vlaho i nie było z kim pograć z przodu - chyba nic nowego?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Nicram_93
- Juventino

- Podziekował: 71 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Nie wierzcie w bajki pismaków, o czym muszą pisać. Kontrakt tyle co przedłużony, już widzę jak wywalamy nagle Spalla. Uwierzę jak zobaczę.

„Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy”
Alessandro Del Piero - 2006