Serie A 25/26 (37): JUVENTUS FC 0-2 ACF Fiorentina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
ODPOWIEDZ
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

17 maja 2026, 14:22

Tak wygląda martwa pod każdym względem druzyna, z absolutnie bezradnym trenerem.
Ale chciałbym zwrócić uwagę na cos innego, mianowicie ile razy dzisiaj Piccoli przyjął i utrzymał pilke pod presją Bremera a ile razy pilke stracil Vlahovic pod presją Ranieriego i Pongracicia.
Zawsze powtarzałem, ze znaleźć za drobne 9, ktora potrafi grać tyłem do bamki i wturla te 20 goli w sezonie, potrafiłby nawet mój pies i to powinna byc ostatnia pozycja, na ktora będziemy wydawać wielkie pieniądze.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2026, 14:23 przez Pluto, łącznie zmieniany 1 raz.
calma calma
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 74 razy
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

17 maja 2026, 14:22

Zakładając że wygramy z Torino (ta...) potrzebujemy jeszcze dwóch z trzech poniższych:
- strata punktów Milanu z Cagliari (mało prawdopodobne)
- strata punktów Romy w Weronie (mało prawdopodobne)
- strata punktów Como w Kremonie (średnio prawdopodobne)
Oczywiście Cremonese walczy o utrzymanie, Milan może przegrać z każdym itd... ale zejdźmy na ziemię.

Co do meczu, nie ma czego komentować. Wszystkie słabe punkty uwypuklone jak w soczewce.
To nie jest drużyna, to zbieranina przepłaconych mentalnych eunuchów. Na czele z łysym filozofem, który nie potrafi do nich dotrzeć, niczym wysuszony starzec do pokolenia tik toka.
Obejrzę te derby w ostatniej kolejce, równo z ostatnim gwizdkiem oczekuję dymisji Comolliego i Spala.

Kenanek i Kakałko to zwykłe dzieciaki od których oczekujemy ciągnięcia tego składu węgla "liderów" typu Locatelli, Bremer, Kopa etc.
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 141 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

17 maja 2026, 14:41

"Idealna" niedziela. Z nieba leje, zimno i Juventus przegrywa u siebie 2ma bramkami.

Ten klub jest tak g...ny, że dramat. Zawodnicy nijacy. Jak sobie człowiek pomyśli o Tevezie, Vidalu, BBC, Buffonie, nie mówiąc o Nedvedzie, czy Del Piero to się aż coś robi. Zarządzanie na gó...bym poziomie, transfery i piłkarze.

Nie wiem, kto doprowadził klub do takiego stanu, czy to wina Agnellego, czy Cerefina i reszty, ale mam dość. Proszę sprzedajecie ten klub, bo w rękach Agnelligh, zawsze będzie komuś przeszkadzał.
Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

17 maja 2026, 14:52

A ja mam inne pytanie. Może do ludzi, którzy oglądają więcej piłki poza Juve, bo mi i na naszą drużynę brakuje czasu często.

Czy w dzisiejszym futbolu odeszło się już od strzelania z dystansu, czy tylko my prowadzimy z tym jakąś wojnę? Bo pomijając już nie tak dawne czasy Pogby, Teveza i Pirlo, to przecież w interze jest taki Calhanoglu, nam strzelił Zieliński, ba, nawet dzisiaj dostaliśmy bombę od Mandragory.
Ja wiem, że rudy ręcznik motywuje do strzelania z każdej pozycji (zwłaszcza, jeśli ma to być pierwszy strzał w światło bramki w ciągu meczu), ale na Boga, my próbujemy wejść z tą piłką do bramki. Yildiz czy Locatelli mają piłkę na 16, na 11 metrze i dalej szukają kolejnego podania. A jak się nie uda to cyk, na skrzydło i leci kolejna laga na aferę.
Nie da się strzelić bramki nie strzelając na bramkę
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 74 razy
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

17 maja 2026, 15:13

Wojtek1207 pisze: 17 maja 2026, 14:52 A ja mam inne pytanie. Może do ludzi, którzy oglądają więcej piłki poza Juve, bo mi i na naszą drużynę brakuje czasu często.

Czy w dzisiejszym futbolu odeszło się już od strzelania z dystansu, czy tylko my prowadzimy z tym jakąś wojnę? Bo pomijając już nie tak dawne czasy Pogby, Teveza i Pirlo, to przecież w interze jest taki Calhanoglu, nam strzelił Zieliński, ba, nawet dzisiaj dostaliśmy bombę od Mandragory.
Jedyny, który CZASEM wyjdzie do strzału na przedpole to Locatelli. Ale zamiast strzelać będzie przyjmował na 3 razy, po czym odda na alibi do najbliższego :prochno:. Tylko dziś miał ze 3-4 znakomite sytuacje na strzał, zrobił to raz. Obrońcy go odpuszczają bo wiedzą, że nic nie zrobi.
Thuram jedyny dobry strzał z dystansu miał w presezonie za Motty :prochno:.
Teoretycznie strzałem z dystansu dysponuje Koopmeiners, ale on nie wie po co żyje i po co wychodzi na boisko.

Zostaje piłka do boku, oczekiwanie że Yildiz albo Cziko zrobią coś z niczego i kłótnie po meczu który wypadł gorzej.
Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 42 razy

17 maja 2026, 15:19

@Wojtek1207

co prawda namietnym oglądaczem innych ekip nie jestem, ale zdarza mi się w tygodniu obejrzeć 2-3 mecze z Polski, Angielskiej czy Hiszpańskiej i
tak, generalnie odeszło się od strzelania z dystansu

pewnie algorytmy SI wypluły, że lepiej 30x wrzucać i próbować wejść z piłką do bramki niż strzelać z dystansu xdxdxd

co do meczu to zdewastował mnie. Ja za o wiele mniejsze pieniądze w życiu nieraz gryzłem trawę w pracy o której już nie pamiętam, a tu wielomilionwe chłopaczki nie potrafią okazać nam po prostu szacunku

piję tutaj przede wszystkim niestety do Yildiza, który od dwóch miesięcy cofa nogę, nie ryzykuje i nie wchodzi w kontakt bojąc się urazu przed Mundialem.

Vlah, Conceicao, David, Loca, Thuram, Koop, Cambiaso to piłkarze środka tabeli czy walki o top 7
Di Gregorio to szmaciarz, najgroszy bramkarz Juve pewnie od lat 50 XX wieku

ale Yildiz miał ten błysk, magic touch, ciąg na bramkę i drybling by odmieniać losy meczów

dla Turka ważniejsza jest jednak Turcja na MŚ i to boli

dostał szczun dychę w Juve, a chyba nie kapuje o co w tym chodzi do końca.

to boli

boli bardziej niż brak kwalifikacji do LM, bo te pieniądze i tak byłyby - zapewne - rozwalone na Koop ver 2.0, N. Fernandez 2.0 i Douglaz Louis 2.0, więc whatever
ale brak zaangażowania w najważniejszym meczu u pokoleniowego lidera powoduje, że serca klęka
polecam www.sokker.org
:)
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

17 maja 2026, 15:24

Sprłnił się scenariusz, który każdy w Lega Calcio chciał... Wyrzucić nas z Top 4.... Gra w Lidze Europy to dla nas finansowa katastrofa. Przez najbliższe lata możemy o LM zapomnieć....
Dzisiaj strzeliliśmy gole, które zostały anulowane przez VAR. Słusznie ? Dalej nie mam odpowiedzi na. Tak czy siak Viola mogła strzelić na 0:3..
Za tydzień drużyny z Top 4 przypilnują swoich pozycji....
Banda przepłaconych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, teraz na X będą się kajać za przegraną i bredzić,że walczymy do końca...
Juve niestety zrównał się do poziomu drużyn, których celem na sezon będzie max Liga Europy.
ReinerJuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

17 maja 2026, 15:38

Co tu dużo mówić, fakty mówią same za siebie więc nie ma co komentować. Każdy wie w jakiej znaleźliśmy się sytuacji. Jedyne co mogę powiedzieć to, że po każdym z poprzednich kilku sezonów myślałem, że najgorsze za nami i z umiarkowanym optymizmem oczekiwałem kolejnego, dzisiaj mam poczucie, że najgorsze dopiero przed nami.
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 45 razy
Otrzymał podziękowanie: 93 razy

17 maja 2026, 15:48

No i jesteśmy w czarnej doopie...
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino

17 maja 2026, 16:21

Ile Lega Calcio płaci za szóste miejsce ?
Ile jest za udział w Lidze Europy?
75 milionów za LM vs za udział w Lidze Europy ? Uzbiera się około 50 milionów ?
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 71 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

17 maja 2026, 16:51

Szczerze? Po takim meczu, przestaje mi zależeć kto odejdzie. Dzisiaj każdy udowodnił, że Juve to za wysokie progi dla nich. Nikt nie udźwignął meczu, nikt. A mecz o wszystko. Sami się w tej nędzy urządzamy. Dzisiejszy dzień pokazał, że na sukcesy poczekamy jeszcze bardzo długo.
Obrazek

„Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy”
Alessandro Del Piero - 2006
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

17 maja 2026, 17:13

GIGI Buffon 89 pisze: 17 maja 2026, 16:21 Ile Lega Calcio płaci za szóste miejsce ?
Ile jest za udział w Lidze Europy?
75 milionów za LM vs za udział w Lidze Europy ? Uzbiera się około 50 milionów ?

Wydaje mi się, że zwycięzca zarobi na całej LE koło 30mln. Dla porównania w tym roku zarobiliśmy 65 mln w LM
Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

17 maja 2026, 17:37

29 lat mi mija od zakochania w Juventusie, a konkretniej w ADP.
Od blisko 30 lat Juventus to jedno wielkie pasmo rozczarowań, zawodów i klęsk w NAJWAŻNIEJSZYCH momentach.

Juventus to tiktok, rolki i sociale. Mecze, puchary to tylko tło. Dla mnie to powinno być odwrotnie.

Wszystkiego dobrego Panowie.
:allegri: na śmietnik
Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

17 maja 2026, 17:41

Garreat pisze: 17 maja 2026, 15:13
Wojtek1207 pisze: 17 maja 2026, 14:52 A ja mam inne pytanie. Może do ludzi, którzy oglądają więcej piłki poza Juve, bo mi i na naszą drużynę brakuje czasu często.

Jedyny, który CZASEM wyjdzie do strzału na przedpole to Locatelli. Ale zamiast strzelać będzie przyjmował na 3 razy, po czym odda na alibi do najbliższego :prochno:. Tylko dziś miał ze 3-4 znakomite sytuacje na strzał, zrobił to raz. Obrońcy go odpuszczają bo wiedzą, że nic nie zrobi.
Thuram jedyny dobry strzał z dystansu miał w presezonie za Motty :prochno:.
Teoretycznie strzałem z dystansu dysponuje Koopmeiners, ale on nie wie po co żyje i po co wychodzi na boisko.

Zostaje piłka do boku, oczekiwanie że Yildiz albo Cziko zrobią coś z niczego i kłótnie po meczu który wypadł gorzej.
Dodałbym do tej wypowiedzi strzały Cziko i turka. Chłopaki ładują z całej siły a bramkarze łapią to w zęby. Gdzie to porównywać do strzałów takiego Nedveda- nawet jak ładował w środek to przełamał ręce bramkarza. Nie chcę się na Cziko wyładowywać, ale jego usilne próby zdobycia bramki w przeciągu całego sezonu wyglądają jak z jakiejś komedii. Bramka to dla niego teraz jakiś mityczny potwór którego nie da się pokonać.
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino

17 maja 2026, 19:36

Obejrzałem skrót z meczu.. I znowu z nie wiadomych przyczyn gol na 1 do 1 McKenniego był anulowany, bo niby faulował, ale to gracz Fiorentiny sam się przewrócił.... Anulowany gol Vlahovicia też byłby w każdej lidze uznany za prawidłowy...

Sprzedać wszystkich, przeprosić kibiców i się samoistnie rozwiązać.....
Teraz wakacje, dwa miesiące kto przyjdzie, kto odejdzie, kogo będziemy musieli sprzedać, by Ceferina uciszyć... Kogo powinniśmy kupić, by znów być w Lidze Mistrzów, po czym zacznie się sezon i znów to samo. Urojone faule, spalone, karne , byle tylko Juventus przegrał i zapłacił N-tą karę za to, że się ośmielił kiedyś tam w przeszłości zaangażować w projekt Superligi....
SEZON JEST SFAUSZOWANY ! Tydzień temu w meczu Roma- Parma , Roma strzela dwa gole po ewidetnej pomocy sędziów, dzisiaj dwa gole Juve nie są uznane z urojonych powodów.
Misja Lega Calcio się powiodła... Staczamy się w okolice 10 -12 miejsca....
ODPOWIEDZ