Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 75 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2026, 22:09

Milan właśnie spada na 4 miejsce w tabeli. Godzina gry i już 0-3 z Atalanta.

5 spotkań
1 wygrana
1 remis
3 porażki
Bramki 1-6

Coś pięknego. Znowu potwierdza się że takie zachowawcze granie czyli najważniejsze 0 z tyłu a w ataku tego jednego gola jakoś się wepchnie nie ma sensu na dłuższą metę.
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 67 razy
Otrzymał podziękowanie: 288 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2026, 22:09

Mityczna wiosna przyszła, tak samo jak Liga Europy/Konferencji pukające do drzwi.
Obrazek

PS Wyczyny Milanu przypominają mi o naszym sezonie 2022/23 (bodajże) w którym dostaliśmy ujemne punkty ale dalej mieliśmy realne szanse na wywalczenie LM, w konsekwencji czego drużyna Maksia skompromitowała się 0:4 z Empoli. Jednak gen przegrywu ma się w DNA :allegri:
Obrazek
marlo_Juventus

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2026, 22:13

Anelson kasztanie jesteś? Zerkasz na Milan betoniarza?🤣
Może wreszcie znikniesz jak przegrasz zakład z całym forum🤣
Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 maja 2026, 22:24

Kunszt trenerski. Grając raz w tygodniu u Allegriego jest oczywiście, po początkowym farcie, ciągły regres formy, co udowodnił też u nas. Jakby mieli Di Gregorio zamiast Mike'a na bramce to by przecież w tym sezonie byli gdzieś w środku tabeli. I jak to oczywiście bywa, tam nie da się nawet powiedzieć, że brakuje napastnika skutecznego, skoro Milan oddaje 3 strzały celne na mecz.

Conte zrobiłby w tym sezonie z Milanem mistrza. Max, być może się skompromituje doszczętnie. Nic nowego w kontekście tego dyzmy.

Byłaby satysfakcja, ale jednak Anelson jest trollem i to on się cieszy naszym nieszczęściem, które wyrył w nas ten betonowy pozorant.
Brawo Agnelli (skończony <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>) za to, że postanowiłeś nas uraczyć tym bagnem ponownie. Tym jednym ruchem widać, że były prezydent to był jednak kretyn do kwadratu, któremu sprzyjało wiele szczęścia na początku przygody.
Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 37 razy
Otrzymał podziękowanie: 30 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2026, 22:53

Wy nawet meczy do końca nie umiecie oglądać. Jacy z Was kibice kogokolwiek.

Ps. Andrea dał nam wiele super lat. Myślicie że ten dziadek który nie wie jak się nazywa Scanavino to nam coś da. ?

Milan - Atalanta to najdziwniejszy mecz jaki widziałem w tym sezonie. Z jednej strony 1/1 skuteczność Atalanty - z drugiej 0 skuteczność Milanu i jeszcze niewiadome czy w ostatniej akcji nie było ręki.

Do końca sezonu 2 mecze. Nie zesrajcie sie. Większa wrzawa tu po jakiejkolwiek porażce Milanu niż Juventusu.

A co do sezonu z minusowymi punktami to nie wiadomo ile tych punktów miało być. Było wiadome że jest to po to wymyślone by Juventus nie grał w Europie. Stąd motywacja piłkarzy była mniejsza niż zero.
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 27 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2026, 23:55

Po tej kolejce Milan ma już straconych więcej goli od Juventusu, którego obrona jest dziurawa jak ser szwajcarski i może ją pokonać każdy. Nawet nie wspomnę o Maignanie który w tym sezonie złapał swoją najlepszą formę i dużo meczy wybronił. Zamień Juventus i Milan bramkarzami i to Juventus by właśnie przegrywał walkę o mistrza, kończąc na drugim miejscu, a Allegri już dawno po za top 4.
Za jedną rzecz będę wdzięczny Giuntoliemu, za wywalenie tego reliktu przeszłości na zbity pysk. To było piękne.
Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2026, 00:03

Marat87 pisze: 10 maja 2026, 23:55 Po tej kolejce Milan ma już straconych więcej goli od Juventusu, którego obrona jest dziurawa jak ser szwajcarski i może ją pokonać każdy. Nawet nie wspomnę o Maignanie który w tym sezonie złapał swoją najlepszą formę i dużo meczy wybronił. Zamień Juventus i Milan bramkarzami i to Juventus by właśnie przegrywał walkę o mistrza, kończąc na drugim miejscu, a Allegri już dawno po za top 4.
Za jedną rzecz będę wdzięczny Giuntoliemu, za wywalenie tego reliktu przeszłości na zbity pysk. To było piękne.
Za proste równanie.
Choćby dziś to MM ma najgorsze staty w Milanie i generalnie to był dziś ręcznik.

Sam bramkarz nic tu nie zmienia. Di Gregorio i Perin też nam ładnie bronili. Taki Hellas mamy na własne życzenie. Ręcznik czy jego brak nic tu by nie zmienił.

Ja w ogóle uważam, że nie wolno być wdzięczny Giuntolemu za nic. Bo żadna jego decyzja się nie obroniła. Tym bardziej ta o wywaleniu Allegriego.
To jak dziękowanie ZSRR za komunizm w Polsce.
sprkl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2026, 09:42

Anelson pisze: 11 maja 2026, 00:03
Marat87 pisze: 10 maja 2026, 23:55 Po tej kolejce Milan ma już straconych więcej goli od Juventusu, którego obrona jest dziurawa jak ser szwajcarski i może ją pokonać każdy. Nawet nie wspomnę o Maignanie który w tym sezonie złapał swoją najlepszą formę i dużo meczy wybronił. Zamień Juventus i Milan bramkarzami i to Juventus by właśnie przegrywał walkę o mistrza, kończąc na drugim miejscu, a Allegri już dawno po za top 4.
Za proste równanie.
Choćby dziś to MM ma najgorsze staty w Milanie i generalnie to był dziś ręcznik.

Sam bramkarz nic tu nie zmienia. Di Gregorio i Perin też nam ładnie bronili. Taki Hellas mamy na własne życzenie. Ręcznik czy jego brak nic tu by nie zmienił.

Ja w ogóle uważam, że nie wolno być wdzięczny Giuntolemu za nic. Bo żadna jego decyzja się nie obroniła. Tym bardziej ta o wywaleniu Allegriego.
To jak dziękowanie ZSRR za komunizm w Polsce.
A teraz szybko jeszcze napisz coś, jako GIGI BUFFON 89, może Allegro w końcu to przeczyta i weźmie wszystkie twoje wcielenia na taras w Toskanii.
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 45 razy
Otrzymał podziękowanie: 93 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2026, 12:49

Mityczna wiosna aeaeaeae.

Spalletti bez sezonu przygotowawczego, obejmujący w trakcie sezonu drużynę grająca w LM(z bardzo słabymi perspektywami) jest wyżej niż wielki taktyk grający 1 mecz w tygodniu.

Warto przeczytać moja stopkę. Ona jest odpowiedzią na osobę dyzmy.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 29 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2026, 13:52

Z Milanem dzieje się właściwie to, czego wielu się spodziewało: skończy się szczęście, które długo pomogło Allegriemu utrzymać passę meczów bez porażki i uczestniczyć w walce o tytuł, i wszystko się rozsypie.

Ale, ale... wstrzymałbym się jeszcze z tymi podsumowaniami. Na razie między drugim a szóstym zespołem jest 5 pkt różnicy i wiele się tu jeszcze może wydarzyć. Także ostrożnie, bo jeszcze nie jest przesądzone, kto będzie tym frajerem na koniec sezonu. Ja tam niezmiennie popieram Spalettiego, ale akurat remisy z Hellasem i Milanem w kryzysie, gdy spokojnie można atakować 2. miejsce, też nie wystawiają mu dobrego świadectwa.
Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2026, 16:01

Sila Spokoju pisze: 11 maja 2026, 12:49 Mityczna wiosna aeaeaeae.

Spalletti bez sezonu przygotowawczego, obejmujący w trakcie sezonu drużynę grająca w LM(z bardzo słabymi perspektywami) jest wyżej niż wielki taktyk grający 1 mecz w tygodniu.

Warto przeczytać moja stopkę. Ona jest odpowiedzią na osobę dyzmy.

Twoja stopka pokazuje tylko, że nie masz zielonego pojęcia co to sarkazm.

Juventus miał bardzo słabe perspektywy gdy obejmował go Spalletti. ..
To wciąż klub który poza ligę mistrzów nie wypadł chyba że Lega Serie A wyrzuciła go poza wspomnianą od 2011 roku.
To wciąż jeśli ten Juventus miał słabe perspektywy wina Motty, Tudora i Giuntolego z Comollim. Więc Wasze głowy które musiały zostać wycięte w pień. Które Wy ciągle bronicie aż do końca.

@vitoo No właśnie pogadać sobie można dopiero ewentualnie przed ostatnią kolejką. Narazie wiemy tyle co nic. Milan zagrał mecz dziwny. Nie umieją wykorzystywać jakichkolwiek sytuacji ich piłkarze, biją w bramkarza i dzieją się cuda. Atalanta wykorzystała każda sytuację w meczu. 100% skuteczności. Najdziwniejszy mecz jaki widziałem w tym sezonie.

Dziwny sezon. Nigdzie nic nie zdobyliśmy. Nigdzie nie otarliśmy się o nic. Odpad z Atalanta jak dobrze pamiętam z Pucharu Włoch. Odpad z Ligi mistrzów w sumie we frajerski sposób z Galatasaray bo tak sobie zepsuć sytuację to chyba tylko My umiemy.

Kto gdzie będzie zobaczymy na koniec.
Stawiam Juventus i Milan w CL. Dziś wtopę Napoli i przedłużenie szans nas i Milanu na 2 miejsce.

Genoa i Cagliari to 6 pkt wg mnie dla Milanu. Ja się obawiam flaschbackow z dalekiej przeszłości gdzie odbierał nam Giovinco smak życia. I pokazywał, że jesteśmy zlepkiem frajerów. Mają na to papiery Fagioli czy Kean. Torino też jest mocne u siebie - zniszczyli mi kupon z Sassuolo w 6 minut. To Sassuolo które ograło Milan.

Pożyjemy zobaczymy. Jednak jeśli My tak zagramy jak z Lecce i Veroną to z czym do ludzi...

Ratuje nas wyszydzany przez Was Vlaho.. Davidek, Zhegrova i reszta ludków z tym dziadowskim Locatellim to są żarty.

Facet po tak długiej kontuzji w drużynie która niby ma "rytm", "styl" Spala jest jedyną nadzieją i bez niego bylibyśmy obecnie poza CL bo dalibyśmy ciała z Veroną jak frajerzy 0:1 i 0:0 z Lecce gdyby nie wcisnął siła tej bramki niczym Morata z Realem.... Taka męka.

I Wy macie w ogóle czelność już tutaj zwiastować kto jest frajerem, a kto nie.

Myślę, że jaj Fiora i Torino ma 10 razy więcej niż Lecce i Hellas . To nie zwiastuje nic dobrego.

Yildiz to taki nasz Leao. Tam przynajmniej się poznali na nim już i chcą go wypchnąć. Oczywiście wierzę w Kebaba do końca. Ale jednak jest mierny, nic od niego nie zależy i w ogóle nic nie pomaga w ciężkich chwilach. Gra jak drużynie idzie. Nie idzie - nie ma go.

Generalnie jeśli oni tam w Mediolanie pozwolą dalej robić jakieś fajne rzeczy Maxowi to naprawdę będzie to świetna drużyna.

Problem też polega na tym. Co jest zabawne. Z perspektywy pewnie kibiców Milanu taki skład na Atalante to 1 wybór bez Modricia. Jednak dobrze grali tam tylko zmiennicy i tylko Ci z których sobie robią jaja - Fullkrug, Nkunku, czy Fofana.. gdyby grali oni od początku może i mogliby wygrać.

Takiego miekiszona jak ten gimenez z leao vs Atalanta nie widziałem od dawna. Dokładnie jak taka lipę robił Vlaho u nas z Chiesa. To wszyscy krzyczeli, że to wina Maxa...
Ta..

Anyway czy nasz Maksiu w Milanie, czy Spal łatwo nie ma. Obaj mogą wyjść na frajerów na gównianej generalnie glinie. Wg mnie Max ma gorsza glinę niż Spal i to dużo gorszą. W ogóle nie ma żadnych ruchów praktycznie musi wycisnąć te gówno na maksa, a bez Modricia to wygląda jak syf ta drużyna.

U nas niestety nie lepiej.
Będzie ciekawie. Czy pozytywnie? Nie wiem. Czuć gównem. Lecce i Hellas to był syf.

Milan tak jak kolega wspomniał przynajmniej dla morale się podźwignął z Atalanta i mental się podniósł. My dostaliśmy farfocla, mecz ratował ze spadkowiczem z wolnego Vlaho. Potem ratował Lecce.

To nie wygląda ani trochę lepiej niż za Tudora. U Tudora też jak zdrowy był Vlaho to ratował nam początek sezonu. Był mecz gdzie strzelił gola po asyście Kosticia.
Teraz mam flaschbacki że początek i koniec sezonu tworzą jakaś gówno-calosc.

Koopmeinersa, Davida, Zhegrove, Cambiaso, Kellyego, Gregorio, loce i wszystkich tych co wróca bym pogonił wpizdziec. Kpina to jest.

Flak na lepszych warunkach+lewy. Za Loce Bernardo Silva . Mckeenie+Thuram jedyni się nadają do pchania karuzeli.

Skrzydła.. od biedy Yildiz, Franciszek .

Nie rozumiem wypychania Gattiego. Lepszy niż Kelly jest. Ratował nam nasze głupie dupsko czy to w LM czy to w lidze z Romą.

Czy ten klub może raczy przestać być idiotyczny i przestanie próbować wypychać wszystkich tylko nie tych co trzeba.

Znowu zostaniemy z bandą nietykalnych drogich frajerów . Ileż można tego gnoju przepychać jak mawiał Jabłonowski 😅
Tab.

Juventino
Juventino
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2026, 16:24

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że te posty generuje sztuczna inteligencja. Żaden normalny człowiek nie siedzi godzinami nad wizją, żeby napisać takie gówno.
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 132 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2026, 16:35

Tab. pisze: 11 maja 2026, 16:24 Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że te posty generuje sztuczna inteligencja. Żaden normalny człowiek nie siedzi godzinami nad wizją, żeby napisać takie gówno.
Nie czytam tego bełkotu, ale z pewnością nie ma to nic wspólnego z żadną formą inteligencji. Odnośnie Allegriego, to i tak najlepsza była przyśpiewka jednego z naszych kibiców na którymś z meczów Juve - "Allegri pała, kawał łysego pedała." :laugh:
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2026, 05:56

Kibice Milanu to najbardziej niewdzięczni i głupi ludzie na świecie. Milan grał jak równy z równym w pierwszej połowie, a oni ich po gwizdku wygwizdali.
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2026, 07:36

Zauważyliście że my po prostu bierzemy udział w jakimś wyścigu paralityków niczym sceny z filmu Monty Python?

My tutaj nie patrzymy która drużyna jest wielka i jak to ich piłkarze nie cisną na koniec sezonu, tylko robimy plebiscyt "kto jest większą pokraką".

Gdyby tak się mocniej nad tym zastanowić, to jest bardzo smutne.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
ODPOWIEDZ