Mercato (LATO 2026) DYSKUSJA
- del_aleksander
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja bym chciał kogokolwiek, kto po prostu będzie strzelałBart985 pisze: ↑08 maja 2026, 01:07Nie no, serio? Dziadek, z jego wymaganiami finansowymi żeby strzelać średniakom po mistrza? Znaczy przy obecnej polityce transferowej to to mnie nie zdziwi, ale zasmuci. Natomiast zerknąłem sobie na gole z czołówką SA - z Interem 6 goli strzelonych, 0 przez napadziora.
Z Milanem 0 goli w ogóle w dwumeczu.
Z Napoli 4 gole, 1 strzelony przez napastnika.
Z Comowp... 0:4 w dwumeczu.
W LM 4 gole z BVB, 2 Vlaho, 0 z Realem, z dwoma portugalskimi 3 gole, 1 Vlaho, z Villarrealem 2 gole i 0 od napastników.
5 goli z Galatą - ZERO od napastników. Galata strzeliła 8 i... jednego Osimhen. Więc może nie o to chodzi?![]()
Ja tam bym wolał kogoś kto będzie strzelał każdemu, a zwłaszcza jednak topom.
- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 67 razy
- Otrzymał podziękowanie: 288 razy
Każdy wie że potrzebujemy bramkarza, natomiast proponowałbym zamiast uderzać po Alissona z kontuzjami, to skupić się na którymś z bramkarzy Parmy: Suzukim lub Corvim. Czasami oglądałem mecze Parmy w tym sezonie i osobiście ta dwójka mi zaimponowała.
Ogólnie stworzenie młodego duetu: Suzuki/Corvi- Daffara pewnie miałoby więcej szans na powodzenie niż modlitwy, aby Alisson się nie łamał.
Ogólnie stworzenie młodego duetu: Suzuki/Corvi- Daffara pewnie miałoby więcej szans na powodzenie niż modlitwy, aby Alisson się nie łamał.

- 19
- Juventino

- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 28 razy
mamy nauczkę z Di Gregorio. Dajmy sobie spokój z tymi wynalazkami. Jeden sezon Alisson i Perin. Daffara wypożyczenie w serie a, a w następnym roku Daffara wraca w miejsce PerinaDistant Dreamer pisze: ↑10 maja 2026, 20:19 Każdy wie że potrzebujemy bramkarza, natomiast proponowałbym zamiast uderzać po Alissona z kontuzjami, to skupić się na którymś z bramkarzy Parmy: Suzukim lub Corvim. Czasami oglądałem mecze Parmy w tym sezonie i osobiście ta dwójka mi zaimponowała.
- dimebag11
- Juventino

- Podziekował: 132 razy
- Otrzymał podziękowanie: 52 razy
W większości przypadków nie ma szans na stworzenie młodego duetu bramkarzy, bo prędzej lub później któryś z nich byłby niezadowolony ze swojej pozycji i chciałby odejść. Moim zdaniem już lepiej postawić długoterminowo na tego Daffarę. Na początek wypożyczyć go gdzieś do Serie A na sezon, a potem jeżeli będzie się dobrze prezentował, to niech wraca do Juve i walczy o wyjściową jedenastkę z Di Gregorio (bo niestety rudy zostanie u nas gdyż nikt nie zaoferuje mu takiej pensji jaką ma w Turynie).Distant Dreamer pisze: ↑10 maja 2026, 20:19 Ogólnie stworzenie młodego duetu: Suzuki/Corvi- Daffara pewnie miałoby więcej szans na powodzenie niż modlitwy, aby Alisson się nie łamał.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- marcinek
- Juventino

- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
ja tutaj tylko do kolegów chciałbym info sprzedać, nie emocjonujmy się nazwiskami typu
Alisson, Silva, Lewandowski, bo wielce prawdopodobne że skończy się jak zawsze, czyli zamiast opcja A,B wjedzie do nas wynalazek z wariantu C,D.
Czy oni potrzebni czy za starzy, kontuzje itd. to temat na inną bajkę, ale polecałbym chłodną głowę.
PS. Myślę że Comolli gra o swoją głowę tym marcato.
Alisson, Silva, Lewandowski, bo wielce prawdopodobne że skończy się jak zawsze, czyli zamiast opcja A,B wjedzie do nas wynalazek z wariantu C,D.
Czy oni potrzebni czy za starzy, kontuzje itd. to temat na inną bajkę, ale polecałbym chłodną głowę.
PS. Myślę że Comolli gra o swoją głowę tym marcato.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- woe
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 35 razy
Rewolucja w Juventusie: JEDENASTU piłkarzy Juventusu może odejść tego lata. Niektórzy mogą nawet wystąpić w ostatnim meczu na stadionie Allianz w ten weekend:
➝
Lois Openda
➝
Arek Milik
➝
Jonathan David
➝
Dusan Vlahović
➝
Fabio Miretti
➝
Vasilije Adzić
➝
Teun Koopmeiners
➝
Edon Zhegrova
➝
Filip Kostić
➝
Juan Cabal
➝
Federico Gatti
➝
➝
➝
➝
➝
➝
➝
➝
➝
➝
➝

- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Ogólnie patrząc na te wszystkie plotki i wypowiedzi naszego trenera to wyłania się z tego widok na wzmocnienie w pierwszej kolejności trzech pozycji.
Bramkarz, ofensywny pomocnik i napastnik.
Alisson to bardzo prawdopodobny transfer idealnie wpisuje się w logikę L'pool i naszą, do tego gdyby Di Gre można było wysłać do Anglii to pewnie trochę utracimy na budżecie płacowym na tym ruchu, ale jednak gdyby Brazol był zdrowy to będzie uważam wartosc dodana, Perin w rezerwie gdyby Alisson bywał niedostępny.
Silva to progres o lata świetlne w stosunku do McKenniego na pozycji nr 10. To moim zdaniem najważniejszy transfer Juve w tym okienku, aby dało się uwolnić od grania Westonem na tej pozycji. McKennie powinien rywalizować o pozycję z Thuramem i ewentualnie latać dziury na bokach obrony, a nie być ustawiany jako pseudo shadow striker, bo w dłuższym horyzoncie czasowym drużyna na tym traci. Alternatywa Diaz, myślę że też dałby dużo, ale nie tyle co Silva.
Napastnik i tu wygląda to kiepsko bo na rynku po prostu brak ciekawych propozycji. Gdyby przedłużyć Vlaho na 2 lata i dokupić kogoś młodszego jako prospekta to może miałoby to jakiś sens. Dla mnie David i wiadomo Openda out, Belg to wiadomo, a Kanadyjczyk za dużo zarabia aby być rezerwowym. Na ten moment chyba najlogiczniej wygląda przedłużenie Vlaho wypo jakiego Jacksona i transfer kogos młodego. Choć wiadomo że opieranie dalej ataku na Dusanie to jest bardzo ryzykowna opcja, ale gdyby nie dojeżdżał mielibyśmy go kim zastąpić.
Bramkarz, ofensywny pomocnik i napastnik.
Alisson to bardzo prawdopodobny transfer idealnie wpisuje się w logikę L'pool i naszą, do tego gdyby Di Gre można było wysłać do Anglii to pewnie trochę utracimy na budżecie płacowym na tym ruchu, ale jednak gdyby Brazol był zdrowy to będzie uważam wartosc dodana, Perin w rezerwie gdyby Alisson bywał niedostępny.
Silva to progres o lata świetlne w stosunku do McKenniego na pozycji nr 10. To moim zdaniem najważniejszy transfer Juve w tym okienku, aby dało się uwolnić od grania Westonem na tej pozycji. McKennie powinien rywalizować o pozycję z Thuramem i ewentualnie latać dziury na bokach obrony, a nie być ustawiany jako pseudo shadow striker, bo w dłuższym horyzoncie czasowym drużyna na tym traci. Alternatywa Diaz, myślę że też dałby dużo, ale nie tyle co Silva.
Napastnik i tu wygląda to kiepsko bo na rynku po prostu brak ciekawych propozycji. Gdyby przedłużyć Vlaho na 2 lata i dokupić kogoś młodszego jako prospekta to może miałoby to jakiś sens. Dla mnie David i wiadomo Openda out, Belg to wiadomo, a Kanadyjczyk za dużo zarabia aby być rezerwowym. Na ten moment chyba najlogiczniej wygląda przedłużenie Vlaho wypo jakiego Jacksona i transfer kogos młodego. Choć wiadomo że opieranie dalej ataku na Dusanie to jest bardzo ryzykowna opcja, ale gdyby nie dojeżdżał mielibyśmy go kim zastąpić.
- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 67 razy
- Otrzymał podziękowanie: 288 razy
Podrzucam:

- marcinek
- Juventino

- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Według plotek Comolli wylatuję. Ciekawe kogo wezmą w zamian i czy w końcu ktoś będzie umiał to poukładać. Oby to był top, bo tylko w ten sposób jesteśmy krok po kroku (rok po roku) piąć się w górę.
Spal też się zastanawia czy nie odejść.
Spal też się zastanawia czy nie odejść.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- ahojekk
- Juventino

- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
każda oferta powyzej 4/5mln rocznie toLDS:
- Możliwe że Dusan zaakceptuje ofertę Juve (7mln) jeśli nie dostanie lepszych ofert od innych klubów. Serb chce co najmniej 8 mln, ale klub nie przekroczy granicy 7 mln.
Wiadomo karuzela transferowa trwa i pismaki będą też pisać dużo pierdów o tym kim się interesujemy, a łatwiej łączyć z odgrzewanymi kotletami (choć to też martwi) - ale tak naprawde przed jakimikolwiek ruchami - niech rozwiążą wreszcie kwestie kto to ma prowadizć - Komuch, Chiello, Tognozzi czy ktokolwiek z jakąś wizją budowy projektu sportowego.
Dawniej Virus[Mauro].
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 141 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Z braku LM to nie będzie łatwe. Taki Casemiro, Lewy, czy Salah jeszcze by chcieli na samym końcu kariery zagrać w LM. Ale fakt, że z takich 3-r wolnych zawodników można by było łyknąć.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2026, 15:04 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.