Serie A 25/26 (33): JUVENTUS FC 2-0 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
ODPOWIEDZ
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 45 razy
Otrzymał podziękowanie: 93 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2026, 20:22

Obrazek

Mecz 33 kolejki Serie A 25/26
JUVENTUS FC - Bologna

MIEJSCE:
Włochy: Allianz Stadium (Turyn) - [41 507] ]

CZAS:
19.04.2026 niedziela), godzina 20:45

O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 14
Remisów: 6
Przegranych: 123

OSTATNIE MECZE
Obrazek

NAJLEPSZY STRZELEC - Riccardo Orsolini, Santiago Castro
Obrazek - 8 bramek w SerieA Obrazek - 7 bramek w SerieA

NAJLEPSZY ASYSTENT - Nicolo Cambiaghi
Obrazek - 4 asyst w SerieA

JUVENTUS
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 17
Remisów: 9
Przegranych: 6

OSTATNIE MECZE
Obrazek

NAJLEPSZY STRZELEC - Kenan Yildiz, Jonathan David, Weston McKennie
Obrazek - 10 bramek w SerieA, 1 bramka w LM Obrazek - 5 bramek w SerieA, 2 bramki w LM Obrazek - 5 bramek w SerieA, 4 bramki w LM

NAJLEPSZY ASYSTENT - Kenan Yildiz, Jonathan David, Emil Holm, Weston McKennie, Francisco Conceicao
Obrazek - 6 asysty w SerieA, 3 asyst w LM Obrazek - 4 asysty w SerieA, 1 asysta w LM
Obrazek - 4 asysty w SerieA Obrazek - 4 asysty w SerieA Obrazek - 4 asysty w SerieA

SYTUACJA W TABELI:
Obrazek

SĘDZIA: Mariani M.

Ostatnie spotkanie z Bologną

Ostatnie spotkania z Bologną
Obrazek

MECZ NA ŻYWO W TV
ELEVEN SPORTS 1
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2026, 20:44 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2026, 21:50

W meczu z Bologną 3 punkty dla nas były by mega ważne i naprawdę dały by trochę oddechu przed końcówką sezonu...
Mam nadzieję, że Juventus wygra jutro.
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 37 razy
Otrzymał podziękowanie: 89 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2026, 21:55

Biorąc pod uwagę terminarz Bolonii może wystarczy głupio biegać i zajedziemy ich fizycznie. Tylko ktoś znowu będzie musiał wcisnąć farfocla :whistle:
Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 35 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2026, 22:14

Jutro robimy powtórkę z sezonu 2008/2009

Obrazek
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2026, 23:08

Nie ważne jak padnie gol, ważne by Juventus wygrał.
9 punktów w najbliższych meczach dla Juventusu było by dla nas niemal pewnym miejscem w Top 4, bo Como gra jeszcze z Napoli, a Roma gra z Bologną...

Spokojniejsi o miejsce w Top 4 po kolejce, wykorzystajmy, że Roma remisuje, a Como przegrywa...
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2026, 23:13

Cała kolejka ułożyła się pod nas, więc aby nie było zbyt łatwo w końcówce sezonu to nie zdobędziemy 3 punktów i zachowamy DNA Juventusu :prochno:

Niby praktycznie wszystko wskazuje na nas ale trzeba pamiętać o swoich genach i pochodzeniu. Będzie walka o TOP 4 do ostatniej kolejki, jak to drzewiej bywało.
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2026, 02:24

Jak wygramy, to wyczuwam wicemistrzostwo :juveflag:
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 45 razy
Otrzymał podziękowanie: 93 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2026, 09:58

W ostatnich latach jak wszyscy grali pod Juventus to juventus solidarnie wtapiał. Mam nadzieję, ze ten ,,gen frajerstwa" od dzisiaj nie będzie już sie kojarzył z nami.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2026, 19:31

Sila Spokoju pisze: 19 kwietnia 2026, 09:58 W ostatnich latach jak wszyscy grali pod Juventus to juventus solidarnie wtapiał. Mam nadzieję, ze ten ,,gen frajerstwa" od dzisiaj nie będzie już sie kojarzył z nami.
Ostatnio Juventus gra poniżej swojej historii... Ale jeśli chodzi o frajerstwo w walce o Top 4, to historia mówi coś innego... Mianowicie frajerami byli inni...
2021 Napoli potrzebowało tylko wygranej z Veroną, by być w LM a zremisowało...
2022 Juventus wygrywając z Venezią 2:1 wykorzystuje zgubę punktów Romy i na 3 kolejki przed końcem zajmuje miejsce w LM.
2023 to wiadomo mieliśmy karę-10pkt
2024 po zwolnieniu Allegriego walczyliśmy o Top 3 i wystarczyło by Atalanta wygrała zaległy mecz rozegrany z Fiorentiną byśmy to my byli na 4 miejscu... Frajerami tamtego sezonu była bardziej Bologna która prowadząc z nami 3 :0 nie utrzymała 3 pkt tylko podzieliła się punktami...
A rok temu zajmując 4 miejsce na dwie kolejki przed końcem mieliśmy wygrać z Udinese i z Venezią... Co też zrobiliśmy....

Dzisiaj mam nadzieję, wykorzystamy szansę na plus 5 nad Como i Romą oraz na plus 9 nad Atalantą.... Wygrana pozwoli też na mniejsze spożycie melisy podczas meczu z Milanem za tydzień....
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 37 razy
Otrzymał podziękowanie: 89 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2026, 22:39

Czarne Perły Juventusu > Loczek&Cziko z Piemonte

Jackop > Garreat i Volto

Życie wyjaśniło jak zwykle :hello:
Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 75 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2026, 22:44

Do czego to doszło żeby cieszyć się że Juventus ma 5 punktów przewagi nad 5 zespołem w tabeli. Piątym (! )
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 29 razy
Otrzymał podziękowanie: 74 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2026, 22:47

jackop pisze: 19 kwietnia 2026, 22:39 Czarne Perły Juventusu > Loczek&Cziko z Piemonte

Jackop > Garreat i Volto

Tak jest, jeden mecz przesądza o wszystkim. Jedna bramka Davidka i cały mecz niewidoczny, ale TOP. Hejterzy pozamiatani. Reszta sezonu się nie liczy.

Najważniejsze 3 punkty, już LM nie ucieknie (chyba).

Podoba się gra Boga, oby w następnym sezonie utrzymał formę.

Holm piłkarsko dojeżdża, nie dojeżdża zdrowie, szkoda. Nie wykupimy go, mam nadzieję.
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2026, 22:49

Pełna kontrola, a przecież rywal wcale nie taki słaby. Nie było zbyt wielu fajerwerków szczególnie w drugiej połowie, ale też trudno się do czegoś tak skrajnie doczepić. Najgroźniejsza akcja rywali z jakieś 60 minuty gdzie trafili w słupek była bardzo dobrze rozegrana, oprócz tego nasza obrona wyglądała super.

Loca naprawdę dobrze dziś, niesamowite jak nam ten gość się rozwinął za Spalla. Ciekawiło mnie jak McKennie zagra w dwójce w pomocy, ale ani dobrze ani źle. Najsłabszy na boisku David mimo gola, widać że mamy jednak problem z napastnikiem, bo Boga nim nie jest, a Openda to żart.

Ten skład plus taki Lewandowski i Silva to byłby moim zdaniem twór mogący zrobić krok w przód. Czy az do walki o mistrzostwo, trudno określić, ale ewidentnie brakuje nam snajpera i kogoś kto w szybkiej wymianie piłki jest po prostu dokładny.

Ogólnie super kolejka dla nas, za tydzień gramy że słabiutkim Milanem, gdzie licze na wysoką intensywność i zwycięstwo.
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 74 razy
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2026, 23:19

jackop pisze: 19 kwietnia 2026, 22:39 Czarne Perły Juventusu > Loczek&Cziko z Piemonte

Jackop > Garreat i Volto

Chłopie :prochno:. Ja tu nie toczę jakichś personalnych wojenek :prochno:.
Brawo dla Davida i Thurama za bramki, ale poza tym ich występy były anonimowe. To piłkarze sytuacyjni. Dostał piłkę na nos, trafił, tyle go widzieli. Możemy grać kombinowanym ustawieniem z Holmem, z Bogą na '9' i zasadniczej różnicy nie widać. Ratingownie podobnie bez zachwytu.

Przy mądrym mercato ta drużyna może powalczyć o mistrzostwo. Póki co walczy jeszcze o top4.
Pokonując Milan wyprzedzamy ich w tabeli, a jeśli Napoli polegnie w Como to kto wie...
Priorytet to nie przegrać w Mediolanie. Oni jeszcze zgubią jakieś punkty w Genui, Sassuolo czy z Atalantą.
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 67 razy
Otrzymał podziękowanie: 288 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2026, 23:45

Miało być wygrane i jest wygrane. Obecnie seria 4 zwycięskich meczy w lidze, oby ją ciągnęli do końca ;)

Dzięki Bogu że wreszcie zarząd pomyślał i Spala przedłużył :juveflag:
Obrazek
ODPOWIEDZ