Kontuzje

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 67 razy
Otrzymał podziękowanie: 288 razy

Nieprzeczytany post 18 lutego 2026, 19:16

Zobaczymy w praktyce ile będzie pauzował znając medyków z JJ
Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2026, 08:12

Mario Cortegana i Guillermo Rai (The Athletic): Kontuzja kolana Kyliana Mbappé została błędnie zdiagnozowana po tym, jak personel medyczny Realu Madryt wykonał w grudniu badanie MRI niewłaściwej nogi. Ponieważ po zbadaniu jego niekontuzjowanego prawego kolana nie stwierdzono żadnych problemów, 27-latek wystąpił w trzech meczach Realu Madryt, zanim błąd został wykryty i naprawiony. Źródła posiadające bezpośrednią wiedzę na temat sytuacji - które, podobnie jak wszystkie osoby konsultowane w związku z tym artykułem, poprosiły o zachowanie anonimowości, ponieważ nie miały pozwolenia na komentowanie - poinformowały, że Mbappe kontynuował grę po tym początkowym błędnym badani.

Real – przypomnijmy – zwolnił swój sztab medyczny w styczniu
https://www.fcbarca.com/134246-media-re ... 20-20.html
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 56 razy
Otrzymał podziękowanie: 65 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2026, 10:23

To kochanek transa nie wiedział, która nogę mu badają?
miknou

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 marca 2026, 18:19

Czy po powrocie Holma będziemy mieli w zasadzie całą kadrę do dyspozycji na Genoę? :O
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2026, 11:30

Do kontuzjowanych graczy (Vlahović) dołączył Milik. Polak doznał urazu mięśnia dwugłowego uda. Nie wiadomo na ile wypadł, ale za 10 dni zostaną powtórzone badania.

Edit:

Edit 2:
Na 2 tygodnie wypadł też Cabal (uraz przywodziciela).
Obrazek
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2026, 05:34

Jedną z miar upadku tego klubu jest trzymanie na payrollu gości, który jest najwyraźniej chory psychicznie. Jak inaczej wyjaśnić fakt, że ktoś komu organizm daje brutalne znaki, że pora kończyć - olewa to? A klub olewa możliwość zwolnienia go? Względnie skierowania nie do ortopedy, ale psychiatry?

Co zabawniejsze, słyszałem w polskich tzw. mediach sportowych, że nawet jak Milik zwolni łóżko w JMedical na stałe i zniknie z Turynu to... chętni przywita go Bologna czy Lazio.

Niewiarygodny sport, niewiarygodne środowisko :/
Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 132 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2026, 09:00

Bart985 pisze: 18 kwietnia 2026, 05:34 Jedną z miar upadku tego klubu jest trzymanie na payrollu gości, który jest najwyraźniej chory psychicznie. Jak inaczej wyjaśnić fakt, że ktoś komu organizm daje brutalne znaki, że pora kończyć - olewa to? A klub olewa możliwość zwolnienia go? Względnie skierowania nie do ortopedy, ale psychiatry?

Co zabawniejsze, słyszałem w polskich tzw. mediach sportowych, że nawet jak Milik zwolni łóżko w JMedical na stałe i zniknie z Turynu to... chętni przywita go Bologna czy Lazio.

Niewiarygodny sport, niewiarygodne środowisko :/
Jak można mieć pretensje do Milika, że pobiera pieniądze z klubowej kasy, które należą mu się zgodnie z warunkami umowy podpisanej przez obie strony?! Rozumiem, że jak jesteś chory i nie przychodzisz do pracy, to mówisz pracodawcy żeby ci nie przesyłał pensji za okres absencji? Ja również jestem rozgoryczony tym, że gość nie gra przez prawie 2 lata, a dostaje sporą kasę, ale taki stan rzeczy powinien zostać rozwiązany systemowo, o czym już kiedyś pisałem, np. gdy zawodnik jest kontuzjowany powiedzmy ponad 2 miesiące, to jego wypłata automatycznie jest redukowana powiedzmy do 75%, potem 60%, 50% i np. przy roku nieobecności do 30%. Ponadto pretensje w pierwszej kolejności powinniśmy mieć do włodarzy Juventusu, że wykupili tego Milika i zaoferowali mu tak wysoki kontrakt mimo tego, że nie mieliśmy takiego obowiązku po zakończeniu wypożyczenia, a przecież wszyscy doskonale wiedzieli jak bogatą kartotekę urazów i kontuzji ma Arek w swojej piłkarskiej karierze...
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2026, 10:39

Każdy na wieść o przedłużeniu umowy stwierdził, że to zagranie raczej na dobry PR klubu , bo Milik ma kłopoty by na dobre wyjść z gabinetu lekarskiego. Udało się to, zagrał minuty w dwóch meczach, w których pokazał, że w naszej drużynie zdrowi mogli by się od niego uczyć ... Każdy też życzył mu chociaż gola w meczach z Sassuolo i z Genoą. Śmiem twierdzić, że z Sassuolo strzelił by gola z tego karnego... A teraz ma znów uraz mięśnia i jeśli sam nie będzie chciał kończyć kariery, to będzie ją przedłużał... A jeśli klub nie zerwie umowy, to ma czas do końca przyszłego sezonu....
Nasi lekarze twierdzą, że ma duże szanse na powrót do gry w pszyłym roku.
Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2026, 01:14

dimebag11 pisze: 18 kwietnia 2026, 09:00
Jak można mieć pretensje do Milika, że pobiera pieniądze z klubowej kasy, które należą mu się zgodnie z warunkami umowy podpisanej przez obie strony?! R
Czy gdzieś z mojego pisania wynika, że mam pretensje do Areczka? W sensie relacji zawodnik-klub? Miałem na myśli jego własne podejście do tego, że będzie zdrowy i gotów grać po 75 minut w każdym meczu. Chociaż mnie by było wstyd brać taką kasę za nic nie robienie.

Inną sprawą jest to, że np. w polskim kodeksie pracy pracodawca może zwolnić często chorującego pracownika, ale nie może podać tego jako powodu. Musi wymyślić jak częste choroby dezorganizują pracę firmy/zakładu. Wszystko zależy oczywiście od rodzaju umowy itd., a poza tym chyba wiemy jak odklejonym od rzeczywistości zawodem jest piłkarstwo...

Ja mam pretensje do klubu, że wzięto takiego gościa i przedłużono z nim kontrakt. To nie pierwszy raz kiedy Juve stara się pokazać jako fajny klub, a samym końcu tylko traci. Dlatego teraz mają sytuację jaką mają.
Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2026, 21:59

Ale kontrakt przedłużyli tylko po to by rozłożyć w księgach roczny kontrakt na 2 lata.
W Bundeslidze jest chyba tak, że klub płaci pierwszy miesiąc kontuzji a później jak nie masz ubezpieczenia to nic nie dostajesz dlatego zawodnicy się ubezpieczają sami.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
wojokamil

Juventino
Juventino
Podziekował: 9 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2026, 17:05

Sprawdziłem info i podobno płacą przez 6 tygodni, a pózniej minimalna z niemieckiego odpowiednika ZUS ok. 2 966 euro miesięcznie. Tak powinno być wszędzie. Kluby opłacają roczne składki do budżetu, te z Bundesligi jakieś 1mln euro rocznie
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2026, 22:36

Yildiz z kontuzją łydek. Turek nie wystąpi przeciwko Torino i zakończył już sezon klubowy (LDS)

Yildiz wypada na 2-3 tygodnie (SkySports)
Obrazek
ODPOWIEDZ