Mercato (LATO 2026) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
ODPOWIEDZ
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 67 razy
Otrzymał podziękowanie: 288 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2026, 15:28

Temat do dyskusji o letnim mercato na rok pański 2026 ;)
Obrazek
Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 63 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2026, 17:34

Będzie wujowo. Zamykam temat.
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 37 razy
Otrzymał podziękowanie: 89 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2026, 17:49

Głąbolli marcetto ci spi3rd0lli.
Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 75 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2026, 18:33

Z graczy dostępnych za darmo można solidnie wzmocnić kadrę.
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2026, 11:00

Marcin890124 pisze: 13 kwietnia 2026, 18:33 Z graczy dostępnych za darmo można solidnie wzmocnić kadrę.
i to 100% lepiej niż płacąc pierdyliardy ojro na wynalazki generowane przez chat GPT. Wgl co myslicie o Lewym w ataku?

Wiem, że byłby lepszy niż te wszystkie nasze grajki razem wzięte, IMO pójdzie do Milanu, ale gdyby...ja byłbym chyba na nie, poszukałbym lepszego rozwiązania
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 15 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2026, 11:20

lenor pisze: 14 kwietnia 2026, 11:00 Wiem, że byłby lepszy niż te wszystkie nasze grajki razem wzięte, IMO pójdzie do Milanu, ale gdyby...ja byłbym chyba na nie, poszukałbym lepszego rozwiązania
Jeśli miałbym wybierać między przedłużeniem Vlaho, i w listopadzie znowu się ocknąć w realiach że ten jest kontuzjowany albo tylko macha łapami, a świadomym wyborem Lewego na rok/dwa - to wole Lewego - mimo wieku zdrowie go nie opuszcza, 100% profesjonalista, duże nazwisko wchodzące do szatni. Liczby może w tym roku gorsze, ale też Barcelona gra zupełnie inaczej niż rok temu, ich ofensywa stała się dużo bardziej oparta na indywiduualnosciach, a mniej na grze kombinacyjnej, stąd Lewy też ma mniej piłki. Biorąc pod uwagę nasze warunki kadrowe i finansowe chętnie bym zobacyzł Lewego w Juve. Choć też pytanie o jakich rejonach finansowych mówimy, bo jeśli kontrakt 5-6mln euro to jak najbardziej na tak.
Dawniej Virus[Mauro].
Rozgrzany Sturaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 52 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2026, 11:23

Imo Lewy idzie do USA budować dalej swoją markę tym razem za oceanem.
Fanem jakoś nigdy nie byłem, ale to, że wciąga dupą cały nasz atak razem wzięty nie podlega żadnej dyskusji. 5-6mln spoko.
Jak powyżej, to kontrakt na rok z opcją przedłużenia jak będzie grał lepiej, bo inaczej nam się zaraz zrobi solidny komin płacowy na 40latku.

A okno jak okno, pewnie będzie ujowe i potem następny sezon pozostanie nam narzekanie. Nic nowego.
Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 63 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2026, 15:36

A niech ściągną Lewandowskiego. Fajnie by go było w Juve zobaczyć, nawet jeśli tylko na koniec kariery. Te polskie dzieciaki ganiające w koszulkach Lewego z Juve... fajnie by było.

A piłkarsko, to i tak by pewnie kilkanaście bramek w sezonie wrzucił, więc lepiej niż cała trójka naszych napadziorów razem. Pod tym względem nawet nie ma się co zastanawiać. Pozostaje jedynie kwestia kontraktu, bo, jak koledzy wspominają, pewnie sypnie mu teraz ofertami z rajskich wysp czy innych Arabii. Nie szarpałbym się, gdyby zażądał milionów monet. W każdym innym przypadku jestem na tak.
Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 37 razy
Otrzymał podziękowanie: 30 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2026, 12:37

Myślę, że Borek w jakimś tam stopniu rozwiał wątpliwości opowiadając historię ojca Roberta i prawdopodobnie to jest kluczowe dla decyzji gościa który już nic nie musi, a tylko może.

Choć nie ukrywam fajnie by było to jakoś poprostu nie wierzę po tym co usłyszałem. Natomiast można być pewnym, że dedykując to ojcu Robercik rozważa na pewno opcje przejścia do Milanu.

My powinniśmy się skupić właśnie na wszystkich innych możliwościach, a jest kilku fajnych gości do wyrwania za free i lekkiego szlifu by mieć tych 2-3 topów chociaz i jakoś rozruszać ten klub
Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2026, 14:58

Dario Pellegrini:
- Jednym z piłkarzy których chce Barcelona jest Cambiaso.
Niech go zabierają, ktokolwiek.
LDS:
- Rośnie zainteresowanie Bremerem klubów z Anglii. Jeżeli Juve otrzyma ofertę 40-50 mln to piłkarz opuści klub. W przypadku jego odejścia zastępcą będzie Kim min-jae.
Jeśli tutaj jest chociaż ziarenko prawdy to już w tym momencie jesteśmy frajerami. 40-50 mln to jest jak strzał w ryj.

- Juventus zainteresowany jest: Alissonem, Bernardo Silvą, Lewandowskim, Goretzką, Calafiorim, Kimem i Darwinem Núñezem.
Wszyscy pewnie kosmiczne kontrakty, ale pomijając ten aspekt to Silva byłby ok. Lewandowski w sumie pewnie we Włoszech jeszcze druga młodość i kilka bramek by sieknął.
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 67 razy
Otrzymał podziękowanie: 288 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2026, 15:38

Mily pisze: 15 kwietnia 2026, 14:58
LDS:
- Rośnie zainteresowanie Bremerem klubów z Anglii. Jeżeli Juve otrzyma ofertę 40-50 mln to piłkarz opuści klub. W przypadku jego odejścia zastępcą będzie Kim min-jae.
Jeśli tutaj jest chociaż ziarenko prawdy to już w tym momencie jesteśmy frajerami. 40-50 mln to jest jak strzał w ryj.
Ano widzisz, a ja bym na przykład Bremera z pocałowaniem ręki za taką kasę oddał. O ile rzeczywiście Brazol to nasz najlepszy obrońca to zdrowie już ma na tyle kruche że to może być ostatni dzwonek na dobry zarobek na nim.
Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2026, 18:17

Tylko kto za niego? My powinniśmy mu dobierać partnera do gry, a nie go sprzedawać. Bez Bremera zostajemy z duetem Kelly - Gatti i wtedy dopiero zaczyna się cyrk na kółkach. Już w tej chwili potrzebujemy co najmniej jednego mocnego transferu do środka obrony, sprzedaż Brazola oznaczałaby potrzebę kolejnego. A nawet z tym jednym będzie pewnie problem.
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2026, 19:17

Ciekawi mnie, dlaczego Juventus nie poinformował oficjalnie o aktywowaniu klauzuli obowiązkowego wykupu Loisa Opendy, skoro wszyscy wkoło twierdzą, że obowiązek miejsca w lidze został spełniony po meczu z CFC Genoa.

Mam ponadto pytanie. Do kiedy Juve ma czas oficjalnie poinformować OGC Nice, że korzysta z opcji wykupu Jeremiego Bogi ?
Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 42 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2026, 00:04

woe pisze: 22 kwietnia 2026, 21:13 Alisson dogadany: €5 mln/sezon + bonusy
Teraz trzeba się jeszcze dogadać z Liverpoolem, który oczekuje €15 mln za Brazylijczyka.

nie interesuję się zbytnio PL/Alissonem, wiec pytam dlaczego on stracił pozycję Lpoolu? Kontuzje? Czy spadek formy? Ma dopiero 34 lata w tym roku, to nie dużo jak na niegdyś bramkarza top 3 na świecie.
polecam www.sokker.org
:)
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
xemi

Juventino
Juventino
Podziekował: 77 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2026, 07:17

Ja nie jestem przekonany do gry Lewego w Juve. Lewy żyje z podań, a u nas jest w tej kwestii mizeria. Do tego gramy bez prawego skrzydłowego i z tego kierunku podań nie będzie.
Proponuję zobaczyć jak w ostatnim meczu z Bolonią padły obie bramki. Klasyczne dośrodkowania prawą nogą z prawej strony. Kalulu i McKennie zrobili w tym meczu więcej niż Franek przez pół sezonu.
ODPOWIEDZ