# 9 Dušan Vlahović

Dyskutuj na temat aktualnych piłkarzy Starej Damy. Oceń formę zawodnika, jego rolę w drużynie, podziel się ciekawostkami.
ODPOWIEDZ
Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 63 razy

30 marca 2026, 13:58

W Juventusie wystarczy kontuzję złapać na dłużej i od razu lepiej dla twojej kariery, bo ludzie zapominają jak grałeś przed :)
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 29 razy
Otrzymał podziękowanie: 74 razy

30 marca 2026, 17:36

Bardzo dobre określenie "małżeństwo z rozsądku"

Ani on dla nas wymarzona partia ani dla niego my bo na pewno chciałby te swoje miliony nadal zarabiać. Niestety przy tylu problemach na innych pozycjach, akurat krótkoterminowe zatrzymanie Serba byłbym w stanie zrozumieć.
Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 37 razy
Otrzymał podziękowanie: 30 razy

01 kwietnia 2026, 12:10

Powiem tak.

Vlahovic jest ofiarą idiotyzmu zarządu Juventusu. Koniec. Oni dali mu tyle kasy i mają problem

Natomiast z innej perspektywy to bardzo dobra "9" w świecie pełnym identycznych jak on zawodników na tej pozycji takich jak Gyokeres, czy David.

Kwestia jest taka jaka była w przypadku Rabiota. Gość napewno nie odbiega ani od wyżej wymienionych ani od muaniego. Daje Juventusowi tyle samo, a nawet nieco więcej. Tylko zarabia za dużo względem oczekiwań ktore w przypadku takich zarobków powinny być na poziomie CR7 czy Higuaina. Czyli snajperów topowych. A takim napewno jeszcze albo nigdy Serb nie będzie.

W mojej ocenie jedno nie ulega wątpliwości. Serb najwięcej dał Juventusowi ze wszystkich "9" ostatnich lat bo taki Muani z PSV czy David z Galatasaray to się kopie po czole i lepszy Mckeenie niż oni. Podniecanie się techniką Muaniego bo strzeli ładnie gola jakimś ogórkom z dołu tabeli serie A i przedłuża agonię Juventusu Motty który to Juventus stał się tragikomedią jest bez sensu.

Innymi słowy. W moim mniemaniu to małżeństwo jest z rozsądku, logiki i z braku lepszych opcji na świecie bo nikt nam nie zagwarantuje 9 z prawdziwego zdarzenia bo takich nie ma obecnie. Zdziadzialy Robert nie musi być lepszy od młodszego Vlaho.

Vlahovic miał przebłyski. Miał to "coś" momentami. Wiele razy zagrał wiele fenomenalnych meczów na tle np. City, Stuttgartu, Dortmundu i dał trochę radości i wiary jeszcze z villarrealem na początku ale wiadomo, że jednak nie dojechał na peron finalnie.

Kwestia jest zmiany mentalności zespołu jako takiego. Wydaje mi się , że Vlahovic byłby fenomenalny na Galatasaray w formie z takimi wrzutkami jakie ma Boga.

Wydaje mi się że jeżeli jako zespół będziemy tworzyli napastnikowi jego pokroju więcej sytuacji to Serb wyrośnie ponad to co prezentuje obecnie. Jednak najważniejsze jest to żeby team jako całość grał przynajmniej klasę lepiej.

Spal musi awansować do LM. Zostać. Zbudować coś ponad to co jest teraz. Dodać latem świadomie 2-3 super ogniwa uzupełniające i wznoszące zespół ponad stan. I to może być zaczyn wielkiego Juventusu.

Niewiele nam brakowało na tych frontach - szczególnie w LM. Tu trzeba detali które pozwoliłyby marzyć.

Jednakże jeśli mental Spala nie pomoże Juventusowi awansować do LM to powinien zostac wyrzucony bo od Del Neriego czy Zaccherroniego albo Ferrary okazuje się nic go nie różnic w takim wypadku.
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 45 razy
Otrzymał podziękowanie: 93 razy

01 kwietnia 2026, 20:09

Zapłaciliśmy jak za topa, daliśmy kontrakt jak dla Topa, a dostaliśmy w zamian piłkarza, który tak naprawdę w żadnym aspekcie ,,napastniczym" nie był i nie jest topem.

Bardzo żałuje, że nasi przedłużają z tą fajtłapą kontrakt, bo to oznacza, że nadal będziemy oglądać tego komika...

A sam fakt, że fajtłapa przedłuża z nami kontrakt pokazuje, że nie miał w zasadzie żadnych innych ,,ciekawych" opcji.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 63 razy

02 kwietnia 2026, 11:50

Sila Spokoju pisze: 01 kwietnia 2026, 20:09 A sam fakt, że fajtłapa przedłuża z nami kontrakt pokazuje, że nie miał w zasadzie żadnych innych ,,ciekawych" opcji.
Co Ty gadasz. Przecież zaraz przyleci zarówno on, jak i jego agenci (a nawet członkowie zarządu) i powiedzą, że Juventus zawsze był na pierwszym miejscu. Że nie rozważano nawet żadnych innych opcji. Że wszystkie strony pałają do siebie miłością. I że wszyscy się cieszą, że nadal będą mogli świętować takie wielkie wspólne sukcesy.
BianconeroKSG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 57 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

02 kwietnia 2026, 16:55

Ale chopie, on rozwinie skrzydla. Przyszly sezon mosz na lewo RKM, na szpica Vlaho, na prawo Salah, za nimi Yildiz. Bydzie dupol tak, ze Tevez, CR7 maja na noc. Piekne to beda mecze w lidze konferencji czy kaj tam bydymy. Godom Wom🍻😂
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 67 razy
Otrzymał podziękowanie: 288 razy

07 kwietnia 2026, 12:55

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

08 kwietnia 2026, 20:57

Distant Dreamer pisze: 07 kwietnia 2026, 12:55
Ładny utwór :ok:
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 50 razy

09 kwietnia 2026, 07:37

Vlaho trzeba odpuścić a nie pchać się w głupi kontrakt po tych ostatnich urazach. Potrzebujemy jakiegoś napastnika z jakością zdrowiem, Vlaho i jedno i drugie ma kiepskie.
Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 42 razy

09 kwietnia 2026, 10:26

Niestety chłop się już chyba nie pozbiera (jak Chiesa). Tylko Chiesa przed kontuzją był top 15 w Europie a i po kontuzji dawał liczby.

Niestety też bym się żegnał z Vlahem.

Na dodatek Milik wchodzi na boisko po 670 dniach i wygląda jak napastnik. Przedłużałbym raczej Milika.
polecam www.sokker.org
:)
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
jfc.8

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

03 maja 2026, 23:20

Gość ma niezłą serię. Na 11 remisów do tej pory Juve w Serie A grał lub wchodził z ławki w 8 remisowych meczach. No można na niego liczyć nie ma co. W tych meczach jedna bramka i jedna asysta (gol dzisiaj z Hellasem i asysta przy golu Kosticia z Fiora).
Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 75 razy

03 czerwca 2026, 19:46

Żegnamy pana snajpera
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 45 razy
Otrzymał podziękowanie: 93 razy

03 czerwca 2026, 21:13

Ciesze się, że odchodzi. Nadziei, że będzie grał lepiej już nie było, a blokował miejsce nowemu napastnikowi przede wszystkim swoim kontraktem.

Niestety moje słowa z początku tego tematu okazały się prorocze. Zapłaciliśmy za potencjał, którego w ogóle Duszan nie wykorzystał i przypieczętował nasz marazm.
Sila Spokoju pisze: 29 stycznia 2022, 12:59 Kwota spora, potencjał również. Niestety płacimy tylko za potencjał. Jak się Dusan rozwinie tego nikt niestety nie jest w stanie ze 100% pewnością stwierdzić.

Mam mimo wszystko nadzieję, że ten transfer wyjdzie nam na +, bo kolejna wtopa może tylko przypieczętować naszą słabą pozycję.

Obawiam się niestety, że Vlahović zadebiutuje w pełnym wymiarze czasowym dopiero za kilka tygodni jak pozna tajniki gry defensywnej Allegriego.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 33 razy
Otrzymał podziękowanie: 243 razy

03 czerwca 2026, 21:21

To, że Dusan odchodzi to znakomita wiadomość bo to nie jest materiał na Juve a tłumaczenia, że to i tak nasz najlepszy napastnik nie daje argumentów dawania mu wysokiego kontraktu. Może strzela najwięcej co nie zmienia faktu, że marnuje jeszcze więcej. Byłem kiedyś jego zwolennikiem ale obiecywałem sobie po nim zdecydowanie więcej. W ostatnim czasie głównie się leczył i nie było z niego żadnego pożytku a lepiej już nie będzie. Dobra wiadomość i krzyż na drogę, Rabiot też chciał wielkich pieniędzy i jak skończył każdy wie, przypuszczam, że lepiej propozycji od tej Juve nie dostanie i będzie musiał zadowolić się tym co mu dają aby zostać w grze.
Obrazek
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

03 czerwca 2026, 21:24

Pytanie jak się zachowamy jak Vlahovic w połowie lipca nadal będzie bez klubu i wyrazi chęć powrotu?
ODPOWIEDZ