Liga Mistrzów 25/26 (1/16 Rewanż) JUVENTUS FC 3-2 (5-7) Galatasaray

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
ODPOWIEDZ
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 42 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2026, 15:12

Marcin890124 pisze: 26 lutego 2026, 11:31 Gdyby Spaletti dał McKenniego na lewą obronę w przerwie meczu w Stambule to wszystko wyglądało by inaczej.

On przyjdzie. Dziadek z Neapolu już go nie zablokuje. Kiedyś nie było jeszcze nawet plotek a Mandzukic wszedł do autobusu Italii przywitać się z Buffonem. Teraz jest taki sam vibe
Już go zablokował. Wieść gminna niesie, że transfer do Galaty był obwarowany jakimiś zapisami antyjuve, przez które Galata musiałaby w ciul siana zapłacić Napletom za puszczenie go do nas. Pomijając fakt, że nie mają powodu, by to zrobić.
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 lutego 2026, 17:59

Za wczoraj ogromne brawa! Gdybyśmy mieli wiecej szczęścia to mecz zakończyłby się awansem Juventusu po 90 minutach. Ale z całym przekonaniem trzeba powiedzieć, że dali z siebie wszystko! To, że odrobią tezy bramki straty wielu nie brało na poważnie... A dogrywka ? Gdyby udało.sie strzelić na 4 do 0 to przez całą dogrywkę może udało się obronić... Perin , te dwa gole puścił między nogami!! Niestety Edon trafia do bramki tylko na treningu... A im dalej w dogrywkę to było tylko czekanie aż Galata w końcu strzeli... Ale awans nie przegraliśmy w Stambule... My go przegraliśmy tracąc gola na 2 do 2 z Villarealem, marnując setkę za setką z Sportingiem... Mam nadzieję, że do końca sezonu wrócimy do Top 4 ligi i za rok w LM wreszcie się uda zarobić wiecej niż 66 milionów Euro...
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 88 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2026, 20:18

Meczu nie oglądałem, bo wczoraj szybko zgasłem, ale dzisiaj obejrzałem skrót i mogę pochwalić chłopaków i Spallettiego.

Awansu co prawda nie udało się osiągnąć, ale po takim wyniku w pierwszym spotkaniu i przy tej marnej jakości kadrze nikt tutaj nie dawał szans na dalszy awans, a byliśmy naprawdę blisko.

Galata nie miała żadnych argumentów, pchaliśmy ich w 10'tkę (po raz kolejny przekręceni przez sędziego) i tylko fart sprawił, że to oni przeszli dalej, a nie my.

Ogromne brawa chłopakom za ten mecz i murem za Spallettim. Powtórzę się jeszcze raz - przy odpowiednich transferach w letnim mercato Luciano może nam dać wiele radości w przyszłym sezonie.

To pierwszy raz od 1 i 2 sezonu Conte oraz 1 sezonu Allegriego, gdzie widać, że trener wnosi coś do drużyny.

Szkoda braku awansu, ale i tak jestem dumny! Ten sezon i tak wiedzieliśmy, że będzie przejściowy, a napaliliśmy się tylko i wyłącznie z powodu dobrego grudnia i stycznia.

P.S. Brawo za Perina w bramce. Mam nadzieję, że zostanie on już tam do końca sezonu zamiast Rudego ręcznika.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
xemi

Juventino
Juventino
Podziekował: 72 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2026, 06:31

Widze ze koń zwalony!
Wszyscy podniecanie po zwycięskiej porażce! Wielkiego WUJA nam dał ten mecz! NIC!!!
Przyjdzie kolejny wpi3rdol jak od Atalanty a wy będziecie pisak jak to super graliśmy.
W dojpie mam ten mecz. ODPADLIŚMY!
Nasz atak nie istnieje! Ale co tam Spalletti top.
Na razie przegrał LM, CI a w lidze na kursie, na ścieżce!
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2026, 08:47

:dodger:
Dawniej Virus[Mauro].
Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2026, 11:47

ahojekk pisze: 27 lutego 2026, 08:47 :dodger:
I to jest punkt zaczepienia dla tych, którzy chcą się czepiać sędziowania. Ta farbowana blondyna dołożyła do tego kilka symulacji. I jeszcze bym chętnie przyjrzał się kilku sytuacjom, w których piłkarze Galaty pokazywali sędziemu "gest kartki", za który, w myśl obecnych przepisów, też jest od razu kartka.

Druga żółta/czerwona dla Kelly'ego się jakoś obroni. Stronnicze sędziowanie się nie broni. Cud że tego karnego menda zagwizdała.
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 66 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2026, 12:30

Sędziowanie pod Galatasaray. To nie przypadek, zbieramy owoce tego co zrobił AA. Dlaczego nie dotyczy to Realu i Barcy? Po pierwsze to większe firmy niż Juventus, po drugie, nikt od nich nie był chrzestnym dzieci pewnego Słoweńca i nikt dzień wcześniej serdecznie z nim nie rozmawiał by dosłownie dzień później ogłaszać Superligę. Tego nam ten mściwy %$^*&%$%^ nie może do dziś wybaczyć. Inna rzecz, że AA zachował się jak ostatnia "***" nie jak facet i choć go nie ma, dalej cierpimy.

Z prawidłowym sędziowaniem pewnie byłby awans, a w lidze 3/4 miejsce.
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2026, 12:37

na szczęście Liverpool chyba szybko zweryfikuje symulantów ze Stambułu..
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 58 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2026, 13:04

Volto pisze: 27 lutego 2026, 12:30 Sędziowanie pod Galatasaray. To nie przypadek, zbieramy owoce tego co zrobił AA. Dlaczego nie dotyczy to Realu i Barcy? Po pierwsze to większe firmy niż Juventus, po drugie, nikt od nich nie był chrzestnym dzieci pewnego Słoweńca i nikt dzień wcześniej serdecznie z nim nie rozmawiał by dosłownie dzień później ogłaszać Superligę. Tego nam ten mściwy %$^*&%$%^ nie może do dziś wybaczyć. Inna rzecz, że AA zachował się jak ostatnia "***" nie jak facet i choć go nie ma, dalej cierpimy.

Z prawidłowym sędziowaniem pewnie byłby awans, a w lidze 3/4 miejsce.
Struktury UEFA dobrowolnie opuścił Boban po tym jak Ceferin zaczął grzebać w przepisach statutowych celem utrzymania się na stołku dłużej niż papier przewiduje.
Postawę Bobana sam Ceferin w 2024r. określił jako "żałosny krzyk o moralności".
Ostatecznie Ceferin ogłosił, że nie będzie ubiegał się o reelekcję. Zresztą wg przepisów nie może, a marzyła mu się kolejna kadencja do 2031. Bieżąca wygasa w 2027.
Więc może coś się zmieni... ale nie tak prędko. Kongres wyborczy 4 marca 2027 w Astanie (Kazachstan). Kiedy de facto urząd obejmie nowy prezydent - nie wiem.

https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... ow-ceferin
https://kff.kz/en/news/27383
ODPOWIEDZ