Liga Mistrzów 25/26 (8) Monaco - JUVENTUS FC
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 40 razy
- Otrzymał podziękowanie: 77 razy
Mecz 8 kolejki Ligi Mistrzów 25/26
Monaco - JUVENTUS FC
MIEJSCE:
Francja Stade Louis II (Monako) - [18 523]
CZAS:
28.01.2026 (środa), godzina 21:00
O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 7
Remisów: 3
Przegranych: 9
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Ansu Fati, Folarin Balogun
- 6 bramek w Ligue 1
- 4 bramki w Ligue 1, 3 bramki w LMNAJLEPSZY ASYSTENT - Lamine Camara, Kassoum Ouattara
- 3 asysty w Ligue 1
- 3 asysty w Ligue 1JUVENTUS
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 12
Remisów: 6
Przegranych: 4
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Kenan Yildiz, Jonathan David, Dusan Vlahovic
- 8 bramek w SerieA, 1 bramka w LM
- 4 bramki w SerieA, 2 bramki w LM
- 3 bramki w SerieA, 3 bramki w LMNAJLEPSZY ASYSTENT - Kenan Yildiz, Jonathan David
- 4 asysty w SerieA, 3 asyst w LM
- 3 asysty w SerieA, 1 asysta w LM SYTUACJA W TABELI:

SĘDZIA: Sanchez J. (Esp)
Ostatni mecz z Monaco
Ostatnie spotkania z Monaco

MECZ NA ŻYWO W TV
?
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 210 razy

- Methodman
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mecz jest chyba na Canal Extra 8. Fajnie byłoby wygrać jutro choć coś mi śmierdzi remisem. Monaco ciągle w grze o awans do play-off także będą walczyć. Liczę, że Mirreti lub Zhegrova zagra od początku.
- rammstein
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
remis to minimum, bo wtedy ten 1 punkcik prawdopodobnie wystarczy nam, by przeskoczyć przynajmniej na 14 miejsce. porażka niemal na pewno oznacza pozostanie na miejscach 15-18, a wtedy nawet jak uda się przejść 1/16 to w 1/8 trafiamy od razu na Bayern/Arsenal...
Liczę jednak po ostatnich naszych wynikach i wynikach Monaco (nie licząc Pucharu Francji Monaco w ostatnich 5 meczach - 4 porażki 1 remis, w tym 6:1 z Realem), że jednak wygramy ten mecz choćby te 1:0 i damy sobie choć odrobinę szansy na Top 8
jak ktoś chce na tej stronce można się pobawić w symulację ostatniej kolejki, dodajesz wyniki jakie chcesz i tworzysz końcową tabelkę
Top 8 da nam np taki układ - nasza wygrana + psg-newcastle remis, atletico nie wygrywa z Bodo, Sporting z Bilbao, Atalanta z Union SG, a Chelsea z Napoli, no chyba, że ktoś z faworytów, w których dałem ich wygraną, jednak nie wygra jak np City, Liverpool czy Barcelona, to wtedy się to znowu wszystko zmienia.
https://www.uefa.com/uefachampionsleague/simulator/
Liczę jednak po ostatnich naszych wynikach i wynikach Monaco (nie licząc Pucharu Francji Monaco w ostatnich 5 meczach - 4 porażki 1 remis, w tym 6:1 z Realem), że jednak wygramy ten mecz choćby te 1:0 i damy sobie choć odrobinę szansy na Top 8
jak ktoś chce na tej stronce można się pobawić w symulację ostatniej kolejki, dodajesz wyniki jakie chcesz i tworzysz końcową tabelkę
https://www.uefa.com/uefachampionsleague/simulator/
- MRN
- Juventino

- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 229 razy
Wbrew pozorom jest to bardzo ważny mecz i mam nadzieję, że trener zbyt wielu rotacji nie dokona. My mamy predyspozycje aby to wygrać bez problemu i musimy to wygrać, nie możemy tracić punktów z takimi drużynami. Wystarczy, że Tudor sprezentował remis Villareal dla którego był to jedyny punkt w tym cyklu LM. Te dwa stracone punkty stawiałyby nas teraz w innej sytuacji ale dopóki jest szansa na awans do czołowej "8" to trzeba spiąć dupy. Oczywiście, nie wszystko zależy od nas ale zacznijmy od siebie i to wygrajmy tym bardziej, że kolejność tez ma znaczenie podczas losowania.

- marcinek
- Juventino

- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Będziemy oszczędzać niektórych zawodników, więc Monaco z nożem na gardle pewnie wyciągnie z tego korzystny wynik. Nie mamy takiej mocarnej drużyny żeby wyjąć z niej 3-4 zawodników i nadal zachować jakość.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Dodam, że UEFA płaci 2,1 mln euro za zwycięstwo w meczu fazy grupowej, także absolutnie nie odpuszczałbym tego spotkania. Ale ławkę McKenniego, Locatelliego, Davida i Bremera dopuszczam do wiadomości, bo za nich zagrać może Miretti, Loop, Openda i Gatti, także jakiejś totalnej lipy być nie powinno. Jasne, że Monaco ma większą motywację, ale piłkarsko powinniśmy jednak być lepsi.
- lenor
- Juventino

- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Nie ma co uprawiać kunktatorstwa, tylko wyjść i zagrać jak należy.
Idealny mecz na przełamanie dla Opendy i Zhegrovy. Argument że kosowianin nie jest gotowy na 90 min do mnie nie przemawia. Rozumiem miesiąc, ale przez pół roku nie dojść do pełnej formy, żeby móc zagrać chociaż 70 minut na pełnej? Chłop papiery na duże granie ma.
Idealny mecz na przełamanie dla Opendy i Zhegrovy. Argument że kosowianin nie jest gotowy na 90 min do mnie nie przemawia. Rozumiem miesiąc, ale przez pół roku nie dojść do pełnej formy, żeby móc zagrać chociaż 70 minut na pełnej? Chłop papiery na duże granie ma.