Mercato (ZIMA 2025) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
ODPOWIEDZ
Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

09 stycznia 2026, 15:50

Panowie a co powiecie na takiego napastnika?? Młody, zdolny, bramkostrzelny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

09 stycznia 2026, 17:01

Principino pisze: 09 stycznia 2026, 15:50 Panowie a co powiecie na takiego napastnika?? Młody, zdolny, bramkostrzelny.
Bierym i znowu na wypożyczenie. Tym razem nie za 7 baniek a 30.
Obrazek
“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

12 stycznia 2026, 18:30

Obrazek
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 209 razy

17 stycznia 2026, 23:22

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 87 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

18 stycznia 2026, 05:45

Openda za 50mln i David z takim kontraktem, a my znów wydajemy pieniadze na napastnika ? Nie ma pilniejszych potrzeb i nie lepiej było ten hajs przeznaczyć na jednego top napastnika ?
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 104 razy
Otrzymał podziękowanie: 33 razy

18 stycznia 2026, 09:07

My przewaliliśmy już tyle kasy na pomoc i atak (Vlaho, Openda, David, Conceicao, Koopmeiners, Zhegrova, a wcześniej Douglas Luiz czy Nico Gonzalez), a nadal nie ma tam kto grać, bo okazuje się, że najlepsi na boisku są ci, których pozyskaliśmy za grosze albo z młodzików jak Yildiz czy Miretti. Powtórzę to jeszcze raz (chociaż było to na forum i czacie wałkowane wielokrotnie), ale najgorsze w tym wszystkim jest chyba to, iż nasi "spece" od transferów pozbyli się prawie całej naszej zdolnej młodzieży (Soule, Huijsen, Barrenechea, Savona, Mbangula), która ponadto była tania w utrzymaniu, a naściągali w ich miejsce drogiego szrotu, nie dość że nie lepszego, to jeszcze pobierającego ogromne pensje z klubowej kasy. Teraz jak się słyszy nazwisko Mateta za kolejne 35-40 mln €, to przeczuwa się kolejne roztrwonienie znacznej sumy pieniędzy, ale jak widać stać nas (a właściwie to Johna Elkanna)...
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 18 razy
Otrzymał podziękowanie: 59 razy

19 stycznia 2026, 19:29

Nic racjonalnego nie przemawia za tym Matetą. To by mogła być opcja za grosze, czy za free, nie 30 milioni plus. Na głowę poupadali, będziemy mieli trzech niesprzedawalnych napastników... a żaden z umiejętnościami na zmiennika.

Po letnim mercato, szczególnie jeśli chodzi o atak, chyba największy optymista skłania się do osądu, że to kolejny flop. Oczywiście kosztowny.
Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 59 razy

19 stycznia 2026, 20:12

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 209 razy

19 stycznia 2026, 21:57

Volto pisze: 19 stycznia 2026, 19:29 Nic racjonalnego nie przemawia za tym Matetą. To by mogła być opcja za grosze, czy za free, nie 30 milioni plus. Na głowę poupadali, będziemy mieli trzech niesprzedawalnych napastników... a żaden z umiejętnościami na zmiennika.

Po letnim mercato, szczególnie jeśli chodzi o atak, chyba największy optymista skłania się do osądu, że to kolejny flop. Oczywiście kosztowny.
Osobiście podzielam zdanie kolegi powyżej. Po pierwsze uważam że mamy pozycje bardziej wymagające transferów na teraz, a po drugie za duże pieniądze jak na kogoś takiego jak Mateta. Kogo byśmy tu na atak nie dali to i tak nie ma komu dostarczyć im piłek, Yildiz nie ma zmiennika i obrona wygląda (w zależności od stanu zdrowia) co najwyżej średnio.

En Nesyri też mnie nie przekonuje, patrząc na jego grę to jest typowy napastnik żyjący z podań (czego tu nie ma) i swoich warunków fizycznych (to ewentualnie mogłoby się udać).

Nie wiem czy Comolli znowu zamierza zrobić swój masterclass i czekać z transferami do ostatniego dnia okna, ale pachnie powtórką z rozrywki.

Nie chce zapeszać, może jakimś cudem będzie lepiej... W tym klubie od kilku lat jedyne co można w kwestii mercato, to wierzyć że ślepej kurze trafi się złote jajo.

Z dwojga złego i tak w Juve zawsze lepsza tańsza opcja........
Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 29 razy

21 stycznia 2026, 16:16

Distant Dreamer pisze: 19 stycznia 2026, 21:57 Tuttosport:
- Celta nie obniży wymaganych 7 mln za Minguezę, dlatego Ottolini obserwuje Nortona-Cuffego. Możliwa jest oferta wypożyczenia z opcją wykupu. Genoa chce tylko definitywnego transferu.
Czyli... W związku z tym, że nie chcemy płacić kilku milionów za zawodnika, któremu za parę miesięcy wygaśnie kontrakt, mielibyśmy zwrócić się w kierunku piłkarza, za którego trzeba będzie zapłacić sporo więcej, i to w czasie, kiedy Mingueza przyszedłby już za darmo? Uwielbiam taką logikę, nie wiem tylko, czy śmiać się z dziennikarzy, czy z naszych speców od transferów :prochno:

W ogóle można odnieść wrażenie, że znowu nam się te styczniowe wzmocnienia rozłażą, ale... Może to i lepiej.
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

27 stycznia 2026, 11:20

Trochę się dziwię, że w tej chęci zadowolenia Spala napastnikiem, nie próbujemy z Zirkzee. Ja wiem, że to nie jest rasowy snajper gwarantujący masę goli (choć ci, z którymi byliśmy łączeni do tej pory też żadnych gwarancji nie dawali), ale wydaje mi się, że to idealny grajek do odkurzenia przez Spala no i chyba pasujący do jego wymagań. Ponad 190cm, do tego b. dobry technicznie, dużo widzący i potrafiący celnie odegrać z pierwszej piłki, lubiący grę kombinacyjną. Zna Serie A, do tego ciągle w dobrym wieku. Gra ogony w United. Myślę, że Spal zrobił by z niego mega użytek.
Oczywiście, jeśli miałoby się udać z KM, to nie mam nic przeciwko, ale to chyba trudniejsza i bardziej kosztowna operacja.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

27 stycznia 2026, 11:46

[quote=fazzi post_id=1041039 time=1769509203 user_id=15441]
Trochę się dziwię, że w tej chęci zadowolenia Spala napastnikiem, nie próbujemy z Zirkzee. Ja wiem, że to nie jest rasowy snajper gwarantujący masę goli (choć ci, z którymi byliśmy łączeni do tej pory też żadnych gwarancji nie dawali), ale wydaje mi się, że to idealny grajek do odkurzenia przez Spala no i chyba pasujący do jego wymagań. Ponad 190cm, do tego b. dobry technicznie, dużo widzący i potrafiący celnie odegrać z pierwszej piłki, lubiący grę kombinacyjną. Zna Serie A, do tego ciągle w dobrym wieku. Gra ogony w United. Myślę, że Spal zrobił by z niego mega użytek.
Oczywiście, jeśli miałoby się udać z KM, to nie mam nic przeciwko, ale to chyba trudniejsza i bardziej kosztowna operacja.
[/quote]

Jakieś pojedyńcze newsy się pojawiały, natomiast samo MU chyba jest niechętne, żeby go oddać
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 52 razy
Otrzymał podziękowanie: 61 razy

27 stycznia 2026, 12:50

bramek pisze: 27 stycznia 2026, 11:46
fazzi pisze: 27 stycznia 2026, 11:20 Trochę się dziwię, że w tej chęci zadowolenia Spala napastnikiem, nie próbujemy z Zirkzee. Ja wiem, że to nie jest rasowy snajper gwarantujący masę goli (choć ci, z którymi byliśmy łączeni do tej pory też żadnych gwarancji nie dawali), ale wydaje mi się, że to idealny grajek do odkurzenia przez Spala no i chyba pasujący do jego wymagań. Ponad 190cm, do tego b. dobry technicznie, dużo widzący i potrafiący celnie odegrać z pierwszej piłki, lubiący grę kombinacyjną. Zna Serie A, do tego ciągle w dobrym wieku. Gra ogony w United. Myślę, że Spal zrobił by z niego mega użytek.
Jakieś pojedyńcze newsy się pojawiały, natomiast samo MU chyba jest niechętne, żeby go oddać
ODPOWIEDZ