Serie A 25/26 (21): Cagliari 1-0 JUVENTUS FC

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 53 razy
Otrzymał podziękowanie: 250 razy

17 stycznia 2026, 22:56

Straciliśmy ostatnie 4 lata więc nie dziwne że taka nieudolność jeszcze będzie wychodzić. Punkty stracone oczywiście z naszej winy, każdy zagrał dziś słabo.
Moim zdaniem potrzebny pomocnik i to on powinien być celem transferowym numer jeden. Thuram jest dobry ale bez formy w tym sezonie, Loca to typowy defensywny i Mirek na fali wznoszącej to jedyne co mamy. Koopa i Adzicia nie liczę bo pierwszy jest dnem od zawsze a drugi to powinien jak najszybciej iść na wypożyczenie.
Realnie jeśli wystawiamy Thuram-Loca a przed nimi Mirettiego to nie mamy żadnego zmiennika do pomocy, który dałby jakąkolwiek wartość dodatnią.
Obrazek
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

17 stycznia 2026, 23:34

Ledwo człowiek zaczął wierzyć w Spala, ten znowu odpiernicza Bodo/Glimt.
Jadąc na tak wymagający teren nie możesz wystawić Mirettiego, Davida i dołożyć im za plecami Koopmeinersa. Po prostu nie.
calma calma
Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

18 stycznia 2026, 00:03

Ten mecz w którym - niestety - zasłużenie przegraliśmy 1-0 z outsiderami, którzy zagrali pięknie "cyniczny futbol" pokazał nam, że po prostu ciągle jesteśmy w projekcie.
Innymi słowy jak żre to żre (czyli jak idzie dobrze to jest 3-0 czy 5-0 dla nas), a jak coś bardzo nie idzie to w ekipie jeszcze brakuje materiału/doświadczonych liderów, którzy na te 1-1 czy 1-2 wcisną. Gdyby dzisiaj na placu był Tevez czy CRonaldo z czasów gry w Juve to byśmy to spokojnie wygrali (nie wspominając o Del Piero czy Trezeguet czy Nedvedzie z jakiegokolwiek okresu).

Dla mnie jako dla fana ważne jest to, że znowu - pierwszy raz od czasów sezonu 14/15 czy też 16/17 chce siadać przed TV i ten Juventus oglądać. Nawet dzisiaj mimo nie stworzenia ani jednej klarownej sytuacji naprawdę pressing, wola walki, odbiory w srodku pola budowały serducho. Była - nawet jeśli paniczna - ale walka do krwi ostatniej.

Brakuje w tej ekipie trochę doświadczenia, tj. starej gwiazdy najlepiej w pomocy (kogoś takiego jak Bruno Fernandez, de Bruyne, Gundogan czy nawet Xhaka) i napastnika - killera. Kogoś takiego jak CR, Higuain, Tevez, który jakkolwiek ale wcisnie te brame murującym się leszczom xd

David czy Openda to raczej takie chłopaki a la Zalayeta, a ten Mateta to nie wiem- chłop (chyba) nigdy nie strzelił +20 bramek w lidze i trochę mnie to martwi. Niby dużo asystuje, ale takich co mieli asystować to już mamy na pęczki xd

Szkoda, że jest taki dramat na rynku CF i nie ma już takich pewniaków jak Higuain, Cavani, Lewandowski (młodszy)... dla kogoś takiego można by było rozbijać bank...
polecam www.sokker.org
:)
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

18 stycznia 2026, 00:12

Koopmeiners ustawiony gdziekolwiek na połowie rywala to jeden zawodnik mniej do ataku po naszej stronie. Nasz OPŚ ma w tym sezonie całe zero asyst i zero goli. A dla Juventusu łącznie strzelił do tej pory 5 bramek i dorzucił 3 asysty. Locatelli jest równie "dobry" w tych statystykach, ale skoro wszyscy zakładamy, że nadaje się tylko do odbioru i odegrania do najbliższego kolegi, to się zlitujemy. Nawet Thuram ma do tej pory 1g/3a - kosmos w 25 spotkaniach.

My po prostu nie mamy kim przełamywać takich podwójnych zasieków. Mecz uwypuklił wszystkie bolączki tej drużyny i tyle. Następnym razem zamiast próbować pierdyliarda wrzutek na karłów z metra ciętych, może zrozumieją, że trzeba czasem wpuścić rywala nieco wyżej, na własną połowę...

...No ale wtedy wpada cała na biało nasza linia obrony i genialni bramkarze, wpuszczający większość lecących w światło bramki strzałów. Ot, jak się nie obrócisz, pupa z tyłu.
Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

18 stycznia 2026, 00:20

Przed zmianami liczyłem, że Zhegrova i Openda coś z tego ogarną. Oczywiście padolino z tego wyszło, szkoda :( W tym meczu Allegriball pokonał Spalettiball, niestety.

PS. Pełna zgoda co Koopa - dziś była to tylko kupa.
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 100 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

18 stycznia 2026, 06:16

O ja ... Daleko jeszcze do mistrzowskiego poziomu. Zmiana ustawienia nie pomogła.
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 52 razy
Otrzymał podziękowanie: 62 razy

18 stycznia 2026, 09:07

Loczek głębiej niż Bremer w pierwszej połowie to był majstersztyk taktyczny emeryta 🤣
xemi

Juventino
Juventino
Podziekował: 70 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

18 stycznia 2026, 10:50

Rzygać mi się chciało jak to oglądałem!
NIC sie w JUVE nie zmianie! NIC! Co z tego że pozbyliśmy się kała, jak zatrudniliśmy Giuntoliego i Comolliego. To jest ten sam poziom zj3bania!
Kolesie nie mają zielonego pojęcia o transferach! Co kolejny transfer do Juve to blamaż. Za to pozbyliśmy się wszystkich młodych.
O amatorach i dziadkach na ławce trenerskiej nie wspomnę. Wuja wierzę w Spalla! Dziadek który będzie się klepał po dopjach z zawodnikami! Beznaneczny typ. Rzyga, na takich ludzi! Więcej koopa w składzie! Więcej! Niech go ten pajac wstawi na bramkę!
Nie ma co pisać. Byliśmy i jesteśmy w czarnej dojpie. Połowa okna transferowego za nami. Mamy opcję za 15 baniek kupić gracza który przerasta wszystkich w Juve (Chiesa) ale my się zastanawiamy! Kurvvva mać! Za to 45 baniek za Franka nieudacznika i 15 za Zhegrove poszło lekka ręką! Loce z litości pominę. Ktoś musi chociaż za cień robić w pomocy! No ale koopa nie mogę, nie wiem co ten gość ma w sobie że ma pewny plac zawsze!? :(

Cambiaso i David grają piach od początku sezonu ale plac mają pewny. Już bym Kostica wolał.

Rzygam i nie widzę światełka w tunelu. Spall nie dogra z nami do kolejnej zimy!
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 28 razy
Otrzymał podziękowanie: 238 razy

18 stycznia 2026, 10:57

Dać łysemu dziadkowi dożywotni kontrakt.
Obrazek
xemi

Juventino
Juventino

18 stycznia 2026, 11:14

Za kała nie raz to pisałem: graliśmy ze słabą drużyną, jak szczęśliwie strzeliliśmy bramkę to oddawaliśmy grę i nic nie robiliśmy. A to była najlepsza okazja do treningu na drużyny broniące się. Wczoraj był przykład tego krótkowzrocznego myślenia. Cały mecz nie mieliśmy żadnego pomysłu na grę! Wrzutki na na najwyżsżą dużynę były idiotycznym pomysłem. To już bym wolał od początku aby grał któryś z pary Franek Zhegrova, są słabi i nieskuteczni ale potrafią kręcić nogą, może jakiś karny by wpadł z tego. Za to po raz kolejny wychodzimy wujowym ustawieniem bez prawego skrzydłowego!
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

18 stycznia 2026, 12:04

Ale Spaletti odmienił tą drużynę bo gramy ofensywnie 🤣
Obrazek
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 53 razy
Otrzymał podziękowanie: 250 razy

18 stycznia 2026, 12:18

Weźcie może uspokójcie się bo walicie jak stare, kapryśne baby. Nie da się czytać tego ciągłego biadolenia. Zawsze źle i nie dobrze, jakikolwiek brak szerszego spojrzenia, zawsze zerojedynkowo - trener autor wszystkich problemów i kilku piłkarzy, do których przy każdej możliwej okazji trzeba się dowalić, a jak zagrają dobrze to jest albo cisza albo lekka krytyka.
Proponuję poczekać bo inaczej w przeciągu następnych 5 meczy odmieni wam się kolejne 10 razy.
Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

18 stycznia 2026, 12:30

Bo akurat pierwszy gong i bramka dla ogórka to głównie dzieło łysego sabotażysty. Będę walił w idiotów i nic tobie do tego bo ten klub stacza się coraz niżej z sezonu na sezon. Niestety tutaj trzeba Conte, który te pyzdy weźmie za torby a jak czytam na VS, że rozmowy w sprawie przedłużenia kontraktu Spala się toczą to mnie mdli. Mimo wszystko wolałem Juve Agnelliego oparte na doświadczeniu bo cambiasami i tego typu gównami niczego nie zwojujemy.
Obrazek
xemi

Juventino
Juventino

18 stycznia 2026, 13:22

Distant Dreamer pisze: 18 stycznia 2026, 12:18 Weźcie może uspokójcie się bo walicie jak stare, kapryśne baby. Nie da się czytać tego ciągłego biadolenia. Zawsze źle i nie dobrze, jakikolwiek brak szerszego spojrzenia, zawsze zerojedynkowo - trener autor wszystkich problemów i kilku piłkarzy, do których przy każdej możliwej okazji trzeba się dowalić, a jak zagrają dobrze to jest albo cisza albo lekka krytyka.
Proponuję poczekać bo inaczej w przeciągu następnych 5 meczy odmieni wam się kolejne 10 razy.
Jak Ciebie satysfakcjonuje takie g00fno to Twoja sprawa!

Ja płacę swoje ciężko zarobione pieniądze na ten klub, więc wymagam przynajmniej minimum zaangażowania!

Za to mam trenera który klepie po dupciach nieudaczników. Mam koopa który nadaje się do tarcia chrzanu, mam Cambiaso który nie potrafi prosto kopnąć piłki. Mam Davida którego mam wychwalać bo strzelił 2 bramki w 19 meczach, a bezpośrednio zwalił nam 2 punkty ostatnio.

Mnie to goowno nie rajcuje!
xemi

Juventino
Juventino

18 stycznia 2026, 13:27

Dlaczego nie możemy zatrudni trenera który wyjdzie po meczu i przeprosi kibiców? Który powie zagraliśmy beznadziejny mecz! Obrona zagrała fatalnie, nie upilnowała akcji! Kreatywność w tym meczu nie istniała. Przepraszam że jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> robiliśmy wrzuty na wysokich przeciwników! Przepraszam że w ataki byliśmy za słabi! Przepraszam że że nie zrobiłem wcześniej zmian!

Mnie zawsze zastanawia dlaczego tak mało zmian jest robione w połowie! Kurna jak coś nie żre a ktoś gówno robi na boisku to nagle nie obudzi się na drugą połowę!
Zablokowany