Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 155 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2025, 20:56

MoreLL_FTL pisze: 16 września 2025, 09:20 Dziękuję za odpowiedź. Wezmę flagę Polski, może Milik albo Zalewski z Atalanty podejdą:) Może nie zrobimy wielkiej siary hehe :juveflag: :plflag:
Arkadio musialby najpierw z gabinetu Jmedical sie wygrzebać ;) No ale powodzenia :) i pięknych emocji (mam nadzieje ze hymn znacie z synem) ;)

Ps! Czy ktos z forum jedzie na mecz Juve - Udinese w październiku?
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
⚪️⚫️
MoreLL_FTL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2025, 08:15

Hymn znamy prawie cały, jest jeszcze chwilka żeby się podszkolić, tym bardziej, że nocujemy na lotnisku w Bergamo(!) z piątku na sobotę. To pokłosie zmiany daty meczu z 28.09 na 27 :|

Ps. na Milika liczę, bo i tak nie ma nic innego do roboty, mógłby pójść i załatwić autografy Kenana, Dusana. :shirt:
Dempsej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 września 2025, 07:27

Czy bilety na derby Turynu 8.11 są możliwe do nabycia bez karty kibica i innych kart członkowskich?
Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 155 razy
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 27 września 2025, 17:55

Czy ktos z szanownego forum wybiera sie na mecz Juve - Udinese 29.10 z LecNaMecz?
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
⚪️⚫️
malutki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2026, 19:48

Ile teraz kosztują bilety na domowych meczach? Planuje się wybrać na Juve Bologna.

Pozdrawiam
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2026, 07:44

Zależy, ale można dorwać od 39 Euro, z mojego doświadczenia to:
- Właściwie z każdego z sektorów i rzędów bardzo dobrze widać boisko
- Omijałbym pierwszy rząd lub dwa na obydwu poziomach, ze względu na barierki, mimo że szklane to mogą przeszkadzać niższym osobom
- Najlepsza atmosfera na Curva Sud, nie siedzisz a stoisz i drzesz ryja - można dorwać bilety na mecz słabszej rangi, albo jak masz abonament i kupisz w przedsprzedaży to może się trafić jakieś Lazio czy właśnie Bologna - na Napoli, Inter, Milan, Rome to ciężko.
Obrazek
Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2026, 13:21

Właściwie ja polecam ogarnięcie wyjazdu samemu. Loty są z Modlina za 280 zł w dwie strony za dwie osoby. Więc 140 za jedną do Mediolanu. Bilet za 38,5 euro kupiłem na Pafos. Leciałem z partnerką. 77 euro łącznie. Muzeum lepiej z aplikacji get your guide bo taniej i w złotych niż na miejscu kupować. Włosi znając imię i nazwisko powitają Cię w muzeum wiedząc że wpadasz. Tour po stadionie wg mnie nieopłacalne skoro idziesz na mecz. A droższe od biletu meczowego... Ba sam bllet do muzeum jest prawie tak samo drogi jak na mecz.

Smartfon w dłoń, tani apartament w centrum i wycieczka na kilka dni za ok 1000 zł od osoby z meczem, muzeum i kosztami lotów, apartamentu oraz wiele więcej ;) .

Zachęcam bo Włosi są <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, a jak latasz w kurtce Juventusu to powodujesz dużo pozytywnych emocji ;) . Oczywiście są też negatywne bo po włosku jakiś typ może coś mówić o Napoli i gestykulować po włosku - lecz ogólnie przewaga fanów Juventusu jest olbrzymia. A w Turynie jesteś jak w domu ;) . Każdy chce pomóc.

Tak jak mówię z dziewczyną pobyt kosztował mnie 2000 zł ze wszystkim(transfer terravision lotnisko- centrum, transfer kolejowy Mediolan Turyn i z powrotem) .

Mogę polecić jeden dzień na Mediolan i tani hotel + jakiś apartament w Turynie na kilka dni. Nie bać się ocen bo ludzie z tyłka dają na booking oceny fajnych apartamentow. A Turyn jest tańszy niż jakieś góry, czy morze w Polszy . Ludzie dają 1 hotelowi bonnie umieją znaleźć kluczy, tam są kody we Włoszech do wejścia do apartamentu itd. jest to dość pogmatwane. Musisz być ogarnięty. I znać angielski. 12 euro kosztuje całą komunikacja Turynu na 3 dni od osoby. 22 euro kosztuje najtańszy bilet Mediolan Turyn. Ja pojechałem raz najtańszym, a raz premium Italo który ciśnie 300 km/h

Włochy są rewelacyjne, a po moich przeżyciach sądzę, że ceny które oferują pośrednicy są delikatnie rzecz ujmując z dupy w porównaniu z tym co sam możesz przeżyć i jak się świetnie bawić. Przestrzegam Włosi mają słabe piwo ;) . Takie szczyny jak Tatra albo gorsze. Pizza i makarony rewelacja. Jak już to wina ale takie same mamy w Lidlu jak oni więc szału nie ma . To są znane światu smaki.

Hmm . Chodzić, zwiedzać, wsiąkać, nasiąkać Włochami na parę dni polecam. Komunikacja, metro - wszystko gra pięknie i nawet lepiej w Turynie. Turyn gniecie Mediolan pod każdym względem. Jest piękniejszy, czystszy i super przygotowany na mecze. Autobusy dla kibiców komunikacji są perfekcyjnie przygotowane na wykonanie zadania rozwożenia wszystkich w dniu meczu. Wszyscy krzyczą, cieszą się i jak widzą kogoś w kurtce Juventusu to wykonują gestykulacje, pytają. Mówią różne rzeczy typu "witajcie na najpiękniejszym stadionie we Włoszech itd". Bycie Polakiem tam rodzi wśród miejscowych otwartość i przyjazne nastawienie. Z mediolańczykiem gadałem o Milanie i Allegrim. Turyńczyk który wynajmował nam apartament też przemiły i życzył super emocji.

Nawet kibel na koniec zatkało w dniu wyjazdu i też nie było problemu z Turyńczykiem 😀. Z tych emocji, jedzenia i wszystkiego się sraczki nabawiłem i farmaceutka turyńska pomogła takim lekiem drogim włoskim (kląłem że takie drogie) w dniu meczu. Na stadionie przy bramkach sprawdzających pokazywałem że mam to tylko na biegunkę to się dziewczyny śmiały. Przybilem pięknej Pani stewardzi (nie wiem jak to odmienić) piątkę po meczu. Super. Polecam. I jak ktoś naprawdę kocha Juventus i Włochy to poczuje się tam jak w domu. :)

Booking, loty, autokar lotniskowy, apartamenty+kalkulator i masz wyjazd super. Myślę by powtarzać.. Im większą grupą nawet taniej by wyszło bo za większe apartamenty na więcej pokoi masz tańsze ceny. Jeszcze tańsze niż te 2 k zł za dwie osoby na ligę mistrzów, Mediolan, kilka dni tu i tam, jedzenie, kolej, komunikację miejską i wszelkie bilety etc.

Ps. Byłem na settore 214 , za bramką, widok super. Całkowicie zgadzam się z kolegą u góry. Stadion jest tak zbudowany, że z każdego miejsca czujesz się blisko boiska to niezapomniane przeżycie. Hymn i muza jest super na stadionie, wrzeszczeć wręcz trzeba żeby stadion rozwalić w drobny mak.

Po tym co tam zobaczyłem to żałuję, że wcześniej w pandemii nie udało mi się uskutecznić wyjazdu na Lyon- to pierwszy mecz odwołany przez covid dla kibiców. Miałem takie same kalkulacje, hotele itd. dobrze, że jednak wziąłem dziewczynę bo ogarniała wszystko w apartamencie, jej iPhone się bardziej polubił z apkami tam i google z komunikacją miejską. Teraz to uskuteczniłem. Byłem tour guide, a ona ogarniała to czego ja nie ogarniałem

Najlepiej w dwie osoby bo sobie wzajemnie pomagacie:) .

I jest jedna ważna rzecz - nie zawsze słuchać włoskich wskazówek . W naszym przypadku żadna nie była dobra 😂. Google mapa ponad wszystko. Oni sobie sami zaprzeczają w pomaganiu Ci gdzieś trafić. Mówią odwrotnie 😂. Mają dobre chęci ale sami w biegu mylą wszystko. Także twój przyjaciel to wuja Google all the time. Bardzo rzadko usłyszysz właściwą podpowiedz od Włocha.
ODPOWIEDZ