Serie A 25/26 (16): JUVENTUS FC - AS Roma
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 37 razy
- Otrzymał podziękowanie: 65 razy
Mecz 16 kolejki Serie A 25/26
JUVENTUS FC - AS Roma
MIEJSCE:
Włochy Allianz Stadium (Turyn) - [41 507]
CZAS:
20.12.2025 (sobota), godzina 20:45
O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 7
Remisów: 4
Przegranych: 4
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Matias Soule, Wesley Franca
- 4 bramki w SerieA, 1 bramka w Lidze Europy
- 3 bramki w SerieA NAJLEPSZY ASYSTENT - Matias Soule
- 3 asysty w SerieA, 2 asysty w Lidze Europy JUVENTUS
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 7
Remisów: 5
Przegranych: 3
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Kenan Yildiz, Dusan Vlahovic, Filip Kostić, Juan Cabal
- 5 bramek w SerieA, 1 bramka w LM
- 3 bramki w SerieA, 3 bramki w LM
- 2 bramki w SerieA
- 2 bramki w SerieANAJLEPSZY ASYSTENT - Kenan Yildiz, Bremer
- 4 asyst w SerieA, 3 asyst w LM
- 2 asysty w SerieA PRZEWIDYWANE SKŁADY
JUVENTUS (3-4-2-1): Di Gregorio; Kalulu, Bremer, Kelly; McKennie, K. Thuram, Locatelli, Cambiaso/Cabal; Conceicao, Yildiz; David/Openda
ROMA (3‑4-2-1): Svilar; Celik, Mancini, Hermoso; Wesley, Koné, Cristante, Rensch; Soulé, Pellegrini; Ferguson/Dybala
SYTUACJA W TABELI:

SĘDZIA: ?
Ostatni mecz z Romą - ligowy remis 1:1
Ostatnie 5 spotkań z Romą

MECZ NA ŻYWO W TV
Eleven Sports 1

- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 41 razy
- Otrzymał podziękowanie: 139 razy
Boli, do dziś boliNAJLEPSZY STRZELEC - Matias Soule
NAJLEPSZY ASYSTENT - Matias Soule
- 3 asysty w SerieA, 2 asysty w Lidze Europy
Mam nadzieję że wygramy, potem mamy 6 meczów, które musimy wygrać. Oby się udało
- lenor
- Juventino

- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Roma Gasperniego przepycha mecze kolanami ale myślę, że minimum punkt z nami ugrają. Chetnie popatrze na naszego Soule
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2025, 14:31 przez lenor, łącznie zmieniany 1 raz.
- jfc.8
- Juventino

Moim zdaniem sprzedaż młodych zawodników to błąd. Szkoda że tak wyszło. Można mieć nadzieję, że takich zawodników będzie jeszcze u nas wiele i ich nie sprzedamy. Co do meczu. Jakby był podobny mecz do tego zwycięstwa 4-3 gdzie z 3-1 wyszlismy na 4-3 to może dałoby im kopa. Chociaż wiadomo jak się prezentowali w tym sezonie po wygranej 4-3.Distant Dreamer pisze: ↑17 grudnia 2025, 19:25Boli, do dziś boliNAJLEPSZY STRZELEC - Matias Soule
Mam nadzieję że wygramy, potem mamy 6 meczów, które musimy wygrać. Oby się udało![]()
Edit:
A ciekawe czy taki Soule nie chciałby do nas wrócić. Ktoś wie ile ma jeszcze kontraktu?
- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 41 razy
- Otrzymał podziękowanie: 139 razy
Soule ma do 30 czerwca 2029 roku......jfc.8 pisze: ↑17 grudnia 2025, 21:36Moim zdaniem sprzedaż młodych zawodników to błąd. Szkoda że tak wyszło. Można mieć nadzieję, że takich zawodników będzie jeszcze u nas wiele i ich nie sprzedamy. Co do meczu. Jakby był podobny mecz do tego zwycięstwa 4-3 gdzie z 3-1 wyszlismy na 4-3 to może dałoby im kopa. Chociaż wiadomo jak się prezentowali w tym sezonie po wygranej 4-3.Distant Dreamer pisze: ↑17 grudnia 2025, 19:25Boli, do dziś boliNAJLEPSZY STRZELEC - Matias Soule
Mam nadzieję że wygramy, potem mamy 6 meczów, które musimy wygrać. Oby się udało![]()
Edit:
A ciekawe czy taki Soule nie chciałby do nas wrócić. Ktoś wie ile ma jeszcze kontraktu?
Tak jak mówi kolega lenor, Roma nie jest taka mocna, do ogrania jak najbardziej. Przegrali już z Interem, Milanem i Napoli (+Torino i Cagliari). Nie wygrali z nikim mocarnym, jedynie ostatnio zwycięstwo 1:0 z Como. Powinniśmy przedłużyć im tą serie porażek z bezpośrednimi rywalami o top4
- Anelson
- Juventino

- Podziekował: 30 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Przede wszystkim liczę na to, że wyjdziemy głodni 3pkt, a nie tak jak z Milanem u siebie na pokłonienie się
i położenie niemalże przed rywalem.
Wybaczę im wiele byleby było widać walkę, chęci i zalążki rozwoju. Ostatnia seria byłoby pięknie jak by była przedłużana. Marzy mi się by najlepszy Juventus był na wiosnę - wtedy kiedy zawsze opadamy i zdupiamy z formą. Czyli gdzieś na przełomie zimy/wiosny.
Jedyne co boli to Kelly. Chciałbym składu jakiegoś bez niego
. Nie wiem - dla mnie on elektryczny jak diabli. Już chyba na zawsze będzie mi się kojarzył z Glupolim - będzie jego symbolem i tego co po sobie zostawił. Chyba wolałbym Ruganiego...
Wybaczę im wiele byleby było widać walkę, chęci i zalążki rozwoju. Ostatnia seria byłoby pięknie jak by była przedłużana. Marzy mi się by najlepszy Juventus był na wiosnę - wtedy kiedy zawsze opadamy i zdupiamy z formą. Czyli gdzieś na przełomie zimy/wiosny.
Jedyne co boli to Kelly. Chciałbym składu jakiegoś bez niego
- AdiJuve
- Juventino

- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
A mogło być tak fajnie w Juve.Distant Dreamer pisze: ↑17 grudnia 2025, 19:25Boli, do dziś boliNAJLEPSZY STRZELEC - Matias Soule
Roma przepycha praktycznie wszystko co się da kolanem a Soule w tym im bardzo pomaga, to odzwierciedlenie Kenana w Juve, oni tam w 15 meczach strzelili całe 16 bramek
Co do samego meczu to Roma jest do ogrania, punktują dość dobrze, ale to wszystko jest takie na styk, nie wygrali tak naprawdę żadnego meczu mocno przekonująco(zasadniczo Juventus też) i są bardzo jednowymiarowi, żelazna defensywa i coś tam może wpadnie z przodu, jak nie wpada, albo stracą gola to w zasadzie jest po meczu, tylko z Violą dali radę odwrócić wynik meczu. Szansa na punkty jest duża, trzeba ją tylko wykorzystać.
- dimebag11
- Juventino

- Podziekował: 99 razy
- Otrzymał podziękowanie: 28 razy
Prawdopodobieństwo, że po spotkaniu z Romą wygramy 6 następnych meczów w lidze jest podobne do tego, że Arek Milik ustrzeli hattricka w tym sezonie w oficjalnym meczu w barwach Juve.Distant Dreamer pisze: ↑17 grudnia 2025, 19:25Boli, do dziś boliNAJLEPSZY STRZELEC - Matias Soule
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli