Serie A 25/26 (16): JUVENTUS FC - AS Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
ODPOWIEDZ
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 37 razy
Otrzymał podziękowanie: 65 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2025, 19:05

Obrazek

Mecz 16 kolejki Serie A 25/26
JUVENTUS FC - AS Roma

MIEJSCE:
Włochy Allianz Stadium (Turyn) - [41 507]

CZAS:
20.12.2025 (sobota), godzina 20:45

O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 7
Remisów: 4
Przegranych: 4

OSTATNIE MECZE
Obrazek

NAJLEPSZY STRZELEC - Matias Soule, Wesley Franca
Obrazek - 4 bramki w SerieA, 1 bramka w Lidze Europy Obrazek - 3 bramki w SerieA

NAJLEPSZY ASYSTENT - Matias Soule
Obrazek - 3 asysty w SerieA, 2 asysty w Lidze Europy

JUVENTUS
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 7
Remisów: 5
Przegranych: 3

OSTATNIE MECZE
Obrazek

NAJLEPSZY STRZELEC - Kenan Yildiz, Dusan Vlahovic, Filip Kostić, Juan Cabal
Obrazek - 5 bramek w SerieA, 1 bramka w LM Obrazek - 3 bramki w SerieA, 3 bramki w LM Obrazek - 2 bramki w SerieA Obrazek - 2 bramki w SerieA

NAJLEPSZY ASYSTENT - Kenan Yildiz, Bremer
Obrazek - 4 asyst w SerieA, 3 asyst w LM Obrazek - 2 asysty w SerieA

PRZEWIDYWANE SKŁADY
JUVENTUS (3-4-2-1): Di Gregorio; Kalulu, Bremer, Kelly; McKennie, K. Thuram, Locatelli, Cambiaso/Cabal; Conceicao, Yildiz; David/Openda
ROMA (3‑4-2-1): Svilar; Celik, Mancini, Hermoso; Wesley, Koné, Cristante, Rensch; Soulé, Pellegrini; Ferguson/Dybala

SYTUACJA W TABELI:
Obrazek

SĘDZIA: ?

Ostatni mecz z Romą - ligowy remis 1:1

Ostatnie 5 spotkań z Romą
Obrazek

MECZ NA ŻYWO W TV
Eleven Sports 1

Obrazek
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 139 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2025, 19:25

NAJLEPSZY STRZELEC - Matias Soule
Obrazek - 4 bramki w SerieA, 1 bramka w Lidze Europy

Boli, do dziś boli 💔

Mam nadzieję że wygramy, potem mamy 6 meczów, które musimy wygrać. Oby się udało :juveflag:

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2025, 20:41

Roma Gasperniego przepycha mecze kolanami ale myślę, że minimum punkt z nami ugrają. Chetnie popatrze na naszego Soule
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2025, 14:31 przez lenor, łącznie zmieniany 1 raz.

jfc.8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2025, 21:36

Distant Dreamer pisze: 17 grudnia 2025, 19:25

Boli, do dziś boli 💔

Mam nadzieję że wygramy, potem mamy 6 meczów, które musimy wygrać. Oby się udało :juveflag:
Moim zdaniem sprzedaż młodych zawodników to błąd. Szkoda że tak wyszło. Można mieć nadzieję, że takich zawodników będzie jeszcze u nas wiele i ich nie sprzedamy. Co do meczu. Jakby był podobny mecz do tego zwycięstwa 4-3 gdzie z 3-1 wyszlismy na 4-3 to może dałoby im kopa. Chociaż wiadomo jak się prezentowali w tym sezonie po wygranej 4-3.

Edit:
A ciekawe czy taki Soule nie chciałby do nas wrócić. Ktoś wie ile ma jeszcze kontraktu?

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 139 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2025, 00:09

jfc.8 pisze: 17 grudnia 2025, 21:36

Boli, do dziś boli 💔

Moim zdaniem sprzedaż młodych zawodników to błąd. Szkoda że tak wyszło. Można mieć nadzieję, że takich zawodników będzie jeszcze u nas wiele i ich nie sprzedamy. Co do meczu. Jakby był podobny mecz do tego zwycięstwa 4-3 gdzie z 3-1 wyszlismy na 4-3 to może dałoby im kopa. Chociaż wiadomo jak się prezentowali w tym sezonie po wygranej 4-3.

Edit:
A ciekawe czy taki Soule nie chciałby do nas wrócić. Ktoś wie ile ma jeszcze kontraktu?
Soule ma do 30 czerwca 2029 roku......
lenor pisze: 17 grudnia 2025, 20:41 Roma Gasperniego przepycha mecze kolanami, myślę, że minimum punkt z nami ugrają. Chetnie popatrze na naszego Soule
Tak jak mówi kolega lenor, Roma nie jest taka mocna, do ogrania jak najbardziej. Przegrali już z Interem, Milanem i Napoli (+Torino i Cagliari). Nie wygrali z nikim mocarnym, jedynie ostatnio zwycięstwo 1:0 z Como. Powinniśmy przedłużyć im tą serie porażek z bezpośrednimi rywalami o top4 ;)

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 30 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2025, 02:08

Przede wszystkim liczę na to, że wyjdziemy głodni 3pkt, a nie tak jak z Milanem u siebie na pokłonienie się :allegri: i położenie niemalże przed rywalem.

Wybaczę im wiele byleby było widać walkę, chęci i zalążki rozwoju. Ostatnia seria byłoby pięknie jak by była przedłużana. Marzy mi się by najlepszy Juventus był na wiosnę - wtedy kiedy zawsze opadamy i zdupiamy z formą. Czyli gdzieś na przełomie zimy/wiosny.

Jedyne co boli to Kelly. Chciałbym składu jakiegoś bez niego 😁. Nie wiem - dla mnie on elektryczny jak diabli. Już chyba na zawsze będzie mi się kojarzył z Glupolim - będzie jego symbolem i tego co po sobie zostawił. Chyba wolałbym Ruganiego...

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 18 razy
Otrzymał podziękowanie: 217 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2025, 10:31

Roma traci Ndicke, który udał się na zgrupowanie. Dla nich to bardzo duża strata.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2025, 12:06

Boli, do dziś boli 💔

A mogło być tak fajnie w Juve.
Roma przepycha praktycznie wszystko co się da kolanem a Soule w tym im bardzo pomaga, to odzwierciedlenie Kenana w Juve, oni tam w 15 meczach strzelili całe 16 bramek :prochno: Ale Soule miał udział przy aż 7 golach. Co poniektórzy byli zachwyceni jego sprzedażą jak miał słabsze wejście w poprzedni sezon, cóż dzisiaj próżno widzieć dalej takie stanowiska :dontknow:

Co do samego meczu to Roma jest do ogrania, punktują dość dobrze, ale to wszystko jest takie na styk, nie wygrali tak naprawdę żadnego meczu mocno przekonująco(zasadniczo Juventus też) i są bardzo jednowymiarowi, żelazna defensywa i coś tam może wpadnie z przodu, jak nie wpada, albo stracą gola to w zasadzie jest po meczu, tylko z Violą dali radę odwrócić wynik meczu. Szansa na punkty jest duża, trzeba ją tylko wykorzystać.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 99 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2025, 20:40

Boli, do dziś boli 💔

Prawdopodobieństwo, że po spotkaniu z Romą wygramy 6 następnych meczów w lidze jest podobne do tego, że Arek Milik ustrzeli hattricka w tym sezonie w oficjalnym meczu w barwach Juve.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
ODPOWIEDZ