Nowy zarząd?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 134 razy

08 października 2025, 18:08

+ Ottolini jako DS według Romanowego

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

09 października 2025, 18:51

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

16 października 2025, 19:06

Klub oficjalnie pożegnał Maurizio Scanavino

link: https://www.juventus.com/it/news/artico ... 16-10-2025

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 34 razy

15 listopada 2025, 11:50

Damien Comolli:

„Trenerzy często przychodzą i mówią, że wszystko jest w porządku, a potem wszystko zaczyna się sypać. Dlatego zapisuję ich słowa w kontrakcie – żeby pamiętali, co sami mówili.”

„Podczas rozmowy kwalifikacyjnej mówię tak: ‘Tak u nas pracujemy, takie mamy procesy. Dane kierują wyborem zawodników, zapobieganiem kontuzjom i wieloma innymi rzeczami. Jeśli ci to odpowiada – świetnie, jeśli nie – podajemy sobie rękę i każdy idzie w swoją stronę.’ Trener musi w pełni zaakceptować tę filozofię.”

„Zapytałem Matuidiego i Trezegueta, czym jest DNA Juventusu. Odpowiedź była zawsze ta sama: ‘Zwyciężanie.’”

„Kultura buduje się od dołu. Dzisiaj rano mieliśmy duże spotkanie, żeby zrozumieć, czym naprawdę jest nasza kultura. Powiedziałem wszystkim: ‘To wy decydujecie, kim jesteśmy. Ja mogę wskazać kierunek, ale kultura rodzi się wśród ludzi.’ To właśnie wartości klubu ją tworzą.”

„W Juve wiedzieli, że przyniosę ze sobą podejście oparte na danych, bo tak zarządzam klubem. Kluczem do skutecznego wykorzystania danych jest pełna zgoda i zrozumienie – od prezesa w dół.”

„W Toulouse codziennie monitorowaliśmy stan psychiczny pracowników, by sprawdzać, czy nie czują stresu lub braku motywacji. Nigdy nie zatrudnialiśmy osób, które nie chciały pracować.”

O wykorzystaniu danych:

„Jeśli chodzi o boisko, w Toulouse zakazaliśmy dośrodkowań i strzałów z dystansu.”

„Dane pozwalają też poznać osobowość piłkarzy. Na przykład ci, którzy często dotykają piłki, pokazują charakter – choć cienka jest granica między pewnością siebie a egoizmem.”

„Powiedziałem współpracownikom w Toulouse: ‘Jeśli kiedykolwiek odejdę od kultury klubu, musicie mi to powiedzieć. Jeśli sprowadzę zawodnika, który do niej nie pasuje – również musicie mnie ostrzec.’”

„Nie przestaję się uczyć. Boję się, że branża mnie wyprzedzi, że przegapię jakąś innowację. Dlatego cały czas pogłębiam wiedzę.”

„Nie czytam o piłce nożnej – to nudne. Czytam artykuły naukowe o danych, o metodologii czy regeneracji po kontuzjach. Zajmuję się tematami przywództwa, negocjacji. Uczę się od innych sportów, nie od futbolu.”

„Na spotkaniach chcę być najmniej inteligentną osobą w pokoju. Jeśli to ja mam wszystkie dobre pomysły, coś jest nie tak. Nie znoszę arogancji – wielu ludzi widziałem upadających przez brak pokory, mimo ogromnego talentu.”

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 65 razy

15 listopada 2025, 15:36

Tragiczne cytaty. Za długo u nas nie pobędzie, sukcesu z nim też nie zbudujemy.

#WonZkorpoMową

Obrazek
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

15 listopada 2025, 15:46

Sila Spokoju pisze: 15 listopada 2025, 15:36 Tragiczne cytaty. Za długo u nas nie pobędzie, sukcesu z nim też nie zbudujemy.

#WonZkorpoMową
Elkann kolejnemu oddał pełnię władzy, nic się nie nauczył po Głupolim :facepalm:
Wstyd

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 50 razy
Otrzymał podziękowanie: 53 razy

15 listopada 2025, 15:54

Sila Spokoju pisze: 15 listopada 2025, 15:36 Tragiczne cytaty. Za długo u nas nie pobędzie, sukcesu z nim też nie zbudujemy.

#WonZkorpoMową
Cała jego kariera to porażka więc tu też nic nie zdziała.

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 18 razy
Otrzymał podziękowanie: 54 razy

15 listopada 2025, 18:39

To teraz mamy wynalazek co bazuje na cyferkach, a futbolu uczy się nie od futbolu. Do tego sprowadził DSa znikąd, czyli będzie miał pełnię decyzyjności co do transferów. Ostatnio z prezydentem co wchodził w buty dyrektora sportowego, skończyliśmy marnie i dlatego jesteśmy, gdzie jesteśmy.

Nie chcę krytykować i wywieszać białej flagi ad hoc, aczkolwiek ciężko być optymistą.

Trzeba jednak przyznać, że do korpo-piemonte pasuje...

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 15 razy

16 listopada 2025, 10:18

Nie wiem czemu sie czepiacie, duzo lepiej zeby szukał klucza w obiektywnych danych niz dzialal na zasadzie "mnie sie zdaje...". Na razie ogromny plus za zmianę trenera kiedy jesacze mozna uratować sezon.

calma calma
ODPOWIEDZ