Mattia Caldara

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 22:51

Il_Bianconero pisze:Dziś Caldara znowu na ławce Milanu w meczu z Napoli.
Choć nie pałam sympatią do Bonucciego i byłem przeciwny jego powrotowi do Juve to wychodzi na to, że wymieniliśmy podstawowego obrońcę za rezerwowego, który nie łapie się nawet w Milanie gdzie konkurencja na jego pozycji jest zdecydowanie mniejsza. Chyba, że tak powoli wprowadzają go do drużyny.
Milan to od lat podobny poziom do Atalany, więc skoro tam grał to i w Mediolanie powinien ;) Stawiam, że po prostu wolno wprowadzają go do składu, swoje w całym sezonie zagra.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 97 razy
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2018, 07:19

Choć nie pałam sympatią do Bonucciego i byłem przeciwny jego powrotowi do Juve to wychodzi na to, że wymieniliśmy podstawowego obrońcę za rezerwowego, który nie łapie się nawet w Milanie gdzie konkurencja na jego pozycji jest zdecydowanie mniejsza. Chyba, że tak powoli wprowadzają go do drużyny.
Tak jak pisałem wcześniej, to powtórzę i dziś, iż jestem pewny, że w okolicy 10 kolejki Caldara wywalczy sobie miejsce w wyjściowym składzie Milanu i raczej nie odda go do końca sezonu. Patrząc na poczynania defensywy Mediolańczyków we wczorajszym spotkaniu, nie będzie to jakieś trudne zadanie.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2018, 12:30

Mattia siedzi w Milanie na lawie, bo jest tam tylko "wypozyczony". W przyszlym sezonie wroci do nas, jako splata za wykup Higuaina ;) #takbedzie

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 134 razy

Nieprzeczytany post 15 listopada 2025, 13:23

W wieku 31 lat Mattia Caldara zakończył swoją piłkarską karierę.

Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 18 razy
Otrzymał podziękowanie: 40 razy

Nieprzeczytany post 15 listopada 2025, 13:28

Distant Dreamer pisze: 15 listopada 2025, 13:23 W wieku 31 lat Mattia Caldara zakończył swoją piłkarską karierę.
Kolejny do kolekcji, który po zerwaniu więzadeł wypadł praktycznie z piłki. Praktycznie dwa lata poza boiskiem, w momencie, gdy zawodnik rozwija się najmocniej, zrobiło swoje.

Teraz nic tylko obserwować Bremera ;)

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 15 listopada 2025, 14:07

Więzadło u niego to była tylko część problemów, wcześniej zerwał achillesa, który wydaje się był początkiem problemów. Potem raczej nie miał jakiś wielkich problemów z konkretną kontuzją. Ale achilles + więzadła to mało kto przetrwa. Nrem,er jednak przed nie miał tak poważnego urazy jak wspomniany achilles.

Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 18 razy
Otrzymał podziękowanie: 40 razy

Nieprzeczytany post 15 listopada 2025, 14:35

Achilles -> więzadło kolano -> więzadło rzepka + masa drobnych urazów i problemów. No i sporo spotkań "poza kadrą", co, przekładając na włoskie podwórko, nie zawsze znaczy brak kontuzji.

No ale koleś ewidentnie ścięgna miał z waty. Ciekawe czy miał zdiagnozowaną wiotkość stawów. Nie słyszę, by głośno mówiono o tym w przypadku zawodowych sportowców, a ta powszechna wada/schorzenie praktycznie wyłącza człowieka ze sportu "na poważnie".

ODPOWIEDZ