Serie A 25/26 (11): JUVENTUS FC 0-0 Torino
- marcinek
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Dokładnie jestem tego samego zdania.
Wiemy że w sporcie jest też tak że nie "obojętnie jak się skończy", bo musi być jednak ta jedność i jakieś przesłanki do lepszej gry i oby takie były kibicuje Spalowi.
Wiemy że w sporcie jest też tak że nie "obojętnie jak się skończy", bo musi być jednak ta jedność i jakieś przesłanki do lepszej gry i oby takie były kibicuje Spalowi.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- MRN
- Juventino

- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 215 razy
Chyba każdy z nas kibicuje Spalettiemu i sam uważam że powinien pozostać bez względu na to jak potoczy się sezon. Ale musi wprowadzić swoje pomysły i porzucić bezproduktywną spuściznę Tudora.

- Hołek
- Juventino

- Podziekował: 11 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Nie mam zamiaru się wyładowywać, zastanawia mnie tylko jedno. Mamy listopad, a pół składu jest wycieńczona i tak jest kolejny sezon z rzędu. Nie mogę patrzeć na zbliżenia Yildiza jak ten ledwie łapie powietrze, a ile on ma lat, z 15?
Co oni w lato robią? Żniwa na polu u Elkana mają?
Co oni w lato robią? Żniwa na polu u Elkana mają?
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
- Tab.
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Yildiz zanotował straszny zjazd i jedyne co się chlopakowi należy to ławka. Tym bardziej, że spokojnie ma go kto zastąpić. To samo powinniśmy zrobić z Thuramem. Burger - to nawet szkoda ryja strzępić
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Chciałbym pogratulować sędziemu tych rzutów różnych po rykoszetach, a w zasadzie ich braku i to kilkukrotnie. Mała to rzecz, ale jednak coś nieprawdopodobnego.
Murem za Conceicao. Nic lepszego z prawej strony na razie nie urodzimy a on jest gwarancją przynajmniej kilku ciekawych zagrań w meczu.
Murem za Conceicao. Nic lepszego z prawej strony na razie nie urodzimy a on jest gwarancją przynajmniej kilku ciekawych zagrań w meczu.
- AdiJuve
- Juventino

- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 35 razy
Trzeba zrezygnować z gry skrzydłowi, Kenan się tam męczy, Concencaio to jest totalna pomyłka, Zhegrova to pewnie do gry 90 minut będzie gotowy na następny sezon. Ilość udanych prób dryblingu Concencaio względem tych podjętych jest pewnie statystycznie w dłuższym czasie mocno zbliżająca się do ~0. Kenan powinien być centralną postacią tej drużyny. Trzeba inne elementy drużyny układać tak by to Turek miał jak najwygodniejszą dla siebie pozycję na boisku.
- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 40 razy
- Otrzymał podziękowanie: 132 razy
W każdym meczu Spala(+Brambilli) byliśmy widocznie lepsi i aktywniejsi od rywali, więc to jest na plus, oby tylko nie był to chwilowy efekt nowej miotły.
3 przyzwoite mecze Kupa, to coś czego nikt by się nie spodziewał przed przyjściem Spala, a widać że gra w obronie mu służy, ciekawe jak będzie wyglądał na tle mocniejszych zespołów, bo ci dotychczas to z całym szacunkiem niezbyt mocarni.
Minus dla Spala za zbyt późne zmiany (znowu) i decyzje personalne jak nie wystawienie dobrego Kosticia i trzymanie do końca Burgera, który cały dotychczasowy sezon gra kryminał (jeszcze większym kryminałem będzie przedłużenie go).
Spal już zapowiedział zmianę formacji, pewnie będzie to jego 4-3-3 albo 4-2-3-1 więc nie ma co liczyć, że nie będzie gry skrzydłami. Będąc szczerym to patrząc na naszych graczy, nie wiem jaką formacją mielibyśmy niby grać bez skrzydłowych, może jedynie 3-5-2 albo 3-5-1-1 bo do 'diamenta' to my pomocników nie mamy (już nie mówiąc o ich formie).
Edit: Tak myśląc to może Spal by mógł się zastanowić nad prostym 4-4-2
Odnośnie Yildiza, to on sam stwierdził, że jego naturalną pozycją jest "left-center area or out wide on the flank" co też widać w jego poruszaniu się, on sam tam zbiega naturalnie (jak na moje) i imo to on nie jest ani typową 10 ani typowym skrzydłowym tylko czymś pomiędzy.
3 przyzwoite mecze Kupa, to coś czego nikt by się nie spodziewał przed przyjściem Spala, a widać że gra w obronie mu służy, ciekawe jak będzie wyglądał na tle mocniejszych zespołów, bo ci dotychczas to z całym szacunkiem niezbyt mocarni.
Minus dla Spala za zbyt późne zmiany (znowu) i decyzje personalne jak nie wystawienie dobrego Kosticia i trzymanie do końca Burgera, który cały dotychczasowy sezon gra kryminał (jeszcze większym kryminałem będzie przedłużenie go).
Spal już zapowiedział zmianę formacji, pewnie będzie to jego 4-3-3 albo 4-2-3-1 więc nie ma co liczyć, że nie będzie gry skrzydłami. Będąc szczerym to patrząc na naszych graczy, nie wiem jaką formacją mielibyśmy niby grać bez skrzydłowych, może jedynie 3-5-2 albo 3-5-1-1 bo do 'diamenta' to my pomocników nie mamy (już nie mówiąc o ich formie).
Edit: Tak myśląc to może Spal by mógł się zastanowić nad prostym 4-4-2
Odnośnie Yildiza, to on sam stwierdził, że jego naturalną pozycją jest "left-center area or out wide on the flank" co też widać w jego poruszaniu się, on sam tam zbiega naturalnie (jak na moje) i imo to on nie jest ani typową 10 ani typowym skrzydłowym tylko czymś pomiędzy.