Serie A 25/26 (7): Como 2-0 JUVENTUS FC

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
ODPOWIEDZ
Gamber

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 15:23

Alexinhio-10 pisze: 20 października 2025, 14:15
MRN pisze: 20 października 2025, 10:01 Swoje za uszami ma ale to nie był przypadkowy człowiek tylko ktoś komu zależy na klubie, teraz mamy zgraję przypadkowych jełopów.
Też tak myślę. Mimo, że popełnił sporo błędów to coś próbował, coś się działo. Teraz nie wiadomo kto, co, nie wiadomo w którą stronę. Co do akcji z UEFĄ i aferą, to ewidentnie udupił nas Cerefin przez akcje z Super Ligą. Real i Perez akurat są za duzi, zeby mogli im cos zrobic.
Myślę że taki Moggi z Giraudo i Bettegą też nie byli przypadkowi, bardzo im zależało, coś tam próbowali, coś się działo, i wszyscy wiedzą jak to się skończyło... po nich też była zgraja przypadkowych randomów na czele z Secco i Giglim...

<Juventus Semper Fidelis>
Bezimienny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 15:52

Dawno nie komentowałem, ale no aż sobie stwierdzę że pofilozofuję o tym co widziałem w trakcie ostatnich naszych zmagań.
Nastąpiła zmiana ustawienia taktyki i nie nastąpiła żadna zmiana w grze. Czy to wina taktyki i trenera - trochę tak.
1. Mamy w ofensywie graczy którzy coś tam umieją, potrafią zagrać ładnie, zrobić coś z niczego, ale nasza pomoc nie istnieje.
2. Wyszliśmy wczoraj 3 pomocnikami, a w środku pola co chwile widziałem wyrwę przy każdej kontrze/akcji Como. Koop biega, ale nigdy go nie ma tam gdzie jest potrzebny. Mamy półtorej pomocnika na 2-3 pozycje ( Thuram(1) + (0,5)Loca + młodzik Adžić ) reszta się nie nadaje.
3. Nadal nie wiem jakie haki ma Cambiaso, by grać. W obronie to tykająca bomba, w ataku błędy, błędy i straty. Od tego nieudanego transferu do City przez kontuzję nie poznaję tego gracza. Tak jakby zrozumiał, że odjechał mu pociąg do aktualnie zespołu z półki wyżej niż Juve i nie mógł się z tego pozbierać. Wygląda na to, że Cabal miał grywać za niego ale kontuzja. Niech Kostic spróbuje pograć, może któraś wrzutka doleci...
4. Bremer wypadł i nagle się okazuje, że mieliśmy jeszcze jednego obrońcę - Ruganiego - szkoda że od początku nie grał Tudor nim. Gatti potrzebuje kogoś lepszego obok siebie, bo zadziornością nie wszystko nadrobi. Kelly i Kalulu to co najwyżej rezerwowi nic więcej.

Lubię Tudora, liczę, że ogarnie ten bałagan, ale z takimi wyrwami w środku pola i obronie to my daleko nie zajedziemy.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 212 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 16:04

Cambiaso to jeden z największych dziadów od dwóch sezonów no ale gra. W każdym szanującym się klubie ten kasztan nie podniósłby się z ławki ale on nasz, talent, który powinien grać i robić błędy...no na Real też wyskoczy, niech drżą już w tunelu przed tym wybitnym graczem. On i Loczek zmasakrują Real.

Obrazek
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 16:35

Byłem za Tudorem i w niego wierzyłem, ale już mi przeszło, niestety powtórka z rozrywki, nie co go trzymać bo lepiej nie będzie a będzie wręcz przeciwnie, będzie gorzej. Ja nie wiem czy my narprawdę szukamy na przymus jakis upartych osłów czy co się dzieje.

Kupujemy zbędnych Opendów a dziadujemy na trenerze, wybitny trener wiele ray udowadniał że jet w stanie zrobić "coś z niczego" ale jeden zawodnik już nie. Jak mamy celować we Włocha to tylko De Zerbi nikt inny, gośc gdzie by nie był robi wyniki, posmakował Włoch, Anglii i Francji a jak nie to kogoś z tego zestarzałego podwórka, nie ma obecnie nikogo w SerieA kto byłby w stanie realnie nam pomóc.
moi kandydaci:
Zidane. Deschamps, Nagelsman z mniej popularnych Marco Rose uważam że że fajną prace wykonuje Ange Postecoglou i wiem, że się mogę wygłipić ale ja osobiśie mam słabośćo Sariego, uważam że błędem było jego zwalnianie, nie śledzę też Genoi ale podobno Vieira robi tam całkiem przyzwoitą robotę no i Maresca (ale raczej z Chelsea to on nie odejdzie)

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 117 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 20:30

Jakby ktoś nie oglądał to macie komplikacje wszystkiego co zrobiliśmy z przodu:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 73 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 20:36

@Distant Dreamer przez połowę tego filmiku nic się nie dzieje :prochno:

Cziko :chiellini:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 47 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 21:10

No cóż...

Przykro oglądało się ten mecz. Trudno nie mieć deja vu z poprzedniego sezonu, schemat - niestety - podobny. Tak samo coraz ciężej o optymizm.

Sam wynik nie jest sprawą najważniejszą. Dużo bardziej niepokojące jest nastawienie piłkarzy, które po początkowej energii, jak i w minionej kampanii, szybko ustąpiło marazmowi, nonszalancji, generalnie, ogólnej bylejakości.

Co gorsze, o ile ostatnio Locatelli i Rugani (aż dwóch) zagrali na poziomie Juve (czyli taki solidny akceptowalny występ) - tak tym razem zawiódł każdy. Absolutnie każdy - można się tylko spierać kto był tylko słaby, kto bardzo słaby, a kto fatalny.

Kolejnym dzwonkiem alarmowym jest postawa trenera. Niech gra to swoje 3421, jednakże to w jak asekurancki sposób prowadzi mecze, późno reaguje, bojaźliwie wręcz, nie napawa nadzieją na lepsze jutro. Właśnie dlatego Tudor miał być dobrym wyborem, wirtuoz trenerki żaden, ale miał wnieść bezkompromisowość, charyzmę, intensywność. Nic z tego już nie widać, a jesteśmy ledwo po 7 kolejkach.

Za Al*****go funkcjonowały chociaż stałe fragmenty, aż niepojęte, że z tak miernego poziomu, potrafiliśmy zrobić jeszcze zjazd... Nadal indywidualne zrywy nas ratują. Niestety Yildiz przemęczony/bez formy/specjalnie traktowany przy kryciu - można wybrać co kto lubi, Konsensjo najgorszy mecz w tym sezonie, Thuram jeszcze na sezon nie dojechał, a reszta jak nic nie zawala to już sukces, także wynik inny być nie mógł.

Najgorsze, że każde światełko w tunelu to na 99% nadjeżdżający pociąg...

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 22:20

jackop pisze: 20 października 2025, 20:36 @Distant Dreamer przez połowę tego filmiku nic się nie dzieje :prochno:

Cziko :chiellini:
Tyle właśnie zrobiliśmy z przodu :prochno:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 23:17

Distant Dreamer pisze: 20 października 2025, 20:30 Jakby ktoś nie oglądał to macie komplikacje wszystkiego co zrobiliśmy z przodu:
To akurat wygląda jak kompilacja zagrań Davida.
I w sumie to jeden mały promyczek nadziei, bo wczoraj nie wyglądał już jak ostatnia pokraka, miał 100% i strzelił po spalonym Koopa.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2025, 00:02

AdiJuve pisze: 20 października 2025, 23:17
Distant Dreamer pisze: 20 października 2025, 20:30 Jakby ktoś nie oglądał to macie komplikacje wszystkiego co zrobiliśmy z przodu:
To akurat wygląda jak kompilacja zagrań Davida.
I w sumie to jeden mały promyczek nadziei, bo wczoraj nie wyglądał już jak ostatnia pokraka, miał 100% i strzelił po spalonym Koopa.
Wsm racja tak na to patrząc, ale z drugiej strony nie pamiętam żadnej innej naszej akcji z przodu XD

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 21 października 2025, 13:33

Niestety w długim czasie Conceicao gra więcej spotkań złych niż dobrych. Fajny chłopak i dynamiczny ale inteligencja boiskowa około zera

ODPOWIEDZ