Serie A 25/26 (7): Como 2-0 JUVENTUS FC
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 41 razy
- Otrzymał podziękowanie: 82 razy

Mecz 7 kolejki Serie A 25/26
Como -JUVENTUS FC
MIEJSCE:
Włochy Stadio Giuseppe Sinigaglia (Como) - [13 602]
CZAS:
19.10.2025 (Niedziela), godzina 12:30
O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 2
Remisów: 3
Przegranych: 1
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Nico Paz
- 3 bramki w SerieA NAJLEPSZY ASYSTENT - Nico Paz
- 3 asysty w SerieA JUVENTUS
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 3
Remisów: 3
Przegranych: 0
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Dusan Vlahovic, Kenan Yildiz
- 2 bramki w SerieA, 2 bramki w LM
- 1 bramka w SerieA, 1 bramka w LMNAJLEPSZY ASYSTENT - Kenan Yildiz, Bremer
- 3 asyst w SerieA, 1 asysta w LM
- 2 asysty w SerieA PRZEWIDYWANE SKŁADY
Como (4-2-3-1) Portiere: Butez; Van de Brempt, Diego Carlos, Ramon, Valle; Da Cunha, Perrone; Vojvoda, Paz, Kuhn; Douvikas. Allenatore: Cesc Fàbregas
Juventus (3-4-2-1) Di Gregorio; Gatti, Rugani, Kelly; Kalulu, Locatelli, Thuram K., Cambiaso; Conceicao, Yildiz; Vlahovic. Allenatore: Igor Tudor
SYTUACJA W TABELI:

SĘDZIA: Ayroldi G.
Ostatni mecz z Como - ligowa wygrana 1:2
MECZ NA ŻYWO W TV
ElevenSports 1
Ostatnio zmieniony 21 października 2025, 19:26 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- Marcin890124
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 64 razy
Patrzę sobie z kim gramy , gdzie oraz o której godzinie i pierwsze skojarzenie jest oczywiste - nie wygramy tego.
Do tego trener dalej będzie próbował przebić głową mur i kolejny raz wystawi Kalulu na wahadle. Pewnie jest w tym pomysł idea calmy aby zabezpieczyc tyły i jakoś przepchać mecz nie tracąc gola. Niestety ten pomysł w ogóle nie działa i wszyscy to widzą oprócz Tudora. Można tam wystawić Joao Mario, McKenniego czy Cambiaso ale trener wie lepiej.
Do tego trener dalej będzie próbował przebić głową mur i kolejny raz wystawi Kalulu na wahadle. Pewnie jest w tym pomysł idea calmy aby zabezpieczyc tyły i jakoś przepchać mecz nie tracąc gola. Niestety ten pomysł w ogóle nie działa i wszyscy to widzą oprócz Tudora. Można tam wystawić Joao Mario, McKenniego czy Cambiaso ale trener wie lepiej.
- Anelson
- Juventino

- Podziekował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 28 razy
Tudor się nic nie uczy. Ciężko nawet powiedzieć jaką My mamy taktykę bo My w ogóle nie gramy by wygrać. Ani My nie jesteśmy jak pragmatyczny Milan gdzie tyły stoją genialnie. O czym się przekonaliśmy ostatnio. Allegri załatał tyły, a z przodu wszystko wygląda u niego dobrze. Ani nie gramy jakoś ofensywnie by nadrabiać to czego nie mamy z tyłu.
Cesc robi wspaniała robotę z Como. Dla mnie - ten facet powinien być zatrudniony zamiast Tudora. Jego historia z nami nawet jest dość zabawna jak ktoś sobie przypomni nasz dwumecz w lidze mistrzów 2005/06.
.
Na kolanach po Zidane'a i dawać ofensywne podejście bo nie mamy obrony
. Ot takie rozwiązanie jest spoko. I zobaczymy czy uciagnie. Na prezydenta Del Piero. I tak - frytki do tego .
Cesc robi wspaniała robotę z Como. Dla mnie - ten facet powinien być zatrudniony zamiast Tudora. Jego historia z nami nawet jest dość zabawna jak ktoś sobie przypomni nasz dwumecz w lidze mistrzów 2005/06.
Na kolanach po Zidane'a i dawać ofensywne podejście bo nie mamy obrony
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 41 razy
- Otrzymał podziękowanie: 82 razy
Radzę się tym zbytnio nie sugerować. Na kilka dni przed ciężko prognozowane składy znaleźć
Jeśli chodzi o mecz to mam czarne wizje kolejnego remisu. Como dość odważnie sobie poczyna w SerieA, a Nico Paz to chłopaczek, którego musimy się obawiać.
Imo 1:1 / 2:2, aczkolwiek nie ukrywam, że po przerwie liczę, że ten Tudor coś tam wbił do głów naszym piłkarzykom.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- Rozgrzany Sturaro
- Juventino

- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Będzie czeski remis. Strzelam w 1-1 po "emocjonującym" boju
- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 53 razy
- Otrzymał podziękowanie: 250 razy
David z golem, zwycięstwo 2:1 

- Maplu90
- Juventino

- Podziekował: 155 razy
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Krótko i na temat, #tudorout ! Uparcie ciagnie swoj nie zdający egzaminu system z 3 obrońcami i kalulu na wahadle . Wystawianie koopmainersa... druzyna nie progresuje. W całkowicie innym miejscu jest Inter a w całkowicie innym Juve po derbach wloch.
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
- Marcin890124
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 64 razy
Ten zespół nigdy nie ruszy dopóki kierownicę nadal będzie trzymał Locatelli.
- marlo_Juventus
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Od dawna mówię że tutaj tylko trener z zagranicy z innym spojrzeniem i podejściem do gry może nas uratować. Dość już mistrzów betonu w ostatnich latach. Rzygam tą ligą. I tym włoskim stylem gry opartym na murowaniu...
- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 53 razy
- Otrzymał podziękowanie: 250 razy
Szansę jakieś są, od gola wyglądamy przynajmniej trochę lepiej i akcję jakieś mamy..... i te akcje będą bo Como się nie muruje a czy to wykorzystamy to już co innnego.
W przerwie ściągnąć Koopa, Cambiaso i Frania i będzie lepiej (oczywiście oczekuje nierealnego
)
W przerwie ściągnąć Koopa, Cambiaso i Frania i będzie lepiej (oczywiście oczekuje nierealnego