Mercato (LATO 2025) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
ODPOWIEDZ
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 117 razy

02 września 2025, 23:04

@Marat87 Wykup Kalulu nie był obowiązkowy tylko był opcją, pełną odpowiedzialność za jego wykup ponosi Comolli.
Wielkie nie dla Rudigera, chłop strasznie loty obniżył i imo słabiutki jest + szklany + mental Ramosa tyle że bez jego umiejętności. Upamecano jest jak najbardziej na wylocie z Bayernu, niby tam parol na niego zagięło United ale może by się udało, tyle że on też się połamać lubi.

Patrząc na listę od Marcina to straszna bieda, nikt do wzięcia, kiedyś takiego Tomiyasu to by się brało z miejsca bo obskoczy środek, prawą i lewą obronę, no tyle że z jego zdrowiem to już pozamiatane, a w Turynie zrobiliby z niego Milika.

Ogólnie patrząc na mercato to podobało mi się w miarę, nie kupowaliśmy wewnątrz ligi, nie bawiliśmy się w płacenie wielkich stawek za jednosezonowców jak Koop, Comolli miał opcje rezerwowe jak nie wypaliło z pierwszą opcją oraz potrafił wyczekać i zmniejszyć początkowe wymagania jak u Davida czy Weaha.

Na minus na pewno sprzedanie Mbanguli za psie pieniądze i wydanie znacznie za dużo na Conceicao. Zhegrova jak na razie wydaje mi się niepotrzebny z racji na brak zbytnio miejsca dla niego jak i jego zdrowie, piłkarsko jest oczywiście wyżej od Nico ale zdrowie to samo. Kasę z niego można było zaoszczędzić po prostu.

A jeszcze ogólniej to mercato pokazało że kibice nie powinni brać za pewniki plotek transferowych i się nie podpalać jak niektórzy bo tak jak wczoraj poszły informacje jakoby za Zhegrove 20 mln i wzwyż, a Opendę 50 i wzwyż bo później przychodzą oficjalne papiery i się okazuje że Zhegrova 18 a Openda 46....

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

03 września 2025, 08:25

Kalulu miał przede wszystkim super warunki wykupy - więc nie można się tego czepiać. Poza tym, jak się Bremer połamał, to chłop faktycznie trzymał poziom, gdzie były wielkie obawy o to.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

03 września 2025, 13:46

Di Gregorio za 19 mln (4,5+14,5 mln)
Kalulu za 18 mln (3,5+14,5 mln)
Thuram za 20,5 mln

Bardzo krótka lista graczy, za których nie przepłaciliśmy w stosunku do umiejętności i przydatności dla drużyny w ciągu 2 ostatnich lat.

Mam przeczucie, że po tym sezonie dołączy do nich Zhegrova za 15,5 mln, jeśli zdrowie dopisze.

Lista zaskakująco krótka zważywszy na fakt, ile transferów przeprowadziliśmy w tym czasie. Aż 2 z tych 3 transferów to ruchy wewnętrzne, na które ostatnio tak narzekamy. To pokazuje, że we Włoszech można też znaleźć jakieś okazje, ale nie ma co fiksować się jakimś pojedynczym zawodniku typu Locatelli, Vlahović czy Koopmeiners i płacić za niego każde pieniądze, bo inne kluby we Włoszech wykorzystują tę naszą fiksację na punkcie konkretnego zawodnika i windują wtedy cenę.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

05 września 2025, 00:12

@Marat87 ostatnio pytałeś o Rudigera:

Verse

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

08 września 2025, 11:17

Może niekoniecznie pytanie do działu mercato (ale też nie wiem gdzie bardziej pasuje). Czy już są jakieś ploty/przecieki o przyszłym DSie? Z tego co pamiętam miał być wybrany w okolicach połowy września.
A co do potencjalnych kandydatów, to czytałem, że Tognozzi jednak nie przechodzi do Arsenalu

Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 18 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

02 października 2025, 01:16

Tak sobie przy okazji spojrzałem na transfery z PL ostatnio. Diaz odnalazł się w Bayernie, ok w Monachium jak im idzie to tylko patałach się nie odnajdzie. Huijsen... no dobra, ale cały czas dla mnie to (?). Wypożyczony Rashford, na którego chyba tutaj narzekano jakby miał przyjść, błyszczy w FCB. Ale Nkunku, KDB, nawet wypożyczony kloc Hojlund coś tam działa. McTominay był graczem sezonu.

A Luiz? Dlaczego nie wypalił? To samo Koopmeiners, świetny przed Juve, teraz drugi sezon piach totalny. Ktoś się nad tym zastanawiał? Mam wrażenie, że jakby dzisiaj przyszedł do klubu ktoś pokroju CR to nie byłby 3x najlepszym strzelcem klubu tylko zakopałby się i może kontuzja?

Nie ogarniam tego. OK, widziałem opinie, że ten Lloyd Kelly się podciągnął. OK, ale Luiz i Koop powinni rządzić w pierwszym składzie. A ich nie ma, jednego już fizycznie, drugiego mentalnie :/

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

02 października 2025, 06:00

Bart985 pisze: 02 października 2025, 01:16 Tak sobie przy okazji spojrzałem na transfery z PL ostatnio. Diaz odnalazł się w Bayernie, ok w Monachium jak im idzie to tylko patałach się nie odnajdzie. Huijsen... no dobra, ale cały czas dla mnie to (?). Wypożyczony Rashford, na którego chyba tutaj narzekano jakby miał przyjść, błyszczy w FCB. Ale Nkunku, KDB, nawet wypożyczony kloc Hojlund coś tam działa. McTominay był graczem sezonu.

A Luiz? Dlaczego nie wypalił? To samo Koopmeiners, świetny przed Juve, teraz drugi sezon piach totalny. Ktoś się nad tym zastanawiał? Mam wrażenie, że jakby dzisiaj przyszedł do klubu ktoś pokroju CR to nie byłby 3x najlepszym strzelcem klubu tylko zakopałby się i może kontuzja?

Nie ogarniam tego. OK, widziałem opinie, że ten Lloyd Kelly się podciągnął. OK, ale Luiz i Koop powinni rządzić w pierwszym składzie. A ich nie ma, jednego już fizycznie, drugiego mentalnie :/
Dokładnie. Bo problem leży głębiej, tak jak w ManU. Gdy zawodnik przychodzi do klubu, gdzie wszystko trybi, a trener potrafi wydobyć z zawodnka to co najlepsze, to nie ma problemu. U nas ciągle zmiany, brak stabilności, do dupy trenerzy. Nie ma szans, żeby to trybiło. Tyle kasy wydane na Luiza i Koopa i jest wielka Kuupa.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

04 października 2025, 13:50

Garść informacji o naszych sprzedanych zawodnikach, którzy dobrze sobie radzą:

- Alberto Costa: 7 asyst w 707 minut (w lidze 5 asyst w 353 minuty)

- Samuel Mbangula: 1 gol + 3 asysty w 321 minut.

Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

13 października 2025, 14:31

No cóż, bez zakupu obrońcy w styczniu się nie obejdzie. Ciekawe czy Bremer wróci w tym sezonie...

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 45 razy
Otrzymał podziękowanie: 47 razy

13 października 2025, 14:43

Kupili 2 skrzydłowych do gry bez skrzydeł i dwie 9, pomimo zostania vlaho do grania 1 napastnikiem a nie kupili środkowego obrońcy 🤣 gdzie CV się wysyła?

Edyta: Comuch jescze w nagrodę CEO zostanie 🙃

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

14 października 2025, 12:20

Kto by sie spodziewał kontuzji Bremera :prochno:

Odkąd Marotta odszedł dzieją sie cyrki w tym klubie. Bez topa w obronie teraz to już o Top4 bedzie ciężko.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy

14 października 2025, 12:46

Bremer też niczego nie gwarantował bo z nim na boisku traciliśmy bardzo dużo bramek, mam na myśli obecny sezon.

Obrazek
Tab.

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

14 października 2025, 13:12

A co sam Bremer, w 3 - osobowym (właściwie 5-cio) bloku obronnym może zrobic, jeśli sam tylko prezentuje jakąś jakość, ale nie jest to aż taka klasa, jak niektórzy chcieliby , żeby była. Z g***a bata nie ukrecisz. Będzie wielobramkowo i momentami śmiesznie.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

14 października 2025, 13:15

Zasadniczo próżno szukać jakiejś specjalnej roli Bremera w tych straconych bramkach, co innego Kelly czy Gatti, szczególnie ten pierwszy to np. z BvB miał jakiś udział praktycznie przy każdym golu.
Zimą tak czy siak ktoś przyjść musi, bo Rugani nam tego nie pociągnie fizycznie.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

14 października 2025, 13:26

Tab. pisze: 14 października 2025, 13:12 A co sam Bremer, w 3 - osobowym (właściwie 5-cio) bloku obronnym może zrobic, jeśli sam tylko prezentuje jakąś jakość, ale nie jest to aż taka klasa, jak niektórzy chcieliby , żeby była. Z g***a bata nie ukrecisz. Będzie wielobramkowo i momentami śmiesznie.
Dokładnie, jeszcze dodajmy że w bramce niepewny Grzegorz a partnerami Bremera są tuzy pokroju Gattiego i Lloyda. W dodatku drużyna zawsze się cofa, co powoduje że przeciwnik ma okazję do atakowania i jak ma choć trochę jakości to wiadomo że prędzej czy później trafi

ODPOWIEDZ