Serie A 25/26 (6): JUVENTUS FC 0-0 Ac Milan
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 146 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
Distant Dreamer pisze: ↑04 października 2025, 16:35 Wystarczy wyjść ustawieniem:
Di Gre, Kalulu-Rugani-Kelly, Mario-Loca-Thuram-Kostić, Yildiz, David-Openda lub
Di Gre, Kalulu-Rugani-Kelly, Mario-Loca-Thuram-Kostić, Yildiz - Coinceicao/Zhegrova, David
i od razu byłoby lepiej, ale no jak wuefista nawet składu nie umie ustawić to czego tu oczekiwać![]()
Jednakże mam nadzieję że to będzie jeden z tych 'rarytasowych' meczów Juventusu na każdy piłkarski sezon, gdzie piłkarzyki zepną poślady i wyszarpią zwycięstwo jak z Interem.
Nastawienie trenera przednie:
Podoba mi sie te twoje 1 ustawienie. Zamiast Kostica jednak zagrałbym Zeghrova i fortel typu Robben czyli zejście do srodka i czarowanie. No ale fakt, nastawienie Igora trochę żenujące. Wiem ze pewnie chce trochę zejść z presji ale taki tekst to słaba zagrywka.
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 55 razy
Milan gra klasyczne allegrismo czyli najważniejsze 0 z tyłu a w ataku może się uda. Na tym jest zbudowana całą filozofia. Wystarczy im strzelić na 1-0 I grać dalej swoje do przodu ale problem jest taki że my też mamy takiego samego betona na ławce....
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 117 razy
Tak na rozluźnienie przed meczem:
(tłumaczenie: Tudor gdyby miał nieskończony budżet w Fifie)
Przewidywane składy:
JUVENTUS (3-4-2-1): Di Gregorio - Rugani, Gatti, Kelly; Kalulu, Locatelli, McKennie, Cambiaso; Conceiçao, Yildiz; Vlahović.
AC MILAN (3-5-2): Maignan - Tomori, Gabbia, Pavlović; Saelemaekers, Fofana, Modric, Rabiot, Bartesaghi; Pulisic, Giménez.
Przewidywane składy:
JUVENTUS (3-4-2-1): Di Gregorio - Rugani, Gatti, Kelly; Kalulu, Locatelli, McKennie, Cambiaso; Conceiçao, Yildiz; Vlahović.
AC MILAN (3-5-2): Maignan - Tomori, Gabbia, Pavlović; Saelemaekers, Fofana, Modric, Rabiot, Bartesaghi; Pulisic, Giménez.
- Mateys
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
A gdzie Koopmeiners za Zidane'a?Distant Dreamer pisze: ↑05 października 2025, 16:26 Tak na rozluźnienie przed meczem:
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 146 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
Kur.... ręce mi opadają na tego ciołka... kolejny raz hamulcowy prawego skrzydła czyli kalulu...Distant Dreamer pisze: ↑05 października 2025, 16:26 Tak na rozluźnienie przed meczem:
Przewidywane składy:
"Sono un ultrà bianconero,

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Czarno to widzę, Milan dobrze zagrał w obronie z Bolonią i Napoli - pierwsi całkowicie zneutralizowani, praktycznie bez groźnej akcji, a drudzy cos tam mieli, ale też bez szału. Dużą różnicę robi tam pomoc, zwłaszcza Modrić. Rabiot jest urodzony do gry Allegriego, a Fofana przy nich rośnie. Pulisić ładnie będzie mieszał obrońcami Juve.
Stawiam bardziej na remis, ale przegrana mnie nie zdziwi. Obym się mile zaskoczył ty razem.
Stawiam bardziej na remis, ale przegrana mnie nie zdziwi. Obym się mile zaskoczył ty razem.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 117 razy
Przekornie można powiedzieć że Milan gra o 5 zwycięstwo z rzędu a my o 5 remis z rzędu
Patrząc na skład to nie może się udać. Bramkarz w beznadziejnej formie, przeciekająca obrona, beznadziejna pomoc z Kalulu na wahadle i jakość (na papierze) w ataku z której Tudor nie umie korzystać.
Nie mniej, jakoś mam przeczucie, że tego meczu nie przegramy wbrew przeciwnościom jak w Juventusie lubią.
I będzie można dalej pompować nastroje na haśle "niepokonani"

Patrząc na skład to nie może się udać. Bramkarz w beznadziejnej formie, przeciekająca obrona, beznadziejna pomoc z Kalulu na wahadle i jakość (na papierze) w ataku z której Tudor nie umie korzystać.
Nie mniej, jakoś mam przeczucie, że tego meczu nie przegramy wbrew przeciwnościom jak w Juventusie lubią.
I będzie można dalej pompować nastroje na haśle "niepokonani"

- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Ja tam czuję, że wygramy. Argumentów nie mam żadnych, słyszałem wprawdzie takie plotki, że ktoś w internecie był w stanie skłonić drugą osobę argumentami do zmiany zdania ale jeszcze się z takim przypadkiem nie spotkałem
Byle nie cofać się znowu do rozpaczliwej obrony po objęciu prowadzenia. Potencjał tego zespołu jest z przodu, nie na tyłach.

Byle nie cofać się znowu do rozpaczliwej obrony po objęciu prowadzenia. Potencjał tego zespołu jest z przodu, nie na tyłach.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 28 razy
Od początku sezonu Kalulu na prawej stronie nie działa, ostatnio też nie działał. Nie pozostaje więc nic innego jak spróbować tego samego kolejny raz.
Ja się rzadko denerwuje przed meczem, ale no ile można robić to samo głupio i źle.
Ja się rzadko denerwuje przed meczem, ale no ile można robić to samo głupio i źle.