Serie A 25/26 (1): JUVENTUS FC - Parma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
ODPOWIEDZ
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2025, 20:03

Obrazek Obrazek Obrazek
Mecz 1 kolejki Serie A 25/27:
JUVENTUS FC - Parma

MIEJSCE:
Włochy Allianz Stadium - Turyn - [41 507]

CZAS:
24.08.2025 (niedziela), godzina 20:45

O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 0
Remisów: 0
Przegranych: 0

OSTATNIE MECZE
Obrazek

NAJLEPSZY STRZELEC - Ange-Yoan Bonny (ubiegłego sezonu)
Obrazek - 6 bramek w SerieA

NAJLEPSZY ASYSTENT - Emanuele Valeri (ubiegłego sezonu)
Obrazek - 6 asysty w SerieA

JUVENTUS
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 0
Remisów: 0
Przegranych: 0

OSTATNIE MECZE
Obrazek

NAJLEPSZY STRZELEC - Dusan Vlahovic (ubiegłego sezonu)
Obrazek - 10 bramek w SerieA, 4 bramki w LM

NAJLEPSZY ASYSTENT - Khephren Thuram
Obrazek - 5 asyst w SerieA

PRZEWIDYWANE SKŁADY
CAGLIARI:
JUVENTUS:

SYTUACJA W TABELI:
Obrazek

SĘDZIA: ?

Ostatni mecz z Parmą - ligowa przegrana 1:0

MECZ NA ŻYWO W TV
ElevenSports 2

Obrazek
Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2025, 20:23

Nowy sezon, nowe nadzieje. Jak trener na starcie zacznie mówić o 4 miejscu to bym go od razu zwolnił. Jak piłkarze mają dawać z siebie wszystko jak bedzie wymagane od nich mniej ? Od kilku lat klub znajduje się w zapaści ale nie jest tak źle jak kiedyś bo przynajmniej nie wypada poza strefę LM. Conte potrafił przeskoczyć z 7 miejsca po scudetto.To samo zrobił w Neapolu. Nasi też muszą próbować.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2025, 22:34

Z tą kadrą i trenerem ,,świeżakiem" nie widzę szczerze mówiąc potencjału na coś więcej niż top4.

W ogóle się nie wzmocniliśmy, Flaković nadal w drużynie. Trzeba liczyć na odpalenie Muaniego, Yildiza, Thurama oraz zdrowie Bremera. Wtedy jest jakaś szansa na coś więcej niż 4 miejsce. W przeciwnym wypadku będziemy się bić do końca sezonu o Ligę Mistrzów.

Powiem wam, że jak pamiętam czasy od SerieB to takich przeciętniaków w drużynie chyba nie widziałem (no może 1szy sezon Conte).

Plus jest taki, że SerieA chyba się w ogóle nie wzmocniła. Inter jest starszy, Atalanta bez Gaspa, a Milan z trenerem dzbanem. Więc na starcie co namniej 2 przeciwników nam odpada.

Obrazek
Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2025, 23:19

Żałośnie to śmieszne :) . Max z gorszą kadrą o 300 mln euro miał osiągać minimum mistrzostwo Włoch, a teraz celujemy w minimum top 4. Za sam fakt, że rozmawiamy o top 4 nie powinno być w ogóle takiego trenera w Juventusie.

Zrobiliśmy dwie zmiany trenera i wydaliśmy już w sumie z ponad 400 baniek żeby grać o top 4 bo trener jest świeżakiem? A kogo to interesuje czy jest świeżakiem czy nie. Wścieka mnie to podejście. Mamy oceniać wszystkich jednakowo. Nie ma być takiego bicia że doświadczony trener ma być oceniany surowiej od amatora, a stosujecie te <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> od dłuższego czasu. Gówno mnie interesuje czy jest murarzem, tynkarzem czy piekarzem. Ma osiągać sukcesy i wygrywać oraz deklasowac Milan i Romę.

A dlaczego? Bo wybrano go w miejsce Motty po przygodzie z Maxem i zamiast Gaspa. Teraz wyjdzie w praniu ile ta drużyna jest warta, ile warty jest Allegri i Gasp. Ile wart jest Juventus względem reszty stawki.

Jak Max i Gasp zje Juventus to większość tu się powinna schować za jakiś kamień i nie wychodzić.

A co do mojej opinii na temat sezonu. Jestem pozytywnie nastawiony do Davida bo widać kawał zawodnika i jestem jego zwolennikiem odkąd go zobaczyłem naprzeciwko nas + jego statystyki od lat są obłędne na nasze warunki. Pozytywnie nastawiony też wobec Mario względem tamtego Costy. Podoba mi się że jest w składzie Franciszek i wraca Bremer. Natomiast jeśli chodzi o trenera to jak przegra rywalizację z Milanem, czy Romą i będzie poza samą walką o majstra przez cały sezon- drugi sezon z rzędu to należy mu się pokazać drzwi wyjściowe zupełnie jak Maxowi.

Powinniśmy być tu jednomyślni. Ocenianie Tudora czy Motty z przymrużeniem oka, a Maxa jak plagę egipską jest dwulicowym <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Juventus to Juventus. Albo grasz o wszystko i pokazujesz serce albo wylatujesz i nikogo nie powinno obchodzić kim jesteś i czy grałeś tu 30 lat temu. Nie obchodziło to nikogo w przypadku Pirlo, Sarriego, Motty i Maxa. Nic nie było w stanie uratować żadnego trenera przed złymi wynikami . W przeszłości nawet Ancelottiego czy Lippiego.

Dlatego - chłodna głowa, chłodna ocena. Wóz albo przewóz. I tak miało go tu nie być - tego całego Igora. Dlatego płakał nie będę jeśli nie wypali. Nie wypalił kiedyś Ferrarą, Zaccherroni, czy Del Neri.

A pisanie o tym składzie, że jest gorszy niż ten z lat 2009-2011 to bzdury na resorach. Jesteśmy obecnie wciąż w miejscu +- gdzie Ranieri zostawiał drużynę w 2009 i albo pójdziemy do góry albo będę mógł się rzeczywiście podpisać pod przemyśleniami kolegi, że rzeczywiście drużyna i ten trener są najgorsi od czasów Del neriego, Zaccherroniego , czy Ferrary.

Na ten moment Juventus to top 4 ligi. Do 7 miejsca są 3 lokaty - bądźmy dobrej myśli. Wierzyć trzeba było nawet grając z Lechem w Lidze Europy. Trza wierzyć i teraz. Jednakże - zobaczymy z jakim skutkiem

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 27 razy
Otrzymał podziękowanie: 92 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2025, 23:49

Ciekawego dostaliśmy przeciwnika, Parma z nowym młodziutkim trenerem i już bez Leoniego, Bonny'ego, Sohma i Mana więc mocnych punktów drużyny. My za to wzmocnieni jedynie o Davida i Mario.
Jak wygramy to oby się nikt tu nie napalił na Tudora bo my zazwyczaj pierwsze mecze ligi wygrywamy i w ostatnich latach w dość dobrym stylu.
24/25: Como 3:0
23/24: Udinese 3:0
22/23: Sassuolo 3:0
21/22: Udinese 2:2
20/21: Sampdoria 3:0
19/20: Parma 1:0
18/19: Chievo 3:2
17/18: Cagliari 3:0
16/17: Fiorentina 2:1
15/16: Udinese 0:1
14/15: Chievo 1:0
13/14: Sampdoria 1:0
12/13: Parma 2:0
11/12: Udinese 0:0

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2025, 10:37

Klasyczne Piemonte. Wygrać i tyle,nie ważne jak.

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2025, 20:38

Odkąd interesuję się Juventusem nie widziałem słabszej kadry. Kadry nie 1 składu. To nie jest Juventus! Coście skur* zrobili z tą krainą? Ani jeden piłkarz w latach świetności nie załapałby się do 1 drużyny, ciężko w tym składzie papy i gwoździ znaleźć takich co by się lata temu załapali na ławkę. Requiescat i pace Juventus :(

:allegri: na śmietnik
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2025, 20:47

A ja pomimo tego całego syfu około merkatowego, mam dobre przeczucia co do tego sezonu. Zobaczymy w maju.

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2025, 20:51

Bobby X pisze: 17 sierpnia 2025, 20:38 Odkąd interesuję się Juventusem nie widziałem słabszej kadry. Kadry nie 1 składu. To nie jest Juventus! Coście skur* zrobili z tą krainą? Ani jeden piłkarz w latach świetności nie załapałby się do 1 drużyny, ciężko w tym składzie papy i gwoździ znaleźć takich co by się lata temu załapali na ławkę. Requiescat i pace Juventus :(
Bremer. On jeden. Nikt więcej nie mógłby liczyć na pierwszy skład. Tak wyglądamy niestety, trzeba wierzyć w Tudora bo jak trener nie da czegoś ekstra, to dalej będzie walka o 4te miejsce do końca. Boleśnie sie przekonujemy, że pieniądze nie grają.

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2025, 21:49

Volto pisze: 17 sierpnia 2025, 20:51
Bobby X pisze: 17 sierpnia 2025, 20:38 Odkąd interesuję się Juventusem nie widziałem słabszej kadry. Kadry nie 1 składu. To nie jest Juventus! Coście skur* zrobili z tą krainą? Ani jeden piłkarz w latach świetności nie załapałby się do 1 drużyny, ciężko w tym składzie papy i gwoździ znaleźć takich co by się lata temu załapali na ławkę. Requiescat i pace Juventus :(
Bremer. On jeden. Nikt więcej nie mógłby liczyć na pierwszy skład. Tak wyglądamy niestety, trzeba wierzyć w Tudora bo jak trener nie da czegoś ekstra, to dalej będzie walka o 4te miejsce do końca. Boleśnie sie przekonujemy, że pieniądze nie grają.
Trzeba do Bremera dorzucić jeszcze Yildiza i Cambiaso.

Tab

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2025, 22:06

Cambiaso na bank nie, a Yildiz jeszcze nic wielkiego nie pokazał, więc też nie

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2025, 07:40

Właśnie sobie wczoraj uświadomiłem że za 3 lata moja córka będzie miała tyle lat ile ja kiedy zacząłem kibicować Juventusowi.

Pierwszy raz przed rozpoczęciem sezonu nie mam nadziei, ani wysokich oczekiwań. Te ostatnie lata wypruły ze mnie flaki, ale zawsze miałem nadzieję że zatrybi Pirlo, Sarri, Allegri II, nawet ten Motta, ale przy obecnym zarządzie, składzie i trenerze nie mam nadziei. To jest paka na walkę o 4 miejsce (a jak im się nie uda i posypie się "team spirit" to może być 7-10 miejsce).

Juventus może uratować tylko Agnelli jako CEO z jakimś arabskim pakietem.

PS. Nie skreślałbym narazie Comolli'ego, narazie ruchy które wykonuję mogą okazać się dobre, ale to wszystko się okażę.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2025, 09:33

Volto pisze: 17 sierpnia 2025, 20:51
Przed kontuzją OK. Teraz? Przekonamy się, ale na tą chwilę jest tak samo beznadziejny. Cambiaso? Litości. Yildiz? To już nawet nie jest śmieszne.

:allegri: na śmietnik
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2025, 09:43

Też nie mam wielkich nadzieji. Top 4 po męczarniach w końcówce sezonu to jest nasze miejsce. Ogólnie odechciewa mi się oglądania meczów Juve. Mozolne granie od tyłu, zwalnianie i wycofywanie, brak intensywności, ducha walki i zawziętości. Do tego brak pomysłu na atak pozycyjny. Nie ma w tej drużynie tego czegoś co przyciągało do oglądania jej chociażby za czasów pierwszego sezonu Conte. Też wchodzilimyśmy w tamten sezon bez większych oczekiwań, ale od początku była iskra i walka o każdy metr boiska. Nie było super składu, oprócz wielkich i doświadczonych nazwisk jak Alex, Buffon czy Pirlo, ale to właśnie był game changer - Ci ludzie już wygrywali tytuły i mieli mental, który pokazywał innym, młodszym drogę. Obecnie nie mamy takich ludzi w składzie - nie mamy gościa, który jest super utytułowany i może grać szefa i motywować. Do tego osoba Tudora - jak dla mnie to solidny trener. Poprawny w każdym aspekcie gry, ale nie ma u niego czegoś ekstra - czegoś co by go wyróżniało. Nie jest top motywatorem, zgrywa raczej takiego dobrego wujka co pogada, pochwali, poklepie po plecach, ale odnoszę wrażenie, że piłkarze nie skoczą za nim w ogień. Mam nadzieję, że się mylę, że odpali i o coś zawalczymy w nadchodzącym sezonie. Ale nie ma wielu czynników, które zdają się to potwierdzać.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2025, 14:21

Z wieloma elementami się zgadzam, ale nie podchodziłbym do tego aż tak pesymistycznie.

Jest kilka punktów zaczepienia.

1. Defensywa - mamy 'transfer' Bremera, tu ewidentnie brakuje drugiego wielkoformatowego obrońcy, ale i tak lepiej to wygląda niż rok temu z założeniem ze Brazylijczyk sie znów nie połamie.

2. Wahadła - w sparingach wydaje się ze udało się odgruzowac Cambiaso, do tego pozycja wahadlowego odciąża go od zadan defensywnych które były piętą Achillesową. Krytykowany Joao Mario rozegrał dwa dobre sparingi z Borussia i Atalantą (bardzo dobra asysta do Vlaho), może jednak nie okaże się takim marnym graczem jak go niektórzy tutaj malują.

3. Pomoc - tu kluczowe jest odruzowanie Koopa, ale już mecz z Atalantą pokazał, ze to wcale nie jest niemożliwe, sprowadzenie kolejnego gracza z nadzieją ze odpali mogłoby być tak samo ryzykowne. Thuram powinien zrobić naturalny krok do przodu i jeżeli nie będziemy widzieli Locatellego w 1 składzie to i mental sie poprawi.

4. Ofensywni pomocnicy - Yildiz to będzie nasza gwiazda, w tym roku będzie z pewnością lepszy niż rok temu. Conceição trochę sie przystosował do włoskiej gry, nie liczę ze będzie topem, ale poziom z poprzedniego roku utrzyma.

5. Atak - transfer Davida vs 1 faza sezonu ubiegłego gdzie byliśmy z samym Vlahovicem to niebo i ziemia. Jak sprzedamy Serba to przyjdzie Kolo, nigdzie nie zostajemy z tak jawną dziurą jak rok temu.

Nasza ławka szczególnie w obronie i wśród ofensywnych pomocników wygląda ubogo, ale mamy do opylania jeszcze Luzia który powinien nam odblokować jakiś ruch in.

ODPOWIEDZ