Pre-sezon
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Nie będziemy rozbijać się na poszczególne mecze, tym bardziej, że za dwa tygodnie rusza liga. Bardziej ogólna, luźna gadka.
Oglądał ktoś dzisiejszy mecz z BVB? Jak wrażenia?
Oglądał ktoś dzisiejszy mecz z BVB? Jak wrażenia?
- Mateys
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 29 razy
Gramy to samo gówno co zawsze, tylko Tudorowe.
Kontrujemy zbyt mała liczbą zawodników, zbyt dużo ciągle zależy od indywidualnych poczynań, Locatelli to ciągle środkowy obrońca, jak wyleci nam Yildiz z powodu jakiejś kontuzji, to tracimy 50% ofensywnego potencjału.
A drugi garnitur? Nihil novi. Jedynie upierałbym się, by z dwójki Kupmajners-Luiz, zostawić tego drugiego. Mimo ubiegłorocznego paździerza, Brazol ma jakiś luz w ruch.ach i technice, który daje jakąś nadzieje na przyszłość. Holender to najbardziej przepłacony środkowy pomocnik w historii Juventusu, bo nie ma w nim NIC z profesjonalnego piłkarza. Nic.
- Koloslaw
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja z kolei uważam, że mecz wyglądał nieźle w porównaniu z ubiegłosezonowymi paździerzami. Joao Mario trochę poszarpał, może będą z niego ludzie. David nie miał szansy błysnąć - tu akurat nic nowego, dojście piłki do napastnika nie mówiąc już o wykreowaniu mu jakiejś czystej okazji to święto lasu. Oglądając mecz doszedłem do wniosku, że mamy strasznie dużą liczbę w teorii niezłych piłkarzy, do całkowitego odgruzowania. Koopmainers, Douglas Luiz, Miretti, Kostić - oni kiedyś grali na lepszym poziomie, może Tudor coś z nich wyciśnie? Na Bremera trzeba chuchać i dmuchać. Defensywa z nim w składzie to 3 klasy do góry. Na grę Locatellego ciężko się patrzy.
- Cube - fan Juve
- Juventino
Bramki z meczu, jakby cuś
Sam niestety nie oglądałem, dlaczego oczywiście pożrę z ciekawością wszelkie opinie Forumowiczów
EDIT:
Pojawił się i skrócik na YT Juve:

EDIT:
Pojawił się i skrócik na YT Juve:
- Cube - fan Juve
- Juventino
Moje wrażenia po skrócie:
- David w każdej akcji bramkowej miał swój udział, najs!
- Fajnie, że Thuram próbuje z dystansu a nie, że każda akcja to próbuje być wejście z piłą do bramki, strzały z 2 metrów prosta w bramkarza i takie tam
Pogba aż się ciut przypomina, może i za jakiś czas zapracuje na porównania do Davidsa 
- Drugi garnitur kaszana z ofensywą
- David w każdej akcji bramkowej miał swój udział, najs!

- Fajnie, że Thuram próbuje z dystansu a nie, że każda akcja to próbuje być wejście z piłą do bramki, strzały z 2 metrów prosta w bramkarza i takie tam

- Drugi garnitur kaszana z ofensywą

- Mateys
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 29 razy
Włoskie media to uwielbiają popadać ze skrajności w skrajność i pompować balonik. Motta też był pompowany przed ubiegłym sezonem.
Ja tam nie widziałem niczego wyjątkowego w naszej grze. Lepiej niż na wiosnę, nie lepiej niż jesienią. Ciągle gramy archaiczny futbol, w którym może czasem się coś uda, a czasem nie.
Przeraża jedynie ogromna dysproporcja w jakości zawodników z pierwszego składu i ich zmienników.
Ja tam nie widziałem niczego wyjątkowego w naszej grze. Lepiej niż na wiosnę, nie lepiej niż jesienią. Ciągle gramy archaiczny futbol, w którym może czasem się coś uda, a czasem nie.
Przeraża jedynie ogromna dysproporcja w jakości zawodników z pierwszego składu i ich zmienników.