!! Chimenti przedłużył kontrakt z Juve !!
- Wojtom
- Juventino
Antonio Chimenti zostaje w Juventusie !!!
Rezerwowy bramkarz Juventusu Turyn Antonio Chimenti przedłużył kontrakt z klubem. Zastępca Gigi Buffona zostanie na Stadio delle Alpi do 2006 roku. Dotychczasowy kontrakt zatrzymywał go w ekipie „Starej Damy” jeszcze na jeden rok, jednak działacze byli zadowoleni z postawy golkipera, dlatego zdecydowali się na nową umowę z 34-letnim piłkarzem.
Jestem z tego zadowolony ponieważ jako rezerwowy bramkarz radzi on sobie bardzo dobrze co pokazał w meczach o Puchar Włoch z Interem czy Perugią !! 8)
źródło : http://www.lechsport.pl/index.php?co=wiecej&nr=24263
Rezerwowy bramkarz Juventusu Turyn Antonio Chimenti przedłużył kontrakt z klubem. Zastępca Gigi Buffona zostanie na Stadio delle Alpi do 2006 roku. Dotychczasowy kontrakt zatrzymywał go w ekipie „Starej Damy” jeszcze na jeden rok, jednak działacze byli zadowoleni z postawy golkipera, dlatego zdecydowali się na nową umowę z 34-letnim piłkarzem.
Jestem z tego zadowolony ponieważ jako rezerwowy bramkarz radzi on sobie bardzo dobrze co pokazał w meczach o Puchar Włoch z Interem czy Perugią !! 8)
źródło : http://www.lechsport.pl/index.php?co=wiecej&nr=24263
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- MediapuntA
- Juventino
Już jest za stary na JUVE
Nie lepiej wziąść jakiegoś młodego bramkarza z PRIMAVERY i żeby się ogrywał w COPPA ITALIA albo kupić jakiegoś młodego i żeby się ogrywał, a bramkarza z PRMIAVERY wypożyczyć do SERIE C i by tam "pykał" 8)

- pan Zambrotta
- Juventino
Dobrze, że przedłużamy kontrakt z dobrym zastępcą Buffona, a nie tracimy kasę na następnego i niesprrawdzonego bramkarza.
Poza tym wiek nie przeszkadza bramkarzowi, przykładem moze być Kahn, Schmeichel lub Seamann
Poza tym wiek nie przeszkadza bramkarzowi, przykładem moze być Kahn, Schmeichel lub Seamann
- wErOn
- Juventino
Jaki zastary ?
Przecież jest w świetnej formie jak na rezerwowego bramkarza. Przecież wiadome jest, że Buffon gra cały czas.
Mówicie też o kimś młodszym z primavery - mamy przecież Mirante !!!
Przecież jest w świetnej formie jak na rezerwowego bramkarza. Przecież wiadome jest, że Buffon gra cały czas.
Mówicie też o kimś młodszym z primavery - mamy przecież Mirante !!!
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Dokładnie. To bardzo dobry bramkarz, który w przyszłości ma ogormne szanse na wybicie się. Tyle, że nie może on być 2 bramkarzem JUVE za względu na to, iż gra w Primaverze swój sezon. No chyba ,że nasza młodzież znajdzie dla niego godnego zastepcę.Wajron pisze: Mówicie też o kimś młodszym z primavery - mamy przecież Mirante !!!
Pozatym, narzekacie na Chimentiego. W JUVE nigdy nie odrywał pierwszopolanowej roli między słupkami i nie będzie, co jest rzeczą oczywistą. Jaki dobry bramkarz chce być rezerwowym

Wydaje mi się, że nie mam co narzekać. Chimenti na 2 bramkarza nie jest zły, co udowodnił w minionym sezonie. Jeszcze 1 sezon może spokojnie być zmiennnikiem Buffona. Później będziemy się zastanawiać co dalej. Narazie nie ma co się zamartwiać na zapas.

- darel
- Juventino
Ja sie nawet ciesze, że przedłużony został kontrakt z Chimentim. Jak na rezerwowego bramkarza, to sprawdził sie w tym sezonie w 100%. Nie ma natomiast co liczyć, że jakiś młody i bardzo utalentowany bramkarz będzie miał ambucje być rezerwowym bramkarzem, nawet w takim klubie jak Juventus. Chimenti w tamtym sezonie zaliczył kilka ładnych interwencji. Dwa razy popisał sie broniąc rzuty karne (z Interem i Lazio w Pucharze Włoch). Mam nadzieje, że zostanie u nas jeszcze kilka lat.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- 10 Szymon
- Juventino
TO nie jest dobra wiadomość. W Juventusie jest przecież Antonio Mirante, a także wypożyczony do Messiny Landry Bonnefoi. Ci dwaj bramkarze powinni walczyć o miejsce na ławce Juventusu. A poza tym w roczniku 86 jest kolejny reprezentant Włoch Claudio Scarzanella. Więc Antonio Chimenti raczej nam nie potrzebny...
- Przemo90
- Juventino
Po co nam taki stary dziad? Niech idzie juz na emeryture. Ktos wspomnial ze on dobrze broni, jasne broni jakby był slepy, porpostu jest słaby i stary!!!!!!!!!!!

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
- Desperado---ALEX
- Juventino
Mi w sumie to zwisa czy zostanie czy nie bo jezeli by odeszedł to bedzie sprowadzony na jego miejsce pewnie młodszy zawodnik a gdy zostanie to i tak bedzie siedział na ławce bo nikt nie wygryźie ze podstawowego składu G.Buffona :!:
- PiontaS
- Juventino
A mi się wydaje że na miejscu rezerwowego bramkarza powinien byc ktoś taki jak Antonio Chimenti ponieważ ma już spore doświadczenie i możemy na niego liczyć . A jeśli byłby młody bramkarz to za bardzo nie ma ogrania w Serie A :-D Poprostu Doświadczenie