# 9 Dušan Vlahović
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Wspaniale się rozwija ta saga transferowa z Vlahoviciem w roli głównej. Od plotek o 60-70 milonach (xD) poprzez kolejne newsy z coraz niższą kwotą wykupu (50-40-30) aż w końcu doszliśmy do momentu, że oddanie za darmo to również mogą być zbyt wygórowane warunki ze strony klubu i trzeba będzie dopłacić, żeby rozwiązał kontrakt xD
Jak dla mnie to może zostać i robić za rezerwowego grającego ogony, a jeśli będzie robił smród w szatni to klub kokosa - absolutnie żadnych premii za wcześniejsze rozwiązanie kontraktu czy dopłat do pensji w przypadku wypożyczenia!
Jak dla mnie to może zostać i robić za rezerwowego grającego ogony, a jeśli będzie robił smród w szatni to klub kokosa - absolutnie żadnych premii za wcześniejsze rozwiązanie kontraktu czy dopłat do pensji w przypadku wypożyczenia!
- 4d1k
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Zdecydowanie, rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron albo rok dla niego zmarnowany. Dopłacenie do jego pozbycia uważałbym za nienajlepszy ruch zarządu. Lepiej przeboleć ten ostatni rok, ale pokazać że minimalizacja strat nie jest najważniejsza i wizerunkowo wyjść ciut lepiej. Choć i tak to będzie jedna z największych wtop Juventusu w historii.
Dla mnie odchodzi za porozumieniem stron albo zostaje i jest do dyspozycji Tudora. Finalnie nie otrzymamy nawet grosza za zawodnika kupionego ledwie trzy lata temu, kosztującego nas ponad 80 milionów i wchodzącego w najlepszy wiek dla piłkarza.
W jego przypadku ewidentnie pieniądz ma olbrzymie znaczenie i jestem ciekaw jak zakończy się ta cała sytuacja. Ktoś w Europie odważy się sprostać jego wymaganiom, czy ostatecznie wyląduje jednak w Arabii i otrzyma zbliżone wynagrodzenie do oczekiwanego? Trudno mi uwierzyć, że na tyle drastycznie zejdzie ze swojej pensji aby pojawiło się większe nim zainteresowanie w Europie.
Dla mnie odchodzi za porozumieniem stron albo zostaje i jest do dyspozycji Tudora. Finalnie nie otrzymamy nawet grosza za zawodnika kupionego ledwie trzy lata temu, kosztującego nas ponad 80 milionów i wchodzącego w najlepszy wiek dla piłkarza.
W jego przypadku ewidentnie pieniądz ma olbrzymie znaczenie i jestem ciekaw jak zakończy się ta cała sytuacja. Ktoś w Europie odważy się sprostać jego wymaganiom, czy ostatecznie wyląduje jednak w Arabii i otrzyma zbliżone wynagrodzenie do oczekiwanego? Trudno mi uwierzyć, że na tyle drastycznie zejdzie ze swojej pensji aby pojawiło się większe nim zainteresowanie w Europie.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Tony Montana Plotki o odejściu Dusana za 60 mln EUR można było sobie włożyć między bajki, bo nawet Araby nie dałyby tyle za tego lamusa z rocznym kontraktem. Od początku wiadomo, że jakby ktoś zdecydował się na jego pozyskanie to 15-20 mln EUR to max co za niego dostaniemy, ale najbardziej prawdopodobne było jego pozostanie w Juve przez najbliższy sezon i potem odejście za darmo.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- piterjuve
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Konsekwentnie jestem za bezwzględnym traktowaniem wyrobników, a takich wśród piłkarzy Juve jest większość, w tym Serb. Jest do dyspozycji klubu. Jeśli klub nie widzi go w zespole, to powinien go jasno poinformować, że albo znajdzie sobie innego pracodawcę albo wylatuje na trybuny. Nie chcę słyszeć, że jesteśmy zakładnikami jakiegoś marnego grajka, tylko dlatego, że jakiś dyletant (Arrivabene) kilka lat temu podpisał z nim tak niekorzystny kontrakt, opowiadając przy tym bajki o tworzeniu drużyny wokół Serba. Wówczas średnio potraktowaliśmy Dybale, który znacznie więcej zrobił dla klubu niż Serb, a teraz mamy Serbowi dawać kolejne szanse i być od niego zależnym?
Serb to bardzo słaby piłkarz, bez techniki, bez polotu, za to z wybujałym ego. Takim powinniśmy podziękować za współpracę.
Serb to bardzo słaby piłkarz, bez techniki, bez polotu, za to z wybujałym ego. Takim powinniśmy podziękować za współpracę.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jestem pierwszy za pozbyciem się Vlahovicia, ale dlaczego to do niego mam mieć pretensje o tą sytuację? Ktoś nam kazał tak głupią umowę podpisywać? Nawarzyło się piwa samemu, to teraz trzeba je wypić. Widać, że chłopu zależy na pieniądzach, bo w innym wypadku wolałby odejść i grać, ale nikt takich pieniędzy mu nie da. Może mnie to denerwować, ale... ma do tego prawo. Ma obowiązującą umowę i na siłę nigdzie się go nie wypcha. Najwyższa pora zmądrzeć na przyszłość i już więcej takich głupich umów nie dawać. Ale i tak w to nie wierzę, że to nas czegoś nauczy.
Jeśli uda się go gdzieś opchnąć, to super, jeśli nie, to cóż, jestem z tym pogodzony i niespecjalnie wierzę, że się uda. Czy odsyłanie na trybuny to właściwe rozwiązanie? Nie jestem przekonany. Nie odejdzie, to niech będzie do dyspozycji trenera, nie będzie go widział w wyjściowym składzie czy jako regularnego zmiennika, to niech siedzi na ławce.
Jeśli uda się go gdzieś opchnąć, to super, jeśli nie, to cóż, jestem z tym pogodzony i niespecjalnie wierzę, że się uda. Czy odsyłanie na trybuny to właściwe rozwiązanie? Nie jestem przekonany. Nie odejdzie, to niech będzie do dyspozycji trenera, nie będzie go widział w wyjściowym składzie czy jako regularnego zmiennika, to niech siedzi na ławce.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Verse
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Mnie też denerwuje ta sytuacja, ale zgadzam się z @Nicram_93 Niech robi za rezerwowego. Kupiliśmy usługi gościa na parę lat, jak chce się wywiązać z kontraktu to niech to zrobi. Wygląda, że i tak kasy nie mamy by go kimś ogarniętym zastąpić. Tylko niech ma powiedziane, że w tym roku zawsze będzie 2/3 wyborem. Będzie wchodził na końcówki dając odpocząć Davidowi i może wchodzić na Lecce.
Co nie zmienia faktu, że sprzedaże w Juve to patologia. Mam wrażenie, że przy każdym zakupie i sprzedaży jesteśmy dymani. Za byle ogóra chcą od nas po 20 mln, a my oddajemy podstawową 9-tkę z dobrze ułożoną lewą stopą za darmo i to jak mu dopłacimy. Jak taki Osihmen z kontraktem wygasającym za rok ma pójść za 75 albo wcale, to taki Vlaho z Napoli to by poszedł za 40. Przy dobrym trenerze w słabszej lidze Dusan też by natrzepał 20 bramek i za rok również moglibyśmy krzyczeć 40 baniek, albo wcale.
Co nie zmienia faktu, że sprzedaże w Juve to patologia. Mam wrażenie, że przy każdym zakupie i sprzedaży jesteśmy dymani. Za byle ogóra chcą od nas po 20 mln, a my oddajemy podstawową 9-tkę z dobrze ułożoną lewą stopą za darmo i to jak mu dopłacimy. Jak taki Osihmen z kontraktem wygasającym za rok ma pójść za 75 albo wcale, to taki Vlaho z Napoli to by poszedł za 40. Przy dobrym trenerze w słabszej lidze Dusan też by natrzepał 20 bramek i za rok również moglibyśmy krzyczeć 40 baniek, albo wcale.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Zrobimy z Flako popychadło na końcówki, a później w 90 minucie przeciwko Lecce nie trafi z 5 metrów na pustaka, bo koło huijsena mu będą latały wyniki klubu.
Świetny pomysł
Świetny pomysł

Ostatnio zmieniony 18 lipca 2025, 14:56 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!