Mercato (LATO 2025) DYSKUSJA
- Szwamb
- Juventino
- Podziekował: 31 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Plotki o transferze Xhaki to miód na moje serce. Bardzo bardzo wysoko go sobie cenię i nieraz oglądałem mecze tylko dla niego. Sądzę, że byłby zbawienny dla naszego środka pola i do gry w każdej konfiguracji (z Thuramem czy bez). Po upadku transferu Rodrigo de Paula znowu rodzi się jakaś nadzieja na gwiazdę, ale jednocześnie piłkarza pracującego dla drużyny w środku pola.
Kolejną dobrą wiadomością jest rozwiązanie sytuacji Osimenha, który zostaje w Galacie. Byłem jego fanem i nawet zwolennikiem transferu, ale po przemyśleniach i przekonaniu przez forum - jednak się cieszę. Jeżeli facet postanowił zostać w Galacie, to jednak Juve to zawsze były za wysokie (mentalnie) progi.
Kolejną dobrą wiadomością jest rozwiązanie sytuacji Osimenha, który zostaje w Galacie. Byłem jego fanem i nawet zwolennikiem transferu, ale po przemyśleniach i przekonaniu przez forum - jednak się cieszę. Jeżeli facet postanowił zostać w Galacie, to jednak Juve to zawsze były za wysokie (mentalnie) progi.
polecam www.sokker.org

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
- xemi
- Juventino
- Podziekował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Czy my już jesteśmy takimi dziadami że musimy kupować 32-letniego grajka na koniec kariery, aby nigdy nie mieć szansy na odzyskanie z niego pieniędzy?
Ja wiem że my z nikogo prawie kasy nie odzyskujemy przy sprzedaży, ale to wina organizacji kluby, a raczej braku organizacji i kompletnego burd3lu w zarządzani w tym bagnie.
Ja wiem że my z nikogo prawie kasy nie odzyskujemy przy sprzedaży, ale to wina organizacji kluby, a raczej braku organizacji i kompletnego burd3lu w zarządzani w tym bagnie.
- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 22 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Dziadami to jesteśmy, że daliśmy 35 baniek za Locatellego za którego na bank żadnych pieniędzy nie odzyskamy pewnie jeszcze bardziej niż w przypadku doświadczonego i sprawdzonego Szwajcara. Chyba jakby go kupić do 15 mln euro to byłby to lepszy transfer od w zasadzie wszystkich naszych zakupów do środka pola od lat i mógłby o bycie najlepszym transferem konkurować z kupieniem Thurama.
Posadzenie Locatellego na ławce i granie Xhaką byłoby miodem na moje serce. Byłoby to wspaniałe, może w końcu ta drużyna miała by miks jaj i charakteru gdyby Grali razem z Thuramem na środku i wspomagali ofensywę Conceicao, Davida, Sancho i Yildiza. To mogłoby zatrybić.
Posadzenie Locatellego na ławce i granie Xhaką byłoby miodem na moje serce. Byłoby to wspaniałe, może w końcu ta drużyna miała by miks jaj i charakteru gdyby Grali razem z Thuramem na środku i wspomagali ofensywę Conceicao, Davida, Sancho i Yildiza. To mogłoby zatrybić.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Dziennikarze gówno wiedzą, odkąd za transfery odpowiada ktoś z poza włoskiego poletka.
Natomiast od kilku okienek najczęściej sprawdzają się te najgorsze.
Jeżeli prawdą jest chęć sprzedaży Weaha, albo Costy ( a może ich obu ), to kompletnie nie rozumiem tak nielogicznych ruchów, bo to się nawet liczbowo ledwo spina.
Tak sprawdziłem pod względem liczb. Costa jest ciągle w granicach 12 milionów amortyzacji, co przy sumie sprzedaży 20 mln daje 8 mln pluswalizy. Pensja malutka, niecały milion brutto. Weah natomiast ciągle na 6.5 mln w księgach zalega i ma pensję 2,5 mln brutto. Kolejne marne 8 mln do zyskania w księgach.
Taki Dodo jako zastępca za 25 mln? Od razu piątak z tych zaoszczędzony zostaje wydany, pensja pewnie bliżej Weaha ( znając tych szpeców, to może nawet większa, bo obecnie we Violi ma 1.9 mln ), to przy takim Coście prawie że wyjdzie na zero.
A jak będzie kolejnym niewypałem? To ci w księgach zalega na całe 20, a Weah z Costą? Jeden o połowę, a drugi o 3/4 mniej na koniec przyszłego sezonu + mniejsza pensja.
Weah solidny ligowiec, wybiegany, potrafi powalczyć, potrafi się znaleźć w odpowiednim miejscu w polu karnym. Raczej z mierną inteligencją boiskową, momentami jednowymiarowy ( dzida i wrzutka ). Tak czy siak, powyżej średniej ligowej w Serie A, w dodatku 25 lat i tani w utrzymaniu.
Costa podobnie w sumie, kilka plusów w jego grze, kilka minusów, na razie na pewno słabiej w obronie, a z przodu często zbyt gorąca głowa, ale przy wieku 22 lat i przy pierwszym sezonie na najwyższym poziomie rozgrywkowym, jest duża szansa na szybki progres.
Jeden młody, z dużym potencjałem wzrostu, drugi już doświadczony i w razie gorszych momentów Costy, przynajmniej dowiezie na tym poziomie top 4 w lidze.
Wszystko to rozwalać i kupować jakiegoś Pokemona, który w najlepszym razie będzie na poziomie Weaha, ale bez potencjału Costy? Za rok jakby poszło źle w każdym z przypadków, to dwójka obecna w klubie jest o wiele tańsza, przez co łatwiejsza do sprzedaży jeżeli księgowych zadowala tylko to co na papierze. Całe te roszady dla zysku 2-4 mln? To ma zbawić ten klub? Nakręcająca się spirala plusvalenzy, jak nałóg u ćpuna? Teraz szukanie pieniędzy, bo się przepłaciło rok temu za jakiś Gonzalezów? A za rok szukanie pieniędzy bo się przepłaciło za jakiegoś Dodo. Ja wiem, ze Comolli nie odpowiada za poprzedni rok, ale tak ciężko przenalizować co było złe w poprzednich sezonach i może po prostu przestać popełniać te same błędy?
A może to AI takie kwiatki podpowiedziało? Jeżeli tak, to chyba dostało tą samą aktualizację co Grok w tym tygodniu.
Dajcie spokój z takimi ruchami, bo one są po prostu nielogiczne nawet z poziomu randomowego Janka z forum.
Wychodzi mi na to, ze oprócz kilku kluczowych graczy ( jak Yildiz, Thuram, Bremer czy Di Gregorio ), to każdy inny jest na sprzedaż jeżeli plusvalenza będzie chociaż na poziomie kilku milionów. A nad zastępstwami to się pomyśli potem. Kopiuj/wklej poprzednie mercato. a na dobrą sprawę wystarczyło by utrzymać większość piłkarzy z obecnej kadry i zrobić jeszcze ze dwa punktowe transfery, w zależności od tego jak się uda pozbyć szrotu, ale w sumie głównie po jednym strzale do pomocy i obrony.
No chyba, że szykowana jest jakaś niezwykła roszada, typu Conceiceao na prawym wahadle, tylko po co było nim grane w parze z Yildizem na KMŚ. Może to trochę idea na poziomie Giovinco b2b, ale w sumie Portugalec jest wybiegany i dosyć waleczny i pomimo malutkiego wzrostu potrafi nawet odebrać piłkę ( choć bardzo często wygląda to komicznie, jak się nie uda z zaskoczenia, albo w pierwsze tempo, bo potem się odbija jak od starszego brata ). Dlatego sobie na koniec sezonu myślałem, że może taki Conte by z niego zrobił wahadłowego, chłop by spożytkował trochę swoją energie na robienie wiatru i dynamiczne wejścia do przodu, ale jednak z mniejszą częstotliwością, co trochę zakryło by jego główną wadę, czyli zakiwanie się przy linii końcowej. W defensywie nadrabiałby swoim atutem, czyli walecznością i wybieganiem. No ale to raczej głupi pomysł, raczej do eksperymentu w poukładanej drużynie, a nie wiecznym placu budowy w Juventusie.
Natomiast od kilku okienek najczęściej sprawdzają się te najgorsze.
Jeżeli prawdą jest chęć sprzedaży Weaha, albo Costy ( a może ich obu ), to kompletnie nie rozumiem tak nielogicznych ruchów, bo to się nawet liczbowo ledwo spina.
Tak sprawdziłem pod względem liczb. Costa jest ciągle w granicach 12 milionów amortyzacji, co przy sumie sprzedaży 20 mln daje 8 mln pluswalizy. Pensja malutka, niecały milion brutto. Weah natomiast ciągle na 6.5 mln w księgach zalega i ma pensję 2,5 mln brutto. Kolejne marne 8 mln do zyskania w księgach.
Taki Dodo jako zastępca za 25 mln? Od razu piątak z tych zaoszczędzony zostaje wydany, pensja pewnie bliżej Weaha ( znając tych szpeców, to może nawet większa, bo obecnie we Violi ma 1.9 mln ), to przy takim Coście prawie że wyjdzie na zero.
A jak będzie kolejnym niewypałem? To ci w księgach zalega na całe 20, a Weah z Costą? Jeden o połowę, a drugi o 3/4 mniej na koniec przyszłego sezonu + mniejsza pensja.
Weah solidny ligowiec, wybiegany, potrafi powalczyć, potrafi się znaleźć w odpowiednim miejscu w polu karnym. Raczej z mierną inteligencją boiskową, momentami jednowymiarowy ( dzida i wrzutka ). Tak czy siak, powyżej średniej ligowej w Serie A, w dodatku 25 lat i tani w utrzymaniu.
Costa podobnie w sumie, kilka plusów w jego grze, kilka minusów, na razie na pewno słabiej w obronie, a z przodu często zbyt gorąca głowa, ale przy wieku 22 lat i przy pierwszym sezonie na najwyższym poziomie rozgrywkowym, jest duża szansa na szybki progres.
Jeden młody, z dużym potencjałem wzrostu, drugi już doświadczony i w razie gorszych momentów Costy, przynajmniej dowiezie na tym poziomie top 4 w lidze.
Wszystko to rozwalać i kupować jakiegoś Pokemona, który w najlepszym razie będzie na poziomie Weaha, ale bez potencjału Costy? Za rok jakby poszło źle w każdym z przypadków, to dwójka obecna w klubie jest o wiele tańsza, przez co łatwiejsza do sprzedaży jeżeli księgowych zadowala tylko to co na papierze. Całe te roszady dla zysku 2-4 mln? To ma zbawić ten klub? Nakręcająca się spirala plusvalenzy, jak nałóg u ćpuna? Teraz szukanie pieniędzy, bo się przepłaciło rok temu za jakiś Gonzalezów? A za rok szukanie pieniędzy bo się przepłaciło za jakiegoś Dodo. Ja wiem, ze Comolli nie odpowiada za poprzedni rok, ale tak ciężko przenalizować co było złe w poprzednich sezonach i może po prostu przestać popełniać te same błędy?
A może to AI takie kwiatki podpowiedziało? Jeżeli tak, to chyba dostało tą samą aktualizację co Grok w tym tygodniu.
Dajcie spokój z takimi ruchami, bo one są po prostu nielogiczne nawet z poziomu randomowego Janka z forum.
Wychodzi mi na to, ze oprócz kilku kluczowych graczy ( jak Yildiz, Thuram, Bremer czy Di Gregorio ), to każdy inny jest na sprzedaż jeżeli plusvalenza będzie chociaż na poziomie kilku milionów. A nad zastępstwami to się pomyśli potem. Kopiuj/wklej poprzednie mercato. a na dobrą sprawę wystarczyło by utrzymać większość piłkarzy z obecnej kadry i zrobić jeszcze ze dwa punktowe transfery, w zależności od tego jak się uda pozbyć szrotu, ale w sumie głównie po jednym strzale do pomocy i obrony.
No chyba, że szykowana jest jakaś niezwykła roszada, typu Conceiceao na prawym wahadle, tylko po co było nim grane w parze z Yildizem na KMŚ. Może to trochę idea na poziomie Giovinco b2b, ale w sumie Portugalec jest wybiegany i dosyć waleczny i pomimo malutkiego wzrostu potrafi nawet odebrać piłkę ( choć bardzo często wygląda to komicznie, jak się nie uda z zaskoczenia, albo w pierwsze tempo, bo potem się odbija jak od starszego brata ). Dlatego sobie na koniec sezonu myślałem, że może taki Conte by z niego zrobił wahadłowego, chłop by spożytkował trochę swoją energie na robienie wiatru i dynamiczne wejścia do przodu, ale jednak z mniejszą częstotliwością, co trochę zakryło by jego główną wadę, czyli zakiwanie się przy linii końcowej. W defensywie nadrabiałby swoim atutem, czyli walecznością i wybieganiem. No ale to raczej głupi pomysł, raczej do eksperymentu w poukładanej drużynie, a nie wiecznym placu budowy w Juventusie.
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
1. Imo, pomimo lepszej sytuacji finansowej nie jest tak, że mamy ogromny budżet - w zeszłym roku wydaliśmy sporo i praktycznie wszystkie duże transfery zawiodły; dopóki nie odzyskamy z nich pieniędzy (+ Vlahovic) będzie ciężko
2. Conceicao myślę że jednak u nas skończy - gość ma niesamowite liczby jeśli chodzi o ofensywne zagrania (podania w pole karne, dryblingi), leży u niego pozycja oddawania strzałów (ale z JD na 9 strzałów i tak nam brakuje, bo Iceman to gość który oddaje like 1 celny strzał na mecz) ale to można poprawić; generalnie za 30 milionów ciężko znaleźć kogoś z takim potencjałem (i on się absolutnie nie nadaje na wahadło; po to nam Dodo)
3. Dodo jest lepszym wahadłowym od Costy i Weaha (kompletnie nie wiem co ludzi widzą w tym drugim, to zwykły średniak) i jako że jest bardziej bezpośredni od Cambiaso powinni fajnie się uzupełniać na skrzydłach.
4. Tak szukamy pieniędzy; ale np Gonzalez nie był przepłacony, po prostu z jakiegoś powodu wzieliśmy gościa o określonym profilu (skrzydłowy/napastnik wbiegający w pole karne i kończący akcję) myśląc, nie mam pojęcia dlaczego, że będzie kreował sytuacje.
5. Tak, poza kluczowymi kilkoma graczami (di Gregorio, Bremer, Loca, Thuram, Cambiaso, Conceicao) każdy powinien być na sprzedaż - bo za roczny koszt utrzymania (pensja+amortyzacja) powinniśmy na boisku wyciągać więcej niż dostajemy
2. Conceicao myślę że jednak u nas skończy - gość ma niesamowite liczby jeśli chodzi o ofensywne zagrania (podania w pole karne, dryblingi), leży u niego pozycja oddawania strzałów (ale z JD na 9 strzałów i tak nam brakuje, bo Iceman to gość który oddaje like 1 celny strzał na mecz) ale to można poprawić; generalnie za 30 milionów ciężko znaleźć kogoś z takim potencjałem (i on się absolutnie nie nadaje na wahadło; po to nam Dodo)
3. Dodo jest lepszym wahadłowym od Costy i Weaha (kompletnie nie wiem co ludzi widzą w tym drugim, to zwykły średniak) i jako że jest bardziej bezpośredni od Cambiaso powinni fajnie się uzupełniać na skrzydłach.
4. Tak szukamy pieniędzy; ale np Gonzalez nie był przepłacony, po prostu z jakiegoś powodu wzieliśmy gościa o określonym profilu (skrzydłowy/napastnik wbiegający w pole karne i kończący akcję) myśląc, nie mam pojęcia dlaczego, że będzie kreował sytuacje.
5. Tak, poza kluczowymi kilkoma graczami (di Gregorio, Bremer, Loca, Thuram, Cambiaso, Conceicao) każdy powinien być na sprzedaż - bo za roczny koszt utrzymania (pensja+amortyzacja) powinniśmy na boisku wyciągać więcej niż dostajemy
- Anelson
- Juventino
Generalnie pomysł z Gonzalezem był pomyłką. Gość jest stokroć gorszy od Chiesy, nie wypalił 20 razy bardziej od Włocha i jest tak beznadziejny w naszych barwach, że lepiej byłoby grać Mbangulą albo kimkolwiek. Ba - nawet w 10.
Top3 nieudanych transferów to te najbardziej przepłacone - Luiz, Koop i Gonzalez to ok. 150 mln euro za parchy bezjajeczne. Już Locatelli przy nich to wirtuoz. Miazga.
W ogóle głupotą było za taki ochłap oddawać Federico. Może i chłop nie wypalił w Liverpoolu. Ale u nas ładnie cisnął za Maxa w ostatnim sezonie i zresztą niewielu Włochom udaje się ogarnąć wyspy. Tym bardziej po takich perturbacjach jak Federico...
Problemem Juventusu jest, że nie walczymy o ogniwa już stanowiące wartość dodaną i nie trzymamy ich za wszelką cenę, a oddajemy za free niemalże. + Stawiamy wszystko na jedną szalę na zawodników którzy nie wypalają.
Czasami warto naprawdę siąść nad kadrą solidnie+ przemyśleć wartości zawodników i ich wkładu w drużynę. Wtedy dopiero sensownie przemyśleć czy warto kogoś i dokładnie kogo oddawać.
Przede wszystkim tych którzy nic nie znaczą oddać, najsłabsze ogniwa+ najlepsze trzymac. Do tego myśleć 10razy zanim się kupi coś z Violi/Atalanty.
Tego mi w Juventusie brakuje - nie powinno tu nie być Chiesy, Rabiot i Dybali. Powinno się oddać inne ogniwa. Niestety nie umiemy sprzedawać szrotu i na szrocie się opieramy. .. Nikt nam Kosticiow, Weahow drogo nie odkupi , a już za Soule ktoś zapłaci albo Huijsena cokolwiek. Zawsze znajdą się chętni na Dybale, Rabiot i Chiese. Szkoda, że wszyscy na tym zyskują, a my tracimy
Top3 nieudanych transferów to te najbardziej przepłacone - Luiz, Koop i Gonzalez to ok. 150 mln euro za parchy bezjajeczne. Już Locatelli przy nich to wirtuoz. Miazga.
W ogóle głupotą było za taki ochłap oddawać Federico. Może i chłop nie wypalił w Liverpoolu. Ale u nas ładnie cisnął za Maxa w ostatnim sezonie i zresztą niewielu Włochom udaje się ogarnąć wyspy. Tym bardziej po takich perturbacjach jak Federico...
Problemem Juventusu jest, że nie walczymy o ogniwa już stanowiące wartość dodaną i nie trzymamy ich za wszelką cenę, a oddajemy za free niemalże. + Stawiamy wszystko na jedną szalę na zawodników którzy nie wypalają.
Czasami warto naprawdę siąść nad kadrą solidnie+ przemyśleć wartości zawodników i ich wkładu w drużynę. Wtedy dopiero sensownie przemyśleć czy warto kogoś i dokładnie kogo oddawać.
Przede wszystkim tych którzy nic nie znaczą oddać, najsłabsze ogniwa+ najlepsze trzymac. Do tego myśleć 10razy zanim się kupi coś z Violi/Atalanty.
Tego mi w Juventusie brakuje - nie powinno tu nie być Chiesy, Rabiot i Dybali. Powinno się oddać inne ogniwa. Niestety nie umiemy sprzedawać szrotu i na szrocie się opieramy. .. Nikt nam Kosticiow, Weahow drogo nie odkupi , a już za Soule ktoś zapłaci albo Huijsena cokolwiek. Zawsze znajdą się chętni na Dybale, Rabiot i Chiese. Szkoda, że wszyscy na tym zyskują, a my tracimy
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 27 razy
- Otrzymał podziękowanie: 86 razy
DiMarzio twierdzi że niby płatność rozłożona (tylko na ile lat?)
Niby coś tam pedulla twierdzi że to nie wyklucza Sancho ale nie chce mi się wierzyć. Conceicao ma mocną pozycję u Tudora i jestem pewny że on i Yildiz będą podstawowymi dyszkami za davidkiem.
Realnie patrząc jakbyśmy nie wymuszali sprzedaży weaha i mbanguli to jedyne co zostało to środkowy obrońca i sprawa z napastnikami.
Kto zastępcą Davida i czy vlaho opuści Juve, jeśli nie to czy zostanie wyrzucony na trybuny?
Oby nie było powtórki z tamtego roku gdy głupoli z motta wyrzucili danilo i brakowało nam obrońców przez większość sezonu.
- 4d1k
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Conceicao zostaje u nas na dłużej już na pewno.
Wejście w zeszły sezon miał bardzo dobre, później im dalej w głąb sezonu tym niestety gorzej. Zbyt często sprawiał wrażenie, że ma brak innego pomysłu na grę niż robienie jak najwięcej szumu. Finalnie rzadko kiedy wychodziło z tego cokolwiek pożytecznego. Swoją grą w zeszłym sezonie nie przekonał mnie na tyle, abym się cieszył jakoś wybitnie z tego transferu... I to za wcześniej ustaloną kwotę. Dobrze, że przynajmniej udało się to rozbić na więcej niż jednorazową płatność.
Sprzedaże niestety idą nam kiepsko. Nie ma się jednak co dziwić... Zainteresowanie naszymi zawodnikami wydaje się być stosunkowo niewielkie, a gdy pojawiają się jakieś plotki, to często okazuje się, że zawodnik nie jest zainteresowany tym kierunkiem.
Nasza kadra liczy sobie 31 zawodników! Właściwie na każdej pozycji mamy ilościowy tłok. Brak sprzedaży hamuje wzmocnienia... Dobrze, że chociaż z Davidem nie spowalnialiśmy rozmów, bo jeszcze by ktoś nas ubiegł.
Di Gregorio (Perin?/Pinsoglio)
Gatti (Facundo/Savona)- Bremer/Kelly/Rugani- Kalulu (Cabal)
Costa (Weah/Savona)- Luiz/Koopmeiners- Locatelli (Miretti/Arthur)- Thuram (McKennie)- Cambiasso (Kostic/Rouhi)
Conceicao (Nico)- Yildiz (Adzic/Mbangula)
David (Muani/Vlahovic/Milik)
Jeżeli zakładalibyśmy, że Bremer w przyszłym sezonie nie będzie wprowadzany zbyt szybko, to i tak mamy na środku obrony komplet. Wszystkie pozycje w kadrze obstawione
Wejście w zeszły sezon miał bardzo dobre, później im dalej w głąb sezonu tym niestety gorzej. Zbyt często sprawiał wrażenie, że ma brak innego pomysłu na grę niż robienie jak najwięcej szumu. Finalnie rzadko kiedy wychodziło z tego cokolwiek pożytecznego. Swoją grą w zeszłym sezonie nie przekonał mnie na tyle, abym się cieszył jakoś wybitnie z tego transferu... I to za wcześniej ustaloną kwotę. Dobrze, że przynajmniej udało się to rozbić na więcej niż jednorazową płatność.
Sprzedaże niestety idą nam kiepsko. Nie ma się jednak co dziwić... Zainteresowanie naszymi zawodnikami wydaje się być stosunkowo niewielkie, a gdy pojawiają się jakieś plotki, to często okazuje się, że zawodnik nie jest zainteresowany tym kierunkiem.
Nasza kadra liczy sobie 31 zawodników! Właściwie na każdej pozycji mamy ilościowy tłok. Brak sprzedaży hamuje wzmocnienia... Dobrze, że chociaż z Davidem nie spowalnialiśmy rozmów, bo jeszcze by ktoś nas ubiegł.
Di Gregorio (Perin?/Pinsoglio)
Gatti (Facundo/Savona)- Bremer/Kelly/Rugani- Kalulu (Cabal)
Costa (Weah/Savona)- Luiz/Koopmeiners- Locatelli (Miretti/Arthur)- Thuram (McKennie)- Cambiasso (Kostic/Rouhi)
Conceicao (Nico)- Yildiz (Adzic/Mbangula)
David (Muani/Vlahovic/Milik)
Jeżeli zakładalibyśmy, że Bremer w przyszłym sezonie nie będzie wprowadzany zbyt szybko, to i tak mamy na środku obrony komplet. Wszystkie pozycje w kadrze obstawione

- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Kluczem jest tu chyba Nico. Jeśli faktycznie przyjmie ofertę z Arabii Saudyjskiej, to z automatu robi się miejsce dla Sancho.Distant Dreamer pisze: ↑15 lipca 2025, 23:33 Niby coś tam pedulla twierdzi że to nie wyklucza Sancho ale nie chce mi się wierzyć. Conceicao ma mocną pozycję u Tudora i jestem pewny że on i Yildiz będą podstawowymi dyszkami za davidkiem.
Anyway, odnośnie Chico. Mnie również nie oczarował, ale pewnych zasług mu nie odmawiam i z konfiguracji Conceicao - Nico - Sancho duet Conceicao - Sancho wydaje mi się na ten moment najlepszy. Nie byłem zwolennikiem wykupu Portugalczyka, bo nie spodziewałem się odejścia Gonzaleza. Jeśli Nico ma odejść i to zrównoważy wykup Conceicao, to dla mnie ok. Aczkolwiek wygląda na to, że znowu po jakichś pięknych baśniach o zniżkach i rezygnacji samego piłkarza z przysługującego mu procentu nic nie wynikło, a jedyne co ugraliśmy, to rozbicie płatności na raty. Dobre i to, choć po raz kolejny na szumnych zapowiedziach się kończy.
To o tyle specyficzny temat, że ilościowo póki co na środku obrony wszystko się zgadza. Zakładając, że do gry gotowi będą Bremer i Cabal, nie jesteśmy zmuszeni do jakichś ruchów na siłę. Oczywiście osobną sprawą jest dyskusja o jakości poszczególnych zawodników, także wzmocnień można i należy szukać, ale wydaje się, że przynajmniej na ten moment nie ma w tej formacji pożaru.Distant Dreamer pisze: ↑15 lipca 2025, 23:33Oby nie było powtórki z tamtego roku gdy głupoli z motta wyrzucili danilo i brakowało nam obrońców przez większość sezonu.
- xemi
- Juventino
- Podziekował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Kup Chiesę na RW za za 40 baniek
Oddaj Chiesę po najlepszym (u nas) sezonie za groszowe 12 baniek
Kup Franciszka na RW za 40 baniek (który miał gorszy sezon niż Chiesa)
Klub mem.
Sam zakup Conceição - trochę za drogo. Jakiś tam prospekt, macha jedną nogą, ale mało z tego wynika. Nurek!
Klub mem.
Sam zakup Conceição - trochę za drogo. Jakiś tam prospekt, macha jedną nogą, ale mało z tego wynika. Nurek!
- Anelson
- Juventino
xemi pisze: ↑16 lipca 2025, 11:02 Kup Chiesę na RW za za 40 baniek
Klub mem.
Albo oddaj za Free Rabiota do OM bo trochę za dużo zarabia i potem kup w jego miejsce Koopa i Luiza za 100 baniek. Facet w OM pokazuje więcej niż obaj Panowie razem wzięci. Rabiot zaliczał najlepsze 2 sezony w Juventusie również i bez niego nic nie wyglądało dobrze, w przeciwieństwie do Locatellego popychał akcje do przodu, zdobywał teren, bramki i asystował.
Anyway - tak, klub mem.
No i oczywiście - wszystko wina Allegriego. Locatelli nim nasiąkł i się popsuł+ flak też i już cudowni Motta z Tudorem niestety nie mogą odmienić przeciętniaków w coś więcej. Jest to mega zabawne bo takiej choroby psychicznej to nie ma chyba żaden inny klub.
Prawda jest taka, że to gównianie zarządzany klub mem, który nie wiem - w ciemno chyba tych zawodników kupuje od pewnego czasu. Nie da się usprawiedliwić wymiany Chiesy, Rabiota, Dybali, Ruganiego, czy Danilo na Savone, Kellyego, Gonzaleza, Koopa, Luiza, czy Di Marię .
Pamiętam jak pisano, że Dybala jest bezjajeczny, a w sezonie przed siłowym wypchaniem go za darmo był najlepszym strzelcem drużyny i miał 15 bramek+5 asyst. Niesamowite to jest poprostu. Każdy zawodnik w naszej kadrze nawet się nie otrze o takie statystyki ale Paulo jest bezjajeczny.
To samo Rabiot. Odchodzi i zdobywa Vive-majstra Francji i generalnie zalicza lepszy sezon od wszystkich naszych pomocników z 10 golami i 4 asystami.
Takich chorych z dupy decyzji nie da się nawet komentować normalnie.
Za to najważniejsze, że Locatelli jest cienki jak dupa węża bo to wina kalmy i Allegriego.
Sprzedajemy sezon w sezon najlepszych piłkarzy w statystykach - Dyba, Rabiot, Chiesa i kupujemy takie gówno, że to się w głowie nie mieści albo lecimy na hypie na dziadów jak Di Maria, którzy w kluczowych momentach zawodzą niemiłosiernie i biją chłopów po łbie z frustracji i to i tak usprawiedliwianiej Allegrim bo Max tak frustrował Di Marię, że ten musiał sprzedać łokcia chłopowi z Monzy.
Ten klub jest chory psychicznie odkąd odszedł Marotta i mamy taką kadrę na własne życzenie. Dyba, Rabiot, Chiesa, Rugani, Huijsen, Soule, Danilo, czy Hans to lepsi zawodnicy od tych naszych wypierdków którymi się wzmacniamy i liczymy na poprawę oraz na których stawiamy. Nie będzie jej bo to gówniani piłkarze ze słabą mentalnością i umiejętnościami. Jedyni co się nadają do czegokolwiek to di gre, Bremer, David, Yildiz, chico i Thuram, Muani i Weston. Reszta naprawdę jest jedną wielką pomyłką. Od lat nie mamy dobrego bocznego obrońcy. Od lat nie mamy też klasowego środkowego pomocnika bo przychodzi młodzian i naszą pomoc zjada na śniadanie. I napastnika też nie mamy bo flak jest jaki jest.
W mojej ocenie jednym Davidem niczego nie odmienimy. Zmianą mentalności i oddaniem szrotów gdziekolwiek+mądrym kupowaniem i zarządzaniem pieniędzmi już tak. Bez względu na to kto to będzie trenował...
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Linia obrony Savona/Gatti/Bremer/Kelly/Kalulu/Rugani/Cabal też top
Z naszym szczęściem Bremer nie wróci już do dyspozycji jaką miał przed kontuzją, a Cabal to w sumie i tak średnio się prezentował (taki solidny zmiennik na Coppa Italia czy mecze z dołem tabeli w lidze, ale nic więcej).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Cabal z tego co piszą to jest miesiąc do tyłu z rehabilitacja więc nie ma co go liczyć.dimebag11 pisze: ↑16 lipca 2025, 13:18 Linia obrony Savona/Gatti/Bremer/Kelly/Kalulu/Rugani/Cabal też topZ naszym szczęściem Bremer nie wróci już do dyspozycji jaką miał przed kontuzją, a Cabal to w sumie i tak średnio się prezentował (taki solidny zmiennik na Coppa Italia czy mecze z dołem tabeli w lidze, ale nic więcej).